december06
|
hej, hej. Malo se naj javim, ker kar ni in ni časa, kaj šele bo. Pregled sem imela prejšnji teden, pri 27t, poslušala je srček in je vse o.k. Sladkor sem imela povišan 8,7, tako da me je poslala k dietologu, ki pa je rekel da ni panike, vendar naj se malo bolj pazim. No, se trudim. Brcike so vsak dan močnejše, če pa jih ni pa sem kar v skrbeh. Z ničimer nismo zadovoljni . Komaj čakam da mine še september, potem pa dopust in porodniška. Aja, naslednji pregled imam 24. 9. in končno, po dveh mesecih, pride moja G iz dopusta. papirji na CSD - če ti med porodniško poteče pogodba o zaposlitvi, moraš povedat na CSD, da te prijavijo v zavarovanje, prvič da si zavarovana in drugič da ti teče pokojninska doba; vlogo za porodniško je dovolj, da oddaš en dan pred nastopom porodniške - je pa res, da je lažje, če oddaš prej, venar se ti splača počakat, če boš prejela zadnji mesec višjo plačo, tako kot jaz, in ne bom oddala nič prej kot 5.10., sicer nastopim šele 22.10.; vlogo za očetovski dopust pa sprejmejo po porodu, da je zraven potrdilo o rojstu in z navedenimi točnimi datumi koriščenja očetovskega dopusta in lahko koristiš že naslednji dan, če ne komplicirajo v službi.
|