Springy -> RE: mamice vegetarijanke (2.9.2009 23:31:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: oka Saj da izbiro: dete moje, lahko ješ tale lep zeleni brokoli, ki ni nič čutil, ko sem ga narezala. Lahko pa poješ del kravice (sledi nekaj v tem smislu): " ter mu potem razložiš, kako je hudo trpela ta žival, ki tam sedaj mrtva leži, kako je jokala, kako ni želela umret in tako naprej se mesa še s palico ne bo dotaknil. Razloži nepotrebno trpljenje otroku. Pa brez laži in olepšav (ki so se tako značilne za mesno religijo) razloži (nepotrebno!) trpljenje živali, in kako do tega pride. Garantirano (če ni ravno rojen psihopat) ne bo več hotel mesa jest." Ja seveda bo otrok raje posegel po netrpečem brokoliju, saj se mu je zrezek zaradi nazornega opisovanja tako skrbne mamice, ki skrbi za izbiro zagnusil na celi črti. In če bo imel srečo bo ostalo samo pri tem. Brez nočnih mor, brez psihiranja ob pogledu na kravo itd, itd, itd. Vse mi je jasno, tudi to, da starši svoja prepričanja prenašajo na otroke. Ni mi pa logičen ne sprejemljiv tak agresiven in ustrahovalen način. Le kaj bi kak pedopsiholog rekel na tak način izbire? Kakšno jemanje besed ven iz konteksta in izkrivljanje informacij spet. Moj otrok zavrne meso tudi ko nas ni zraven, in verjela ali ne, meni niti ni bilo treba nikoli omeniti, da živalice trpijo. To je vedela sama, jaz sem ji samo povedala kaj je to meso. To so mrtve živalice, in njej se sploh ni zdelo logično, zakaj bi to počeli? In to kar vi pravite "tupenje" je pač dejstvo, resnica, ki ga hočete obenem na vsak način z lažjo prikriti svojemu otroku. Jaz pa se otroku ne bom lagala ter ga z lažmi poskušala prepričati v svojo religijo.
|
|
|
|