pajcevina -> RE: Januarke 2010 - 2. del (6.11.2009 22:56:00)
|
Nekaj zabavnih nasvetov: V šoli za starše so nam rekli, da med porod ne bom čutila bolečine, ampak pritisk. Je to res? Da, na enak način, tako kot če bi tornadu rekli zračni tok ali prepih. Kdaj je najboljši čas za epiduralno analgezijo? Takoj po tem, ko izveste, da ste noseči. Kako dolgo v povprečju traja porod? Pri vsaki mamici traja toliko, kot vam sama pove, deljeno z dva. Je kakšen poseben razlog, da bi moral biti v porodni sobi preden bo moja žena rojevala? Ne, razen če vam beseda "vzdrževanje" kaj pomeni. Sem zelo sramežljiva. Ko bom v porodnišnici, kdo vse me bo videl v tem občutljivem položaju? Le pooblaščeno osebje ... zdravniki, medicinske sestre, fotografi, cvetličarji, strežnice, čistilke, novinarji … Ali porod povzroči hemoroide? Porod povzroči karkoli, za kar iščete krivca. Kje je najboljše mesto za shranjevanje materinega mleka? V vaših prsih. Moj mož in jaz sva zelo privlačna. Prepričana sem, da bo najin dojenček dovolj lep za reklame. Na koga naj se obrnem glede tega? Na vašega terapevta. Odkar sem noseča, so se moje prsi in celo moje noge povečale. Ali obstaja kaj, kar se v nosečnosti zmanjša? Da, vaš mehur. Ali obstajajo varne alternative prsnim črpalkam? Da, dojenčkove ustnice. Kako lahko razkužim bradavičke? Vsak dan se stuširajte in nosite čist modrček, ki pa pred tem prekuhajte v ponvi z dolgim ročajem. Kaj pomeni, da je imel dojenček ob rojstvu že zobke? To pomeni, da mora otrokova mama ponovno razmisliti o njenih načrtih z dojenjem. Kdaj je najboljši čas za odstavljanje otroka? Ko opazite odtise zob. Kaj je prijemalni refleks? Reakcija novih očetov, ko vidijo prsi novopečene mamice. Ali lahko zanosim, ko še dojim? Da, vendar je veliko lažje, če dojenčka prej odstranite od prsi in ga daste spat. Kaj so kolike? Opomnik za nova starša, da naj uporabita kontracepcijo. Kaj so nočne more? Zastrašujuče epizode, v kateri mamica sanja, da je ponovno noseča. Naš dojenček je bil rojen prejšnji teden. Kdaj se bo moja žena spet počutila in obnašala normalno? Ko bodo otroci na faksu.
|
|
|
|