Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 10:44:44
|
|
|
|
grahek85
|
Načeloma takoj v posteljici (120x60), sva pa razmišljala, da bi lahko na začetku uporabila košarico od vozička, ker se baje na začetku res ne počutijo najbolje v tisti veliki zibki...
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 10:54:17
|
|
|
|
Žaži
|
Alex, kar na spletno stran neckermanna poglej, jaz sem kupila sicer predlani, ampak sigurno še imajo, ker so kar hitro prodali, torej je zanimanje. Je pa seveda tudi obroba zraven in zavesica za baldahin tudi, če jo želiš. Ugi, sin je spal od prvega dne v posteljici 140x70 v svoji sobi brez težav. Sedaj pa dobim na izposojo en košek od queeny-ja in bo spala kar v spalnici zraven najine postelje prve mesece, dokler ne dobi nekega reda, ker nebi rada sina ponoči motila z jokom, dojenjem, hojo po sobi...ker imamo samo eno otroško sobo. Ker košek od vozička bom pa kar na vozičku imela namonitran, ne bom ga za vsako spanje dol jemala.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 11:12:44
|
|
|
|
MMMojca
|
Naš bo tudi že od začetka v posteljci. Je predrago, da bi še košek ali zibelko kupovala. Malo bo sicer hecno, ker bo tako majhen in v tako veliki posteljci. Tiste, ki že imate otroke - ste se držale pravila, da mora dojenček spati na spodnjem delu posteljce, ker ima ob nogah potem oviro, da ne zleze pod odejo? Obstaja še kakšen trik? lp
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 11:36:35
|
|
|
|
Žaži
|
IZVIRNO SPOROČILO: MMMojca Naš bo tudi že od začetka v posteljci. Je predrago, da bi še košek ali zibelko kupovala. Malo bo sicer hecno, ker bo tako majhen in v tako veliki posteljci. Tiste, ki že imate otroke - ste se držale pravila, da mora dojenček spati na spodnjem delu posteljce, ker ima ob nogah potem oviro, da ne zleze pod odejo? Obstaja še kakšen trik? lp Hmm, dobra ideja, meni niti na misel ni prišla, spal je na "vrhu" posteljice pod baldahinom čisto normalno, nikamor ni lezel, pa kovterček je imel res super, čisto lahek, tako da me tudi ni bilo strah, da bi zlezel spodaj, pa saj sem ga tako vsake dve ali tri ure srečala ob dojenju . Je pa tudi en dober trik ta, da daš otroku okoli nogic in telesa blazino za dojenje v obliki črke U, tako da ne more lezti dol ali se kotaliti levo in desno, tako ga nekako zabarikadiraš, pa še na bok ga lahko tako daš ležati, brez da se prevrže na hrbet. Ali pa isto narediti s kakšno deko. Obstajajo pa tudi eni pripomočki, da otrok leži na boku, se ga nekako podstavi s tistim. No, jaz nisem ničesar od tega uporabljala, pa še spal je zelo hitro kar na trebuščku, čim je lahko sam glavico dvignil, ker je samo tako lepo in mirno spal.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 11:51:55
|
|
|
|
Žaži
|
Somic, sem klicala za zobarja najprej še v Izolo k enim privat, ki imajo sedaj tudi na kartico in sem dobila datum 30.10., tako, da bom šla kar tja, ker sem še hodila in so ful ok, vseeno pa hvala za številko od zobarja v Portorožu.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 11:57:29
|
|
|
|
ksenci
|
tud naš bo od začetka v postlci- se mi ne zdi nč prevlka posltca 120x60, po parih mescih bo hitro pretesna če bo takšno rogovilo kot je zdaj aljaž aljaž ni nikol zlelel pod kovtrček tak da ne poznam nobene fore. itak pa v večini vsi dojenčki spijo na boku
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 11:59:52
|
|
|
|
grahek85
|
IZVIRNO SPOROČILO: MMMojca Naš bo tudi že od začetka v posteljci. Je predrago, da bi še košek ali zibelko kupovala. Malo bo sicer hecno, ker bo tako majhen in v tako veliki posteljci. Tiste, ki že imate otroke - ste se držale pravila, da mora dojenček spati na spodnjem delu posteljce, ker ima ob nogah potem oviro, da ne zleze pod odejo? Obstaja še kakšen trik? lp Ja ali pa če sploh ne uporabljaš kovterčka na začetku, ampak spalno vrečo. Nekaterim to ful odgovarja, pri mojih bratih pa ni šlo, sta čisto znorela tam notri. Pri starejšemu je mami nekaj vztrajala (brez uspeha), pri malemu je pa takoj nehala, ko je prvič videla, da ne gre.
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 13:00:51
|
|
|
|
Zala01
|
Mi ga bomo tudi dali kar direktno v posteljico, sem enako naredila s prvim falotkom in je bilo OK. Jaz bom enako kot prvič uporabila spalno vrečo, sem jo pri prvem otroku prakticirala praktično do letošnje pomladi. Pa bi jo še, samo številk je zmanjkalo . Ne delajo vreč za velike otroke, to je pri nas problem, ker je falotek res prava vrtavka ponoči in je praktično skoz odkrit. Ni pa s spalno vrečo nikoli delal problemov, ker je bil že od novorojenčka praktično skoz noter. Sem pa vedno gledala, da sem kupovala vreče brez rokavov, tako da je bil kar svoboden pri premikanju.
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 13:23:34
|
|
|
|
tinncyka
|
ojla vas pol zvečer preberem in uredim seznamček ker zdle grem na trgatev , poklicat še morem prej v MŠ da se naročim sem zjutraj klicala pa ni blo une sestre pa morem ob 13.30 še enkrat poklicat. bi pa vprašala če še katera čuti tole: v želodcu kod da bi mela zelo zelo hiter utrip (tako kot mravljinci - pa samo v želodcu) vsake tulko časa za par sekunt - je pa ful moteče. kaj bi bilo to sploh lep pozdravček!!!
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 13:31:22
|
|
|
|
MMMojca
|
tinncyka meni se je to zgodilo včeraj - kot zelo hitro utripanje in se mi zdi, da je želodec kar malo vibriral. Je pa nehalo, ko sem se bolj zravnala. Upam, da je to kr neki iz gore občutkov Na seznamčku pri meni manjka, da sem iz LJ in imam naslednji pregled 14.10.2009. Tisti pa kar spremeni v , ker se na morfologiji ni videlo ali je eno ali drugo. lp
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 13:37:38
|
|
|
|
grahek85
|
No, pa še jaz za seznam: naslednji pregled mam 21. 10., ko dobim tudi inekcijo za Rh in potrdilo o PDP, opravle bomo tudi kontrolni UZ.
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 13:40:52
|
|
|
|
Anna86
|
Za seznam...naslednji pregled imam 22.10.Zdaj mi je še enkrat potrdila,da bo in da je z malo pikico vse o.k.Je pa tako telovadila in neke čudne akrobacije delala .Pa ko je začela z pregledom je ful zehala... Danes greva z po previjalno mizo.Sva jo dala delat tako masivno pa kar veliko.Samo moram potem še podlogo kupit.Kje jo boste mele ve?Jaz imam zelo veliko kopalnico pa bolj malo sobico tako da bo kar v kopalnici.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 13:53:48
|
|
|
|
nikita 33
|
Tudi pri nas bo spal v postelji 120X60. Se tudi meni ne zdi tko velika. Za posteljnino pa mi je dala en link sodelavka. Je blo dost cenej kot npr. v baby centru. http://www.aljaz.si/home_kat.php Bi vas pa vprašala kakšen jogi naj kupim, glede na ponudbo. Mehkejši, trši...da ga lahko perem....?????? Sem pa dobila napotnico za v porodnišnico za injekcijo, ker sem RH negativna. A kaj veste kakšen je postopek? Bi pa še vprašala če ste kaj razmišljale ali boste shranile matične celice. So nam prestavli zadnjič možnost na MŠ. Za seznam naslednji pregled imam 21.10.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 14:05:46
|
|
|
|
grahek85
|
IZVIRNO SPOROČILO: nikita 33 Bi pa še vprašala če ste kaj razmišljale ali boste shranile matične celice. So nam prestavli zadnjič možnost na MŠ. Razmišljava, samo je ful drago. Zdaj ne vem, če je povsod tako, v prospektu od BPK (Biohramba popkovnične kri) piše, da stvar stane 1788€, jo pa hranijo samo 22 let. Samo to zadnje je bolj tako mimogrde omenjeno, hitro spregledaš S tega vidika se mi ne zdi ravno... Mogoče v javno banko, tam se mi zdi da je zastnoj, ampak nisi potem več ti "lastnik", se ponuca če kdo pač rabi in ti dobiš, če pač rabiš, samo ne njuno svojo. Mah ne vem.
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 14:22:41
|
|
|
|
Žaži
|
Previjalna je v otroški sobi, ker so tam tudi oblačila, plenice, banjica..........no, skratka vse za , ker imava res izredno majhno kopalnico, mislim da ni niti 2x2m . Ampak se je to izkazalo kar za fajn rešitev, da je vse na enem mestu, ker ne rabiš iz prostora, če kaj pozabiš. Edino vodo je bilo vedno sitno nosit v sobo, no, saj je samo čez hodnik, pa banjica ima čep spodaj, tako da s je voda samo ven spustila. Matične celice ne bomo shranili, jih tudi prvič nismo, ker enostavno ni denarja za to . Jogi sem jaz kupila ortopedski in tak, da se prevleka da dol in se opere.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 14:26:45
|
|
|
|
ellie
|
Jaz pa razmišljam, da bi na začetku uporabila tisto malo posteljico, ki se pristavi k veliki postelji. Sem gledala v neckermannu...in mi je kar všeč. Ravno danes sem klepetala s sosedo, ki ima 3 tedne staro punčko in je rekla, da njena se nikakor ne počuti dobro v veliki posteljici...in je zato začela košek uporabljat. Pa še sestra od mojega hoče kupit nekaj "večjega" za ...in sva razmišljala, da bi ji za to rekla.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 14:35:06
|
|
|
|
ellie
|
Midva bova v sobico postavila posteljico, omaro, previjalno...pa kakšen manjši kos pohištva. To je sicer tako že...ko so igrače noter. Banjica bo v kopalnici. Ampak razmišljam, da bi kupila takšno, ki ima še previjalno podlogo v kompletu...ko se položi gor ali zraven...da lahko otročka tam urediš do konca. Ker drugače v kopalnici ni prostora, da bi lahko še kakšno previjalno kam postavila. Če ne bi imela sušilnega na pralnem...bi jo dala na pralnega. Se mi zdi ful praktično.. Sploh ta mi je ful všeč...cena pa mal manj
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 14:44:47
|
|
|
|
Žaži
|
Ellie, posteljica ful dobro zgleda, samo tako k postelji se da tudi večja posteljica postaviti, sploh, če se da stranica spustiti in dno se da na srednjo stopnjo, pa rečeš sestri, ta ti takšno posteljo kupi, ker ta majhna ti bo malo časa prišla prav, pa imaš en strošek za veliko posteljico manj Pa fajn banjica, jaz imam tudi takšno ki je na stojalu, pa še fajn velika in široka je, tako da sva ga res dolgo tam kopala. Pomembno je, da je stojalo dovolj visoko, da se ne rabiš preveč sklanjati.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 15:04:14
|
|
|
|
ellie
|
Žaži veliko posteljo že imamo...ampak se stranica ne da odstranit. Se da spustit nižje...ampak ne tako, da bi jo lahko pristavila k svoji postelji. In potem sem razmišljala, da bi nabavila košek ali pa zibko...dokler nisem videla te posteljice. Mi je pa všeč, ker jo lahko uporabiš tudi kot zibko. Pa še v tej ceni je vse...od baldahina, posteljnine,...pač vse kar rabiš zraven. Banjica se pa ta postavi na našo banjo...in me tud mika. Ker imamo res malo prostora v kopalnici...bi pa rada imela to v kopalnici. No...sej bomo še videli tinncyka za seznam.. 2.10. imam še eno morfologijo in 3D. Pa iz MB sem...sem videla, da mi to še manjka na seznamu
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 15:07:46
|
|
|
|
ugi
|
IZVIRNO SPOROČILO: nikita 33 Tudi pri nas bo spal v postelji 120X60. Se tudi meni ne zdi tko velika. Tudi jaz sem se zdaj tako odločla, bom dala tisto blazino v obliki črke U okol nogic in telesa, kot je Žaži predlagala. Za posteljnino pa mi je dala en link sodelavka. Je blo dost cenej kot npr. v baby centru. http://www.aljaz.si/home_kat.php Bi vas pa vprašala kakšen jogi naj kupim, glede na ponudbo. Mehkejši, trši...da ga lahko perem....?????? Jaz sem kupila za Luka dormeo, navadne trdote za posteljico 60 x 120 in tudi zdaj, ko že spi v taveliki postelji (90 x 190) ima tak dormeo. Mu dam pa nepremočljivo prevleko čez. Sem pa dobila napotnico za v porodnišnico za injekcijo, ker sem RH negativna. A kaj veste kakšen je postopek? Ja, v 28-29 tednu dobiš injekcijo, pa potem še po porodu eno. Jaz sem tudi RH -, Luka je RH +. Čez tri tedne bom spet dobila eno injekcijo. Bi pa še vprašala če ste kaj razmišljale ali boste shranile matične celice. So nam prestavli zadnjič možnost na MŠ. Jaz imam previjalno v kopalnici, še od Luka, je pa kar velika 70 x 60 x 90 (višine). Smo jo dobili. Je pa z masivnega lesa, narejena po meri.
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 15:08:37
|
|
|
|
nikita 33
|
Jaz pa bom dala previjalno kar v kopalnico na steno http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/80141708 Ne znam prilepit slike...mi lahko poveste kako se to naredi. Imava pa v sobi še predalnik in študiram da bom kupla uno podlogo in ga lahko previjam še tam. ellie - se mi pa dopade ta banjica. tudi jaz ne vem kako bom kopala , ker imam tuš ...verjetno se bo treba sklanjat ali pa kakšno majhno mizico prinest v kopalnico pa banjico gor. sodelavka je mela kar dva zložljiva stola, sam je se bojim da kam ne pade...ali samo komliciram.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 15:26:28
|
|
|
|
ellie
|
nikita 33 slikico daš v rr album in potem z desnim copy in tu v sporočilo paste. No, pri meni je druga varjanta nekaj takega...da bi to postavila nad bide, ker tam bi še edino šlo.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 15:27:16
|
|
|
|
grahek85
|
Mi2 mava tudi zelo malo kopalnico, tako da bo previjalna mizica pri naju v sobi. Posebej omarice za zdaj še ne bova dokupovala, se mi zdi, da bo v previjalni dovolj prostora, sploh ker bova mela še neke police nad njo. Za kopanje sem bila pa res čisto brez idej, kako pa kaj... Me je skrbelo, kako to speljat v spalnici, ko bo lumpek začel brcati v vodi in špricati naokoli Pa se je moj fino spomnil - v kuhinji mava ogromno mizo, ki je v bistvu kos pulta 90x160 na 4ih nogah, tako da bova banjico kar tam gor dala, ko ga bova kopala. Zraven bom mela pa še ful prostora za brisačko in vse ostalo, pa še voda je blizu.
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 15:31:42
|
|
|
|
grahek85
|
IZVIRNO SPOROČILO: nikita 33 Ne znam prilepit slike...mi lahko poveste kako se to naredi. Če maš explorerja, samo klikneš na slikco z desno in daš kopiraj (copy) pa potem prilepi (paste) kamor jo želiš dati. Če maš mozillo, to ne dela (nimam pojma zakaj). Jaz imam sicer ful raje mozillo, imam pa oba gor tako da za slikice uporabim explorerja. Samo moraš potem RR in izvorno stran meti odprto v explorerju.
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 25.9.2009 15:39:34
|
|
|
|
ksenci
|
IZVIRNO SPOROČILO: nikita 33 Sem pa dobila napotnico za v porodnišnico za injekcijo, ker sem RH negativna. A kaj veste kakšen je postopek? Bi pa še vprašala če ste kaj razmišljale ali boste shranile matične celice. So nam prestavli zadnjič možnost na MŠ. postopek nič posebnega- dobiš injekcijo v rit in tam moraš počakat še 1 uro, če bi prišlo slučajno do kakšnih reakcij matičnih celic ne bomo shranli ker še ni potrjeno da res koristijo, pa cena je kr lepa!
< Sporočilo je popravil ksenci -- 25.9.2009 15:42:57 >
|
|
|
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......