|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2010 - 2. del
25.9.2009 15:45:45   
majčyca
Hej punce!
Jaz sem tudi prav vesela, da je petek user posted image malo sem delala danes, zdaj popoldne sem prosta, zvečer pa pride kolegica na obisk, da malo počvekama (jutri bo pa verjetno deževalo user posted image user posted image ).
Drugače pa počutim čisto ok, edino čez dan postajam občasno nekam utrujena. Noge pa mi na srečo (še) nič ne otekajo, upam, da tako tudi ostane.

IZVIRNO SPOROČILO: alex17
sem pa opazila, da je posteljnina za otroško posteljco zelooo draga (okrog 200 €) - ali kera ve, kje imajo to kaj ceneje?? je sicer zelo lepa, samo toliko se mi zdi pa preveč.
čaubau, ja pa petek je!! user posted image user posted image user posted image

Jaz sem gledala v katalogu od BC posteljnino za 100 eur - malo boljše je kot 200 eur user posted image komplet pa vključuje odejo, posteljno obrobo, jogi rjuho, vzglavnik, prevleko za odejo, prevleko za vzglavnik

Sem zadnjič pozabila napisat, da je meni sestra v sredo na pregledu vzela kri iz prsta, da je preverila hemoglobin in sladkor, pa nisem pred tem nič pila kake sladke tekočine ali kaj podobnega. Ko sem končala s pregledom pri G, mi je vzela kri, naredila test in mi takoj povedala rezultat (hemoglobin sem imela 138, sladkor pa 5.1, kar je baje vse ok).

IZVIRNO SPOROČILO: ugi
Eno ?: A boste že od začetka imele otročke v otroški posteljici (60 x 120) ali boste imele zibko ali košek za prve tri-štiri mesece?

Jaz bom imela našo punčko že od vsega začetka v posteljci 120x60, se mi ne zdi to čisto nič narobe.

IZVIRNO SPOROČILO: MMMojca
Tiste, ki že imate otroke - ste se držale pravila, da mora dojenček spati na spodnjem delu posteljce, ker ima ob nogah potem oviro, da ne zleze pod odejo? Obstaja še kakšen trik?

Jaz sem to opazovala pri nečaku in tudi ni nikoli zlezel akm ali kaj podobnega. Odeja je bila spodaj pri nogicah vedno preložena, da je bila težja spodaj, da si je ne bi mogel potegnit gor, pa nikoli ni nikam zlezel in ni bilo težav. Pa tudi od začetka je vedno spal na boku, je pa bil obložen s koco ali brisačo.

Tudi jaz mislim, da matičnih celic ne bomo shranili, ker je res kar draga stvar in ne vem, če bo denar za to.

Ta banjica je tudi meni všeč in ker v kopalnici ne bo prostora za previjano, mislim, da bova kupila takšno banjico, ki ima zraven to majhno previjalno, da bom pikico lahko kar porihtala na toplem v kopalnici, normalna (velika) previjalna pa bo v spalnici.

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 726
25.9.2009 15:47:30   
nincrli
Pozdrav!

Sem bila danes v lj, smo dobili rez. od enega (težkega) izpita in sem mislila, da bom imela kar danes ustnega, da se rešim. In je profesorca zbolela, ma celo leto ni bolana, a zdaj pa... Pa konec meseca je, enim pa se gre za vpis user posted image Ma vsaj naredila sem pisni del, na ustnem pa ne meče, tak da jupiii.
Pol pa sma se z mojim ustavla v veleja centru v Velenju, ko je nov in seveda nabavljala za najinega minija user posted image . Sam bc pa ima tolk zasoljene cene, katastrofa. Splača se kupit sam, če je kaj v akciji, drugače dobiš vse drugje bol poceni ( v trgovinah, ki niso namenjene samo user posted image )
Moj mu je kupo eno karirasto srajčko pa kavbojke pa en brezrokavniček za čez, čisto njegov stil user posted image Jaz pa bolj "dojenčkaste stvari" bodije pa žabice...

IZVIRNO SPOROČILO: Žaži

Potem sem pa zraven dokupila samo še dva kompleta posteljnine in to dve kar v Hofru, imajo velikorat kake akcije in je vse ok, tudi barve nič ne zbledijo.

A imajo v hofru še te posteljnine?

IZVIRNO SPOROČILO: grahek85

Ja ali pa če sploh ne uporabljaš kovterčka na začetku, ampak spalno vrečo. Nekaterim to ful odgovarja, pri mojih bratih pa ni šlo, sta čisto znorela tam notri. Pri starejšemu je mami nekaj vztrajala (brez uspeha), pri malemu je pa takoj nehala, ko je prvič videla, da ne gre. 

Jaz sem misla kupiti spalno vrečo, sam zdaj pa sem mal skeptična, ker niso poceni, da pol ne bo hoto not spatuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: nikita 33

Bi pa še vprašala če ste kaj razmišljale ali boste shranile matične celice. So nam prestavli zadnjič možnost na MŠ.

Definitivno ja! Sicer bom izbrala uno zastonj varianto (javna banka), ker ne boma imela ekstra 2000€.
Te celice itak zavržejo zakaj pa jih ne bi darovala in s tem mogoče rešila komu zdravje, življenje... Mogoče se znajdem kdaj v takšni situaciji pa kakšne celice pomagajo mojim otrokom. Ne vem, to se mi zdi enako kot darovanje krvi. Pa itak kolk vem, ti nekaj izpolniš in ti pošljejo domov vse potrebno kam pol celice shranijo. zakaj pa ne...

Cuker sem si jaz doma merila, ker ima od mojega ata mal povišanga in majo mašinco pa je bil 5,2. Tak, da to je ok. Ginekologinja pa mi nikol nč ne omeni, da bi mogla na test...

Oooo iiii, kolk se mi ta mini posteljica, ki jo je ellie prilepla dopade... Kolk pa stane?

< Sporočilo je popravil nincrli -- 25.9.2009 15:49:46 >

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 727
25.9.2009 15:49:39   
Žaži
IZVIRNO SPOROČILO: nikita 33

Jaz pa bom dala previjalno kar v kopalnico na steno
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/80141708
Ne znam prilepit slike...mi lahko poveste kako se to naredi.

Imava pa v sobi še predalnik in študiram da bom kupla uno podlogo in ga lahko previjam še tam.

ellie - se mi pa dopade ta banjica. tudi jaz ne vem kako bom kopala user posted image , ker imam tuš ...verjetno se bo treba sklanjat ali pa kakšno majhno mizico prinest v kopalnico pa banjico gor. sodelavka je mela kar dva zložljiva stola, sam je se bojim da kam ne pade...ali samo komliciram.

Mama je nas vse tri tako kopala, veliko banjico na dva stola in ni nikoli nihče dol padel, ker ko je banjica polna vode (no, bolj do polovice) je tako težka, da jo res ne moreš ne ti in ne otrok sam kar tako zlahka prevreči.

(odgovor članu nikita 33)
Neposredna povezava do sporočila: 728
25.9.2009 16:06:16   
somic
jaz sem se nekako odločila, da bom imela v kopalnici na pralnem stroju previjalno podlogo in banjico na stojalu. razmišljam pa tudi o tem, da bi imela prav previjalno omaro v otroški sobici, pa si nisem še čisto na jasnem kaj bom. bomo vidli kolko denarja bo "hodilo odveč"

metične celice pa res po vsej verjetnosti v javno banko. zakaj pa ne?

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 729
25.9.2009 16:13:47   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: nincrli

Ja ali pa če sploh ne uporabljaš kovterčka na začetku, ampak spalno vrečo. Nekaterim to ful odgovarja, pri mojih bratih pa ni šlo, sta čisto znorela tam notri. Pri starejšemu je mami nekaj vztrajala (brez uspeha), pri malemu je pa takoj nehala, ko je prvič videla, da ne gre. 

Jaz sem misla kupiti spalno vrečo, sam zdaj pa sem mal skeptična, ker niso poceni, da pol ne bo hoto not spatuser posted image

Ah saj niso tako drage... v H&M je mislim da 15€... Za probo si jo lahko pa tudi izposodiš od koga, to sploh ne bi bilo tako napačno. Če poznaš kogauser posted image (jaz žal ne...bomo kupili H&M-ovo in držali pestiuser posted image )

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 730
25.9.2009 16:19:34   
grahek85

Ma vsaj naredila sem pisni del, na ustnem pa ne meče, tak da jupiii.

user posted image user posted image user posted image A je to tisti še od junija? Potem se boš pa lahko vpisala naprej... Wohow, čestitamuser posted image

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 731
25.9.2009 16:37:55   
nincrli
Aja 15€ ma pol ni take panike, dans v bc sem gledla pa so kar dragi. No bomo nabavli.
Glede tiste mini posteljice, ki jo je ellie nalepila me zanima kje tak mali jogi dobiš user posted image
Se vidi, da je prvi user posted image ja user posted image

Ma vsaj naredila sem pisni del, na ustnem pa ne meče, tak da jupiii.

user posted image user posted image user posted image A je to tisti še od junija? Potem se boš pa lahko vpisala naprej... Wohow, čestitamuser posted image

Ja tisti ja. Pogojni je bil, tak da jeeeiii user posted image user posted image

Optimism always works!!!

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 732
25.9.2009 16:57:31   
somic
ok, zdaj pa vas vprašam, če mi bo katera znala odgovorit. vsak mi do zdaj pove drugače!

z mojim nisva poročena, očetovstvo bo priznal in živeli bomo vsi trije na istem naslovu. je potrebno kakšno posebno delo oz prijava na csd, al je to vse avtomatsko?

ima katera s tem kakšno izkušnjo, al ste vse (srečno) poročene?

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 733
25.9.2009 17:11:17   
Žaži
Nincrli, posteljnine imajo vsake toliko v ponudbi, bom opozorila ko bom opazilauser posted image .

Somic, sicer sem poročena, samo kolikor vem gresta s fantom na csd, kjer on podpiše in papir, da potrjuje očetovstvo, en formular izpolnita in je to to. To lahko naredita že kar prej preden rodiš takrat ko urejaš papirje za porodniško oz. starševski dodatek in paket na CSD.
Kje bo otrok prijavljen mislim da tudi enkrat nekje izpolniš, samo se še sama več ne spomnim kje in kdaj je to napišeuser posted image , priimek in ime pa kar ti sama izpolniš v porodnišnici, v Postojni je to preden greš sploh v porodno, seveda če že veš spol in si odločena za ime, če ne pa pač po porodu. Hmm, pa veš da se mi zdi, da tudi na tem formularju napišeš naslov otroka, ker gre po ta papir kar direktno matičarju v kraju poroda in pol na dom v roku enega meseca dobiš otrokov rojstni list, na katerem je naveden oče, mama, prebivališče in EMŠO in s tem listom greš potem še na csd in urediš otroški dodatek.
Uh, upam, da sem si vse prav zapomnilauser posted image .

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 734
25.9.2009 17:54:53   
somic

Nincrli, posteljnine imajo vsake toliko v ponudbi, bom opozorila ko bom opazilauser posted image .

Somic, sicer sem poročena, samo kolikor vem gresta s fantom na csd, kjer on podpiše in papir, da potrjuje očetovstvo, en formular izpolnita in je to to. To lahko naredita že kar prej preden rodiš takrat ko urejaš papirje za porodniško oz. starševski dodatek in paket na CSD.
Kje bo otrok prijavljen mislim da tudi enkrat nekje izpolniš, samo se še sama več ne spomnim kje in kdaj je to napišeuser posted image , priimek in ime pa kar ti sama izpolniš v porodnišnici, v Postojni je to preden greš sploh v porodno, seveda če že veš spol in si odločena za ime, če ne pa pač po porodu. Hmm, pa veš da se mi zdi, da tudi na tem formularju napišeš naslov otroka, ker gre po ta papir kar direktno matičarju v kraju poroda in pol na dom v roku enega meseca dobiš otrokov rojstni list, na katerem je naveden oče, mama, prebivališče in EMŠO in s tem listom greš potem še na csd in urediš otroški dodatek.
Uh, upam, da sem si vse prav zapomnilauser posted image .

aha... pol ni to tako zakomplicirano? vsi mi nekaj pametujejo. vsak po svoje. itak imam namen v kratkem na csd v novem mestu, tako, da bom rekla še za to.

žaži hvala!

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 735
25.9.2009 18:13:33   
marijaa
Midva nisva poročena, vsi trije smo prijavljeni na istem naslovu, no od januarja dalje nas bo 5. 3 tedne pred porodom sva to uredila na csd. napisala sva, da bomo živeli na istem naslovu, zato nas za ureditev preživnine niso vabili. Če pa naslov uradno ni isti, csd povabi za določitev preživnine ki jo nato mora potrditi sodišče. V tvojem in mojem primeru ni potrebno, je veza enakovredna kot če bi bila poročena.

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 736
25.9.2009 18:14:22   
Žaži
Ni panike, samo oba morata it skupaj na CSD to podpisat, dokument s seboj in to je to. Saj ti bodo tudi tam še enkrat vse lepo povedale kdaj urejaš za porodniško in kaj moraš prinesti, isto za očetovstvo, paket ob rojstvu in otroške dodatke in očetovski dopust. Ti kar ena vse lepo pove in do kdaj kaj prineseš in je to to.
Veliko več bi bilo enih čirul čarul, če bi vidva živela na različnih naslovih in bi ti želela prikazati samohranilko, potem bi bilo še potrebno urejati preživnino in take finte, tako pa če sta na istem naslovu in želita narediti vse po "reglcih" pa to vse skupaj ni noben problem, pač papirje skupaj nabiraš kot za vsak prdec dandanes in neseš pol vse tja.

< Sporočilo je popravil Žaži -- 25.9.2009 18:16:44 >

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 737
25.9.2009 18:18:10   
somic
no, super, edino, predvidevam sama pri sebi, da mora moj najprej spremenit njegov stalni naslov. imam prav, ne? v vseh letih ki sva sedaj skupaj ni bilo potrebe da bi bila na istem stalnem bivališču, zdaj pa bo potreba.

super ste!

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 738
25.9.2009 18:22:40   
somic

Ni panike, samo oba morata it skupaj na CSD to podpisat, dokument s seboj in to je to. Saj ti bodo tudi tam še enkrat vse lepo povedale kdaj urejaš za porodniško in kaj moraš prinesti, isto za očetovstvo, paket ob rojstvu in otroške dodatke in očetovski dopust. Ti kar ena vse lepo pove in do kdaj kaj prineseš in je to to.
Veliko več bi bilo enih čirul čarul, če bi vidva živela na različnih naslovih in bi ti želela prikazati samohranilko, potem bi bilo še potrebno urejati preživnino in take finte, tako pa če sta na istem naslovu in želita narediti vse po "reglcih" pa to vse skupaj ni noben problem, pač papirje skupaj nabiraš kot za vsak prdec dandanes in neseš pol vse tja.

ma... ta samohranilka niti ne obstaja več tako kot je bila včasih. baje da si zdaj samohranilka samo, če oče ni znan oz je pokojni. če je pa oče znan, očetovstvo priznano, samo da živita na ločenih naslovih, pa se potem baje da vloga za enostarševsko družino. in potem jajcanja na sodišču, določanje preživnine itd. skratka, mislim, da je absolutno bolje, da se upoštevajo vsa pravila, je manj komplikacij. ti "dodatki", ki spadajo k temu novemu izrazu enostarševska družina pa so skoraj enaki =0. brez veze.

zato pa imam zdaj toliko večji namen upoštevati vsa pravila. sej ne, da sem prej hotela kaj goljufat... samo tako

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 739
25.9.2009 18:32:28   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: somic

no, super, edino, predvidevam sama pri sebi, da mora moj najprej spremenit njegov stalni naslov. imam prav, ne? v vseh letih ki sva sedaj skupaj ni bilo potrebe da bi bila na istem stalnem bivališču, zdaj pa bo potreba.

super ste!

Uf midva sva podobno... Vsak je uradno še prijavljen "doma", jaz imam tudi začasno prijavljeno tukaj v Lj. Nimam pojma, kako bova zdaj... Oba stalno pri mojih ali pri njegovih in začasno v Lj...user posted image Moja mami name še dobiva otroški dodatek, ker se redno šolam in se tudi bom do dopolnjenega 26. leta, tudi s tem ne vem kako bo, če spremenim naslov. Kere komplikacijeuser posted image Niti še ne vem, kam bova prijavila pikeca... Uf, ste mi dale mislit. Kar je v bistvu super, ker je počasi že časuser posted image

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 740
25.9.2009 18:41:18   
Žaži

Grahek, kako pa bo pa z otroškim dodatkom zate pa ne vem, daj s malo pozanimaj, ker ko boš rodila se bo tvoj status iz otroka spremenil v mamo in boš TI prejemala otroške za svojega otroka, močno dvomim, da bi pol lahko še tvoja mama prejemala otroške zateuser posted image . No, ampak konec koncev je dandanes vse mogoče, le ko boš rodila bosta to z mamo morali javit na csd, da ne bo imela mama kakih težav in bi potem morala plačevati nazaj denar, ker je neupravičena do otroških zate.

< Sporočilo je popravil Žaži -- 25.9.2009 18:42:38 >

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 741
25.9.2009 19:26:20   
ellie
nincrli jogi je tu že zraven oz. je verjetno bolj kaka pena...kot v košeku. Cena celega kompelta pa je 150 eur. Mislim, da bomo kr naročli to...če je le še za dobituser posted image

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 742
25.9.2009 19:36:28   
Mia007
IZVIRNO SPOROČILO: somic

ma... ta samohranilka niti ne obstaja več tako kot je bila včasih. baje da si zdaj samohranilka samo, če oče ni znan oz je pokojni. če je pa oče znan, očetovstvo priznano, samo da živita na ločenih naslovih, pa se potem baje da vloga za enostarševsko družino. in potem jajcanja na sodišču, določanje preživnine itd. skratka, mislim, da je absolutno bolje, da se upoštevajo vsa pravila, je manj komplikacij. ti "dodatki", ki spadajo k temu novemu izrazu enostarševska družina pa so skoraj enaki =0. brez veze.

zato pa imam zdaj toliko večji namen upoštevati vsa pravila. sej ne, da sem prej hotela kaj goljufat... samo tako

Samohranilka .... ne obstaja več. Meni je mož umrl, ko je mala mela 2 leti, in se šteje naju kot enostarševska družina. No comment. Mala ima 120,00 EUR družinske pokojnine, ker je očka mel malo delovne dobe, zraven pa še varstveni dodatek 150,00 EUR...  Žalosto vse skupaj...

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 743
25.9.2009 19:45:25   
nincrli

Sem crknila ob tej izjaviuser posted image user posted image , pa še kak res je. za vse ti papirji pa v taki dobi tehnologije, včasih se sam križam kje...

Uf midva sva podobno... Vsak je uradno še prijavljen "doma", jaz imam tudi začasno prijavljeno tukaj v Lj. Nimam pojma, kako bova zdaj... Oba stalno pri mojih ali pri njegovih in začasno v Lj... Moja mami name še dobiva otroški dodatek, ker se redno šolam in se tudi bom do dopolnjenega 26. leta, tudi s tem ne vem kako bo, če spremenim naslov. Kere komplikacije Niti še ne vem, kam bova prijavila pikeca... Uf, ste mi dale mislit. Kar je v bistvu super, ker je počasi že čas

Ja to je pr nama tud blem. Če se prijavima skupaj bo moja sestra ostala brez štipendije pa tud jaz bom ostala brez štipendije, tak da ne vem kaj narest... Treba bo preštudirat

Grahek, kako pa bo pa z otroškim dodatkom zate pa ne vem, daj s malo pozanimaj, ker ko boš rodila se bo tvoj status iz otroka spremenil v mamo in boš TI prejemala otroške za svojega otroka, močno dvomim, da bi pol lahko še tvoja mama prejemala otroške zate . No, ampak konec koncev je dandanes vse mogoče, le ko boš rodila bosta to z mamo morali javit na csd, da ne bo imela mama kakih težav in bi potem morala plačevati nazaj denar, ker je neupravičena do otroških zate.

Jaz pa mislim, da če se redno šolaš, da tvoja mama lahko prejemlje tale dodatek. Grahek Ti priporočam, da greš pod šou svetovalnico (forum mlade družine) tam fuuul velik zveš.

IZVIRNO SPOROČILO: ellie

nincrli jogi je tu že zraven oz. je verjetno bolj kaka pena...kot v košeku. Cena celega kompelta pa je 150 eur. Mislim, da bomo kr naročli to...če je le še za dobit

Kje pa boste naročli? No sem mislila, če bi kdo naredil takšno mini posteljico, kje bi pol jogi doblauser posted image Sam pomoje je bol poceni kar vse skup kupit.
Drugače mamo pa košek tudi, ko je pri mojem prepotoval par otrok pa bo mogoče na začetku tam not, posteljico pa imama tud nagledano, sam ko sem vidla to mini posteljo sem si kar predstavljala kje bo postavljena pa bo mali zraven mene ponoči user posted image

Optimism always works!!!

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 744
25.9.2009 19:59:41   
ksenci

Grahek, kako pa bo pa z otroškim dodatkom zate pa ne vem, daj s malo pozanimaj, ker ko boš rodila se bo tvoj status iz otroka spremenil v mamo in boš TI prejemala otroške za svojega otroka, močno dvomim, da bi pol lahko še tvoja mama prejemala otroške zateuser posted image . No, ampak konec koncev je dandanes vse mogoče, le ko boš rodila bosta to z mamo morali javit na csd, da ne bo imela mama kakih težav in bi potem morala plačevati nazaj denar, ker je neupravičena do otroških zate.

mislim, da je mama vseen upravičena do otroških zate, ker se ti še vedno šolaš. ti pa si upravičena do štipendije tudi če eno letu ponavljaš letnik. poleg štipendije tebi pripada še starševski dodate (188€) in otroški dodatek, ki ga ti vložiš za svojega otroka.
pri moji sestri je bilo tako. zdaj pa gre normalno naprej na fax.
mislim da je za študente še en kup ugodnosti, ki pa se je dobr pozanimat še na študenskem servisu.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 745
25.9.2009 20:59:32   
somic
kakor vem jaz ima študent- tako mamica kot očka, če sta oba študenta eno leto možnost koristit status mirovanja. al nekako podobno se reče.

punce, študentke, pozanimajte se, škoda bi bila kakšno ugodnost zamudit.

(odgovor članu ksenci)
Neposredna povezava do sporočila: 746
25.9.2009 21:02:18   
somic
evo en link za bodoče mamice študentke... ni veliko, za začetek pa je vseeno. boste malo same pobrskale naprej. mislim pa da je vseeno pametno, da preden greste na referat kaj spraševat, da že same nekaj veste o tem, da vas ne bo kdo ...

http://cool.kiss.si/svetovalnica.com/klepetalnica/viewtopic.php?p=27815&sid=08ec0dfb5731082d11c2933cb5aebad2

(odgovor članu majčyca)
Neposredna povezava do sporočila: 747
25.9.2009 21:02:53   
marijaa
grahek Če tvoji starši zate še želijo uveljavljati otr.dodatek morati urediti preživnino. Preživnino so ti dolžni izplačevati dokler se redno šolaš. Potem s tvojim ne smeta biti prijavljena na istem naslovu, najbolje da ostaneš kar v študentskem domu. Jaz sem se sicer 3 mesece po porodu izselila, ker sva se z mojim odločila da želiva skupaj živet in vzgajat. Če pa s tvojim se poročita ali živita v izven zakonski skupnosti na istem naslovu, ti preživnina, če on ni več študent ne pripada več ker te je pol po zakonu tvoj dolžen preživljat, če pa ni zaposlen, ste pa upravičeni do socialne pomoči.
Prav tako se v cenzus za štipendijo štejejo njegovi dohodki in ne do staršev, če uradno skupaj živita. Vsaj pred 3 leti in pol je še bilo tako.

(odgovor članu ksenci)
Neposredna povezava do sporočila: 748
25.9.2009 21:03:48   
marijaa
za vsakega otroka dobiš 1 študijsko leto

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 749
25.9.2009 21:04:18   
somic
ta je malo boljši

http://www.fdv.uni-lj.si/Dodiplomski_studij/Pravila/mirovanje_statusa.pdf

(odgovor članu majčyca)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......