Volga -> RE: Pokrivanje otrok čez obraz, da zaspijo (11.9.2009 20:55:55)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Alibaba in ... Med uvajanjem otroka v vrtec sem slišala mamo novinca in varuško, ki sta se pogovarjali, da otroke, ki ne morejo zaspati pokrijejo čez obraz, da potem zaspijo. Ta mama novinca je tudi vzgojiteljica v nekem drugem Lj vrtcu. Bila sem tako v šoku, da v tistem trenutku nisem odreagirala. Ko je naslednji dan to mož omenil drugi varuški je to zgroženo zanikala. Zdi se nama nemogoče, da varuške v isti skupini ena za drugo ne bi vedele kaj počnejo. Tukaj je zdaj nakrhano najino zaupanje. Zdaj pa še bolj pomembno: poleg tega, da se mi zdi to milorečeno srednjeveška metoda, da otroku zmanjšaš pritok svežega zraka, da prej zaspi, je to iz zdravstvenega vidika po moje nedopustno. S pokrivanjem dihalnih poti: 1.) pride v telo manj kisika in zmanjša se vsebnost kisika v krvi in v telesu, 2.) ko je obraz pokrit, s plenico menda, otrok vdihava vlakna plenice, ki mu dražijo pljuča, če sušite plenice v sušilcu, veste koliko bombažnega praha se vsakič nabere, 3.) s plenico se naredi nad otrokovimi dihali šotor, ki je vlažen in topel raj za viruse in bakterije, da se lahko veselo množijo. Če kdo mene kaj vpraša, je to ogrožanje otrokovega zdravja, ki se preganja po uradni dolžnosti tožilstva, to mi je potrdil tudi sorodnik tožilec.V našem vrtcu bom z dopisom opozorila direktorico in svetovalko, vzgojiteljici pa bom povedala o pogovorih z obema varuškama. Upam, da bo zaleglo, saj bi naj bil vrtec varen kraj za bivanje naših otrok. Zaskrbljena mama malega razbojnika. M. Ma ne, ti jih kar direkt toži, BV se je nekaj prej pregovarajt z vzgojiteljico pa varuško [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|