RE: Nepravilen hendling - nepoučeni ali malomarni starši? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Serendipity -> RE: Nepravilen hendling - nepoučeni ali malomarni starši? (13.9.2009 18:36:55)

BTW - hvala za linke :)

khurde -> RE: Nepravilen hendling - nepoučeni ali malomarni starši? (13.9.2009 21:51:20)

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta
je pa tudi dejansko res, da včasih samo zdravstveno osebje nima pojma o handlingu...[sm=zmeden.gif]

Uf, ne bi o tem... [sm=hudicek1.gif] Sem enkrat klicala v ZD, se ne spomnim zaradi česa točno, pa me sestra nekaj sprašuje, če otrok že sedi itd., rečem, da sama ne (stara okoli 5 mesecev takrat). In mi ona reče, naj jo večkrat dnevno dam sedet, jo obložim z blazinami, da ne pade in da si bo tako krepila vratne mišice, se naučila loviti ravnotežje ter sedeti. [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] Sem ji samo še rekla, da je ne posedam, da je ne mislim in da bo že sedela, ko bo dovolj močna za to. Mislim, potem pa se sprašujte, zakaj ljudje delajo kot delajo in zakaj niso informirani? [sm=smiley11.gif]

Šarki -> RE: Nepravilen hendling - nepoučeni ali malomarni starši? (16.9.2009 16:39:23)

Ja, ko sva imeli s sestro prvi hčerki - pol leta sta narazen, so v kranju odsvetovali da je otrok v lupinici, v ljubljani so pa baje priporočali, ker je otrok v položaju zarodka, da mu kao paše in koristi... tko da kakor komu

L1ana -> RE: Nepravilen hendling - nepoučeni ali malomarni starši? (16.9.2009 19:45:21)

Hja, tale zadeva z lupinico je pa itak cela zmešnjava. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Po moje pride do zmešnjave zaradi tega, ker eni poimenujejo položaj lunice (ko nosiš otroka v naročju čisto zvitega - kot je bil v materinici) lupinica, drugi pa o lupinici govorijo kot o avtosedežu. V LJ P v šoli za starše so vožnjo oz. sedenje v lupinici (jajčku) za dojenčke do 3-eh mesecev svetovali, naj ne bo daljše od 30 minut, nato pa ga je treba vzeti ven, da malo zadiha (nato se spet vožnja/sedenje v lupinci nadaljuje). So pa v tej isti šoli za starše svetovali nošenje v naročju v položaju lunice/lupinice. Tole nošenje v položaju lunice/lupinice je pač novi trend, ki je zamenjal prejšnje pestovanje "v ravnem".  

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]