Skuta na biskvitu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


Grascakinja -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:07:39)

Ojla,

tuki boste ziher vedle.

Kako nardiš tisto skutno filo al kako se temu reče, k je tko lepo rahla in strjena, za na biskvit???
Pomoje kako z želatino al kaj?
Ma katera recept?
Kaj pa brez želatine, a gre? S kakim pudingom al pa tko?

Hvala hvala :torta:




anadejka -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:15:45)

jajce,kisla smetana ???? ne vem si to mislila?




Grascakinja -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:20:41)

Mogoče, ne vem?!?!?

Veš, ne mislim unga za štrudel, to mi še potegne. Ma zadnč sm nekje jedla neko skutno rezino, spod je bil biskvit, gor pa ene 3 cm take skute, čist bele, ful rahle, zgledal je k da bi jo s snegom zmešu pa želatino, tko mal strjena je bla.
Pa jst nimam pojma o želatini, ampak tist bi pa nardila k mi je blo tkooooooooo :torta:9nebesa!




baguSka -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:20:41)

skuta+jajce+malo mleka+malo sladkorja :zmeden2:




jaz99 -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:21:39)

Jaz imam kr nekaj receptov kjer uporabiš skuto. No ta je najbol enostaven in dober:
Testo: 6 rumenjakov / Skupaj
6 žlic sladkorja / zmiksaj
4 žlice moke
2 žlici kakava
1/2 pecilnega praška
1 dcl olja
6 beljakov (sneg)

Biskvit pustiš v pekaču in dodaš kremo.

KREMA:100gad skute
40dag mletega sladkorja
1 in 1/2 markarin
Skupaj zmiksaj

Po vrhu pa poliješ: 8 dcl dejta( oranžade z mehurčki)
2 vanilijeva pudinga
4 žlice sladkorja

Skuhaš v žele in poliješ po kremi




Anonimen -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:21:48)

Jaz sem zadnjič dala skuto, mislim da 40 dkg, pa 40 dkg jogurta, pa eno smetano stepeno (2 deci) pa 6 listov želatine, pa malo limonine arome.




baguSka -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:22:09)

jst to filo nardim ponavad za palačinke - sam zdej je že doug nism delala :(




anadejka -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:24:19)

Ejjj pupa vem kaj misliš!!!

Evo sm uprašala tamauga k glih šolo dela za slščičarja pa je zadnč doma naredu skutino torto.Prau da je notr želatina,ampak recept pa ti lahko povem šele v sredo ker je RR do sre.odklopljena,on je pa trenutno v šoli pa ne ve recepta na pamet.


Uglavnem Pupa spomn me v sredo,pa ti pošljem,če ne boš že drugje prej dobila.




Grascakinja -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:26:38)

Mislm da je Albinca zadela žebljico na glavico. Sam me pa zanima še, kva s to želatino, a jo stopim al kako se sploh to dela? Nikol še...:ups:
:rozica::rozica::rozica:

Pa hvala vsem ostalim, bo tud prav pršlo!
:rozica::rozica::rozica:




anadejka -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:26:39)

kaj je to markarin?




AnBan -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:28:36)

Dej mi pošlji tvoj mail na privat...imam doma ta recept, pa bom jutri poskenirala in ti poslala.




jaz99 -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:28:42)

Ups par don, to je margarin




Grascakinja -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:28:43)

Pomoje je mislna margarina?!
Je pa zanimiv, z dejtom, a ne???

Pa hvala, anadejka! Če ne najdemo kle, se v sredo bereve, a?

:rozica:




anadejka -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:32:31)

ja O.K.:bravo::rozica:;)




anadejka -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:33:28)

Ajaaa....sej jest butara bi pa tut lohk poštekala,ampak se mi kr ni prpelal:ups:




Anonimen -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:35:07)

Pupa, v štacuni kupiš želatino, pa gor vse piše: v glavnem jo najprej namočiš v mrzlo vodo, da se stopi, pol jo pa segreješ na majhnem ognju...ni čist noben bav-bav, čeprav sem se je jst tud bala, k sem prvič z njo delala. Ampak, če je ratalo meni, k sem čisti butec za pečt, bo tud teb.

Jst bi pa recept za čist navaden biskvit, ampk čist navaden, za torni model al pa za navaden protfan. Tak, čist na izi. Ma kera?




Grascakinja -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:40:53)

Tanajbl fin recept je od moje prababice. Pa k si tko fejst, ga bom zdele vesoljnemu svetu razkrila. Čist na izi.

:torta: 5 jajc, celih
:torta: 5 žlic sladkorja
:torta: 1 vanili
miksaš kakih 15 minut recimo, da masa postane bleda, gosta, ene šestinprdesetkrat naraste, skratka miksaš do nezavesti. Pa probaš s prstom kr je ful dobr.

Nehaš miksat, po žlicah z metlico vmešaš skupi

:torta: 5 žlic moke, presejane
:torta: 1 pecilni.

Tega ne miksaš več, da ne bo skupi padl.

streseš na peki papir in v pečico pr ene 180 stopinj kake pol ure. Deluje za rolade, torte, kar tko s sadjem - al pa s skuto bo pomoje tud d best.

Princip je pa tak, da lahk ponucaš 4 jajca, 4 žlice moke in 4 žlice cukra ali pa po 6 vsega, sam s 5 se najbolj obnese.
Njami! :smajli k se oblizuje:




india -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:41:19)

Al bina:
varianta 1:
10 dkg masla, 20 dkg sladkorja, 4 rumenjake, 4 beljake, lim. lupina, 2 dcl mleka, 25 dkg moke in 1/2 pec. praka

varianta 2 ( ki je pa super za rulado):
4 rumenjake, 4 beljake, 14 dkg sladkorja, 1 vanili, 15 dkg moke, 4 žl. vode, 1 noževo konico pec.praška.
Mešaš: rumenjake, sladkor in vodo ter na koncu dodaš moko s peecilnim in sneg.:miska:




Anonimen -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:43:51)

Danke, pupa, sem prepisala, bom probala verjetno še danes. Sam neki me pa zanima: zakaj mora bit moka presejana in kaj če ni?




Grascakinja -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:43:53)

Sej bomo vse to dale med recepte, a ne punce, sam ne dons k mormo še tazadn RR do srede izkoristit....

:)-




Anonimen -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:45:01)

Miška, tud teb hvala, bom naprej unga sprobala....če ne rata, pa še tvojga :)-




Grascakinja -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:45:38)

Albina, če se ti je ne da, ni treba sejat. Baje da je pol kao bl rahlo. Jest dam kr 5 žlic moke v cediu za čaj pa počas not stresam v una jajca.

Aja, pa v navadn protfan ge, loh pomoje tud v tortnega - sam da pol na pol prerežeš. Sporoč kej kako je ratal...:rozica:




Anonimen -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:47:34)

Ja, dobr, da si spomlna na ta cediu za čaj...bom probala, pa povedala, če bo kej ratalo al bo šlo v smeti :ups:




india -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:50:15)

Al bina, pri biskvitu je važno to, da stepaš rumenjake, da so skoraj beli, pa da potem,ko dodajaš sneg iz beljakov, mešaš s palstično ali leseno kuhlo, je biskvit bolj rahel, kot če s stepalnikom delaš do konca.

Presejat pa je bilo treba moko prej,ko so jo še iz mlina vozili,pa res je, da je pecivo malo bolj rahlo.




Anonimen -> Skuta na biskvitu (6.6.2005 14:52:56)

A res, Miška? A zatoje moj biskvit vedno trd, ko ga z mikserjem do konca zmešam???? No, še neki novga zvedla, hvala. ;)




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>