Kerensa* -> RE: Iščem dobermana (3.10.2009 11:01:45)
|
Včeraj sem v Tuš-u kupila še vrečo njihovih briketov "Tačko - piščanec z zelenjavo" (2 kg - 2,16€). Sestavine (prepisano z vreče): - surovi proteini: 20% - vlaga: 10% - surove maščobe: 8% - surovi pepel (že spet?!): 7,5% - surova vlakna: 3% - kalcij: 1,7% - vitamin A: 6.000 IU/ kg - vitamin D: 600 IU/kg - vitamin E: 60mg/kg Če to primerjam z "Science Plan Canine Senior with Chicken": - maščobe: 15,8% - kalcij: 0,7% - vitamin A: 10.609 IU/kg - vitamin D: 478 IU/kg - vitamin E: 652 mg/kg Ostalih podatkov ne znam primerjati, ker ne vem, kateri proteini, maščobe in vlakna so mišljeni (za "Tačko" ni specifikacije, za "Hills" pa je). Kar se pa tiče samih sestavin, je pa primerjava takšna: - Tačko: žitarice, zelenjavni stranski produkti, meso in mesni stranski produkti, olja, maščobe, zelenjava, minerali, bakrov sulfat, dovoljeni aditivi, antioksidant, barvila. - Hills: piščanec, mleta koruza, mleta pšenica, maščobe, sojine tropine, laneno seme, hidrolizat, moka koruznega glutena, jajca v prahu, olje, kalijev klorid, sol, kalcijev karbonat, taurin, L-lizin hidroklorid, L-triptofan, vitamini, sadni elementi, tokoferoli, citronska kislina, rožmarinov ekstrakt. Tudi tukaj se vidi, da je pri Tačku vse navedeno bolj na kratko in okvirno, pri Hillsu pa je specifikacija podrobnejša (ima pa Hills nekaj stvari, ki jih Tačko nima, jasno). Včeraj sem bila z eno RR-ovko v živalski trgovini in sem pogledala cene briketov: 15kg vreča nečesa (me je cena tako presenetila, da si nisem zapomnila znamke) je stala malenkost manj, kakor 70€. Za 70€ v Tušu dobim skoraj 70kg briketov.
|
|
|
|