khurde -> RE: Nepravilen hendling - nepoučeni ali malomarni starši? (12.9.2009 12:41:09)
|
L1Ana, nam niso nič pokazali, nikjer, niti v P LJ ne in v njihovi Šoli za starše tut nič. Patronažna tudi ne, pediater ne, nobena sestra na posvetovalnici ne... imaš srečo z ZD, očitno. [sm=smiley1.gif] In - kar je mene totalno presenetil - je en dan za mano na posvetovalnico prišla ena mama z otročkom ca. en mesec in starejšo hčerko... pa prinese tega svojega otročka v lupinici brez tiste notranje zadeve za oporo za glavo. Mali zgrbljen notri totalno, glava mu je mahala sem ter tja, nobena sestra ni pa nič rekla na to. [sm=zmeden.gif] Se pa strinjam s prvim postom od Ulle. In včasih se itak ni poudarjal handling, ker - kot je ona napisala - ni bilo vseh teh pripomočkov, ki so se izkazali za bolj kot ne škodljive. Ljudje so puščali otroke, da so se sami razvijali, po svojem tempu in šele z našo generacijo in potrošništvom se je to spremenilo. Treba je čimveč stvari kupit, da se bo ja otrok pravilno razvijal, k je narava tok butasta, da sama ni tega ugotovila. [sm=zmeden.gif] Pa ko pravite, da handlinga niso poznali, seveda so ga, meni je največ o teh stvareh povedala stara mama, samo ona je delala v Zavodu za usposabljanje invalidne mladine in tam so to tudi 50 let nazaj še kako dobro poznali. V bistvu je to ena navadna kmečka logika, ta handling, a ni [sm=zmeden.gif] - pač, pustiš otroku, da dela po svoje in tako, kolikor je sam sposoben, tu ni neke bistvene filozofije zadaj. In ne vem, kje je tu kompliciranje? [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|