|
Mislite, da ste jim še privlačne? 8.9.2009 14:04:38
|
|
|
|
Kerensa*
|
Pravkar sem bila na kavi z dvema kolegicama in vnela se je zanimiva debata med nami... Prva kolegica je trdila, da ne nemogoče, da je ženska moškemu po npr. desetih letih (lahko tudi po petih, ali pa po dvajsetih) še vedno enako spolno privlačna, kakor na začetku zveze, sploh pa, če se je njena teža v teh letih npr. malo manj kakor podvojila (ne glede na to, zakaj), če se ne ureja več tako, kakor za prve zmenke in če se je preveč vrgla v rutino "služba-stanovanje-otroci" in posledično njen moški pozna (predvidi) vsako njeno potezo. Ta prva kolegica sicer trdi, da je popolnoma možno oz. verjetno, da moški to/takšno žensko še vedno ceni, spoštuje in jo ima rad, da je pa nemogoče, da bi ga tudi (enako) spolno privlačila, ker so moški pač vizualna bitja in ker zgoraj naštete stvari, reci-piši, pač niso seksualno vznemirljive. Druga kolegica je trdila nasprotno - da teža ženske nima nobene zveze s spolno privlačnostjo možu, saj mu je spolno privlačna že zaradi tega, ker jo ceni, spoštuje in jo ima rad. Strinjala se je s tem, da so moški vizualna bitja, a je trdila, da se z malce pomoči (npr. seksi perilo, domači striptiz ali izpolnitev določene fantazije) da spolno privlačnost ohraniti tudi, če je življenje postalo rutina, če ženska ne izgleda (več) kakor top-model in če se je njena teža podvojila. Jaz sem poskušala biti pristranska, čeprav sem večino časa crkavala od smeha (glede na njun način komunikacije). Po eni strani se strinjam s prvo kolegico - moški so vizualna bitja in stereotip seks-bombe je, pa če nam je prav ali ne, krepko zakoreninjen v moških možganih. Seveda ima vsak svoj okus, a ko postaviš pred moškega npr. Claudio Schiffer in Roseanne Barr, ni težko ugotoviti, za katero se bo (v resnici) odločil oz. katera ga dejansko spolno bolj privlači. Po drugi strani pa sem se strinjala tudi z drugo kolegico - če ima moški žensko rad, ga ne bo motila njena teža (četudi podvojena), niti njegove... hmmm... erekcije ne bo oviralo dejstvo, da je žensko pozna "v nulo", kakor se temu reče. To je nenazadnje lahko marsikje tudi prednost, čeprav obstaja nevarnost rutine, ki pa dejansko ubija. Mi je bilo prav žal, da sta morali iti v popoldansko izmeno, kajti ta debata bi se lahko nadaljevala še en lep čas. Kaj pa ve mislite o tem? Mislite, da ste svojim partnerjem še vsaj približno enako spolno privlačne, kakor na začetku zveze, čeprav ste se (fizično) v času zveze spremenile?
|
|
|