|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009 - 2. del
24.9.2009 19:17:05   
ninka80
Petkapet, aja, to dekico misliš. Ma če je ta večjemu še dost velika, pol bi lupila novo, če je pa že bolj mala, bi pa samo njemu kupila novo. Naš mali ima že nekaj časa kar ta veliko prešito odejo in super spi.

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 976
24.9.2009 19:25:06   
petkapet
Ninka80, naš korenjak sicer spi v veliki postelji in ima tudi svojo posteljnino. Ma dekico, s katero je spal, v mali posteljci 140X60 ( in bi bila za bratca) ima še vedno v postelji. Je zvita na tisti strani postelje pri zidu, da se ne rukne in se z njo še crklja, zato je ne da user posted image .

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 977
24.9.2009 19:25:47   
rožica13
Jaz si mažem presredek ampak kar s šentjanževim oljem, ker tega me je najbolj strah, da bi mi rezali ali da bi se strgala pa ne vem zakaj. Pa bradavice si tudi vsak večer gnetem kakih pet minut, so nam v materinski zabičal naj si jih, da ne bomo pol jokale ko bomo mele krvave.

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 978
24.9.2009 19:36:59   
nogavicka80
user posted image user posted image user posted image  vsem, ki ste tako pridne in aktivne!!! Še posebej kapo dol pa pred tistimi, ki že imate otroke od prej! Da ne govorim o tistih, ki se vmes z njimi znajdete tudi v bolnici ali ste negovalke doma... Vsem pa vam želim vse dobro in čimprejšnje okrevanje bolnim!!!

Berem pridno, ampak sproti pozabljam - kako prav pride opravičilo o nosečniški pozabljivosti user posted image . Skratka...

PARFUMI - da se naj ne bi parfumirale, je meni že davno znano - mi je o tem povedala zdravstvena delavka že leta nazaj in sem si slučajno celo zapomnila. Enako mi je svetovala, da naj uporabljam deodorant brez vonja. Ampak tista s sladoledom, tista je pa tudi mene nasmejala user posted image .

OLJE ZA PRESREDEK - mazale naj bi se po 34. tednu (ali 36.?) in še nekaj kolegic mi je reko, da se mažejo...

SONOSEČKE - jaz imam letos to srečo, da VEČINA mojih prijateljic, s katerimi že dolgo skupaj glave tiščimo, nosi dete pod svojim srcem ali so nedavno rodile, tako da mi je občasno prikrajšano marsiakj, dobim mnogo informacij, pa tudi pojamramo si lahko med sabo - 3 smo celo take, ki imamo rok na isti teden user posted image .

Za seznam - naslednji pregled imam 12.10. (torej zgleda, da gremo na 3 tedne), očka pravi, da bo punčka, a uradno je še vedno presenečenje.

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 979
24.9.2009 19:40:39   
pi82ka
ojla so user posted image ,

mene je pa neki začel bolet čisto spodaj na levi strani, jenči sicer brca ampak me vseeno skrbi kaj hudiča je sedaj to. Upam da ni kaj hujšega.

ninka 80 jaz imam navadno nezgodno zavarovanje z varčevanjem.

nina7 super za malouser posted image da je le doma in da je boljše

Full sem vesela, da je s podganco in seveda z malčkoma vse o.k.user posted image

Zdej grem pa počivat, ke me res neki boli.

LP

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 980
24.9.2009 19:53:09   
Nončika
glede debate o mazanju presredka. jaz se v 1.nosečnosti nisem in sem bila kar pošteno rezana. zdaj sem si pa zadala, da bom. in evo, danes mi na materinski šoli povejo, da v primeru odpiranja, nizke posteljice ni ravno priporočljivo, ker dete lahko "ven pade". no, pa smo tam.

sem pa rekla, da bom pila malinov čaj, a šele tam po 37t, da res ne bo prej kaj narobe.

naslednji pregled pa mam 6.10, ravno na dan ko nastopim porodniško.

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 981
24.9.2009 19:55:50   
ninka80
petkapet, aja, to pa ne vem, kaj nardit. Naš HB ninavezan na nobeno stvar, tudi za spanje ne, tko da nimam teh težav. Mogoče bi pa rekla, da če bi on to dal bratcu/sestrici za darilo??

darilo od novorojenčka starejšemu otroku
...kaj boste storile tiste, ki že imate kakšnega otroka?? Ja ali ne?

deodorant.
..sem vedno uporavljala istega, Fenjal,  in sva se normalno dojila. Sploh še nisem slišala, da ni dobra njihova uporabauser posted image user posted image

sladoled:..user posted image user posted image user posted image   user posted image   ma kaj vse si ljudje ne zmislijo.

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 982
24.9.2009 20:01:34   
Nončika
IZVIRNO SPOROČILO: ninka80

darilo od novorojenčka starejšemu otroku
...kaj boste storile tiste, ki že imate kakšnega otroka?? Ja ali ne?

to je ta prava tema. se z njo resnično ubadam. danes sem v Mullerju valda več časa prebila pred igračkami in pa z premišljevanjem kako in kaj naj, kot pa z nakupom za novega družinskega člana.

naši miški sicer še nič nisem omenjala, ampak sem se pri sebi že dolgo nazaj odločila, da bo otročiček nekaj podaril sestri. no in kaj? pojma nimam.

ideje????? zelo dobrodošle.

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 983
24.9.2009 20:37:53   
nogavicka80
nončika - a ima tvoja pupa kako res veliko željo po neki stvari? Če ima, potem bi jaz kupila to mogoče... Drugače pa ne vem...morda kakšen obesek, kjer piše rad/a te imam, ali pa kako simpatično slikanico s posvetilom, ali pa na koncu koncev neko igračko, ki ji bo ljuba...Po moje boš ti še najbolje vedela, ker je to le tvoj otrok...KAj pa, če jo vprašaš, česa bi bila vse vesela od novega člana?

Verjamem, da boš dobila preblisk in vedela, kaj kupit!!!!

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 984
24.9.2009 20:50:37   
Anonimen
Punce a mate mogoče kakšno idejo kako ponoč dat otroku antibiotik, da ga ne zbudišuser posted image

Nončika, Ninka80 tud jest sm mal razmišljala o tem pa še ne vem kaj bom

Deodoratne sm pa jest normalno uporabljala

Glede presredka pa še ne vem, eni pravjo da pomaga če ga mažeš eni da ne,vsak drugač. No, če res pomaga pol si ga bom, ker prvič so me prerezal pa so pol ti šivi res hudičuser posted image . Najbolš da probam a neuser posted image

Pi82ka tud mene včasih full zaboli, se par minut premaknit ne morm pol pa mine, tko da pomoje ni nč narobe.

Petkapet če je tamal full navezan na dekico pol raj novo kup. Gaja pa zaenkrat nima še nč tazga da bi bla navezana na kakšno stvar

(odgovor članu nogavicka80)
  Neposredna povezava do sporočila: 985
24.9.2009 22:11:16   
petkapet
Ma ja, ne bom komplicirala, bom kupla še eno dekco pa bo.

Darila: Smo se zmenili, da bomo kupili bratcu darilo, on pa bo njemu. In kaj si je zaželel user posted image , je rekel, da si želi kozarec njegove marmelade user posted image , sem kr ostala presenečena.. Bratcu pa bo kupil igračko za dlesni,kakršno je že on imel. Mogoče si bo še premislil, ampak zaenkrat je tako.

Anbiotik ponoči: Pri temu na srečo nismo imeli težav, kljub pogostim anginam.
Tati ga je ponavadi sredi noči dvignil, jaz sem mu rekla, da odpre ustka za zdravilce, in je kr miže popil in ninal naprej. Sem pa mu ponavadi dala še kak požirek čajčka, ker so različni okusi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 986
25.9.2009 8:31:48   
*I.am.happy*
IZVIRNO SPOROČILO: rožica13

Jaz si mažem presredek ampak kar s šentjanževim oljem, ker tega me je najbolj strah, da bi mi rezali ali da bi se strgala pa ne vem zakaj. Pa bradavice si tudi vsak večer gnetem kakih pet minut, so nam v materinski zabičal naj si jih, da ne bomo pol jokale ko bomo mele krvave.

ej ne morem verjet kako se tele šole razlikujejo. pr nas je pa v materinski prov s posmehom omenla, da to so včasih stare mame tko priporočale, da pa to sploh ne drži. glede bradavic mislim.

glede presredka je pa zanimiv podatek, da se dogaja, da so šivane punce, ki so imele veliko vnetij sploh pa ne zdravljenih. saj tko je nam rekla babica. mogoče je neki na tem ali pa tudi ne.

sej vidmo, da vsaka šola, babica po svoje govori.

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 987
25.9.2009 9:26:44   
tassika
I.am.happy ja vse se razlikujejo, tako kot tudi csd-ji zato dajemo okvirne informacije, vsaka bo pa potem pač mogla po svoje ocenit kaj bo uporabila, nam je rekla, da naj bi mazanje ne bi imela nekega vpliva, da je to tako, če imaš pač raztegljivo kožo jo imaš tako ali drugače, z masiranjem ali brez, je pa rekla, da pa če že masiramo naj pa z vazelinom in to tako da boli, za bradavice nam ni nič rekla, niti si jih jaz ne morem, ker me tako bolijo, da se jih tudi dotaknit ne smem in to že celo nosečnost.

Meni je pa iz bolečega grla prišlo na nos, že teče vn, jaz pa jutri na trgatev, grrr, bom varuška, že pakiram tempare, pa vodenke, pa nekaj filca, lepilo, nekaj da nam ne bo dolgčas. Upam, da bom se sestavila do jutri.

Zdaj grem pa malo pospravit, potem pa na pošto in v trgovino, danes bo špinača in pire, za mišice al kako je rekel popajuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu *I.am.happy*)
Neposredna povezava do sporočila: 988
25.9.2009 9:28:30   
ninka80
IZVIRNO SPOROČILO: *I.am.happy*

glede presredka je pa zanimiv podatek, da se dogaja, da so šivane punce, ki so imele veliko vnetij sploh pa ne zdravljenih. saj tko je nam rekla babica. mogoče je neki na tem ali pa tudi ne.

sej vidmo, da vsaka šola, babica po svoje govori.

I am happy.... jst sem bla šivana (raztrgana in rezana), pa nisem še v življenju imela vnetja. Sej čist možno, da je kaj na tem. Pri meni se je porod prehitro odvijal, zato je blo trganje in rezanje posledica tega. Mi je babica potem povedala, da če bi šlo za "šolski primer odpiranja", naj bi se odpirala 1cm na uro, se to verjetno ne bi zgodila. Glede pa na brzino našga fantiča (4 cm prej kot v 5 min), pa pač drugače ni šlo in tut ti ne pomaga nitii prejšnje mazanje presredka.

Neposredna povezava do sporočila: 989
25.9.2009 9:30:28   
ninka80
Tassika, jst pa letos kar lepo špricam trgatev, mam dost 1 nagajivčka doma za mirkat.

Aja, je včeraj zvečer kolegica rodila fantka Jakoba user posted image user posted image user posted image user posted image

dans bom pa jabolčno pito spekla.

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 990
25.9.2009 9:31:55   
spelap1
dobro jutro še od mene
imate zanimivo temo o naših bredavicah. vsak reče drugače, meni že zelo teče mlekec (že bele barve) iz bredavic, in sem svojo g vprašala tudi o tem in mi je rekla da si jih naj na rahlo namažem ampak da jih naj ne gnetem in mučkam tko kot priporočajo, ker mi lahko sproži popadke in porod, svetovala mi je pa da si po 36 tednu to lahko delam. pa rekla mi je tudi da mi ni potredno piti čaj plahtice da lahko celo v večjih količinah škoduje, priporoča pa malinov čaj po 36 tednu.
rekla mi je naj ne kompliciram s takšnimi stvarmi dokler se jaz vredu počutim. če bo karkoli narobe naj pridem nazaj, razen potem po 36 tednu naj mažem presredek in pijem malinov čaj, to je pa tudi vse. če mi je namenjeno da se bom raztrgala ali da bo treba rezat in da bo težek porod pač bo, mislim da bom preživela in da me bo misel na mojo bibo držala pokonci.

upam da nisem katere užalila........

drugače pa lepo preživite današnji dan           kaže se sonček

lep pozdravuser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 991
25.9.2009 9:34:43   
Menta
Dobro jutro,

ja glede presredka je nam rekla, da če si ga zdej začnemo masirati, da smo že zdavnaj zamudile. Da bi morale to početi že dosti preden smo sploh zanosile. Ena nosečnica na materinski šoli je pa potem komentirala, da masaže itak ne priporočajo pred 36. tednom nosečnosti, ker naj bi to sprožilo popadke/odpiranje..skratka porod. user posted image
Jaz si potem vse to razlagam tako, da naj bi si ga masirale pred nosečnostjo, med nosečnostjo pa šele po 36. tednu.
Jaz si ga ne masiram ravno zaradi tega, ker se nisem glede tega dovolj pozanimala in nimam dovolj informacij. Vseeno pa upam na najboljše, da bo porod stekel in da ne bom šivana.

Kar se pa masaže bradavic tiče pa tudi, da menda ni priporočljivo. To sem pa v eni strokovni knjigi prebrala, da masaža bradavic lahko vspodbudi popadke. Recimo, če si prsi mažete s kakim oljem (jaz si jih kar z madljevim), naj bi se pri tem izognile bradavic.

Se pa zelo strinjam, da se te materinske šole precej razlikujejo, zato je na nas, da se o posameznih stvareh pozanimamo in izobražujemo same. Sem pa pristaš knjig, ki jih napišejo strokovnjaki, ker tudi na internetu lahko veliko najdemo, a ni vse preverjeno. No, razen članki, prispevki..., ki jih prav tako napišejo strokovnjaki.

Lep dan vam želim.

Neposredna povezava do sporočila: 992
25.9.2009 9:42:49   
pi82ka
dobro jutro..no dober dan,

darilo starejšemu ob prihodu novorojenčka...jaz sicer nimam kaj dosti izkušen, ampak ko se je rodil bratu drugi otrok sem starejšemu prinesla ninja želvo, ker si jo je želev in je blo full fajn, ker dugače vsi hodijo okol tamičkenga, starejši pa zvisi, al pa se sam tko počuti. Ko sem prišla na obisk sem najprej njemu čestitala za bratca pa sva se pocrkljala, šele kasneje sem pozornost namenila malemu. Skupaj s starejšim sva ga pogledala, mi je potem dajal napotke, kako moraš bit prijazen, nežen in se ne smeš dretuser posted image .

Kar se tiče mazanja presredka pa so nam v MŠ rekli, da če ga ne mažeš prav oziroma masiraš, tud ni dobr. Kolkr se spomnem.
barbchen a se ti kej več spomneš? Zakja ni dobr če si narobe masiraš?

Moje bolečine od včeraj so izginile, tko da sem prov vesela.

lp,

titleAndStar(136,0,0,false,"","")

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 993
25.9.2009 9:47:57   
Menta
IZVIRNO SPOROČILO: pi82ka

dobro jutro..no dober dan,

darilo starejšemu ob prihodu novorojenčka...jaz sicer nimam kaj dosti izkušen, ampak ko se je rodil bratu drugi otrok sem starejšemu prinesla ninja želvo, ker si jo je želev in je blo full fajn, ker dugače vsi hodijo okol tamičkenga, starejši pa zvisi, al pa se sam tko počuti. Ko sem prišla na obisk sem najprej njemu čestitala za bratca pa sva se pocrkljala, šele kasneje sem pozornost namenila malemu. Skupaj s starejšim sva ga pogledala, mi je potem dajal napotke, kako moraš bit prijazen, nežen in se ne smeš dretuser posted image .

user posted image user posted image user posted image To se mi zdi ful dobro! Starejši otroci se lahko počutijo zelo odrinjene, zato je fajn, če se najprej njega pozdravi in se mu nameni pozornost. On to že čuti in razume, hkrati pa je bil do sedaj deležen vse pozornosti, potem pa na enkrat nič, dojenček pa ne bo vedel, ali si najprej njega pogledala ali ne. Tako da res fajn! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 994
25.9.2009 9:48:25   
Bojana82
Dobro jutro vsem skupaj user posted image ......

Sploh ne morem verjeti, da je toliko različnih mnenj in razlag glede mazanja presredka, pa vsaka MŠ to drugače obravnava user posted image ......da mazanje lahko celo sproži popadke, zdej sem se pa res ustrašla!

Ja, pa za masiranje bradavic.......da tudi to lahko sproži popadke, ne morem verjeti.....

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 995
25.9.2009 10:39:55   
ursa1981
Pozdravljene,

jaz sem kar malo zanemarial forum, po pravici povedano se ukvarjam s cunjicami, ki sem jih ta teden kar nekaj preprala :) Pa še cunjice za Anjo sem s podstrehe privlekla, ker je bilo potrebno zamenjati garderobo - tako da je ta teden stroj opral že ene 8 krat, prav tako pa je sušilc sušil na polno, še malo večkrat user posted image

Čakam še eno pošiljko od kolegice, ki mi je že pri Anji posodila oblekice in jih je zdaj mela spet sposojene, zdaj pa jih dobim nazaj - večjih pa mi ni treba za enkrat vračat je rekla, naj kar pri meni ostanejo in naj jih še druga pupa ponosi. Do tam nekje 2 leta smo s cujnami priskrbljeni, pri Anji bo pa poletne obleke že potrebno kupovati na polno, ker tako velikih pa ni več.

Drugače se počutim ok, le da sem nekaj prehlajena, pa par dni sem imela močen glavobol. Pupa brca na veliko, je pa res, da je kakšen dan tudi malo manj aktivna - a še vedno dovolj, da vem da je vse OK.

Pregled bi morala imeti v ponedeljek, a me je ravno včeraj klicala sestra in me prestavila na sredo 30.9.2009 ob 9.20, ker v ponedeljek zdravnice ni.

Se mi pa zdi, da bo en, dva, tri tukaj dan, ko bomo stiskale svoje srčke. Nekatere boste to res doživele hitro saj vam manjka le dober mesec dni, meni pa skoraj dva meseca.

Me je pa le tega strah, ker vem, da me po porodu čaka operacija in bova s pupo v porodnišnici baje dalj časa user posted image  Upam, da bo potem vse OK.

Lepo se imejte.

URŠA

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 996
25.9.2009 10:51:39   
rožica13
Zdaj pa tudi jaz ne vem več, mazati ali ne mazati user posted image
Res ne vem, kako lahko govorijo v materinskih šolah v takšnih nasprotjih? Očitno to ni tako škodljivo če si ne mažeš oz. če si mažeš, ker drugače bi že menda bili enotnega mnenja. Sicer pa jaz sedaj prehajam v 36. teden in si bom vseeno mazala oz. masirala. Za bradavice piše v knjigi Modrost rojevanja, da jih partner draži med porodom da se tako več ene snovi izloča, ki spodbuja popadke, tako da je sigurno nekaj na tem ampak kaj pa če med spolnim odnosom partner draži bradavice, mislim da se takrat izloča več te snovi, ker npr. če si jih sama mažem me prej boli kot da bi bilo prijetno user posted image . Sicer pa so tudi mene grozno bolele na dotik bradavice, pa sem si jih dvakrat zmasirala in namazala, pa so se že toliko utrdile, da jih vsaj nedrček ni več dražil, s časoma pa tudi masaža ne boli več.

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 997
25.9.2009 12:08:30   
pi82ka
Ja res so zanimive te dohtrske...jaz tud ne vem al mazat al ne, bradavice si masiram tko mal nežno z aventovo kremo, ko jih mažem pa sproti še pomasirčkam. Je pa res da so me full bolele zdej pa nič več in so tud velik lepše. Presredek pa... ne vem.

Uf...je vroče, sem prišla iz sprehoda in je tok lepo jesensko...mam full rada jesen, še rajši pa pomlad....

lp

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 998
25.9.2009 12:23:47   
petkapet
Pozdravljene souser posted image ,

danes ponoči sem se kr neki zbujala. Korenjak se je postavil nekako diagonalno med levim kolkom in gor med rebri in ko se raztegne je pravi žur. Tudi on v trebuhu ni ravno spal to noč user posted image .
Sem pa zvečer oprala stroj cunjic, in zdaj jih likam, s pavzami vmes, da ne bo preveč.

En lep sončen pozdrav z zahoda! Upam, da imate druge tudi tako krasno vreme,...čeprav ga jaz samo gledam... ker ravno ne hodim ven.

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 999
25.9.2009 12:51:09   
barbchen
En lep sončen dober dan souser posted image ,

danes sem imela pregled in je vse BP, jenči se je obrnil na glavo (očitno je prigovarjanje pomagalouser posted image ), po ocenjeni telesni teži za 1 teden prehiteva, dala kri in vodo, na naslednjem pregledu 19.10. mi bo vzel bris za streptokok in to je bilo to.

Sva se z G. tudi malo pogovarjala okrog matičnih celic in mi je rekel samo to, da sta s kolegico znanstvenico pred kratkim debatirala o tem in da se je ona kar ornk poglobila v vse skupaj in se po tehtnem premisleku sama odločila za javno banko - argument za je bil predvsem ta, da ker je zadeva dokaj nova zaenkrat ni dosti znanega, kako privat banke dejansko znajo ravnati z matičnimi celicami in jih v praksi tudi uporabljati, niti ni znano dosti o tem, koliko malčkom so lastne matične celice shranjene v privat bankah prišle prav...midva se že od samega začetka nagibava v smer javne banke, tam je omejitev le ta, da ob sobotah, nedeljah in praznikih ne delajo, odvzeta kri pa ne sme biti starejša od 48 ur, tako da vsaj upamo lahko, da bomo tiste, ki se bomo odločile za darovanje, rodile med tednomuser posted image .

darila za sestrice, bratce ob rojstvu novega družinskega člana - sama s tem še nimam izkušenj, lahko pa vam povewm izkušnjo svoje kolegice, ki je julija povila 2 otročka - že doma si je v svojo torbo pripravila darilo za 1. otroka in ko je 3-letnica prišla na obisk k novorojenčku, ji je izročila darilo in ji rekla, da je pa to od njenega bratca in je mala kar sijala od sreče in zadovoljstva in je od takrat dalje njen bratec najbolj občudovano in zaščiteno bitje na tem svetu. Seveda pa je reakcija in vse skupaj odvisno od vsakega otroka posebej. Se pa sama tudi poslužujem take prakse, kot jo je opisala pi82ka, da ko grem na obisk k novorjenčkom, ki že imajo sestrice, bratce, vedno kupim tudi za njih darilo in se posvetim najprej njim, da se ne počutijo odrinjene in zapostavljene.

masiranje presredka, bradavic - pi82ka, sem pregledala svoje zapiske in tam imam zapisano samo, da naj bi to počele od 34. tedna dalje, najbolje z olivnim ali mandljevim oljem in seveda s skrbno opranimi rokami. Očitno spet malce drugačno tolmačenje kot drugod. Sama se še nisem odločila kaj in kakouser posted image .

tassika
- tak meni sem imela jaz včeraj, dodala sem še 1 jajček na učuser posted image . Danes bodo pa njoki s tuno in paradižnikova solata, mnjami, se mi že cedijo slineuser posted image

No pa sem vam naštimala nekaj branja, očitno ne znam biti kratkauser posted image

Lep dan še naprej, kjer imate sončka, ga polno izkoristite, sicer pa vam vsem skupaj privoščim lep konec tedna!
B.

Carpe Diem!

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......