|
RE: Pokrivanje otrok čez obraz, da zaspijo 13.9.2009 1:54:19
|
|
|
|
mojca345
|
IZVIRNO SPOROČILO: Alibaba in ... Hvala, za mnenja staršev otrok, ki se pokrivajo čez glavo - moj se ne. Hvala, zastopnikom SVIZa :) Večini pa še tretjič smo se že poskušali pogovrovoriti (v petek) pa je ena od varušk vse zanikala, da pa ena nekaj takega počne pa druga o tem nič ne ve, no-ja, kdo bi lahko to celo verjel, pa tudi tretjič nihče ne govori o odškodninski tožbi ampak o pregonu po uredni dolžnosti, ki v tekem primeru ne prinese nobene odškodnine. Kar se pa tiče okužb, bi jih bilo tudi manj, če se ne bi počelo zgoraj omenjeno. Še enkrat hvala vsem za mnenje in hvala bogu za peščico razumnih, ki se jim zdi to narobe. Takim staršem, k si ti, bi jest najraje rekla v glavo kar naslednje : Grem jaz na kavo, ti pa vodi skupino 14 otrok. Vse nahrani, vse uspavaj, vse animiraj, vse potolaži in drži disciplino...itd.... Nimaš niti "tok" spoštovanja do vzgojiteljskega poklica. A se jaz mogoče v tvoje delo vtikujem ? Jest mogoče teb solim pamet kako moraš delat in da ne tko, ampak tko kot jaz LAIK mislim, k NIMAM nobenih IZKUŠENJ z tvojim poklicem in ne vem kaj in kako ! Taki starši, k ponav komplicirate pa ponavad nimate pojma ne z vzgojo otrok ( največkrat so pametni ravno starši, ki imajo prvega otroka ), ne IZKUŠENJ z 14 takimi v skupini po 9 ur dnevno. Takih k vas komplicira za to in ono, je pa čist čist preveč, da se človek resno vpraša : zakaj sem šla študirat pedagoško fakulteto, zakaj delam v tem vrtcu za 800 eur ? Mislim, da ni vredno !!! Še mal pa bom odpoved dala in poslala vse nekam .... V službi se sam razdajam in dajem in dajem tem tujim otrokom, ki sploh niso moji, potem pa imaš še starše, k ne znajo niti cenit tega kar delaš, niti ne razumejo, ker nimajo pojma in potem se še pritožujejo, čeprav jih večina sploh vrtca ne plačuje ali pa visijo na subvencijah, da ja čim manj dnarja porabijo za varstvo in vzgojo otroka. K otrok je res naše največje bogastvo ! Če ti je vse tok grozn in oh in sploh nimaš zaupanja v vrtec ali varuške, najbolj da pustiš SLUŽBO in da sama vzgajaš doma, ker pomoje boš ti najbolj vedla kako in kaj. mislim, da nobena druga oseba , k je dipl.vzg, z izkušnjami in srcem, ne more biti boljša kot pa ti, ker ti očitno vse veš in za svojega otroka mora biti oh in sploh, ker on je edini na tem svetu in on je center tvojega sveta in bog ne dej da kej ne bi bilo kot si ti zamisliš, ker potem bi bilo nezaslišano... Veš kaj vrtca ne zanima kaj boš ti ali kaj ne boš...otrok je toliko ki komaj čakajo, da noter pridejo. In ti še tlele golomaziš in si pametna, da je hudo ! Izpiši otroka ! Vrtcu ni mar. Boš pa veliko uslugo naredila, ker družina za tabo, k ni dobila vrtca, bo vsa presrečna in ji ne bo treba plačevat 400 ali 800 ali 250 eur za varuško, ampak bo zdaj dajala 150 eur za vrtec. Upam, pa da te bo v poendeljek obiskala oseba na tvojem delovnem mestu in te začela žalit, da nimaš pojma, kako se to dela in ti začela svetovat kako bi mogla. Postavi se vsaj MALO v vlogo nas vzgojiteljic in se ZAMISLI, preden spet kaj blekneš....
|