|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krči po gosti hrani
3.6.2005 22:26:49   
Anonimen
Pred dvema dnevoma sem začela uvajati gosto hrano, in sicer kupljeno kašico Hipp jabolko.
Prvi dan sem mu dala eno malo žličko, včeraj pa mogoče dve. To je jedel ob 12. uri opoldan. Zvečer pa se je zbudil ob 22.30 in ful jokal. :zmeden2:Malo sem ga pocartala, ker sem mislila, da je kaj sanjal, potem pa ni pomagalo drugo, kot da sem mu dala mleko in je zaspal. Včeraj se je pa prebujal celo noč, vsaki dve uri in jokal. Ful mu je nekaj "pokalo" po trebuščku. Mirila sem ga s čajem, hrano, cartala, nič ni pomagalo. Ful slabo je spal. Danes mu goste hrane zato nisem dala, a je stanje enako. Od 20.30, ko sem ga dala v posteljo, se nonstop zbuja in joka. Spet mu "poka" po črevesju. Naj povem, da je kakal oba dni normalno, blato ni bilo nič spremenjeno.

S krči smo imeli težave od 10. dne po rojstvu pa do 2,5 meseca, potem pa nič več.

Kaj bi to lahko bilo? Ali je možno, da so krči? Kaj naj naredim sedaj? Katero hrano naj poskusiva, jabolko očitno ni bila dobra izbira za začetek? Kakšne izkušnje imate s tem?

Prosim, pomagajte, jaz bi rada spala.:zaspan::zaspan::zaspan:
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Krči po gosti hrani
3.6.2005 22:36:40   
Anonimen
Blacky... pa ne še ti, no.
Zakaj bi mu pa že dajala gosto hrano, saj ima šele nekaj več kot štiri mesece!!!
Mleko mu daj do 6. meseca, kaj pa ima(š) od tega, da dobiva že zdaj gosto hrano?!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Krči po gosti hrani
3.6.2005 22:50:14   
andrejaz
Počakaj z gosto hrano, se nič ne mudi.
Če še dojiš, počakaj do 6 meseca.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Krči po gosti hrani
3.6.2005 22:51:44   
Anonimen
Če ne dojiš, je to še dodaten razlog za čakanje do 6. meseca!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Krči po gosti hrani
3.6.2005 22:58:03   
piščanc
ko je bila tjaša mala, so priporočali začetek uvajanja goste hrane pri 4. mesecih 8), in smo tako tudi začeli. večjih problemov ni bilo, sem pa začela s korenčkom, potem jabolko, ampak skuhano in zmikasno, ne kupljeno, te sem uporabljala samo, če smo kam šli.

Mogoče bi najprej začela s sokovi, da se črevesje navadi. Ali pa z riževo kašico z mlekom. ali pa milupine kašice, jabolko in banana, ki imajo tudi mleko...

pa veliko uspeha

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Krči po gosti hrani
3.6.2005 23:11:08   
Anonimen
Ne, se ne dojiva. Začela pa sem zato, ker je že pokazal ful zanimanje za drugo hrano, npr. ko mene gleda, da jem, se kar trese zraven in bi on tudi. Pa ker je na adaptiranem mleku, sem mislila, da tako nimava kaj izgubiti. Zdaj pa več ne vem....:zmeden2::zmeden2:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Krči po gosti hrani
3.6.2005 23:16:05   
andrejaz
Pa si že poskusila z riževimi kosmiči? To bi bilo mogoče najboljš za začetek. Pa kar po žlički, ne po flaški

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Krči po gosti hrani
3.6.2005 23:26:01   
Anonimen
Riževi kosmiči??? :ups: Samo riževi kosmiči brez dodanega sadja, npr. z okusom banane, ... katere naj kupim? Pa kdaj mu to dam, kar opoldan kot uvajanje? Naredim pa verjetno z mlekecom ali vodo?

Kupila sem od Hippa bio mlečno kašico Sadje. Kako pa je s tem, ali mu jo lahko dam ali raje še ne?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Krči po gosti hrani
3.6.2005 23:38:41   
andrejaz
Poskusi s "čistimi" riževimi kosmiči brez dodatkov, ki jih zmešaš z mlekom ki ga uporabljaš.

Jaz sem imela riževe kosmiče od Hipp. Jaz sem takrat še dojila in sem jih zmešala z mojim mlekom.

Drugače pa mislim da ima Podravka riževe kosmiče, ki se imenujejo Rižolino in v DM se kupi riževa sluz od Alnature.

Jaz sem pri mojem :duda: za prvo uvajanje goste hrane po žlici imela najprej riževe kosmiče z mojim mlekom. Je bilo najmanj razlike glede na dojenje in hrano, ki jo je bil do takrat navajen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Krči po gosti hrani
4.6.2005 0:39:12   
frutka_
Blacky pozdravljena!

Morda še raje počakajta z gosto hrano. Saj še imata čas.Sicer pa mu skuhaj riž pa ko boš videla da ni nobene reakcije nanj, poskusi dodati v riž prekuhano jabolko.

Blato se mu ni spremenilo po prvi gosti hrani? Pri nas je blato konkretno bolj smrdelo in bilo je očitno drugačno zaradi novih bakterij v črevesju kot je bilo prej, ko je bil samo dojen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Krči po gosti hrani
4.6.2005 13:02:18   
Anonimen
OK, zdaj pa bom začela z riževimi kosmiči naslednji teden in vam javim, kakšen bo rezultat.
Naj povem, da se je ob polnoči vse umirilo in je spal neprekinjeno do 8.40. Hvalabogu, ne?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Krči po gosti hrani
6.6.2005 0:04:40   
Pikca
Našo je na začetku tudi zvijalo in jo še vedno, ko ji začnemo dajati kakšno novo vrsto hrane. Z gosto hrano smo začeli malo kasneje, po 5. mesecu. Je pa precej izbirčna in zelo neješča, tako, da se ves dan trudimo, kuhamo, afne guncamo... ah, kje so časi, ko sva se samo dojili...
Lp, Pikca

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.