grahek85 -> RE: 3.splav (3.9.2009 9:18:16)
|
Sem zagovornica možnosti, da ženske same odločajo o tem, kdaj in kako bodo imele otroke, magari s skrajnimi posegi kot je UPN. Se zgodi. Včasih je zaradi različnih okoliščin bolje da se otrok pač ne rodi. Vsaka UPN predstavlja določeno tveganje za možnosti nadaljnje zanositve. Odvisno je od tega, kako dobro je narejena, na kak način in v katerem tednu nosečnosti. Poznam žensko, ki je imela 1 splav in potem nikoli več ni mogla zanositi zaradi vnetja maternice (zdaj je 45 let stara), sem pa že slišala za ženske, ki so opravile precej več splavov, pa je bilo potem vse ok. Bi samo še dodala komentar za ta konkreten primer - vprašanje, kako dober starš je lahko nekdo, ki ni sposoben videti dlje od svoje pi... in enega ku... in se zato trikrat spravi v tako situacijo. Smo v 21. stoletju kjer je toliko različnih oblik kontracepcije, da se nima kaj sprenevedat. So ženske z resnimi zdr. težavami, ki so zato blazno omejene pri izboru kontracepcije, pa jim rata. Vedno sem in vedno bom (sploh ob takih zgodbah) podpirala možnost, da bi bil en splav še krit iz zdravstvene blagajne, potem pa lepo samoplačniško in to za pošten denar.
|
|
|
|