Ninaaa
|
Dober večer, moram priznati, da že prej nisem bila glih za pohvalit aktivna, zadnje čase sem se pa še mal poslabšala - vsake toliko sicer že preberem vaše debate, za pisanje mi pa zmanjka časa in energije... Nell - upam, da bo ta hujši stadij pljučnice čimprej mimo, za otroke je vsaka bolezen še potencirano bolj utrujajoča kot za nas... Bošček Tibor, naj se čimprej pozdravi! Dojenč, tudi jaz mislim, da moraš najti način, da svoje pristope in prepričanja glede vzgoje svojega otroka jasno predstaviš tašči (no, to si že naredila) in potem za vsako ceno tudi vztrajaš, da se jih drži. Pri svojih otrocih je delala, kakor je hotela, pri tvojih otrocih pa si ti tista, ki odločaš. Vztrajaj! Kako pa kaj tvoj gleda na to, upam da je na tvoji strani? Hranjenje - nadušenje nad žlico/vilico je nepopisno, ampak z vilčko dosti lepše nabada in nosi v usta, vmes ji pomagam in jaz piknem makaron, ona pa potem nese v usta. Z žlico je pa hec, prinese sicer lepo do ust, potem pa v ustih takoj zavrti - obrne žlico in tako ji vsebina steče po bradi in slinčku v naročje, ne vem od kod ji ta obrat, jaz jo lepo hranim in nimam pojma, kje je to pobrala... Začne vedno sama jest, dokončam pa s hranjenjem, ker ko je napol sita, se začne igrati s hrano in jo packati s prsti po mizici. Raje jaz prevzamem, je vsaj sita in še ni toliko pucanja za vsakim obrokom. Sprehod - mi že 4 mesece samostojno hodimo, tako da se sprehodi kar obnesejo, čeprav si je treba vzeti čas, sploh če greva kam z namenom, recimo po kruh v trgovino ali na pošto ali v lekarno. Prej so bili želodi in kostanji zanimivi, jih je polne žepe domov prinesla. Zdaj je listje tisto tapravo, vsak malo večji suh list je deležen vzklikanja in pobiranja in pometanja pločnika z njim. Prav tako razni kamni, papirčki in pasji kakci dobijo svojih par minut pozornosti, najraje pa spusti mojo roko in teče k vsakemu otroku v vozičku, temu se nikakor ne more upreti. Sandra123 - moja Špela je imela pri izraščanju štiric tudi vročino tri dni, proti večeru je narasla tudi do 39, ves čas je pa bila čez 38 - pa seveda slinjenje, pa napete rdeče dlesni... Zelo rada je držala usta odprta, da sem ji narahlo drgnila s prstom Calgel po dlesnih, v tem je prav uživala. Sedela je na previjalni in zijala kot mladi ptiček, vsa blažena, jaz sem ji pa bolj božala kot drgnila hribčke na dlesnih, kjer so potem pokukale ven štirice. Z zobki je šla preč tudi vročina in nehalo se je nočno vstajanje na eno uro. Carol11 - čestitke za - naj ti lepo mine, uživaj v spremembah! Spanje - že 1 mesec je odkar je Špela prvič prespala noč, sem tudi jaz kot prenovljena, vstajam le še zaradi polnega mehurja dvakrat na noč. Zvečer jo ob sedmih enostavno dam v posteljico po kratkem crkljanju, ji dam dudico in ninico, na omarico ji postavim lonček s čajem in odidem. Vrata pustim priprta, da sliši da sem blizu, da hodim okrog in pospravljam ali pa se grem tuširat. Preden grem spat še jaz, jo grem pokrit - tako kot vaši čmrlji tudi ona zaspi NA odeji, z glavo pri vznožju. Obrnem jo in pokrijem, v vreči pa ni že od poletja, odkar je shodila. Itak ima dve šprikli od ograjice na posteljici odstranjeni, da zjutraj sama zleze ven in naju pride v spalnico zbudit. Oblečem jo pa v bodi z dolgimi rokavi in pižamico (pajac). Drugače gre moja proti ciljni ravnini, še 10 dni imam do konca in komaj čakam ta dan D - res se ne bi prav nič pritoževala, če bi šla kaj prej... zdaj zadnji teden sem dobila strije, popek mi je dobesedno razgnalo, prej sem bila vedno ponosna na svoj lepi popek, zdaj pa ga sploh ni več... Pa še pod diagnozo sem, imam veliko preveč plodovnice, sem kot bojlerček, prav težko že tekam za tamalo in pri "ringaraja" se v zadnji kitici "vse na tla pomeče" kar zakotalim po tleh, ker počepnit pač ne morem :))) Vse imam že pripravljeno, cotke prelikane, pleničke zložene, zibko postavljeno pri postelji... Kar se mene tiče, lahko kar zdaj gremo po tega fanta! Lep večer vam želim, in čim manj težav z zobki in trmicami in boleznimi!