Njuškalo -> RE: Odgovor na temo Vegetarijanske mamice (9.9.2009 8:39:16)
|
IZVIRNO SPOROČILO: khurde IZVIRNO SPOROČILO: Njuškalo Me pa zanima, zakaj se nobena vegetarijanka sedaj ne oglasi, ko sem začela debato vegansto- vegetarijanstvo? Lahko bi tukaj tudi kakšna vegetarijanka kaj povedala, kako razmišlja, saj se mi zdi, da je debata kar na nivoju..ampak vse tiho je bilo...[sm=zmeden.gif] Jaz sem že prej razložila svoj pogled na to in tudi, da se strinjam z enim tvojih prejšnjih postov, kjer si začela debato o mleku in mlečnih izdelkih. In meni se zdi možno, da bom šla postopoma korak proti veganstvu, ker mi tudi mleko in mlečni izdelki vedno manj ustrezajo, ampak bomo videli... kot mi bo organizem sporočal. Samo glede medu pa meni ni čisto jasno, zakaj ga vegani ne uporabljate? Ker moj star ata je bil čebelar, sedaj ga na pol nadomešča moj oče in ko sem gledala ata in njegov odnos do čebel... ne vem, včasih si dobil občutek, da se z njimi bolje razume kot z ljudmi. [sm=smiley1.gif] In pri tem odnosu je šlo za res globoko spoštovanje čebel, ni šans, da bi se kakšno ubilo ali pa celo pustilo ležati v snegu, prav tako smo se vsi "prilagajali" njim (ko so bile tečne, otroci nismo hodili na vikend, prav tako ne, če smo si dan prej umili lase, da jih ne bi razdražili, ata je z njimi delal samo, ko so bile razpoložene itd.). Hm, kako razmišljam? V bistvu si zatiskam oči pred tem kako je lahko težko kravam, pa čeprav niso v klavnicah. Da jim je lahko še težje, v bistvu. In upam, da je prej opisanih dobrih praks čimveč... Ups, saj res...sem čisto pozabila, da ti si se pa oglasila, ja. Kar se tiče medu je tako: če se nekaj greš, se daj tako kot je treba. Načeloma se meni med niti ne zdi sporen, samo ga pač ne uporabljam, ker je to živalski proizvod. V bistvu, kjub temu, da sem po prepričanjih veganka, bi med mogoče kdaj še uporabila, če bi ga rabila. Ker za čebelarje vem, da s čebelami res lepo delajo. Sicer so verjetno tudi tukaj možne kakšne zlorabe, čeprav ne vem kakšne, ampak ok- to je vedno možno. Mogoče je toliko spoštovanja do čebel ravno zato, ker se znajo branit[sm=smiley36.gif]. Čudno mi je, zakaj se Springy nič več ne oglasi.[sm=smiley13.gif] Kar se tiče Pete, da so čudaki...to se večkrat naredi, ko človek vidi kakšne grdobije so sposobni ljudje, da greš v skrajnost. Ni vse čisto tako pri Peti, kot bi delala jaz, to je res, vendar pa je zaradi njih veliko problemov prišlo na dan, veliko ljudi je začelo drugače razmišljat in so naredili nasploh veliko dobrih sprememb v svetu. Ker smo kljub vsem dobrim namenom vsi še vedno samo ljudje, pa tudi pri nobeni organizaciji popolnosti ne moreš pričakovat.
|
|
|
|