ljupka
|
IZVIRNO SPOROČILO: gantar Mogoče sem mal preveč "grozn" pisala, sam jst sem res tako jezna na taka dekleta, ko delajo splav in to samo zato, ker so tako neodgovorne. Sem napisala, da sem imela 2 SS. Lahko bi rekla 1 SS in eden prezgodnji porod, pri katerem je otrok, ko je pokukal na svet, umrl. In kak naj bom za splav, ko pa se SS lahko to tako hitro zgodi, da kar res ni. Da ne omenjam tega, koliko je takih mamic (samo v letošnjem letu), ki jim je otrok umrl zaradi ovite popkovine okoli vratu, koliko pa je takih otročkov, ki jim je nehalo biti srce zdravnikom neznanega vroza. Poznam mamico, ki ji je otroč umrl nekaj dni po rojstvu in to zaradi neke zelo, ampak zelo redke bolezni (na svetu, je baje takih le 20). In na splošno, koliko je mamic, ki so imele spontani splav ... IN VSE SMO SI ŽELELE OTROČKE ... in potem ta neodgovornost punc, žensk ... če moški nima za kondom, tabletke so "zastonj" (gre iz ZZ), kakor jst vem. Je pa res, kot ste nekatere napisale, da je umetni splav to odločitev vsake posameznice. Ja in žal država to dovoljuje v neomejenih količinah,kakor da bi šle k zobozdravniku,še belo plombo moraš plačat,to pa ne! Cepivo proti raku materničnega vratu je treba plačat,to pa ne!Pregled NS je v moji opčini treba plačat 75 €,to pa ne ,tudi 100x,če katera želi,lahko to naredi!Kakor se ene tetovirajo,druge delajo splav,dokler bo to v zakonu brez omejitev,ne bo noben razmišljav z gornjo glavo!Žal,krut je ta svet in pravice ni in ne bo!
|