|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:07:39   
Grascakinja
Ojla,

tuki boste ziher vedle.

Kako nardiš tisto skutno filo al kako se temu reče, k je tko lepo rahla in strjena, za na biskvit???
Pomoje kako z želatino al kaj?
Ma katera recept?
Kaj pa brez želatine, a gre? S kakim pudingom al pa tko?

Hvala hvala :torta:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:15:45   
anadejka
jajce,kisla smetana ???? ne vem si to mislila?

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:20:41   
Grascakinja
Mogoče, ne vem?!?!?

Veš, ne mislim unga za štrudel, to mi še potegne. Ma zadnč sm nekje jedla neko skutno rezino, spod je bil biskvit, gor pa ene 3 cm take skute, čist bele, ful rahle, zgledal je k da bi jo s snegom zmešu pa želatino, tko mal strjena je bla.
Pa jst nimam pojma o želatini, ampak tist bi pa nardila k mi je blo tkooooooooo :torta:9nebesa!

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:20:41   
baguSka
skuta+jajce+malo mleka+malo sladkorja :zmeden2:

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:21:39   
jaz99
Jaz imam kr nekaj receptov kjer uporabiš skuto. No ta je najbol enostaven in dober:
Testo: 6 rumenjakov / Skupaj
6 žlic sladkorja / zmiksaj
4 žlice moke
2 žlici kakava
1/2 pecilnega praška
1 dcl olja
6 beljakov (sneg)

Biskvit pustiš v pekaču in dodaš kremo.

KREMA:100gad skute
40dag mletega sladkorja
1 in 1/2 markarin
Skupaj zmiksaj

Po vrhu pa poliješ: 8 dcl dejta( oranžade z mehurčki)
2 vanilijeva pudinga
4 žlice sladkorja

Skuhaš v žele in poliješ po kremi

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:21:48   
Anonimen
Jaz sem zadnjič dala skuto, mislim da 40 dkg, pa 40 dkg jogurta, pa eno smetano stepeno (2 deci) pa 6 listov želatine, pa malo limonine arome.

(odgovor članu Grascakinja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:22:09   
baguSka
jst to filo nardim ponavad za palačinke - sam zdej je že doug nism delala :(

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:24:19   
anadejka
Ejjj pupa vem kaj misliš!!!

Evo sm uprašala tamauga k glih šolo dela za slščičarja pa je zadnč doma naredu skutino torto.Prau da je notr želatina,ampak recept pa ti lahko povem šele v sredo ker je RR do sre.odklopljena,on je pa trenutno v šoli pa ne ve recepta na pamet.


Uglavnem Pupa spomn me v sredo,pa ti pošljem,če ne boš že drugje prej dobila.

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:26:38   
Grascakinja
Mislm da je Albinca zadela žebljico na glavico. Sam me pa zanima še, kva s to želatino, a jo stopim al kako se sploh to dela? Nikol še...:ups:
:rozica::rozica::rozica:

Pa hvala vsem ostalim, bo tud prav pršlo!
:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:26:39   
anadejka
kaj je to markarin?

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:28:36   
AnBan
Dej mi pošlji tvoj mail na privat...imam doma ta recept, pa bom jutri poskenirala in ti poslala.

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:28:42   
jaz99
Ups par don, to je margarin

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:28:43   
Grascakinja
Pomoje je mislna margarina?!
Je pa zanimiv, z dejtom, a ne???

Pa hvala, anadejka! Če ne najdemo kle, se v sredo bereve, a?

:rozica:

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:32:31   
anadejka
ja O.K.:bravo::rozica:;)

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:33:28   
anadejka
Ajaaa....sej jest butara bi pa tut lohk poštekala,ampak se mi kr ni prpelal:ups:

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:35:07   
Anonimen
Pupa, v štacuni kupiš želatino, pa gor vse piše: v glavnem jo najprej namočiš v mrzlo vodo, da se stopi, pol jo pa segreješ na majhnem ognju...ni čist noben bav-bav, čeprav sem se je jst tud bala, k sem prvič z njo delala. Ampak, če je ratalo meni, k sem čisti butec za pečt, bo tud teb.

Jst bi pa recept za čist navaden biskvit, ampk čist navaden, za torni model al pa za navaden protfan. Tak, čist na izi. Ma kera?

(odgovor članu Grascakinja)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:40:53   
Grascakinja
Tanajbl fin recept je od moje prababice. Pa k si tko fejst, ga bom zdele vesoljnemu svetu razkrila. Čist na izi.

:torta: 5 jajc, celih
:torta: 5 žlic sladkorja
:torta: 1 vanili
miksaš kakih 15 minut recimo, da masa postane bleda, gosta, ene šestinprdesetkrat naraste, skratka miksaš do nezavesti. Pa probaš s prstom kr je ful dobr.

Nehaš miksat, po žlicah z metlico vmešaš skupi

:torta: 5 žlic moke, presejane
:torta: 1 pecilni.

Tega ne miksaš več, da ne bo skupi padl.

streseš na peki papir in v pečico pr ene 180 stopinj kake pol ure. Deluje za rolade, torte, kar tko s sadjem - al pa s skuto bo pomoje tud d best.

Princip je pa tak, da lahk ponucaš 4 jajca, 4 žlice moke in 4 žlice cukra ali pa po 6 vsega, sam s 5 se najbolj obnese.
Njami! :smajli k se oblizuje:

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:41:19   
india
Al bina:
varianta 1:
10 dkg masla, 20 dkg sladkorja, 4 rumenjake, 4 beljake, lim. lupina, 2 dcl mleka, 25 dkg moke in 1/2 pec. praka

varianta 2 ( ki je pa super za rulado):
4 rumenjake, 4 beljake, 14 dkg sladkorja, 1 vanili, 15 dkg moke, 4 žl. vode, 1 noževo konico pec.praška.
Mešaš: rumenjake, sladkor in vodo ter na koncu dodaš moko s peecilnim in sneg.:miska:

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:43:51   
Anonimen
Danke, pupa, sem prepisala, bom probala verjetno še danes. Sam neki me pa zanima: zakaj mora bit moka presejana in kaj če ni?

(odgovor članu Grascakinja)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:43:53   
Grascakinja
Sej bomo vse to dale med recepte, a ne punce, sam ne dons k mormo še tazadn RR do srede izkoristit....

:)-

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:45:01   
Anonimen
Miška, tud teb hvala, bom naprej unga sprobala....če ne rata, pa še tvojga :)-

(odgovor članu Grascakinja)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:45:38   
Grascakinja
Albina, če se ti je ne da, ni treba sejat. Baje da je pol kao bl rahlo. Jest dam kr 5 žlic moke v cediu za čaj pa počas not stresam v una jajca.

Aja, pa v navadn protfan ge, loh pomoje tud v tortnega - sam da pol na pol prerežeš. Sporoč kej kako je ratal...:rozica:

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:47:34   
Anonimen
Ja, dobr, da si spomlna na ta cediu za čaj...bom probala, pa povedala, če bo kej ratalo al bo šlo v smeti :ups:

(odgovor članu Grascakinja)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:50:15   
india
Al bina, pri biskvitu je važno to, da stepaš rumenjake, da so skoraj beli, pa da potem,ko dodajaš sneg iz beljakov, mešaš s palstično ali leseno kuhlo, je biskvit bolj rahel, kot če s stepalnikom delaš do konca.

Presejat pa je bilo treba moko prej,ko so jo še iz mlina vozili,pa res je, da je pecivo malo bolj rahlo.

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Skuta na biskvitu
6.6.2005 14:52:56   
Anonimen
A res, Miška? A zatoje moj biskvit vedno trd, ko ga z mikserjem do konca zmešam???? No, še neki novga zvedla, hvala. ;)

(odgovor članu Grascakinja)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?