barbchen
|
En lep sončen dober dan so , danes sem imela pregled in je vse BP, jenči se je obrnil na glavo (očitno je prigovarjanje pomagalo ), po ocenjeni telesni teži za 1 teden prehiteva, dala kri in vodo, na naslednjem pregledu 19.10. mi bo vzel bris za streptokok in to je bilo to. Sva se z G. tudi malo pogovarjala okrog matičnih celic in mi je rekel samo to, da sta s kolegico znanstvenico pred kratkim debatirala o tem in da se je ona kar ornk poglobila v vse skupaj in se po tehtnem premisleku sama odločila za javno banko - argument za je bil predvsem ta, da ker je zadeva dokaj nova zaenkrat ni dosti znanega, kako privat banke dejansko znajo ravnati z matičnimi celicami in jih v praksi tudi uporabljati, niti ni znano dosti o tem, koliko malčkom so lastne matične celice shranjene v privat bankah prišle prav...midva se že od samega začetka nagibava v smer javne banke, tam je omejitev le ta, da ob sobotah, nedeljah in praznikih ne delajo, odvzeta kri pa ne sme biti starejša od 48 ur, tako da vsaj upamo lahko, da bomo tiste, ki se bomo odločile za darovanje, rodile med tednom . darila za sestrice, bratce ob rojstvu novega družinskega člana - sama s tem še nimam izkušenj, lahko pa vam povewm izkušnjo svoje kolegice, ki je julija povila 2 otročka - že doma si je v svojo torbo pripravila darilo za 1. otroka in ko je 3-letnica prišla na obisk k novorojenčku, ji je izročila darilo in ji rekla, da je pa to od njenega bratca in je mala kar sijala od sreče in zadovoljstva in je od takrat dalje njen bratec najbolj občudovano in zaščiteno bitje na tem svetu. Seveda pa je reakcija in vse skupaj odvisno od vsakega otroka posebej. Se pa sama tudi poslužujem take prakse, kot jo je opisala pi82ka, da ko grem na obisk k novorjenčkom, ki že imajo sestrice, bratce, vedno kupim tudi za njih darilo in se posvetim najprej njim, da se ne počutijo odrinjene in zapostavljene. masiranje presredka, bradavic - pi82ka, sem pregledala svoje zapiske in tam imam zapisano samo, da naj bi to počele od 34. tedna dalje, najbolje z olivnim ali mandljevim oljem in seveda s skrbno opranimi rokami. Očitno spet malce drugačno tolmačenje kot drugod. Sama se še nisem odločila kaj in kako . tassika - tak meni sem imela jaz včeraj, dodala sem še 1 jajček na uč . Danes bodo pa njoki s tuno in paradižnikova solata, mnjami, se mi že cedijo sline No pa sem vam naštimala nekaj branja, očitno ne znam biti kratka Lep dan še naprej, kjer imate sončka, ga polno izkoristite, sicer pa vam vsem skupaj privoščim lep konec tedna! B.