Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 12:32:47
|
|
|
|
Boka
|
o januarke, zaustavite konje ne mormo it kar vse v december o somic se vidi, da smo ženske z Venere, moški pa z Marsa Alex, verjamem, da si se fejst prestrašila, samo da je zdaj že ok. Baje so krvavitve MV proti koncu kar pogoste, sploh po
< Sporočilo je popravil Boka -- 3.12.2009 12:33:19 >
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 12:36:25
|
|
|
|
tweety83
|
Joj punce,kak se vam dogaja..... Me je kr mal strah.... Svakinja je bla sedaj doma 14 dni,zdej pa spet vsi grejo delat . Kdo me bo pa peljal rodit??? Ta ali naslednji teden seliva kinderpet v spalnico,pol pa bo kar bo.... Ojoj smo res že čisto čisto blizu.......
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 12:39:53
|
|
|
|
Kika99
|
Ojla punce V mojem bušiju je danes kar mir (zenkrat), no tu pa tam dobim kaki blagi menstrualni krč, pupa pa je umirjena. Jaz upam da najina punca še malo počaka . Danes me je tašča ful presenetila . Za najini je kupila tako lepo posteljnino za zibko in posteljico da mi je kar sapo vzelo . Dragi pa trenutno sestavlja previlano mizo. Vzela sva jo od alplesa. Zala01, Lejla
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 13:05:49
|
|
|
|
Naty_ka
|
Dan punce Jaz sem pa bila danes v laboratoriju. Sem dala kri in vodo. Kontrola tudi za toxo. Joj, kako me je tega strah. Naslednji teden pa pregled. Bomo videli kaj bojo izvidi pokazali. Če zdržim do naslednjega petka. Včeraj sem mislila da je prišel dan D. Sem mela že take konkretne popadke, v križu me je trgalo, pa imela sem občutek da mi bo razneslo ledvice. Kriza. No, na srečo se je proti večeru zadeva umirila.
VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR! NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore) Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor inteligence.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 13:08:15
|
|
|
|
Naty_ka
|
Drugače pa sem danes nabavila še zadnje stvari kar rabim za sebe in . Tako da lahko sedaj samo še čakamo...
VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR! NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore) Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor inteligence.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 13:09:21
|
|
|
|
Naty_ka
|
Aja, na to da se otrok med popadki umiri, se ne najbolj zanašati. ker moj Sergej je bil čisto divji do trenutka ko je prišel ven.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 13:17:55
|
|
|
|
tinncyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: pajcevina Olala! A bo še kakšna počakala na januar? Dejte se pustit mal prepričat. Veste, januarski otroci bodo imeli lepšo letnico ja moj navija da bo 2010 - da bo okrogla
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 13:21:39
|
|
|
|
Naty_ka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Boka o januarke, zaustavite konje ne mormo it kar vse v december Čisto možno pa je, da bomo me ki zdaj res prehitevamo, še nosile krepko čez rok. Pri meni je bilo prvič tako. Sem imela take konkretne popadke že od sredine osmega meseca, potem pa sem komaj peti dan čez rok rodila...
< Sporočilo je popravil Naty_ka -- 3.12.2009 13:22:21 >
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 13:54:00
|
|
|
|
naja6
|
alex17;samo da je vse ok,sam vem da bi mene ista panika zgrabla,no morem rečt,da pa midva dokaj pogosto in zaenkrat ni nobenih težav(trkam),No,danes sem imela kontrolo pri diabetologu in sem od danes naprej na inzulinu,je rekel da ga moti to,da sladkor preveč niha in da to ni dobro za otroka,pa napotnico za lab.in za ščitnico mi je dal,morem it v pon.pol pa v čet.kontrola pri njem.Kaj hočemo,česar nas je najbolj strah se nam pogosto zgodi
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 14:06:38
|
|
|
|
Tretjinka
|
NAJA, po tako hitrem postopku na insulin?? kakšne pa imaš sladkorje 90 min po jedi? jaz sem na insulinu kake 3 tedne....saj ni tako hudo....tisto špikanje sploh ne, bolj je bad občutek, da si res do tega prilezel - vsaj meni ...kakšne doze in kolikokrat na dan imaš? jaz sem bila par dni v P, sem imela v soboto "popadke" na 2 minuti, pa sem se ustrašla.....so mi jih zaustavili in potem imeli na opazovanju bolj zaradi cukre, ki mi kar pošteno nagaja.....naredili so mi tudi uz in se čist zgrozili, zagnali celo paniko, saj naš baby v 33 t in 1 d, tehta 2550... čez 2 tedna imam kontrolo rasti in takrat bom, upam, izvedela kaj več, kaj pomenijo te cifre.....jaz načeloma nebi imela veliko proti, če bi mi to nosečnost na dieti malo skrajšali, ampak ker bi to pomenilo, da bi otroček verjetno slavil med prazniki, mi to ne najbolj diši....tko, da...upam, da bomo tudi mi letniki 2010... nisem brala vse za nazaj, ker me ni bilo 4 dni in je full preveč pisarije se nabralo... lp, teja
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 14:15:07
|
|
|
|
tinncyka
|
punce mi lahko nekaj pomagate glede štipendije če katera ve: če se jaz za začasno prepišem k mojemu dragemu kaj izubim štipendijo ali jo obdržim?? (to bi naredila vsaj za eno leto če jo slučajno obdržim drugače grem za stalno) hihi bom Celjanka vem samo če grem za stalno potem jo izgubim pa sestra tudi ker je en družinski član doma manj
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 14:28:35
|
|
|
|
naja6
|
Tretjinka;naš pikec ni bil na zadnjem pregledu nič pretežek(34.teden-2200g,velikosti mi ni hotla povedat),moje meritve cukra pa so od 3,8-8,9 to ga ravno jezi,da tolko niha mi je rekel,pa da sta omeli babici po obeh straneh sladkorno mu tudi ne diši,doze pa mi je dal:INSULATARD 4 ENOTE ZJUTRAJ,NOVORAPID 2 ENOTE ZVEČER,zakaj pa je bilo to zdaj tako na hitro pa ne bi vedla povedat
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 14:43:47
|
|
|
|
emica2008
|
punce ne hodit pred prazniki rojevat, ker pol se sortiment hrane, ki je ponavad za praznike njami njami, zelo zmanjša in bo zelo mal stvari dobrih za pojest. jaz sem se odločila da grem po novem letu, da bom lah še kaj dobrga pojedla . Jaz sem mojo pupo rodila v 34 tednu in med prazniki sem kar merkala kaj bom popapala, da nebi moje pupe kaj črvičlo po bušiju...
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 15:16:12
|
|
|
|
mimikica
|
ojla da se še jaz malo oglasim. no moram rečt da sma z lubijem zglihala najin sporček, ki sva ga imela ( hormoni) no malo sem nama očistola stanovanje, uf da ne bi blo tako veliko, počasi grem kuhat ker bo lubi prišel iz službe. no moram pa povedat da mi zdaj že kar nekaj časa tko otrdeva trebuh, najbolj čutim takrat ko se uležem, in tudi vmes imam take majhne krče, pa bolečine v medenici zadaj, no saj mam itaq drug teden pregled, upam da bo do takrat vse ok. no naš je danes tudi nekam bolj miren, mogoče zato ker sem jaz bolj aktivna. no da še nekaj vprašam- a se še katera barva (lase), jaz si jih, samo ne vem , zdaj bi si ful rada , imam že grozen narastek, pa me malo strah, da ne bi kaj škodovalo . ooo ne se silit zdaj za praznike , malo še počakajte da bodo naši imeli okroglo letnico
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 15:17:05
|
|
|
|
poopek
|
helow ! jz sem pa danes mela prvič materinsko šolo.. ma ni mi blo neki fajn. razen tistih dihalnih vaj in kako med porodom. motorični razvoj nam je razlagala neka mlada punca, bla bul zmedena k mi.. mi je blo tak težko sedet na unih stolih... me je pritiskal na želodec, vse me je tiščal... uuuu, sam jamram... kuk se enim dogaja, jz bi tud že kr rodila, da bi mela svojo štručko končno v rokah... oh ja... bo še treba mal počakat za nas, tiste, ki imamo rok šele proti koncu januarja... midva sva kao sinoči , ker neki morem reč, najprej je bolel, pol je pasal, pol pa spet bolel, počutla sem se dobesedno k pujsek... brezveze... vsem želim vse najboljše, da se vse izide tako kot je treba..
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 15:24:52
|
|
|
|
Tretjinka
|
NAJA, jaz imam sladkorno že od začetka , verjetno je zato naš že tako velik.... tvoje doze insulina so pa tako mini, kot da jih nebi bilo, tako, da nič se ne sekiraj...meni je rekla D, da so doze od 4-10 vse varnostne in bolj iz preventive....tako, da jaz sploh nisem vedela, da dajo komu dozo tudi pod 4....no, pa saj si skoraj že na cilju! srečno!
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 15:25:50
|
|
|
|
Žaži
|
Olja punce Jaz sem kljub cepljenju fasala pandemsko gripo, zgleda, da sem bila okužena še preden sem se cepila oziroma bi cepivi prijelo, ker prime v 7-10 dnevih. Zadeva je trajala tri dni, vsak dan kak simptom zraven in vedno bolj boga sem bila, dokler me ni včeraj popoldan še zakuhalo, v pol ure sem iz 36,7 prišla na 39,5 vročine, blodit sem začela, mož me je pod hladen tuš peljal in me v mrzlo rjuho zavijal da je vročina padla, tisti Lekadol ki ga lahko vzamemo je prav smešen, ker ne pomaga ne pri krčih po telesu kaj šele pri taki vročini ki tako naglo raste, treslo me je in krčilo od mraza dva dni do joka , nato kuhalo, vsak del telesa me je bolel, res muke kristusove, nato sem se celo noč v postelji dobesedno kuhala in se zjutraj zbudila v redu. Sicer sem zelo utrujena in izčrpana, samo veliko boljša. No, tako da veste kako to zgleda. V soboto imamo pa selitev, jaz tako ne bom pakirala in selila, jaz sem samo za "komando", tako da veste da če se en čas ne javim je to zato, ker ne vem kdaj točno dobim tam internet in selitev mi bo tudi svoj čas vzela, prav tako uvajanje v nov vrtec. Če pa bi karkoli bilo pa imam od tinncyke gsm. Fajn bodite.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 15:30:36
|
|
|
|
ksenci
|
vas berem pa me kr stiska pr srcu ko se tolk dogaja. lejla ooo, vaš pa je že pravi korenjak! jz še nimam vse prpravleno za , zdaj ko pa berem da januarkam kr dogaja, pa bom mogla mal pohitet v grobem imam že večino stvari doma, sam spravit se moram pošlihtat vse na svoje mesto. bom kr vrjetn en dan moja dva poslala k babici in v miru pošlihtala. no pri nas se za enkrat še nič ne dogaja in upam da še vsaj 14 dni ostane tako. v srdo imam pregled, pa bomo vidl če je kaj novga. mi je zadnjič rekla g., da se ponovad prvi in drugi porod enak začneta- če prvega rodiš čez rok pol drugega tud. prvega sm rodila 10 dni čez rok, me zanima če bom zdaj tudi čez rok
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 16:01:34
|
|
|
|
poopek
|
o žaži, upam da si zdej vsaj kul... uf!! sej nikol ne veš kje boš kej staknu...
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 16:18:00
|
|
|
|
naja6
|
Tretjinka;hvala za vzpodbudne besede,si me malo potolažila
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 16:46:00
|
|
|
|
somic
|
zgleda res da polna luna vpliva na veliko stvari- tudi na tele popadke ki ste jih imela že vse, se pravi če ne prej, naslednjo polno luno bo skoraj sigurno (če ne prej) pokukalo na svet kar nekaj naših januarčkov! barvanje las??? jaz si jih barvam na tri mesece, tako, da sem lapo splanirla , da si jih pobarvam malo pred rokom, ker bo potem bolj malo časa za te stvari, tako da ja, nekje v polovici januarja si jih bom pobarvala, pa bo ravno super! oooo žaži, sem ravno danes razmišljala, da te nekaj dni ni bilo tukaj gor... samo to, da si fasala gripo! groza! važno je da si ok in da ni hujšega!
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 16:49:16
|
|
|
|
grahek85
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinncyka glede štipendije če katera ve: če se jaz za začasno prepišem k mojemu dragemu kaj izubim štipendijo ali jo obdržim?? Ja jaz mislim, da ne, če je samo začasno prebivališče. Čeprav po zakonu je to že izvenzakonska skupnost in se potem v cenzus za štipendijo štejejo samo vajini dohodki, tako da avtomatsko ne ostaneš brez. Še enkrat preračunajo, če si upravičena. Čeprav na račun materinstva bi morala dobiti kar nekaj točk za ohranitev štipendije. Glej pokliči na ŠOU, ti bodo rade volje pomagali. Ko si enkrat polnoleten ni velikih razlik pri teh zadevah: Socialno in drugo svetovanje studentska.svetovalnica@sou-lj.si (01/43 80 253) ponedeljek, torek in četrtek: 10.00 - 15.00 sreda: 12.00 - 17.00 mimikica, jaz sem se barvala pri frizerju v 13. tednu in potem še enkrat v 22. tednu. Prvič je totalno sfalila barvo in popravljala z blanšem , drugič je pa naredila super barvo, zelo podobno moji naravni. Tako da sem se nekako kar odločila, da se neham barvati na sploh, zdaj ko imam priložnost takega nežnega prehoda. Se kompletno barvam že več kot 9 let in mam počasi dosti tega... Mogoče si bom dala kake pramenčke kdaj v prihodnosti, ampak ne verjamem da kmalu. Žaži, sem se že spraševala, kod hodiš! Hudo... Sam da si ok!!! Uf, potem zgleda kar kritično tole Sam se da preživet, praviš Ni kaj, si kar moj junak, da si dala tole čez. Srečno pri selitvi, pa javi se nam čimprej!
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 18:27:13
|
|
|
|
Gwendolen
|
Pozdravček, so !!! Imela bi eno vprašanje za tiste, ki ste že rodile in ste že mamice! Ali je mogoče katera rodila otročka v medenični vstavi? Naš bebi je na riti in nič ne kaže na kak premik, ker je takoooo fajn sedet, a ne? Oziroma ali je katera imela otroka na ritki tudi v terminu in kako se je zadeva razpletla? Zanimajo me konkretne izkušnje, moj G mi sedaj še ni nič konkretnega rekel, ker si je verjetno mislil, da je itak še čas za to. Jaz pa sem rada malo vnaprej pripravljena in oborožena z vsemi možnimi informacijami. Sedaj imam itak preglede že na 2 tedna in mi bo verjetno redno preverjal stanje in ga bom že zagnjavila ... ampak ... vse hočemo vedet vnaprej. Drugače pa januarke moje, kaj to berem!!! Enim pa res že dogaja! Počakajte še malo, saj se nam ne mudi! Držim pesti, da zdržimo čim dlje 2 v 1. lp
Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen ------------------------------------------------------------- We're walking in the air We're floating in the moonlit sky The people far below are sleeping as we fly
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 19:33:39
|
|
|
|
Naty_ka
|
Gwendolen, to je pa težko rečti. Moj je bil obrnjen na glavo- na srečo. Vem pa za prijateljico, ki se ji je v 38-tem tednu obrnil na glavo. Eni drugi pa so delali zunanji obrat a se je dete obrnilo nazaj v sedeči poločaj in je morala tako roditi. Nekega pravila tu ni. Je vse odvisno od otroka. Verjetno bojo vsi čakali do zadnjega in upali da se dete obrne. Jaz ti to vsekakor želim
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 3.12.2009 19:37:12
|
|
|
|
Naty_ka
|
IZVIRNO SPOROČILO: mimikica no da še nekaj vprašam- a se še katera barva (lase), jaz si jih, samo ne vem , zdaj bi si ful rada , imam že grozen narastek, pa me malo strah, da ne bi kaj škodovalo . Jaz se barvam. In imam tudi trenutno taaaak narastek da je hudo. Čakam na drugo polovico decembra da se porihtam in potem računam nekje februarja da mi bo uspelo spet priti do frizerja. Pa otroku nima kaj biti če se barvaš na vsake toliko časa. Bolj so problem tiste ki se barvajo na 10 dni. Tak da ti kar pogumno k frizerju.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?