Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 22:53:56
|
|
|
|
Springy
|
IZVIRNO SPOROČILO: svita Joj Springy ne bodi tako diplomatska no, stoj za tistim kar si napisala, ne pa cel dan študirat kako bi napisano popravila in olepšala Ne sklepaj po sebi. Eni pač ne visimo cel ljubi dan tule in delamo tudi kaj drugega.
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 22:54:44
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika Glede na tole: IZVIRNO SPOROČILO: Springy A znaš brati celoto ali ne? Ne gre? Napisano je, da če se otroku razloži nepotrebno trpljenje in kako do njega pride se garantirano ne bo odločil za meso. Torej, ČE se mu razloži in ČE se kljub vsem informacijam odloči tako. In na tole: IZVIRNO SPOROČILO: benika Moj otrok ve, da zrezek ne raste na drevesu. Ve odkod pride, da ga dobimo pri mesarju in tudi ve, da je potrebno žival ubiti. Videl je tudi že, kako se seka glave kuri. A je potem psihopat, ker še vedno poje tisti košček mesa na krožniku? ... se čisto logično sklepa, da je potem benikin mulček psihopat, a ne? (Brez zamere benika) Duš ... pa sem rekla, da se tega ne grem več ... naš mulc si je najbolj zapomnil to, da smo ribo, ki smo jo ujeli, s kolom po glavi. zihr bo psihopat. no, pa to ne bo nič nenavadnega. kakršna mama, takšen sin
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 22:55:58
|
|
|
|
Anonimen
|
dan tule in delamo tudi kaj drugega. ja, dopovedujete otroku kako žival joka in prosi in ne želi umreti in trpi in jo koljejo in mučijo, preden pride na krožnik
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 22:57:25
|
|
|
|
Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 dan tule in delamo tudi kaj drugega. ja, dopovedujete otroku kako žival joka in prosi in ne želi umreti in trpi in jo koljejo in mučijo, preden pride na krožnik Upam, da dovolj nazorno in da opis vsebuje tudi določene fotografije, da otrokom ni dolgčas. Si namreč dosti bolje zapomnijo, če imajo še vizualni material
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 23:00:03
|
|
|
|
oka
|
V resnici pa vi ne pustite in ne želite da se odločajo, vi se namesto njih odločite in te informacije, če bi jim jih podali, bi bile samo moteče dejstvo, ki bi šlo navskriž z vašo ideologijo in vero. Vaši otroci niso psihopati, so pa z lažmi, prikrivanji in manipulacijami zavedeni otroci. Haaaaaaaa Oprosti ampak tako, kot ti za naše otroke trdiš najprej da so psihopati, potem to sicer malo omiliš in si drzneš kar tako klokotati v tri krasne, tako si bom jaz drznila reči, da po vsej verjetnosti hudičevo težko biti tvoj otrok. To sklepam po tvojem fundamentalističnem slogu pisanja.
< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 3.9.2009 16:00:46 >
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 23:00:45
|
|
|
|
Springy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 IZVIRNO SPOROČILO: Raho Mene pa zanima samo to: Springy - a ti si dojila svojega otroka ali ga nisi? Želim le, da napišeš, če si svojega otroka dojila ali ne in vzrok, zakaj ga nisi dojila. Pa nisem vedela, da imaš otroka s prehranjevalnimi težavami: Wenn Ihr Baby eine milchfreie Spezialnahrung benötigt, ist Aptamil Soja die richtige Wahl. Seveda sem jo dojila, zakaj je ne bi? Dojenje je itak najboljše za otroka. Glede napisa to ne pomeni da je bolan. Samo če potrebuje prehrano brez mleka naj pač vzame Aptamil Soja, to piše v tem stavku.
< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 3.9.2009 16:02:04 >
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 23:02:27
|
|
|
|
Raho
|
[/quote] Seveda sem jo dojila, zakaj je ne bi? Dojenje je itak najboljše za otroka. Glede napisa to ne pomeni da je bolan. Samo če potrebuje prehrano brez mleka naj pač vzame Aptamil Soja, to piše v tem stavku. [/quote] A spezialnahrung si pa izsputila? A dojila pa si ga, druge pa tu prepariraš, kako dober je sojin aptamil???? Se ti sploh zavedaš, kake neumnosti pišeš?
< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 3.9.2009 16:03:07 >
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 23:02:58
|
|
|
|
mateyka
|
A znaš brati celoto ali ne? Ne gre? Napisano je, da če se otroku razloži nepotrebno trpljenje in kako do njega pride se garantirano ne bo odločil za meso. Torej, ČE se mu razloži in ČE se kljub vsem informacijam odloči tako. čaki mal (sory da kar tako upadam, ampak me res zanima), kdo to garantira? ti ali so kake znanstvene študije naredili na to temo in imaš kak citat in link kjer se to navaja? je to kak znanstvenik empirično meril - imaš ime mogoče?
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 23:03:02
|
|
|
|
Springy
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika Pa še vedno čakam odgovor na moje vprašanje. Moj otrok ima stalno na izbiro meso pri sorodnikih. Ga niti ne povoha in velikokrat celo reče "fuj kako smrdi". Pač se ni s pomočjo pogojnega refleksa navadila na vonj mesa kot "nekaj dobrega", tako kot vsi ostali ampak ga voha tako nevtralno, kot bi ga vsak brez tega pogojnega refleksa: kot zelo smrdljiv. Nihče ji ga ne brani jest ampak ji je to nesprejemljivo jest .. skratka BLJAK (ki po vrhu vsega še hudo smrdi - njene besde).
< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 3.9.2009 16:04:45 >
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 23:04:21
|
|
|
|
sonček33
|
Noro.
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 23:07:02
|
|
|
|
Springy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho A spezialnahrung si pa izsputila? A dojila pa si ga, druge pa tu prepariraš, kako dober je sojin aptamil???? Se ti sploh zavedaš, kake neumnosti pišeš? Kaj pa tebi ni jasno? A si spet prepovršno brala? Svetovala sem mamici, ki je iskala nadomestno mleko za svojo hčerko in ni želela dati kravjega mleka. Daj, zadihaj malo, pa se umiri, počasi preberi, pa bo potem malo bolj razumljivo vse skupaj. Mogoče.
< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 3.9.2009 16:05:27 >
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 23:07:24
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Springy IZVIRNO SPOROČILO: benika Pa še vedno čakam odgovor na moje vprašanje. Moj otrok ima stalno na izbiro meso pri sorodnikih. Ga niti ne povoha in velikokrat celo reče "fuj kako smrdi". Pač se ni s pomočjo pogojnega refleksa navadila na vonj mesa kot "nekaj dobrega", tako kot vsi ostali ampak ga voha tako nevtralno, kot bi ga vsak brez tega pogojnega refleksa: kot zelo smrdljiv. Nihče ji ga ne brani jest ampak ji je to nesprejemljivo jest .. skratka BLJAK (ki po vrhu vsega še hudo smrdi - njene besde). glede na to da mu od malega tupiš kako živali jokajo in prosijo in trpijo in ne želijo umret in jih koljejo in so na krožniku mrhovina in crkovina in da če to je, bo psihopat in ne vem kaj vse, me tole niti ne preseneča. sam da maš pa jejce ob vsem tem rečt, da ima svobodno izbiro... ja jst kr nimam besed, no....pa se to ne dogaja glih pogosto....
< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 3.9.2009 16:06:26 >
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 23:07:33
|
|
|
|
benika
|
.
< Sporočilo je popravil benika -- 2.9.2009 23:08:05 >
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 23:12:39
|
|
|
|
benika
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 glede na to da mu od malega tupiš kako živali jokajo in prosijo in trpijo in ne želijo umret in jih koljejo in so na krožniku mrhovina in crkovina in da če to je, bo psihopat in ne vem kaj vse, me tole niti ne preseneča. sam da maš pa jejce ob vsem tem rečt, da ima svobodno izbiro... ja jst kr nimam besed, no....pa se to ne dogaja glih pogosto.... Seveda ima izbiro. Ali bo pojedla meso, ki ga doma zavračajo, in s tem prizadela starše, ali pa bo zavrnila meso, ker najbrž ve, da bo tako mir v hiši in mamica zadovoljna.
< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 3.9.2009 16:07:23 >
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 23:13:41
|
|
|
|
Springy
|
Kot v vseh tvojih prejšjnjih postih si se tudi tokrat poslužila skelpanja po svoje, izkrivljanja informacij jemanje besed ven iz konteksta itd. Sem že razložila, kako je z razlaganjem in na kakšen način poteka in da to nikakor ne pomeni, da govorim da je na krožniku crkovina, mrhovina niti da bo psihopat, če to poje ... skratka, NIČ OD TEGA ne naredim, zato je to tvoje vsiljevanje in izkrivljanje informacij že prav smešno. A so ti tudi v šoli morali vse 2 x razložit?
< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 3.9.2009 16:08:06 >
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 23:16:04
|
|
|
|
Anonimen
|
A so ti tudi v šoli morali vse 2 x razložit? ne trikrt tak da izvoli....maš še en poskus v dobrem...
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 23:16:09
|
|
|
|
benika
|
Kot v vseh tvojih prejšjnjih postih si se tudi tokrat poslužila skelpanja po svoje, izkrivljanja informacij jemanje besed ven iz konteksta itd. Sem že razložila, kako je z razlaganjem in na kakšen način poteka in da to nikakor ne pomeni, da govorim da je na krožniku crkovina, mrhovina niti da bo psihopat, če to poje ... skratka, NIČ OD TEGA ne naredim, zato je to tvoje vsiljevanje in izkrivljanje informacij že prav smešno. A so ti tudi v šoli morali vse 2 x razložit? , Če svoji hčerki to ne govoriš, kdo za vraga ti daje pravico, da s psihopati potem obkladaš nas in naše otroke? Me namreš še kako dobro vemo, kako pride zrezek na mizo in po tvojih besedah smo zato vsi psihopati. Pa lepo te prosim, ne govori, da tega nisi nikjer napisala, ker smo ti dokazale, da si.
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 23:19:29
|
|
|
|
oka
|
Saj da izbiro: dete moje, lahko ješ tale lep zeleni brokoli, ki ni nič čutil, ko sem ga narezala. Lahko pa poješ del kravice (sledi nekaj v tem smislu): " ter mu potem razložiš, kako je hudo trpela ta žival, ki tam sedaj mrtva leži, kako je jokala, kako ni želela umret in tako naprej se mesa še s palico ne bo dotaknil. Razloži nepotrebno trpljenje otroku. Pa brez laži in olepšav (ki so se tako značilne za mesno religijo) razloži (nepotrebno!) trpljenje živali, in kako do tega pride. Garantirano (če ni ravno rojen psihopat) ne bo več hotel mesa jest." Ja seveda bo otrok raje posegel po netrpečem brokoliju, saj se mu je zrezek zaradi nazornega opisovanja tako skrbne mamice, ki skrbi za izbiro zagnusil na celi črti. In če bo imel srečo bo ostalo samo pri tem. Brez nočnih mor, brez psihiranja ob pogledu na kravo itd, itd, itd. Vse mi je jasno, tudi to, da starši svoja prepričanja prenašajo na otroke. Ni mi pa logičen ne sprejemljiv tak agresiven in ustrahovalen način. Le kaj bi kak pedopsiholog rekel na tak način izbire?
< Sporočilo je popravil oka -- 2.9.2009 23:22:38 >
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 23:21:12
|
|
|
|
rija
|
mah, ni je boljše zelenjave od fajn pečenega stejka...... kaj pa naj delam jaz z mojm mulcom, ki je danes ateja prosil, če gre sedet na drugi konec mize, ker mu smrdi paradižnik na njegovem krožniku
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 23:31:38
|
|
|
|
Springy
|
IZVIRNO SPOROČILO: oka Saj da izbiro: dete moje, lahko ješ tale lep zeleni brokoli, ki ni nič čutil, ko sem ga narezala. Lahko pa poješ del kravice (sledi nekaj v tem smislu): " ter mu potem razložiš, kako je hudo trpela ta žival, ki tam sedaj mrtva leži, kako je jokala, kako ni želela umret in tako naprej se mesa še s palico ne bo dotaknil. Razloži nepotrebno trpljenje otroku. Pa brez laži in olepšav (ki so se tako značilne za mesno religijo) razloži (nepotrebno!) trpljenje živali, in kako do tega pride. Garantirano (če ni ravno rojen psihopat) ne bo več hotel mesa jest." Ja seveda bo otrok raje posegel po netrpečem brokoliju, saj se mu je zrezek zaradi nazornega opisovanja tako skrbne mamice, ki skrbi za izbiro zagnusil na celi črti. In če bo imel srečo bo ostalo samo pri tem. Brez nočnih mor, brez psihiranja ob pogledu na kravo itd, itd, itd. Vse mi je jasno, tudi to, da starši svoja prepričanja prenašajo na otroke. Ni mi pa logičen ne sprejemljiv tak agresiven in ustrahovalen način. Le kaj bi kak pedopsiholog rekel na tak način izbire? Kakšno jemanje besed ven iz konteksta in izkrivljanje informacij spet. Moj otrok zavrne meso tudi ko nas ni zraven, in verjela ali ne, meni niti ni bilo treba nikoli omeniti, da živalice trpijo. To je vedela sama, jaz sem ji samo povedala kaj je to meso. To so mrtve živalice, in njej se sploh ni zdelo logično, zakaj bi to počeli? In to kar vi pravite "tupenje" je pač dejstvo, resnica, ki ga hočete obenem na vsak način z lažjo prikriti svojemu otroku. Jaz pa se otroku ne bom lagala ter ga z lažmi poskušala prepričati v svojo religijo.
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 23:38:49
|
|
|
|
oka
|
Kakšno jemanje besed ven iz konteksta in izkrivljanje informacij spet. Moj otrok zavrne meso tudi ko nas ni zraven, in verjela ali ne, meni niti ni bilo treba nikoli omeniti, da živalice trpijo. To je vedela sama, jaz sem ji samo povedala kaj je to meso. To so mrtve živalice, in njej se sploh ni zdelo logično, zakaj bi to počeli? In to kar vi pravite "tupenje" je pač dejstvo, resnica, ki ga hočete obenem na vsak način z lažjo prikriti svojemu otroku. Jaz pa se otroku ne bom lagala ter ga z lažmi poskušala prepričati v svojo religijo Ojej, se opravičujem, če izkrivljam tvoje dobesedno citirane informacije. Se pravi, da si v resnici globoko narobe razumljena in tolmačena in da je bistvo tvojega pisanja nekaj čisto drugega al kako? Mislim, ker resnično mi ni jasno kaj se da narobe tolmačiti pri tvojem opisovanju kako otroka pripraviti do tega, da ne bo jedel mesa. Veš kaj, ne rabiš nič več razlagat, ker niti približno ne stojiš za napisanim.
< Sporočilo je popravil oka -- 2.9.2009 23:40:54 >
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 23:41:02
|
|
|
|
Springy
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika Kot v vseh tvojih prejšjnjih postih si se tudi tokrat poslužila skelpanja po svoje, izkrivljanja informacij jemanje besed ven iz konteksta itd. Sem že razložila, kako je z razlaganjem in na kakšen način poteka in da to nikakor ne pomeni, da govorim da je na krožniku crkovina, mrhovina niti da bo psihopat, če to poje ... skratka, NIČ OD TEGA ne naredim, zato je to tvoje vsiljevanje in izkrivljanje informacij že prav smešno. A so ti tudi v šoli morali vse 2 x razložit? , Če svoji hčerki to ne govoriš, kdo za vraga ti daje pravico, da s psihopati potem obkladaš nas in naše otroke? Me namreš še kako dobro vemo, kako pride zrezek na mizo in po tvojih besedah smo zato vsi psihopati. Pa lepo te prosim, ne govori, da tega nisi nikjer napisala, ker smo ti dokazale, da si. Spet ne razumete, da ne gre za ljudi ki so polni slaboumnih izgovorov in se na ta način ščitijo pred ne-moralnostjo svojega početja. Sicer veliko to pove o vas, ampak govora je bilo o otrocih, ki tega mehanizma še nimajo. In garantiram da nobena od vas ni PO RESNICI (brez lažnih in zavajajočih olepšav) povedala svojemu 2 leti staremu otroku kaj je to meso, sploh pa da ga ni treba jesti. Še manj pa, da ko je otrok kdaj zavrnil meso da bi mu pripravila vegetarijanse obroke.
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 23:43:01
|
|
|
|
Springy
|
IZVIRNO SPOROČILO: oka Kakšno jemanje besed ven iz konteksta in izkrivljanje informacij spet. Moj otrok zavrne meso tudi ko nas ni zraven, in verjela ali ne, meni niti ni bilo treba nikoli omeniti, da živalice trpijo. To je vedela sama, jaz sem ji samo povedala kaj je to meso. To so mrtve živalice, in njej se sploh ni zdelo logično, zakaj bi to počeli? In to kar vi pravite "tupenje" je pač dejstvo, resnica, ki ga hočete obenem na vsak način z lažjo prikriti svojemu otroku. Jaz pa se otroku ne bom lagala ter ga z lažmi poskušala prepričati v svojo religijo Ojej, se opravičujem, če izkrivljam tvoje dobesedno citirane informacije. Se pravi, da si v resnici globoko narobe razumljena in tolmačena in da je bistvo tvojega pisanja nekaj čisto drugega al kako? Mislim, ker resnično mi ni jasno kaj se da narobe tolmačiti pri tvojem opisovanju kako otroka pripraviti do tega, da ne bo jedel mesa. Veš kaj, ne rabiš nič več razlagat, ker niti približno ne stojiš za napisanim. V citatu sem pisala na splošno, potem sem odgovarjala kako je bilo pri mojem otroku. A je res tako težko prebrat?
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 23:48:00
|
|
|
|
Springy
|
Glede tega, kar sem pisala o psihopatih pa še tole povem, ker vidim, da sicer po svoje sklepate, čerpav je napisano. Če je otrok dovolj velik ima že koncept izgovorov, podobno kot odrasli. Izgovori so sicer čisto debilni (a-la "rastline boli", pa "tigri tudi lovijo", pa "človek je vsejed" in podobno) ki ga ščitijo pred neetičnostjo njegovega početja. Prej sem govorila o tako majhnih otrocih, ki še niso sposobni takega obrambnega mehanizma izgovorov. Tisti otroci delujejo samo na občutkih, torej ne "zracionalizirajo" smrti tako kot to počnejo starejši. Torej, če bi tak otrok videl, kaj je to meso, dejansko VIDEL in razumel to, pa bi potem vseeno hotel jest (torej, brez da bi bil zaščiten z izgovori, kot to vi počnete) bi torej sprejel mučenje živali (ki v očeh majhnih otrok igrajo podobno ali celo enako vlogo kot ljudje) kot neproblematično dejavnost. To pa bi bil problem, takih se je pa treba bati ko odrastejo.
|
|
|
|
RE: mamice vegetarijanke 2.9.2009 23:57:15
|
|
|
|
oka
|
O.k. a misliš, da če si samo napisala pač tak splošen opis kako otroka pripraviti k temu, da ne je mesa je pa o.k.? Zakaj pa potem kot praviš nisi sama na tak način razložila svojemu otroku? Mogoče zato, ker je malček bolno? In kako lahko trdiš, da je otrok po vsej verjetnosti, ko mu pri dveh, treh letih razložiš trpljenje ene krave in bo vseeno jedel zrezek psihopat? Eno je tisto zavestno mučenje, izživljanje nad živalmi, drugo pa je, ko si otrok niti ne zna predstavljati kaj je to klavnica, kaj je to smrt... Tako mali otrok zrezka niti pod razno še ne zna povezati s kravo ki na travniku muka, pa če mu še tako razlagaš. Da bi si pa predstavljal klavnico in koline pa še manj.
< Sporočilo je popravil oka -- 3.9.2009 0:04:56 >
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.