Kadilke (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Anonimen -> Kadilke (13.9.2009 7:59:53)

Sem slišala na tv,da baje društvo NEKADILCEV predlaga zakon,da se tudi doma nebi smelo kadit.


Meni bo nekdo rekel kaj lahko počnem in kaj ne doma?Pa kaj vse si ne zmislijo to ne moreš verjet.Potem pa naj nehajo prodajat cigarete,če so res tako škodljivi pa bo mir.Pa ne samo cigarete tudi alkohol ubija mislim,da malo bolj kot čiki.Hrvatje pa so še omilili tale zakon o kadilcih pri nas pa bi radi dosegli tole.Pa to ne moreš verjet.Kaj briga enga nekadilca,če jaz doma kadim.Sicer pa ne kadim notri pa,če bi njemu to ni mar.




Sibil_ -> RE: Kadilke (13.9.2009 8:04:12)

Samo to je itak neizvedljivo - kako se bo pa vršila kontrola?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Mah, sem proti kajenju in cigaretam, ampak to je pa res že ekstra glupo...kaj bo socialna na koncu vzela otroke kadilcem al kako?Ma niso normalni...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]




melanija -> RE: Kadilke (13.9.2009 8:26:52)

Jaz sem nekadilka. Glede zakona za prepoved kajenja v barih,... ga podpiram, doma pa tisti, ki kadi naj, saj to je njegova pravica, saj kadi na svojem.




urška -> RE: Kadilke (13.9.2009 8:45:59)

IZVIRNO SPOROČILO: melanija
ga podpiram, doma pa tisti, ki kadi naj, saj to je njegova pravica, saj kadi na svojem.



ne, ne sme, ker se sosedu kadi in mu smrdi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] mal bolano, če mene vprašaš. meni tudi smrdi, ko sosed pozimi drva kuri pa ne vem, a bi dala predlog z zakon, da se ne sme več na drva kurit?




KIKI**** -> RE: Kadilke (13.9.2009 8:49:50)

Jaz sem kadilka. SIcer ne kadim strašno veliko (pa to ni zdaj pomembno).

Podpirala sem zakon, da so prepovedali kajenje v restavracijah in gostonskih lokalih, ker če si šel pozimi v lokal si prišel ven ves predimljen in hrana in cigareta res ne gresta skupaj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

V stanovanju ne kadim in se tud nikoli ne bo. Za to imam teraso. In na terasi bom kadila vse dokler bom kadila (imam v planu postati nekadilka),pa naj to omejuje kak zakon ali ne. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pri nas ni nobenga soseda razen tašče v spodnjem štuku hišše. Verjamem pa, da je to nekoliko neprijetno npr. za večstanovanjske hiše in bloke, kjer je pregrada le stena nabalkonu in se res lahko kadi k nekomu, ki je npr. bolnik pljučnih bolezni in mu gre to v nos.

Ne vem no, jaz tko bebastih predlogov zakona še nisem slišala.
Sej očitno se tud sexat ne bo smelo doma, pa da pridejo obiski, bo treba tud z ministrstva potrdilo dobit (kao dovoljenje), pa žganja ne bomo smeli imeti doma, zaradi vnetljivih snovi,... kam gre ta svet.

Potrebujem dovoljenje za življenje, sem zadnjič prebrala en grafit. Me je kr zmrazilo, ampak ob vseh teh zakonih in predlogih zakonov sem se kr mal zmrazila.




Anonimen -> RE: Kadilke (13.9.2009 9:03:57)

Jaz kadim na balkonu pa so sosedi tolk daleč,da ne pride do njih dim.Njihov dim iz dimnika pa pride k nam,ko kurijo z drvami.Ok ne rečem,da me ne moti me ja včasih,ko cote sušim drugače pa nekak si pa morajo kurit saj smo tudi mi nekoč kurili na drva pa se nikoli nisem vprašala,če koga moti naš dim.




Anonimen -> RE: Kadilke (13.9.2009 9:06:18)

Ja in sama sem bila zato,da se prepove v restavracijah kadit,ker če smo kdaj šli jest me je samo motilo kajenje drugih,ko jem.To je ok nimam nič proti temu ampak doma pa res.Kot je ena rekla kako pa bodo tole izvajali al bo inšpekcija hodile od hiše do hiše gledat,če kdo kadi????[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




KIKI**** -> RE: Kadilke (13.9.2009 9:22:24)

IZVIRNO SPOROČILO: Florina

Jaz kadim na balkonu pa so sosedi tolk daleč,da ne pride do njih dim.Njihov dim iz dimnika pa pride k nam,ko kurijo z drvami.Ok ne rečem,da me ne moti me ja včasih,ko cote sušim drugače pa nekak si pa morajo kurit saj smo tudi mi nekoč kurili na drva pa se nikoli nisem vprašala,če koga moti naš dim.


No, tko nekak si tud jaz zamišljam vse te situacije okrog dima.

JAO, in kdo se je tega predloga sploh spomnil??




Anonimen -> RE: Kadilke (13.9.2009 9:24:16)

IZVIRNO SPOROČILO: KIKI****

IZVIRNO SPOROČILO: Florina

Jaz kadim na balkonu pa so sosedi tolk daleč,da ne pride do njih dim.Njihov dim iz dimnika pa pride k nam,ko kurijo z drvami.Ok ne rečem,da me ne moti me ja včasih,ko cote sušim drugače pa nekak si pa morajo kurit saj smo tudi mi nekoč kurili na drva pa se nikoli nisem vprašala,če koga moti naš dim.


No, tko nekak si tud jaz zamišljam vse te situacije okrog dima.

JAO, in kdo se je tega predloga sploh spomnil??



Ja društvo Nekadilcev.




Teni_ -> RE: Kadilke (13.9.2009 9:24:41)

Jaz sem zadnjič komentirala: a tisti smrad, ko sosed smrdljive čevlje pusti na hodniku, tako, da zasmrdi cel hodnik, da še moja mala pripomni kaj tako smrdi, pa moramo vohat. In to tako na glas, da jih naslednjič več ni bilo zunaj.




KIKI**** -> RE: Kadilke (13.9.2009 9:25:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Florina

Ja in sama sem bila zato,da se prepove v restavracijah kadit,ker če smo kdaj šli jest me je samo motilo kajenje drugih,ko jem.To je ok nimam nič proti temu ampak doma pa res.Kot je ena rekla kako pa bodo tole izvajali al bo inšpekcija hodile od hiše do hiše gledat,če kdo kadi????[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Me ne moti izvajanje inšpekcije, ampak po naši zemlji nima kej en tujc hodit. mu ne dam dovoljenja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Sej moji prjatli ki pridejo na obisk tud na terasi kadijo, bodo še njih preganjali??

Eh, sej tega zakona po moje ne bodo upal sprejet.




Anonimen -> RE: Kadilke (13.9.2009 9:33:19)

Kot sem že napisala na enem drugem forumu bom še tule glede tega.Ok vse lepo in prav ampak jaz bi predlagala malo na drugačen način prepoved kajenja.Naj umaknejo cigarete,da se jih nebo več moglo dobit nikjer za kupit pa bo mir.Ampak seveda kje pa saj država s tem služi mastne dobičke na račun nas enih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Ne hvalim s ,da kadim niti malo ne sem stokrat preklela dan,ko sem sploh začela kadit ampak se ne morem odvadit.Pa bi rada ampak ne gre čeprav že mam kup zdravstvenih težav zaradi tega.
Drugič:Zakaj zavarovalnica plača zdravljenje odvisnosti od alkohola,drog,ki je precej drago in traja včasih tudi pol leta za nekoga dvakrat trikrat....?
A za nas kadilce pa ne morejo dat tistih tablet na recept brezplačmo,ki baje res pomagajo?Stanejo pa na mesec okoli 150 evrov moraš pa jemat kakšne tri mesece ampak deluje.Ampak za tale denar jaz kadim tri mesece.Vem ja,če se odvadiš z tabletami prišparaš v toku leta ša vseeno mi je težje dat 150 evrov naenkrat kot vsak dan dva evra.
A tega pa nočejo financirat,ki je po mojeceneje kot zdravljenje ali pa zdravljenje pljučnih bolezni zaradi kajenja pa takle stvari.Raje ti napiše berudual,da se lažje diše al tablete za astmo.Mislim no kje je tule logika.Naj dajo tablete na recept brezplačno pa ne bodo rabili kasneje dajta za tele pumpice,zdravljenje v bolnišnicah in v skrajnem primeru kisika za domov kot sem videla na Golniku..Kolk pa tole stane?

Ampak ne.Edina rešitev je res prepoved prodaje cigaret,če že drugače ne gre.Vsaj zame.In mislim,da bi bil marsikdo zato,ker se želi odvadit pa ne more.Vem trdna volja ampak kaj,ko ni take čeprav si želim.




Kerensa* -> RE: Kadilke (13.9.2009 9:36:03)

Jaz sem pa stratsna kadilka in so se mi kar lasje postavili pokonci, ko sem to slišala! [sm=hudicek1.gif]

Na srečo vem, da kontrola ni izvedljiva oz. vsaj ne tako, da bi bila ustavna. Tista ženska iz Društva nekadilcev je sicer predlagala, da se cigaretni dim označi kot emisijo, ampak je pa moški iz Društva ljubiteljev tobaka pravilno rekel:"Kdo bo pa to meril?" Država bi morala, če bi hoteli, da je vse dejansko zakonito, policiste usposobiti za merjenje emisij. Tudi hrup spada pod emisijo, pa ni niti enega policista, ki bi bil usposobljen za merjenje hrupa. Ja, dajo jim merilno napravo, katero jih naučijo uporabljati, ampak saj hrupa ni več, ko pride policija, kajne? Kako bo pa meril preteklost? Ne ga srat, no. In kakoo bo meril cigaretni dim mojih cigaret na balkonu?

Da crkneš od smeha...

KADILCI LAHKO RESNO OGROŽAJO NEKADILCE, KI JIM TEŽIJO!




Oceania -> RE: Kadilke (13.9.2009 9:39:05)

Sem sicer strastna nekadilka, ampak tole je pa kar neki. Kaj če bi se raje na tobačno industrijo spravili, ne pa na končne porabnike in njihovo zasebnost. Ah, še ena bedarija na katero sem reagirala.




Kerensa* -> RE: Kadilke (13.9.2009 9:40:21)

Če bi prepovedali prodajo cigaret, bi s tem samo spodbudili črni trg. Nekaj bi jih sicer res nehalo kaditi, večina bi (z mano vred) kupovala cigarete na črno ali pa bi po njih hodili v tujino.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.9.2009 9:44:25)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Oceania -> RE: Kadilke (13.9.2009 9:48:05)


IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Če bi prepovedali prodajo cigaret, bi s tem samo spodbudili črni trg. Nekaj bi jih sicer res nehalo kaditi, večina bi (z mano vred) kupovala cigarete na črno ali pa bi po njih hodili v tujino.


Nisem misilila prepovedi prodaje, mogoče zmanjšan obseg proizvodnje, obvezno sofinanciranje bolnišnic ali kaj takega.




Kerensa* -> RE: Kadilke (13.9.2009 9:51:36)

Jaz sem tiste vrste kadilka (zaenkrat), ki bi in bo kadila, četudi cigarete podražijo za 100% ali četudi jih prepovedo prodajati (kupovala bi jih na črno ali v tujini). Ob današnjem razmišljanju sem prepričana, da s svojim telesom lahko počnem, karkoli mi srce poželi.
Da je dim za koga v moji bližini moteč, mi je kristalno jasno. Ne kadim, kjer je prepovedano (čeprav je dosti mest, kjer mi ni všeč, da je prepovedano) in ko sem v družbi nekadilcev, vedno prej vprašam, če jih moti, da prižgem. Če rečejo, da jih, pač tam in takrat ne prižgem.




Bojana82 -> RE: Kadilke (13.9.2009 9:53:26)

Ma, saj niso normalni......najbolje, da nam prepovejo še dihati[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]..........najbolj me pojezi to, ker je toliko drugih stvari, ki bi jih bilo treba rešiti pa jih ne! Naj se zapeljejo malo okoli OŠ, kjer otroci veselo pijejo alkohol, jemljejo mamila itd. ( to bi bilo treba rešit, pa vem da je nemogoče )! Mah bom nehala pisat, ker sem šla čisto iz teme ven!




Kerensa* -> RE: Kadilke (13.9.2009 9:56:10)

Niti nisi zašla, Bojana. [sm=smiley1.gif] Če hočejo cigaretni dim prepovedati, ker je škodljiv (me prav zanima, koliko dima iz mojega stanovanja pride v sosedovega [sm=jezicek.gif]), potem naj prepovedo tudi vse ostale, prav tako nepotrebne stvari, ki so škodljive. Saj se gremo enakopravnost, a ne?

3x (ali večkrat) hura za Hrvate, katerim še deluje delček možganov in ki so so cigaretni zakon prilagodili razmeram. Lokali se prostovoljno odločajo (tisti brez hrane), ali so kadilski ali ne. [sm=bravo.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.9.2009 9:57:20)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Kerensa* -> RE: Kadilke (13.9.2009 9:59:06)

Malo za šalo (malo pa tudi zares) [sm=jezicek.gif] - mene pa motijo nekadilci, katere motijo kadilci. [sm=jezicek.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.9.2009 10:04:05)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Najaa -> RE: Kadilke (13.9.2009 10:04:19)

To si lahk sam pri nas zmislijo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley26.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]
Al je še kje na svetu tak zakon?




Kerensa* -> RE: Kadilke (13.9.2009 10:06:16)

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa
Al je še kje na svetu tak zakon?

Mislim, da ne. Vsaj mislim, da če bi bil, bi jaz, kot strastna kadilka, vedela zanj.




Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>