|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009 - 2. del
18.9.2009 10:43:26   
petkapet

Pozdravljene souser posted image ,

Ninka80, no zdej je pa naš sine buban. Na srečo je imel zelo malo vročine, ma dovolj, da sem se zbujala in gledala kako je. Kašlja pa, ko uni kužki na suho, tega še ni imel prav grozno se sliši iz pljučk. Tako, da je danes tuki z mano in riševa, bereva,..

Ni problem vstajat, čeprav bolj redko spimo. Ampak zdej, ko čakamo drugega, sem se spomnila, da so nam te skrbi v prvo vsem prišparane. Skrbi me, ko bodo pozimi udarle vse možne viroze, korenjaki bodo prihajali iz vrtca, naši mlajši korenjaki pa bodo komaj privekali na svet....sej nisem črnogleda, samo skrbi me malouser posted image .

Mashy, imamo 3-kolesnik od Jane, sproban doma. Ko smo ga dobili, ga je ponosen bratec že fural po stanovanju, vsi vogali so bili njegovi user posted image .

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 726
18.9.2009 10:44:13   
kajjada
Dobro jutro souser posted image

Karin82,  glede imena imam tudi jaz probleme, dobili naj bi fanta in moj ima same bratrance tukaj okoli in polno njihovih sinkov (vsi se enako pišejo kot mi), eden jih ima kar štiri in so pobrali vsa imena, ki so nam všeč. Tako, da jaz vedno bolj razmišljam, da dam pač ime, ki se nam najbolj dopade ne glede na druge, saj konec koncev bomo otroka celo življenje tako klicali in res ne bi rada kdaj poštudirala, le zakaj smo mu dali neko ime.

Mene pa zanima, a kateri kaj noge in roke zatekajo? In pa, a imate kdaj občutek, da vam bo srce kar ven padlo, sploh če greste po kakšnih stopnicah (lahko so samo 3)?

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 727
18.9.2009 10:49:59   
nogavicka80
Karin - se pridružujem mnogim - če niste dosti v stikih, daj to ime. Moj ima tudi v Sloveniji čez 30 100% soimenjakov, z enim je celo dolgo prijateljeval, a jima to ni bilo v oviro...Če pa si že našla drugo ime, toliko bolje.

Nončika - hvala!!!! Ne, nisem dobila ZS-ja!!! Očitno je nekaj narobe user posted image

I.am.happy - mi2 sva kupila rabljen angel care (dihanje+varuška); za prvo spanje doma imava mi2 več variant (imava občutek, da bo muhasto dete user posted image ); zimskih čveljev še nisem probala, ampak po moje bom kar ostala pri športni obutvi - za doma fly flotke, za okrog pa teniske in je to to :).

Miss buši - tudi meni ni do medijskega izpostavljanja, zdi pa se mi, da je 17. rok potekel - zato tiste, ki ste zainteresirane, dajte hitro preverit, če se da še prijavit.

Obseg bušija - jaz si ga nisem niti enkrat izmerila, ampak imam pa občutek, kot da nosim 3 in bo vsaj eden kmalu ven pogledal user posted image . Se zelooo hitro širi in komaj čakam november, da spoznamo našega boksarja/našo boksarko user posted image .

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 728
18.9.2009 10:51:14   
tassika
Kajjada, jaz sem pa ugotovila, zakaj nam ustrezajo imena, ki jih recimo že imajo v žlahti, zato ker smo jih tako navajene, meni recimo živa ni nikoli potegnilo, zdaj po 3 letih sem se pa tako navadila, da mi je celo všeč, enako za jakoba, dokle nisem bila njegova varuška mi je bil to grozen ime, zdaj ga pa imam v ožjem izboru.

Predlagam tako kot sem naredila jaz,, napisala ožji izbor 3-eh imen in jih dnevno ponavljam skupaj s priimkom in čakam katero se mi bo bolj vsedlo v uho.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu kajjada)
Neposredna povezava do sporočila: 729
18.9.2009 10:53:20   
korala

IZVIRNO SPOROČILO: tassika

No ja pri meni pa vedno letijo komentari, o a sta v pričakovanju, kaj imaš pa rok, jan., feb., ali pa kolk si pa noseča 3-4 meseceuser posted image  in pol jaz rečem, ne ne novembra bo že in človk sploh ne ve več kaj naj potem reče, pa nimam najmanjšega bušija

Tudi pri meni so taki komentarji. user posted image Čeprav je ta teden prelomen, ker so se začeli "zdaj se ti pa že vidi".

Voziček... mi imamo High Treka od Bebeconfort. Kupila sva nov voziček s športnim delom in rabljeni lupinico in košaro v komisijskih trgovinah v LJ in Medvodah.

Zatekanje... k sreči še ne, edino elastika od nogavic se mi je začela zažirati v noge. user posted image

Samo zaspana sem tako....

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 730
18.9.2009 10:58:35   
ninka80
petkapet, koliko pa je star tvoj mali?
Naš je spet na Ventolinu, HB mu P kar sirup da, ker si ne predstavljam, kako bi pri njemu pumpico uporabljalauser posted image . Ker je že pri inhalacijah bil cel user posted image .
ja vrtec, bomo vidli, kako bo. Glede na to, da bo že 2. leto tam, upam, da res ne bo vsega domov prineseluser posted image . Čeprav očitno bolj slabo kaže.

pokrivanje...kar s kovtrčkom, sej je tako in tako bolj pri miru na začetku, ko se bo pa začel razkrivati, pa v spalno vrečo.

Ta vikend gemo pa na enga abrahama, tako, da bomo spet cel vikend pri mojih. user posted image user posted image

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu korala)
Neposredna povezava do sporočila: 731
18.9.2009 11:02:07   
kajjada
IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Kajjada, jaz sem pa ugotovila, zakaj nam ustrezajo imena, ki jih recimo že imajo v žlahti, zato ker smo jih tako navajene, meni recimo živa ni nikoli potegnilo, zdaj po 3 letih sem se pa tako navadila, da mi je celo všeč, enako za jakoba, dokle nisem bila njegova varuška mi je bil to grozen ime, zdaj ga pa imam v ožjem izboru.

Predlagam tako kot sem naredila jaz,, napisala ožji izbor 3-eh imen in jih dnevno ponavljam skupaj s priimkom in čakam katero se mi bo bolj vsedlo v uho.

Dober predlog, bom napisala in bomo potem probali izbrat, sicer pa midva že pri drugem otroku nisva vedela, kako bi mu bilo ime (tudi fant) in sva imela dva imena in potem, ko se je rodil sva ga gledala in se odločila.

Voziček, jaz sem skoraj doktorirala zraven in to že od maja naprej, zdaj na koncu sem ga pa dobila, vsaj za prve mesece, ko še ležijo, potem pa bomo verjetno kupili high trek.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 732
18.9.2009 11:18:07   
mayamaya
iiiiiiiii ste pridne danes user posted image

jaz sem pa že iz MŠ - poporodno obdobje, kaj lahko in kaj ne? predvsem pri hrani bo še zanimivo pri meni, ki sem že zdaj malo izbirčna user posted image ampak, vse za mojega user posted image

imena...midva se o tem sploh nisva konkretni pogovarjala do prejšnjega tedna, pol sva se pa kar eno večer v postelji zmenila. on je imel samo ime za fantka, jaz pa za punčko. za fantka se mi ni niti sanjalo kaj mi je všeč. tako, da sta potem obveljali ti dve imeni...če si ne premisliva

za otroški dodatek je meni rekla da ga moram oddat do 3 mesece po rojstvu

angelcare pa midva dobiva za darilo tako, da ja, bom imela tistega s senzorjem za dihanje

zatekanje...HB še ne, se pa tudi meni že pozna una elastika od nogavic
imam pa zato probleme z zavezovanjem čevljev in obuvanjem nogavic, sploh na desno nogo user posted image user posted image

in ja stopnice postajajo cel podvig zame user posted image

otročka pa bom pokrivala kar s kovtrčekom, pol pa v vrečo

evo, sem se razpisala, pa še malico prebavila zraven...mmmmmmmm je pasal ta sendvič user posted image

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu kajjada)
Neposredna povezava do sporočila: 733
18.9.2009 11:25:59   
petkapet
Ninka80, mi imamo že 4 leta, tako da mi bo delo malo olajšano. Tvoj je najbrž mlajši?
Sam, mi mismo imeli nikoli takega kašlja, ampak smo "abonirani" na angine z vročino 40C, tako da so mi zeloo znane neprespane noči in vse skrbi.

Pokrivanje - imeli bomo rjuhico in volneno deko. Aparatov za poslušanje pa ne bomo kupovali.

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 734
18.9.2009 11:26:15   
mayamaya
aja, mene pa zanima ali boste kupile prsne črpalke že pred porodom? a je sploh smiselno? tiste ki ste že mamice, kako ste naredile.

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 735
18.9.2009 11:33:34   
Pikapoka83
Živjo punce! Danes sem bila pri G in je vse ok. Naredila mi je tudi 3. UZ in našo dete je za teden dni večje. Noseča sem 31 tednov 1 dan in mali tehta okrog 1800 g. Naslednji pregled imam 13.10. Sem pa na 4-urni bolniški do nastopa porodniškega dopusta.

Danes je pa moja kolegica rodila fantka - 58 cm, 5130 g. user posted image user posted image

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 736
18.9.2009 11:38:07   
juniorka
Pozdravljene!
jaz sem pa danes malega morala s taxijem v vrtec pelat, ker je moj avto vceraj prodal in sel z mojim v sluzbo. Za pes je predalec zame, bi mela pol ure v eno smer. Sem hotla nazaj pes, pa sem si premislila, ne bi rada dans rodilauser posted image .
Vceraj sem bla ful jezna, so nama narocilo lupinice skenslali in to na dan dostave, ker jim jih je zmanjkalo. In veste kaj, zdaj so jih povsod podraziliuser posted image
tassika, men se tudi zdi, da je bil rok prijave za miss busi do vcerajuser posted image , ce pa se ti uspe prjavit, bom pa seveda glasovala!!!!
imena- mi smo imeli za mojo sestro eno prpravljeno, pa je v istem kraju ena rodila, ko se isto pisejo in dala tisto ime, tako da smo pol morali spremenit, ker sta bili sosolki v OS.

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 737
18.9.2009 11:40:50   
murkica
Pozdravček še od mene...

Midva sva kupila ta voziček http://www.otroski-vozicki.com/si/otroski-vozicek-implast-clipper-3-i416.shtml in sva ful zadovoljna!!!

Tudi jaz bom malčico pokrivala s kovtrčkom, sva pa kupila tudi že dve spalni vreči za kasneje, ko se bo začela premetavati in se vo posledično drugače odkrila.

Črpalke jaz nisem kupovala in jo bom kupila samo če bo to potrebno. Kot sem se jaz pogovarjala z nosečkami so vse storile enako, ker je brez veze metati stran denar, če je potem ne bomo potrebovale. Tavno tako tudi z grelcem stekleničk. Mi jo je prodajalka v BC-ju odsvetovala, ker je rekla, da itak segreje premalo in bo treba še vedno kuhati vodo, če bo treba mešati mleko, ker te grelci segrejejo na prenizko temperaturo in je dejansko samo za pogreti.

Angelcare- No tega si pa nikoli nisem želela. Ker mi je tudi prodajalka svetovala, da bi ona to kupila samo v primeru, če je otrok nedonošenček oziroma, če ima težave z dihanjem. Ker dejansko ta stvar piska za vsako malenkost in je rekla, da takoj nastane panika. Je pa v smehu rekla tudi to, da na koncu če nič ne piska in je vse v redu, hodiš gledat, če aparatura sploh deluje user posted image . Tako, da sva midva kupila samo tisti babyfon od Aventa, da grem lahko normalno v kuhinjo, ki je v spodnjem nadstropju, mala pa bo spala v sobici. Sva pa res kupila tistega malo boljšega, ki sam poišče kanale, da se ni treba zafrkavat in nama kaže tudi na prenosnem delu, koliko je temperatura trenutno v sobici, da lahko vidim, če bi se kaj ohladilo.

Papirje za očetovstvo sva mislila it urejati danes, vendra moram jaz preštudirati še neke zadeve in sva rekla, da bova potem urejala vse naenkrat.

No toliko zaenkrat od mene. Bodite lepo in pobožajte trebuščke!!

Moj dragi pravi: "Ni važno kaj bo, važno je, da je fant zdrav".

Že sedaj mi pomeniš največ na svetu :)

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 738
18.9.2009 11:41:56   
murkica
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapoka83
Danes je pa moja kolegica rodila fantka - 58 cm, 5130 g. user posted image user posted image

No tako velika pa resnično upam, da ne bo... Bravo mamica!!!

Moj dragi pravi: "Ni važno kaj bo, važno je, da je fant zdrav".

Že sedaj mi pomeniš največ na svetu :)

(odgovor članu Pikapoka83)
Neposredna povezava do sporočila: 739
18.9.2009 11:43:45   
ninka80
petkapet, ja naš bo novembra 2 letri star. Poznam vročine, pri nas je redko nižja od 38, 5. Ima pa večje težave s temi bronhitisi/bronhiolitisi, upam, da bo kaml bolš.

aparatov za poslušanje nismo kupovali. Imamo pa varuško, ker smo v hiši, da grem lahko ven, če spi (smo v zg. nadstropju).

prsna črpalka...nisem prej kupovala, ker se mi zdi brezsmiselno. Sva si jih prej pogledala in in si izbrala, ko sem jo pa potrebovala, jo je pa moj skočil kupit (mleka je bilo za izvoz, tako, da upam, da ga bo zdej tudi). V P itak nimaš takoj mleka, če jo pa rabiš, jih imajo pa tudi tam.

Pikapoka a si prov napisala 5 kg user posted image user posted image ??

(odgovor članu Pikapoka83)
Neposredna povezava do sporočila: 740
18.9.2009 11:52:01   
Pikapoka83
Ja punce 5130 g! Je pa tud mamica visoka okrog 185 cm. Je pa drugi otročiček. Rodila pa v 2,5h s svojimi popadki in to 6 dni čez rok. Kar zmrazi me ko pomislim na težo - BRAVO MAMI!!!!

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 741
18.9.2009 11:55:14   
mayamaya
IZVIRNO SPOROČILO: murkica

IZVIRNO SPOROČILO: Pikapoka83

No tako velika pa resnično upam, da ne bo... Bravo mamica!!!

ja, bravo za kolegico in njenega korenjaka user posted image to pa je konkreten fantič user posted image

(odgovor članu murkica)
Neposredna povezava do sporočila: 742
18.9.2009 12:01:27   
juniorka
mi je kr objavlo, sem pomotoma stisnila potrdi pomojeuser posted image

Midva se se odlocava za ime, imam 2 v ozjem izboru, pa bom pomoje morala malo videt in se pol odlocit. Moj je sicer hotel kr neki sestavit iz zacetkov najinih imen ( tko kot ima Alenka Tetickovic), samo pride pol pomensko malo groznouser posted image .

Jaz imam tud Angelcare, cetudi bo postlca zravn moje, hocem mirno spat. Je pa tukaj ful cenej, pa na amazon, si mal poglejte, pa se Tommy Tippe ima tudi varusko s senzorjem premikov, stane 50 funtov tu(manj kot 60eur). Edino tiste, ki imate debel jogi 10cm in vec, tem zna lazno piskat, so mele ene mamice probleme.

Flaske- sem kupila aventov sterilizator za mikrovalovno in so zravn 2 steklenicki in duda, je ista zadeva pr vas v Leclercu v akciji za 17 eurov, se splaca pomoje. Ceprav prvic nisem mela sterilizatorja, sem obcasno prekuhala, ker tudi nismo vsak dan flase uporabljal.

Po porodu- treba pocivat, jaz nisem prvi mesec skor nic pocela, pa mi cez dan mleko ni nastajalo, samo ko sem zaspala, so se mi prsi malo napolnile.. boste same vidle, ene pa lahko vse nardijo pa imajo mleka za izvozuser posted image . Pri hrani sem tudi pazla, najhuje se je bilo odpovedat solati (kisu), pa ni nic pomagalo, smo meli grozne krce 4 mesece, ze iz porodnisnice, mu je tako pelo po crevesju, da sem ze tam dobila kapljice... Tako da sem se odlocila, da tokrat, ce res ne bo prehudo, ne spremenim nicesar pri prehrani, vse po malem, kot do zdaj, saj so tako ze 9 mesecev gor rasli, crevesje pa se jim mora navadit!

Drugace trebuh raste, skace na vse konce, mami cedalje bolj lena, ampak se mi res NIC ne da, groza, no, jest se se spravimuser posted image . Se spravljam sesat ze tretji dan, pa nic od tega...
Toliko zaenkrat, lepo se mejte!

< Sporočilo je popravil juniorka -- 18.9.2009 12:03:20 >

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 743
18.9.2009 12:33:00   
petkapet
Prsna črpalaka: je nismo kupovali, sem pa jo rabila samo na začetku in si jo sposodila od prijateljice.

Spala vreča: Je ne bomo kupovali user posted image . Ko smo starejšemu bratcu kupili pajac pidžamo, po moje pri ene 7ih mesecih, to je bilo smeha. Je vsako noč dajal obe nogi v isto "hlačnico"...in po smo razmišljali kaj bi bilo user posted image .

No, pogruntali smo na noče imeti pokritih stopal ,kot da se čuti utesnjen...in mu dali navadno pidžamo, in je bilo super! Kaj bi bilo šele s spalno vrečo. user posted image No, in še zdaj ponoči je kot vrtavka, da ga najdem obrnjenega v spanju za 180', na srečo še na postelji.

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 744
18.9.2009 12:51:03   
Nezy85
Drage souser posted image
Kaj ste morale kaki papir poslat svojemu delodajalcu, z katerim dnem nastopite porodniško, in kje bi naj dobila to potrdilo???Zaj mi pa nič ni jasno!!
Zaj vas še moram prebrat, pa malo pokomentirat!

Dobili smo najlepše darilo:
Sinčeka Patrika: 3850kg;52cm
1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 745
18.9.2009 12:55:58   
Lupinca

Lupinica, kako bo tvoj prejemal doklade, a jih dobi več ali kako, kolikor sem jaz seznanjena, gresta itak oba dohodka notri in na pofdlagi tega se izračuna, in midva dobiva cca 20 eur, enega več kot je minimalenuser posted image  pa mislila sem da se to vlaga potem ko se otroček že rodi, jaz imam tukaj samo papirje za porodniško, paketek in očetovski dopust, drugega mi niso dali. ps. tista slikca na FB je pa tako lepa, sam še kužek bi moral biti nekje vmesuser posted image

Zdej mi res ni bilo nič jasno, ko ste vse napisale, da se za doklade oddaja po rojstvu...sem se zdej spomnila, da sem mela js tud tko v glavi...
no zdej pa nevem zakaj more on to sploh nest v službo... sem šla gledat zdej na obrazce in nama je označila pri (priloga S-1)Podatki o zaposlitvi in o plači oziroma osnovi, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo. Je pa to priloga k obrazcu Vloga za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka.
Torej kaj je zdej to? Zdej pa sploh nevem zakaj se gre pri temuser posted image

Meni je pa dala obrazec Vloga za uveljavitev pravice do starševskega dodatka. To so te paketi ane?

Uf, sem mislila da mi je vse jasno, pa zdej vidim da mi ni nič...bemu papirjeuser posted image

< Sporočilo je popravil Lupinca -- 18.9.2009 12:58:22 >

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 746
18.9.2009 12:58:42   
ninka80
Lupinica, prilogo S - 1 mora tvoj v službo odnest izpolnit zato, ker mu pol socialna plačuje tistih 15 dni očetovskega dopusta.

(odgovor članu Lupinca)
Neposredna povezava do sporočila: 747
18.9.2009 12:59:51   
ninka80
za paketke maš na vlogi S - / 1 napisano (Vloga matere za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka).

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 748
18.9.2009 13:00:21   
ninka80
sorry, obrazec S1 / 1 je bil v zg, postu za paket

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 749
18.9.2009 13:06:38   
Lupinca
IZVIRNO SPOROČILO: barbchen

imam pa še eno vprašanje - koliko se vas bo šlo testirat za okužbo s streptokokom B? Test je samoplačniški in se ga izvaja med 35.-37.tednom z odvzemom brisa, stane pa 10€. Jaz bom šla, ker gre za okužbo, ki se navzven ne kaže, se pa lahko jenči okuži v porodnem kanalu in je lahko kar nekaj posledic, če se okužbe ustrezno ne obravnava med porodom - če vedo, da je mamica okužena, dobi med porodom antibiotik.

Lep dan vam privoščim!
B.

Ja, js se imam namet in testirat ja...sem mislila zdej na naslednjem pregledu spomnit svojo G, ker je rekla da se dela to zdej v tem času ko smo ja...ampak ni mi pa jasno, da mi je rekla, da stane to pri njej 30€user posted image Tassika, midve imava isto G...kako pa je tebi rekla?
barbchen, kje pa stane 10€?

(odgovor članu barbchen)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......