MLADAMAMICA
|
mojca345 ja kar se tiče finančne sigurnosti je veliko lažje imeti starejšega, če le ta ima kaj v glavi in ima reden šiht in stanovanje. se samo priključiš ali pa obogatiš zadevo, res je, če si keš pi... posluš. moj je starejši pa nima stanovanja, pa se nisem samo priključila in obogatila. ne sodi po svojem bratu. ko daš še svoj delež na mizo. pr nama je zdej tko, da jest več prinesem na mizo. si pa ne bi želela nikoli pustiti moškemu, da on več prinese, pa da jaz ne prispevam dovolj. mene bi pa full motil, da v hišo prinesem več kot moški. moški so zato, da prinesejo več in ne ženske. aja, zdej boš pa garala, ga živela in nevem kaj, potem pa seveda rojstvo otrok, pospravljanje, kuhanje,... vse na teb? čudno razmišljanje. vsaj moje osebno mnenje je tako, da mora biti ženska samostojno bitje z svojim dnarjem. potem pa za skupne stroške da vsak pol ( če le lahko, odvisno od višine plače ) in da vsakemu potem nekaj ostane svojega denarja s katerim razpolaga po svoji lastni želji. tudi tukaj se ne strinjam. midva mava tako, da sem zdaj še študentka oz. delam preko študenta še en mesec in do sedaj je on prinašal veliko več domov od mene, od oktobra bova približno isto. in NIKOL za račune ne dajeva po pol. plača jih on, tudi za šparanje in najemnino da on, od moje plače pa potem živiva, se hraniva, oblačiva ipd. ne glede na to na čigavi kartici ostanejo dinarčki, si kupiva oba tisto kar želiva in lastne želje izpolnjujeva skupaj. pri nama ni mojega in njegovega denarja. vse je naš denar. seveda je pa najlažje nič delat, tko kot to počne punca od brata,... vsakič k jo vidim ena nova cota na njej. stara je pa 28 let. lepo te prosim... ne bi rekla 22let. kot bi poslušala brata od svojega moža. ki se tako sekira koliko moj mož, bošček, daje za mene in moje cote. ja, vsak teden imam vsaj eno novo coto, pa še enkrat, služim bistveno manj, ampak delam. delam tudi doma - pospravljanje, kuhanje,... pa mi čisto nič ne manjka. in ne vem, kaj je tuki narobe? v kaj bi moral pa zapravljat? če ne za mene, sebe - naju? mi požene kri požilah, k si jest že lep čas nisem kupila inprvošla nič. pa vse kar zaslužim gre sam za stroške, pa še v minus je treba kdaj it, da se preživi. nama se še ni zgodilo, da nimava nič denarja, niti v minus še nisva šla. pa imava stroške ogromne. pa privoščim si vedno nekaj... te malo matra ljubosumje? mama mi prav, da je to dober, da lahko še prevzgojim po svoje:)))) starega osla pa bolj težko prevzgojiš. se moraš bolj ti prilagodit njemu...vsaj take so moje izkušnje. prvič, moj mož ni star osel drugič pa, nekje si zapisala, da so moški večni otroci in je res. tudi mojega moram dostkrat voditi in ga usmerjati, kljub temu da je starejši. enostavno nikoli ni šparal, skrbel za koga ipd. in se mi ne zdi čisto nič narobe. nihče se nikomur ne prilagaja. če pa se, se predvsem on meni. meni je še vedno bolj pomembna nova majca kot vaza in me moj podpira pri tem tako da še enkrat: ne menjam ga za nič na svetu
< Sporočilo je popravil MLADAMAMICA -- 9.9.2009 7:17:34 >
|