|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč - noče več v vrtec
31.8.2009 8:33:45   
ninu
Zdravo!

Tako mi je hudo, mislila sem, da je zaradi dopustov, ampak moja 3 letnica se vrtca otepa z vsemi štirimi. Hodi že od 15 meseca dalje, vse uredu, rada, sedaj pa - po dopustih, no, zdaj je od tega že 3 tedne, pa je še vedno jok. Pa ni samo to. Že ko pride iz vrtca me sprašuje za naslednji dan če bo tudi morala v vrtec, pa sredi popoldneva če bo kmalu noč, da bo šla spat in potem ko vstane morala v vrtec.. pa "jst ne bi šla v vrtec" pa "zakaj moraš v službo"... Mene psihično totalno dotolče, ker se ne ustavi po celo uro o tem..

Ko se pogovarjava mi enkrat reče, da jo ta pa ta strelja, pa da jo je una uščipnila, da une vzgojiteljice ne mara... Pa vedno se je znala s tem spopasti in mi ni jasno, ali je v tako občutljivem odbodobju odraščanja ali???

No, sedaj pa čakamo novega člana - dojenčka in me še bolj skrbi kako bo, ko bom enkrat doma. Že sedaj imam službo tako, da nekaj dni delam, sem nekaj dni doma.., pa zjutraj, popoldne in to ni ravno dolgo tako. Pa vseeno lep čas ni bilo problema.

Grozno mi je. Z jutrišnjim dnem se bo z jutrišnjim dnem se na novo formirajo skupine in so jih čist pomešali. Njene prijateljice in vzgojiteljici ki ju je imela od začetka gresta z delom skupine - v drugo skupino, ona pa dobi druge sovrtčnike in vzgojiteljica. Joj, pa tega sploh še ne ve. Kako bo jutri in naprej me je groza. Po kakšnih kriterijih so to sprejemali nimam pojma, ker je moja deklica zeo napredna v razvoju, igri, govoru, dojemanju..., samostojna.. Jaz se ji posvečam 100% in veliko se crkljava.

Je tu na forumu kakšna vzgojiteljica, ki mi lahko svetuje oz. poda kakšen pameten nasvet? Iz vrtca je res nočem jemat, ker vem, da bom naredila medvedjo uslugo, če bo vedela, da je opcija, da se vrtcu izogne. Najbrž mora dati tudi tole krizo skoz. A mislite, da bi morala z njo k psihologinji? Dvomim, da bi prišle do zaključka, pri tem je najbrž ogromno dejavnikov in nimam pojma kaj vse se še plete po njeni glavici.

Prosim za mnenje, nasvet, karkoli...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč - noče več v vrtec
31.8.2009 14:37:18   
ribica.
Če bi bla jaz ti, se sploh ne bi sekirala, saj kmalu boš tako na porodniški, potem pa ji ne bo treba iti na vso silo. do takrat bo pač treba nekak pregurat. Pametnega nasveta žal nimam, ker nimam tovrstnih izkušenj.

(odgovor članu ninu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.8.2009 14:44:25   
FLASK_A
Ti je mogoče povedala zakaj noče več hodit? Nevem- ali pogreša tebe/ očeta? Kako in koliko pa skupni čas preživljate?

Smotano je, ker ravno zdaj tudi skupino menjava. Tako ji bo še težjeuser posted image Sploh ne vem, kaj ti rečt...

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.8.2009 15:13:16   
misojka
Vsekakor je po počitnicah otroku težko v vrtec, tudi nam je težko v službo. In morda je samo to, skupaj z vsemi spremembami, sobe, igrač vzgojiteljic ...

Jaz bi se poskusila z otrokom pogovorit, vprašaj jo zakaj ne mara v vrtec. Morda  izveš kakšen konkreten razlog. Vsekakor pa bi se o tem pogovorila tudi z vzgojiteljico, rekla bi ji naj bodo nanjo malo bolj pozorni, jo morda večkrat pocrkljejo, da ima pač krizo. Pri nas to kar upoštevajo in so potem na otroka bolj pozorne, ga spremljajo in opazujejo.

Mi je pa čudno, da razbijejo skupino otrok in en del pustijo brez vsake znane osebe, torej da z njimi ne gresta ne vzgojiteljica in ne pomočnica. No, pri nas smo imeli kar srečo (se je zamenjala samo pomočnica - 3x v zadnje pol leta user posted image

Pa upam, da čim prej mine!

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.8.2009 19:07:34   
pelin
No, sedaj pa čakamo novega člana - dojenčka in me še bolj skrbi kako bo, ko bom enkrat doma.
A ste mogoče kaj na to pomislili? Otroci včasih ne pokažejo čisto na ravnost, kaj jih v resnici teži, moti....Mogoče pa sploh ni kriv vrtec, ampak prihod novega člana v družino.Mogoče ste se med dopusti veliko pogovarjali o tem in ona na videz vse vredu sprejema, kaj pa je v njenem srčku, pa težko vidiš...Definitivno pa situacije ne bo izboljšalo to, da bo prišla v drugačno skupino v vrtcu, kot je je bila vajena do sedaj...Mogoče bi se dalo kaj v tej smeri domenit tudi v vrtcu, da bi jo dali skupaj s kom, s katerim se je dobro razumela...user posted image

(odgovor članu misojka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.8.2009 21:33:45   
Massa26
Jaz sem pa (optimistično) pomislila tudi na to, da mogoče se bo pa med novimi otroci in vzgojiteljicami bolje počutila, če v vrtec noče zato, ker so se ji prejšnji zamerili..

Ne vem.. samo ugibam in vam želim vso srečo..

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.9.2009 20:03:15   
ninu
Iskrena hvala vsem ki ste si vzele čas in povedale svoje mnenje in dale nasvet.

Kar se tiče skupnega preživljanja časa smo ogromno vsi trije skupaj - k sreči imava tako službo, da je to možno. Pa tudi čas kvalitetno preživljamo. Si mislim, da sem jo s tem razvadila, da se ima doma preveč luštno. user posted image

Kakorkoli, z vzgojiteljico sem se dobro pogovorila, tudi z njeno novo. Me je precej pomirila - vsega naj bi bili krivi dopusti in mešane skupine, druge vzgojiteljice in kao, da sploh ni tako hudo. (Valda, če je ni blo zdej skor cel mesec).

Kar se tiče nove skupine pa upam, da se bo obneslo in se bo mogoče počutila celo bolje kot v prejšnji ker je bila ona med mlajšimi tam. Sedaj so dali isti letnik skupaj.., pa toliko se družijo z ostalimi skupinami, da vidi svoji prijateljici vsak dan na skupnem igrišču...

Tako, da se počasi malo izboljšuje stanje (upam). Če bo trajalo bom vsekakor poskušala nardit kaj na tem.

Bi vas pa še nekaj vprašala. Kmalu bom doma, ginekolog mi je svetoval bolniško pa me zanima, če imate kakšno "idejo" kako naj ji razložim, da čeprav bom doma, bo morala ona v vrtec. user posted image user posted image

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.9.2009 22:51:56   
takotako
Pri nas je isto imel obdoje-in secer ko se je vzgojitelica zamenjala mi je kar dolgo se jokal. Pol pa je še en njegov prijatel šel ven iz vrtca je blo pa sploh kriza. Pa smo pregurali in zdaj gre rad v vrtec.

Jaz sem ga zjutraj spravila v vrtec da je odnesel kako stvar pokazat-knjigico avtoček... ali pa da je šel kaj povedat. Malo je blo lažje.

(odgovor članu ninu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
2.9.2009 23:11:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu takotako)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
2.9.2009 23:15:10   
Brisani uporabnik

(odgovor članu takotako)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
3.9.2009 6:52:32   
urška76

IZVIRNO SPOROČILO: ninu

Bi vas pa še nekaj vprašala. Kmalu bom doma, ginekolog mi je svetoval bolniško pa me zanima, če imate kakšno "idejo" kako naj ji razložim, da čeprav bom doma, bo morala ona v vrtec. user posted image user posted image

A ji moraš razložit, da si doma? Ko sem morala biti doma v drugi nosečnosti sem se potrudila, da smo obdržali jutranjo rutino in je šel mali normalno v vrtec. No, kako urico kasneje kot prej, rutina pa enaka. In ko je pogruntal, da sem doma, sem mu razložila, da moram veliko počivat (sem z njemu primerno razlago opisala dejansko stanje, brez laži), pa da ga ne morem na igrišče peljat, da bi se igral, pa je nekako sprejel. Se je pa res dobro počutil v vrtcu.
Vsekakor ji vse iskreno razlagaj. Ne si neki izmišljevat, ker tele naše brihtne glavce znajo zelo dobro opazovat in vidijo kdaj se jim izmikamo.
Pa veliko sreče z novo skupino.

(odgovor članu ninu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.9.2009 13:43:41   
ninu
:) Hvala vsem za svoje izkušnje.

Mesec je že naokoli, stanje je še vedno precej nespremenjeno, le manj "teži" čez dan.. Zjutraj je spet jok.
Močno upam, da se kmalu uredi in gre res za obdobje, ko je ugotovila, da obstajajo možnost, da ji je doma bolj fletno..
In obdobje ko me še bolj potrebuje.
Do nje bom vsekakor iskrena, kot sem vedno. Mi pa kdaj zmanjka kako bi na njej najbolj sprejemljiv način razložila zakaj mora v vrtec. Ste mi bile v pomoč. Hvala.
Vsekakor se še oglasim, da poročam kako bo čez kakšen teden, dva..

Pozdravček!!

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.9.2009 23:25:25   
* Mateja *
pomoje ve, da boš ostala doma in boste meli dojenčka in boh vedi kako ima otrok vse pretuhtano v glavi!! najslabše za otroka bosta naredili to, da jo botse z prihodom novega člana tiščali v vrtcu. Ona bo to vedela in kaj si bo mislila tista mala otroška glavica!! Nej bo kdaj tudi doma, naj bo del vsega kar se bo dogajalo o pride otrok in tudi del priprav na otroka, morda ji bo lažje!! naša pediatrinja ima ful dober in na otroka usmerjen pogled na te stvari in se mi zdi, da je to prav!!

(odgovor članu ninu)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
13.9.2009 23:46:19   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ninu)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Priimek
Erin

Čigav priimek ima vaš otrok?

materin (dekliški) (5%)

očetov (84%)

oba (11%)

Število vseh glasov: 370

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!