Jutta
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa IZVIRNO SPOROČILO: Jutta Urša - tudi pri nas je bil ful problem, če sem Vida odložila v posteljico in ko sem to povedala pediatrinji, je rekla, da bo pa fanta treba vzgajat No in smo začeli iskati, kateri način bi bil najboljši, da bi moj otrok zaspal v posteljci... Ja bilo je joka, ampak na koncu se je splačalo. Če se je začel histerično jokat, sem ga seveda vzela ven in malo pocrkljala, ampak potem je moral spet nazaj v posteljco. Na koncu sem ugotovila, da prej zaspi, če se skrijem, tako da me ne vidi (ker če me vidi, potem me samo izsiljuje, ker ve, da ga bom vzela ven). Dam mu roko, da jo objema in potem zaspi. Zdaj smo celo v fazi, ko ne rabi več vedno roke... Tako da, ko ga odložim, mu da lupčka in rečem "aja aja Vid" ter se odstranim. Potem mu samo pomagam, če išče dudo ali kaj drugega in počakam, da zaspi. Zvečer pa mu pred spanjem zmeraj zavrtim glasbeno zvezdico in navadil se je, da to pomeni nočno spanje. Urša, pa si sigurna, da je zaspan? Jaz dam Vida v posteljo šele, ko postane tečen in si menca očke. Upam, da sem s kakšno idejo pomagala. kako pa potem vzrdžujete ritem, mi hodmo ob približno istih urah spat Zvečer je zaspan zmeraj ob isti uri - nekje med sedmo in osmo postane siten in takrat se gremo skopat potem pa jest in spat. Podnevi je pa zaspan nekje uro in pol do dve uri po obroku. Se trudim imet ritem, a to zmeraj ne gre. Zato pa je zvečer vedno ista rutina, tako da vsaj takrat ve, da ni heca
|