|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2010
2.11.2009 9:47:17   
gajka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Dobro jutro, punce!

Glede na to, da sem pred kratkim zagledala magični plusek, se vam (če bo vse OK) kmalu pridružim - pašem pod junij 2010.
Čestitke za +!

Imam pa eno vprašanje:
Jutri imam tisti prvi pregled, pa me zanima kako to izgleda, kaj se bo dogajalo in kaj izveš?
Prvi pregled po mojem spominu izgleda nekako takole: merjenje tlaka, tehtanje, G vzame bris, vaginalni UZ, dobiš en kup napotnic za laboratorij (krvne in urinske preiskave), malo debate o tem, čemu se izogibat pri prehrani, pa o vitaminskih dodatkih...

Ali zjutraj ob 7h vseeno vzamem prometrium ali ne (pregled imam ob 11h)? Koliko časa bom sploh še jemala prometrium?
Za tvoje tablete in ostale zadeve pri umetni oploditvi (predvidevam) pa nimam pojma. user posted image

Aja, še nekaj: Kdaj izveš ali sta se prijela oba ali samo eden? V katerem tednu pa izveš za spol?
Pri vaginalnem UZ (v tvojem primeru jutri) boš izvedela, koliko zarodkov se je prijelo. Spol načeoma že ugotavljajo na NS (ampak je zelo nezanesljivo, večina G ga raje sploh ne ugiba, ker se prehitro zmotijo), zanesljivo se lahko pokaže šele pri morfologiji (po 20t).

Saj vem da bom vse izvedela pravočasno, samo tako mi je čudno če ne veš kaj te čaka....
Nič bat, ginekolog ne grize, nosečnost ne grize, tule pa tudi ne grizemo. user posted image Čaka te pa bolj ali manj prijetnih 7-8 mesecev, potem pa nekaj neprespanih noči, pokakanih ritk... user posted image

Punce vnaprej full hvala za odgovore!!!!!!!

< Sporočilo je popravil gajka -- 2.11.2009 9:56:25 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 451
2.11.2009 15:03:18   
Bonnie_RR
Souser posted image , kje ste kaj danes?user posted image Zdaj, ko sem doma in imam ful časa, pa nikjer nobene...user posted image user posted image

Js že cel dan lenarim...user posted image Drugače sem ok, samo malo čutim, da mi slabo postaja.

Vreme je pa tud tako za user posted image .

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 452
2.11.2009 15:35:39   
Bam Bam
02.11.2009

Costela drugi pregled
Majček28 prvi pregled
Meymey prvi pregled
Sa5i prvi pregled

Punce, poročajte kako ste opravile na pregledih!!!

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 453
2.11.2009 15:49:55   
tanjusi
Souser posted image , kje ste kaj danes?user posted image Zdaj, ko sem doma in imam ful časa, pa nikjer nobene...user posted image user posted image

Js že cel dan lenarim...user posted image Drugače sem ok, samo malo čutim, da mi slabo postaja.

res sem vesela da je vse ok s tabouser posted image

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Bam Bam)
Neposredna povezava do sporočila: 454
2.11.2009 16:12:58   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi

res sem vesela da je vse ok s tabouser posted image

Hvala!user posted image Zaenkrat kar trkam...user posted image

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 455
2.11.2009 17:25:37   
nikita*
Ojla user posted image ,

Jaz sem sama doma in lenarin,....kako pašeuser posted image .

Pri meni nobenih sprememb, mogoče to da sem nehala jemati vitamine elevit, ker sem ugotovila, da mi je po njih nenormalno slabo.

Moram vam povedat, da je moja sodelavka noseča, rok ima konec decembra in ker delava z otroci je odlšla prejšni teden na bolniško, ker je bila psihično in fizično zelo izčrpana. Povrh vsega je sedaj še čas viroz,grip,....Danes je imela pregled pri splošni zdravnici in ji je rekla, da zelo dobro zgleda in da ji bolniške ne bo podalšala. Njena osebna G pa sploh noče slišat o tem, da bi bila na bolniški. Tako jutri pride delat za tri tedne. Full sem bila šokirana, da je naše zdravstvo res,....user posted image user posted image . Jaz sem govorila s svojo G in je rekla,če bodo v službi razsajale gripe, viroze,...in mi ne bo moja splošno zdravnico odprla bolniše naj pokličem njo in mi bo G odprla bolniško.

Vse, ki imate danes pregled dobro oopravite in sporočite novičke.user posted image user posted image user posted image

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

Neposredna povezava do sporočila: 456
2.11.2009 19:15:33   
tanjusi
dve vprašanji imam za vas: Ali ste v službi že povedale za svoje stanje?- jaz planiram po kontroli
in ali vas kaj skrbi nova gripa?- jaz o tem razmišljam, malo me skrbi ni pa še panike.

(a camus)

(odgovor članu nikita*)
Neposredna povezava do sporočila: 457
2.11.2009 19:28:12   
meymey
Evo meneee! user posted image

Plod je velik 18,9mm, srček veselo bije. Nuhalna 30.11.09

Jutri grem še v laboratorij da dam kri in vodo.

Lahko noč!

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 458
3.11.2009 9:10:39   
Anonimen
Pozdravljene, nas je pa že kar zasnežilo. user posted image  Prav nič se ne veselim tega snega, sploh ker je treba zjutraj v službo. Saj če bi ga od doma gledala, bi bilo še ok. user posted image
Meymey, super za fajn opravljen pregled, le tako naprej. user posted image
Tanjusi, mene je tudi kar malo strah te gripe. user posted image  Pa še v zdravstvu delam, tako da ne vem, kako bo s cepljenjem. Sem vprašala ginekologa, pa je rekel, da za otroka naj ne bi bilo cepivo nič nevarno. Kaj pa vem, upam, da bo šlo to mimo nas. user posted image
V službi bom povedala tako kot ostalim, po NS. Sicer jih bo malo kap, ampak jeb** ga. user posted image
Lenuščke, izkoristite in počivajte. user posted image
Dobrodošle tudi vse nove. user posted image

Vaša anonimna user posted image  (12.6.)

(odgovor članu meymey)
  Neposredna povezava do sporočila: 459
3.11.2009 10:28:19   
SM10
Moj pregled je bil zelo, zelo neuspešen. Žal moram na čiščenje. V 19 dneh je zrasel samo za 4 dni, tudi srčeka ni bilo. Po zadnji m. bi morala biti noseča že 8t in 4 d, pa je še vedno na 6 t 0 d.
Vam pa želim, da zdržite do konca 40 t.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 460
3.11.2009 11:08:10   
Majček28
Dannnn,
pa je zima tuki, a ne? Hm, še malo pa bo pomlad potem pa poletje in wiiiiiiiii....sej veste kaj, a ne? user posted image

Prvo poročilo:
včerajšnji pregled je za nami, nosečka 8 tednov, 'bobek' velik 19mm, srček bije kot je treba user posted image
Naslednji pregled 27.11., takrat bo tudi 'oderuška' NS...70€ in če ti še posname dodatnih 30€, za bruhat, kako izkoriščajo user posted image user posted image user posted image Jaz bom verjetno tako kot pri Brini vzela CD na morfologiji.

SM10...o joj, prav nič fajn tole...sicer slaba tolažba, ampak oitno nekaj ni bilo OK...a ne, kako se vedno zdi samoumevno, da pač zanosiš, si 9 mesecev noseč potem rodiš in to je to...ja, seveda, šele ko si res na tem, da želiš imeti otročka vidiš, da ni vse tako samoumevno. Prvo je treba sploh zanosit in že to ni tako samoumevno, potem je pa že XXXX stvari, ki se morajo poklopit, da na koncu dobiš otročka....Želim ti hitro okrevanje, tako psihično kot fizično in da čimprej spet zagledaš plosek user posted image user posted image user posted image

Vsem ostalim tudi čestitke za uspešne preglede, naj pikice lepo rastejo in slabosti čimprej minejo.

Vsem, ki potrebujete še malo naše pozitivne energije pošiljam user posted image user posted image user posted image

...grem se še mal delat, da delam user posted image

BRINA JE POSTALA SESTRICA...WIIII
DOBILA JE BRATCA JURETA
....zdaj imamo dva sončka....
You are my sunshine, my only sunshine,
you make me happy, you make me smile....

(odgovor članu SM10)
Neposredna povezava do sporočila: 461
3.11.2009 11:43:57   
tinci1
Junijčice 2010 - pozdravček on junijke 2007, ki bo junija 2010 zopet postala mamica :)
Pri nas se zgodovina ponavlja. Za drugega user posted image smo izvedeli dan pred tem, kot za prvo hčerkico, datum poroda pa je tri dni po tretjem rojstnem dnevu hčerkice. PDP imam 24.6.2010.
Na prvem pregledu sem že bila ampak ga ne štejem kot prvi pregled, ker nisem šla zaradi tega na pregled ampak zaradi drugih stvari. Je pa res, da se je že videla gest. vrečka v maternici. Prvi pravi pregled imam pa ta petek 6.11. in se že veselim, da vidim malega palčka v trebuščku.
Počutje - hja slabosti kot pri prvi nosečnosti, ki trajajo cel dan in ne izginejo. Upam, da bodo tako kot prvič izginile pri tretjem mesecu. Drugače pa bušek že raste. Je res, da se ti drugič hitreje vidi kot prvič. Kakšne hlače so že kar fino ozke za nosit :) Ampak se veselim spet velikega trebuščka.
No za začetek toliko, vse ostale info pa sproti ne.
Držite se user posted image !

(odgovor članu Majček28)
Neposredna povezava do sporočila: 462
3.11.2009 12:50:43   
miki23
SM10 vem kako ti je,ker sm tudi jst ze dozivela in me je sedaj praw strah kako bo.. zelim ti cimprejsnje okrevanje,pa user posted image user posted image user posted image da cimprej zopet zagledas +

(odgovor članu tinci1)
Neposredna povezava do sporočila: 463
3.11.2009 13:04:23   
soncnica 3
SM 10, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu miki23)
Neposredna povezava do sporočila: 464
3.11.2009 13:05:26   
ziva1
SM10 user posted image user posted image user posted image  , upam da kmalu okrevaš.

Ali katera ve kaj je s cukico user posted image .

Jaz imam še vedno blage izcedke, sem v bolniški in počivam, drugače se počutim v redu, še prsi me malo manj bolijo, upam, da bo vse v redu. Jaz bom v službi kar povedala, ko pridem iz bolniške, ne bom več skrivala, že zdaj je verjetno šefici čudno ker ji nič konkretnega ne povem, kaj se dogaja z mano.

Čestitke vsem za uspešne preglede in pa dobrodošlica novim nosečkam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu miki23)
Neposredna povezava do sporočila: 465
3.11.2009 14:01:19   
Anonimen
Dober dan

SM10...kar solze sem dobila v oči, ko sem prebrala tvoje sporočilo. en velik objem od meneuser posted image user posted image

danes ponoči sem imela grozne sanje, da sem namreč imela spontani splav in to sem sanjala tako v živo, da sem se vsa hlipajoča in v solzah zbudila. ja res bi mi bilo neznosno hudo, če se ne bi moj pikec razvijal kot je treba. pa šele prvi pregled mam čez točno 20 dni uaaaaaaaaaaa kje je še touser posted image user posted image

ah neham  s to morbidnostjo...danes se moram pohvalit, da slabosti niso več tako divje, sploh verjetno ker mam gužvo v službi pa nimam časa na to študiratuser posted image user posted image

evo grem še mal delat...uffff še dve uri!!!!!!!

lp vsem

vaša anonimna user posted image  (21.6)

(odgovor članu gajka)
  Neposredna povezava do sporočila: 466
3.11.2009 14:08:36   
Bonnie_RR
SM10... user posted image user posted image user posted image  user posted image

meymey, majček28... Čestitke za uspešen pregled! user posted image

tinci1... Dobrodošla.user posted image

sneg... Pri nas smo sicer "deževno razpoloženi", mi je pa dragi poslal mms zjutraj na poti v službo, ko je bila cesta proti LJ že precej zasnežena. Ja, ni kaj, zima se bliža...user posted image

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 467
3.11.2009 15:51:58   
soncnizarek25
ojla:/

kako smo kaj na danšnji snežni dan?

sm10 vem kako ti jeuser posted image , enako je bilo pri meni pri prvi nosečnosti, sedaj pa upam da bo vse vredu. smo pogumno naprejuser posted image user posted image user posted image

tinci1 pozdravljenauser posted image
vsem user posted image user posted image za uspešno opavljene prve pregledeuser posted image

jutri zjutraj pa držite pesti zame, da bo vse vredu na pregleduuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 468
3.11.2009 18:06:34   
sa5i
pozdravljene! kako ste kaj? čestitke vsem, ki ste uspešno opravile prvi pregled. Tudi moj je za mano, nosečnost traja 7 t in 3d dobila sem materinsko knjižico pa napotke ker pa še ni 10t bom šla komaj 25.11 dat kri pa te preiskave. srček bije user posted image user posted image   PDP je 22.06.2010 torej par dni prej, kot sem predvidevala. heh drugače pa mi je slabo res iz minutke v minuto. upam, da to mine čim prej ker sem popolnoma brez energije. . lep večer vsem user posted image

(odgovor članu soncnizarek25)
Neposredna povezava do sporočila: 469
3.11.2009 18:19:49   
nikita*
najprej čestitke vsem, ki ste danes opravile pregleduser posted image user posted image user posted image .

sm10: user posted image user posted image user posted image
Tudi jaz sem se že spraševala kaj je s cukrico in anonimnouser posted image . Upam na njbolje pri njimauser posted image user posted image user posted image .

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

(odgovor članu sa5i)
Neposredna povezava do sporočila: 470
3.11.2009 18:31:52   
Kiya
Jaz sem danes dobila datum za NS :)  27.11. ne vem a naj vzamem tudi CD ali ne? Tiste, ki ste že bile noseča ali se splača jemati?

Vidim, da so se moji podatki za seznam malo zgubili,1 nosečnost, 26 let, Lj.

A je kakšna že kupila nosečniške hlače? Sem gledala v C&A in ni bilo nič pametnega, do H&M mi pa še ni ratalo priti user posted image

(odgovor članu nikita*)
Neposredna povezava do sporočila: 471
3.11.2009 19:44:27   
tanjusi
jutri pa je na vrsti moj prvi pregled, držite pesti da bo vse tako kot mora biti.
Zaenkrat še shajam z oblačili ki jih imam , vendar ne vem kako dolgo bo še šlo, takrat pa bo na vrsti šoping.... komaj čakamuser posted image

(a camus)

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 472
3.11.2009 19:58:30   
soncnica 3
Držim pesti za vse!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Srečno na pregledih in veliko zdravihuser posted image ter user posted image .

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 473
3.11.2009 20:01:04   
costella
Živijo!

Ja, bolj slabo se oglašam, ker je bolj malo časa... Prvi pregled je uspel, vse je ok. Zaradi izcedkov je rekla, da naj se ne sekiram, ker tudi pomagati ne morejo nič. Plodek je velik 8 mm, zaenkrat je vse vredu. Drugi teden pa moram še enkrat k njej, da bo poslušala srčka. user posted image

Izcedki so se zaekrat ustavili, pa tudi g je rekla, da to, ali bom v službi ali ne, ne bo veliko vplivalo na morebiten splav... Imam namreč službo, kjer sedim in ni nobenih fizinih naporov.
O kilah pa raje ne bi.... Že v prvi user posted image  sem se v prvem mesecu najbolj zredila, ker sem imela popadke sladkarij in so hormoni delali 100 na uro. Tako je bilo tudi zdaj in seveda posledice so kile user posted image . Ampak bo že.

Za NS sem tudi dobila napotnico, tkao da se bom prijavila tudi v porodnišnici.

No, toliko za zdaj, moram spravit punci v posteljo. Vsem ki imate probleme pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !

Lepo noč!

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 474
3.11.2009 20:10:33   
Anonimen
Nič ne bo, test negativen, M zamuja že celo večnost, zadnjo sm mela 13.9.
user posted image user posted image user posted image
Nimam pojma kaj se dogaja. Pri prvi nosečnosti mi je tut ful pozn pokazal +, mogoče pa useen sem...bom ponovila čez kak tedn.

(odgovor članu costella)
  Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.