špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana81 IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Aja, sem vam pozabila povedat, kakšne šove smo še imeli na dopustu. V petek kliče glavna sestra iz doma upokojencev, kjer je naša stara mama, da so se vsi stanovalci vrnili iz bolnic in zdravilišč, zato ni prostora in jo bodo dali kar domov Itak smo bili mi vsi "paf", poleg tega smo bili v Rogaški. Vseeno smo se nekako zmenili, da ji bodo za čez vikend našli zasilno prenočišče - spala je na postelji v dnevnem prostoru (sicer je vsaj lepo zaprt in topel). Včeraj pa novo dogajanje: kontaktiramo soc. delavko v domu, ki je pred dobrim tednom obljubila, da je ne bodo dali domov. Sicer je na bolniški, ker ima doma bolnega otroka, ampak je vseeno klicala glavno sestro in ji dala navodila, da so enemu moškemu stanovalcu dali v sobo sostanovalca, tako da so staro mater lahko dali v svojo sobo. In zakaj je sploh prišlo do vsega tega "šmorna"? No, včeraj popoldne smo izvedeli, obstaja en samcat razlog: ker je naša stara mati tako žleht, da psihično uničuje vsako "cimro" in nihče noče biti z njo v sobi Laže, opravlja, zmerja, komandira, celo krade stvari (v predalu njene nočne omarice smo našli domski telefon, ki drugače pripada vsaki posamezni sobi - podoben je tistemu, ki ga je imela pri sebi doma in si ni dala dopovedat, da ni njen),... Ženska je že vse življenje taka, na stara leta se pa vse to samo še potencira... Eh, sem morala dat iz sebe ojoj špelin@ ti se kr zjoči tukaj in daj iz sebe, po drugi strani pa se probaj nes sekirat, za takega hudiča bo že sam svet poskrbel, da se bo vse vrnilo. a je mogoče še dementna? ker baje da taki ljudje postanejo potem tudi zelo nesramni.. Nas baje to čaka pri naši stari mami, ker ima alzheimerjevo Ja, je že malce dementna, ampak ona je že celo življenje tako sovražna Nikoli ni imela nobenih prijateljic, ni šans za kakšne družinske prijatelje, moj stari ata ni smel govoriti z bratom (sta bila soseda, par metrov narazen!!), jaz se nisem smela družiti z otroki v soseski, ker nihče ni bil dovolj dober zanjo, o vseh je vedela povedati le najslabše, da pa sploh ne omenjam, kaj vse je naredila moji mami že v otroških letih in kako si jo je zdresirala, podjarmila v odrasli dobi... Ja, ni pa neumna, inteligenca ji še fajn dela. Poleti je v gostilni, kamor nas je moja mami povabila na kosilo za RD, natakarju rekla: "A je tu pri vas zraven kakšna voda (potok)?" Vsi smo nevedno zijali, ona pa potem reče: "Ja, zato, ker je vsa hrana tako vodena."
< Sporočilo je popravil špelin@ -- 3.11.2009 10:50:04 >
|