Anonimen -> RE: mamice vegetarijanke (31.8.2009 22:13:33)
|
IZVIRNO SPOROČILO: *Angelina* Zanimivo bi bilo videti statistiko mesojedih nosečnic in koliko receptov za železove pripravke jim napišejo njihovi ginekologi. Meni in še nekaj mamicam ki jih poznam, recimo med nosečnostjo ni ginekolog napisal niti enega recepta. V porodnišnici je ena sestra na veliko napisala na karton da sem vegetarijanka in naslednji dan je to videla ginekologinja na viziti in zaključila, da sem slabokrvna in me vprašala koliko časa sem med nosečnostjo jedla železove tablete. Ko sem ji rekla da jih nisem, mi je dala pregledati kri in me prav presenečeno gledala, ko so prišli rezultati in je bila kri super. Vege sem pa že 18 let. Da o tem, da sem zdaj tudi tik pred porodom in me ljudje sprašujejo od kje mi vsa energija, zakaj sem tako aktivna, da bi morala počivat, zakaj dvigujem starejšega otroka in se podim cele dneve z njim zunaj, zakaj ne hodim okoli kot raca in stokam kako zelo sem utrujena. Da o tem, da mi ni bilo nikoli slabo niti ne razpravljam. Ampak to verjetno ne bo posledica zdrave prehrane, kajne! Ne vem, pa ni treba takoj vpit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], skodi zdravju. Je pa fino, da se dobro pocutis in da si zdrava, saj to je namen celotne prehrane. Meni se samo zdi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], da vsaka prehrana pac ni za vsakogar in kar posnemat neke prehranjevalne navade samo zato, ker so (kao) strokovnjaki to pisali in napisali, nima nobenega smisla. Enim pase, drugim ne in sploh pri ekstremnih spremembah je treba pazit, kako reagiramo nanje, ker vsaka stvar ni za vsakogar, ker smo pac razlicni. Zato so te prehranske teorije meni brezpredmetne, ker je telo ziv organizem in vsako potrebuje svojo kolicino snovi. In tako nekaj kupit, ker so nekje tam dalec to dognali, mi je mimo. Ker tukaj je podnebje razlicno, so celo letni casi razlicni in clovek kot del narave se prilagaja tudi njim...in vsako telo na svoj nacin. Enim nekaj zelo pase, drugim manj in samo zato, ker je tebi super, to ne pomeni, da tudi meni bo, ker nisva enaki. In tudi zato otroka vkalupljati v zgolj in samo tisto, za kar menim, da je najboljse, ni v redu, ker je otrok samo del mene, ni pa enak meni.
|
|
|
|