Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 18:39:37
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: Mič II To je vseeno, ker lahko opredelitev tudi spremenis, saj je "samo" opredelitev. Za razliko od drzavljanstva. In tudi zato je primerjava na podlagi narodnosti nesmiselna. Svojo lastno opredelitev lahko spremeniš s takšno lahkoto, kakor državljanstvo. Dejstva, da si Slovenec zato, ker sta Slovenca tvoja starša, pa ne moreš spremeniti nikoli, pa da se *ebeš. Ne razumes. Drzavljanstva ne mores spremeniti cez noc. Dejstvo je samo, da sem drzavljanka Republike Slovenije. Moja narodnost pa ni dejstvo.
|
|
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 18:41:06
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Ampak se vedno se je pri zadnjem popisu prebivalstva 83,06% opredelilo za Slovence. Lastna opredelitev ni merodajna, Mič. Merodajno bi bilo, če bi naredili statistično tabelo glede na narodnosti staršev. Hasanbegović lahko meni do smrti govori, da je po narodnosti Slovenec - in Kos lahko govori, da je Bosanec. Po državljanstvu že, po narodnosti pa nikoli. Popis prebivalstva pa omogoča, da poveš lastno opredelitev. In že smo pri statistiki, za katero je znano, da je ena največjih laži.
|
|
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 18:43:16
|
|
|
|
oka
|
Nisi pa razumela, kaj je narodnost. To je opredelitev posameznika. Pri zadnjem popisu je bilo 8,90% prebivalcev Slovenije "brez narodnosti", ki bodi niso zeleli odgovoriti in se opredeliti glede narodnosti, bodisi je njihova narodnost neznana. Ce se ze operira s takimi pojmi, naj bodo vsaj osnove jasne. Jaz sem ena izmed teh 8%. Sem en tak multi-kulti in se nisem želela opredeljevati.
|
|
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 18:43:41
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Drzavljanstva ne mores spremeniti cez noc. Dejstvo je samo, da sem drzavljanka Republike Slovenije. Moja narodnost pa ni dejstvo. Ravno obratno, Mič. Državljanstvo lahko spremeniš (takorekoč) čez noč. Narodnosti ne boš nikoli. Lahko se opredeliš za Zulujko, kar se mene tiče , ampak ostala boš Slovenka, dokler bosta Slovenca tvoja starša. Ne glede na to, kaj izjaviš bo popisu prebivalstva (popis je samo vsedržavna anketa) in kaj napišeš na neke napol uradne formularje.
|
|
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 18:47:42
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Lahko se opredeliš za Zulujko, kar se mene tiče , ampak ostala boš Slovenka, dokler bosta Slovenca tvoja starša. Nikakor. Lahko sem otrok slovenskih starsev (ce so tako opredeljeni) in lahko se opredelim za Slovenko, ravno tako kot pa se komot ne. A mislis, da se otrok starih starsev, ki so prisli v Slo, avtomaticno opredeli po njihovi narodnosti? Ne, ker je bil rojen tukaj, ker ima tukajsnje navade in ker se pocuti kot Slovenec. Nekateri se, drugi pa spet ne.
|
|
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 18:48:07
|
|
|
|
oka
|
Kerensa kaj sem potem jaz: imam slovenske, hrvaške, madžarske in avstrijske prednike. Ne moja mama ne moj oče nista "čistokrvna" Slovenca. Za kaj naj se potem opredelim jaz? Oz. po kakem ključu naj se opredelim?
|
|
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 18:51:05
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: oka Kerensa kaj sem potem jaz: imam slovenske, hrvaške, madžarske in avstrijske prednike. Ne moja mama ne moj oče nista "čistokrvna" Slovenca. Za kaj naj se potem opredelim jaz? Oz. po kakem ključu naj se opredelim? Zululujko?
|
|
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 18:51:59
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II A mislis, da se otrok starih starsev, ki so prisli v Slo, avtomaticno opredeli po njihovi narodnosti? Ne, ker je bil rojen tukaj, ker ima tukajsnje navade in ker se pocuti kot Slovenec. Nekateri se, drugi pa spet ne. Govoriš o lastni opredelitvi, Mič. Kakor sem rekla, se po lastni opredelitvi lahko opredeliš tudi za Zulujko, ne glede na starše. Merodajna pa ni lastna opredelitev, temveč si opredeljen že ob rojstvu, na podlagi narodnosti svojih staršev. Na to tvoja lastna opredelitev nima vpliva.
|
|
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 18:53:01
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: oka Kerensa kaj sem potem jaz: imam slovenske, hrvaške, madžarske in avstrijske prednike. Ne moja mama ne moj oče nista "čistokrvna" Slovenca. Za kaj naj se potem opredelim jaz? Oz. po kakem ključu naj se opredelim? Mešanka. Odstotke bi si morala pa sama izračunati (ali si 1/4 vsakega ali kako drugače).
|
|
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 18:55:36
|
|
|
|
oka
|
Zululujko? Ti se kar delaj norca. Ne resno, jaz imam potem po Kerensinini logiki celo paleto narodnosti na razpolago. Odvisno od dneva: danes se počutim Slovenko, jutri Hrvatico, pojutrišnjem... Kerensa mešanka? A ta opcija obstaja? Po odstotkih sem več Slovenke ampak vseeno nočem negirat drugih narodnosti, ki se pretakajo v meni in so mi dale osnovo za to, da sem danes taka kot sem. Konec koncev, je..be...š narodnost, v končni fazi smo LJUDJE.
< Sporočilo je popravil oka -- 22.9.2009 18:57:08 >
|
|
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 18:55:58
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: Mič II A mislis, da se otrok starih starsev, ki so prisli v Slo, avtomaticno opredeli po njihovi narodnosti? Ne, ker je bil rojen tukaj, ker ima tukajsnje navade in ker se pocuti kot Slovenec. Nekateri se, drugi pa spet ne. Govoriš o lastni opredelitvi, Mič. Kakor sem rekla, se po lastni opredelitvi lahko opredeliš tudi za Zulujko, ne glede na starše. Merodajna pa ni lastna opredelitev, temveč si opredeljen že ob rojstvu, na podlagi narodnosti svojih staršev. Na to tvoja lastna opredelitev nima vpliva. Ne razumes in najbrz tudi ne bos. Nima veze.
|
|
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 18:57:23
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: oka Zululujko? Ti se kar delaj norca. Ne resno, jaz imam potem po Kerensinini logiki celo paleto narodnosti na razpolago. Odvisno od dneva: danes se počutim Slovenko, jutri Hrvatico, pojutrišnjem... Kerensa mešanka? A ta opcija obstaja? Ne delam se norca. Pod opcijo "Drugi" (glej moj zgornji link), so opredeljeni tudi Eskimi, med drugim.
|
|
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 18:57:37
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: oka Kerensa mešanka? A ta opcija obstaja? Uradno ne.
|
|
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 19:02:06
|
|
|
|
Kerensa*
|
Vprašalnik, Mič. Vprašalnik. Spet je govora o lastni opredelitvi. Če me uspeš prepričati, da je otrok dveh Hrvatov pod narodnosti lahko Slovenec...
|
|
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 19:02:34
|
|
|
|
oka
|
Ne delam se norca. Pod opcijo "Drugi" (glej moj zgornji link), so opredeljeni tudi Eskimi, med drugim. Oprosti mišljeno je bilo v hecu. No, če kaj vem, vem to, da se pri naslednjem popisu spet ne bom opredeljevala.
< Sporočilo je popravil oka -- 22.9.2009 19:03:36 >
|
|
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 19:03:57
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: oka No, če kaj vem, vem to, da se pri naslednjem popisu ne bom opredeljevala. Če jaz ne bom imela možnosti, da se opredelim po dejanskem stanju (torej 3/4 Slovenka in 1/4 Hrvatica), potem bom šla med "neopredeljene".
|
|
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 19:05:56
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Če me uspeš prepričati, da je otrok dveh Hrvatov pod narodnosti lahko Slovenec... Tebe tezko, ker ne razumes. Sebe pa komot.
|
|
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 19:06:54
|
|
|
|
Kerensa*
|
Prav. Otrok dveh Hrvatov je Slovenec? Otrok dveh Angležev je Japonec? Otrok dveh Eskimov je Srb? Prav.
|
|
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 19:08:50
|
|
|
|
oka
|
Če me uspeš prepričati, da je otrok dveh Hrvatov pod narodnosti lahko Slovenec... V daljni preteklosti, v časih, ko sem še hodila v šolo je bila ena debata na to temo. In vodja debate je pravzaprav zagovarjal, da se glede narodnosti lahko vsakdo opredeli za tisto narodnost, katere kultura mu je najbližja in ki jo dejansko živi, ne glede na dejansko poreklo. Tako, da ja po tej logiki se lahko otrok dveh Hrvatov narodnostno opredeli kot Slovenec, če mu je ta kultura blizu in se ravna po merilih te kulture (itak sta si kulturi podobni tako da...)
|
|
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 19:11:20
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: oka V daljni preteklosti, v časih, ko sem še hodila v šolo je bila ena debata na to temo. In vodja debate je pravzaprav zagovarjal, da se glede narodnosti lahko vsakdo opredeli za tisto narodnost, katere kultura mu je najbližja in ki jo dejansko živi, ne glede na dejansko poreklo. Tako, da ja po tej logiki se lahko otrok dveh Hrvatov narodnostno opredeli kot Slovenec, če mu je ta kultura blizu in se ravna po merilih te kulture (itak sta si kulturi podobni tako da...) Saj to že ves čas govorim. Vsakdo se LAHKO opredeli za tisto, kar hoče. Kar pa še ne pomeni, da tisto tudi dejansko je. Jaz se lahko opredelim za Japonko, ker mi je všeč njihova kultura, a to ne bo spremenilo dejstva, da sem 3/4 Slovenka in 1/4 Hrvatica. Starša sta merodajen "podatek".
|
|
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 19:13:53
|
|
|
|
Onasiss
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Saj to že ves čas govorim. Vsakdo se LAHKO opredeli za tisto, kar hoče. Kar pa še ne pomeni, da tisto tudi dejansko je. Jaz se lahko opredelim za Japonko, ker mi je všeč njihova kultura, a to ne bo spremenilo dejstva, da sem 3/4 Slovenka in 1/4 Hrvatica. Starša sta merodajen "podatek". A to pomeni, da imaš 4 starše
|
|
RE: Ločevanje otrok v vrtcu glede na nacional... 22.9.2009 19:15:11
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: mlea A to pomeni, da imaš 4 starše Preberi celo temo, šus babji . To pomeni, da je bil moj oče po narodnosti Slovenec, moja mama pa pol Slovenka, pol Hrvatica.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?