bumerang -> RE: Kadilke (15.9.2009 15:43:19)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Tudi kadilci smo dejstvo vseh nas [sm=smiley1.gif] . In svet je kar lepo razdeljen na pol - pol, kar se kajenja tiče. Ko bodo res vsi nekadilci in ko se bo takrat našel eden, ki bo pa kadil, bom čisto razumela, da se bodo vsi spravili nanj [sm=smiley1.gif] Res pa imaš pravico, da sosed ne kuri pod tvojim oknom - v kolikor je pod tvojim oknom tvoja zemlja. [sm=smiley1.gif] V kolikor pa je 2m od tvojega okna njegova zemlja in v kolikor on ne kuri nečesa škodljivega oz. nečesa, kar ob kurjenju spušča škodljive pline (npr., ko samo kuri drva, kar se tudi fejst kadi), pa ne moreš nič konkretnega. Ima vso pravico do tega, četudi tebe to moti. In tudi on ne more vplivati na to, v katero smer bo pihal veter - proti tvojemu oknu ali stran od njega. [sm=smiley1.gif] Žal ste dejstvo ampak neprimerljivo z izpušnimi plini (kolikor vem, ni pol avtov, ki onesnažujejo, in pol, ki ne). Zato vame in predvsem v mojega otroka ne boste kadili. Tudi glede kurjenja se motiš. So občine, kjer je kurjenje na prostem eksplicitno prepovedano, tudi kurjenje naravnih odpadkov. V vsakem primeru pa ni dovoljeno kuriti škodljivih snovi. In ker čisto vsak, ki kaj kuri, svoj kup polije z bencinom in zraven doda še kaj, ga lahko mirne duše prijavim in tudi ga, če dim nosi proti naši hiši. In ga policija tudi kaznuje. Imamo zakon, imamo deponije. Če kdo nima kam s svojimi odpadki, to ni moj problem. In dokler ne kuri, tudi smer vetra ni pomembna. Pa še glede zakona. Kolikor sem ga sama brala, je dokaj jasen glede kurjenja, manjka samo ustrezen organ, ki bi reagiral brez nerganja. Kar poskusi v Italiji kaj kje zakurit, potem pa glej na uro v koliko minutah bodo pri tebi!
|
|
|
|