|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009 - 2. del
8.9.2009 14:44:36   
tassika
Joj punce, kaj zdej to, hitro noge skupaj. Zdaj me pa skrbi kako bo jutri pri meni. No saj bo hitro, še malo pojem grem spat in bom tam. Magnezij pa kar pit, nehat ga je potrebno šele tam v 37t, prej pa ni priporočljivo, sploh če so težave. Nonička zdrži še dobre 3t, lelyka ti pa še kar malo več, res veliko počivat, noge pa skupaj in v luft.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu lelyka)
Neposredna povezava do sporočila: 351
8.9.2009 15:23:56   
lucky girl
Pozdravljene user posted image

Najino dete je pa predrobno, premajhno user posted image za 32 teden.
Da ne bom v službi kurila energije, moči, za dete pa ne bo ostalo nič, mi je dejala ginekologinja, iz preventive me je dala na bolniško, da ne bo kaj narobe, itak pa 5. 10 nastopim porodniško.
Jaz sem pa že dobila odgovor iz socialne, da imam vse urejeno. Kdaj nastopim porodniško, koliko jo bom imela, itd...

V baby centru sem danes vzela neko malo knjižico (propagandni material) od Aventa z naslovom: Pomoč za uspešno dojenje.

lepo se imejte

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 352
8.9.2009 15:35:54   
srecna_zvezda
Pozdravljene!

Spet po dolgem casu sem se odlocila da tudi jaz nekaj napisem. Zadnje case sem takooo lena za tipkanje po racunalniku da je groza!user posted image   Danes smo ze 3. imeli MŠ in predavali so nam o negi otroka; kako ga umivati, obleci,itd... slisalo se je tako preprosto, toda ne vem ali imam samo jaz taksne panicne trenutke ali je tudi pri vas tako; vcasih se mi zdi da mi ne bo uspelo. Skrbi me ce ga bom znala povit, kaj ce ga bom premalo oblekla in ga bo zeblo( novembra se rodi) ali kaj ce ga bom pretirano oblacila in mu bo spet prevroce? Kako bom vedela da mu je udobno in da mu nic ne bo manjkalo?...user posted image
Potem me je kar precej strah kako bom prenesla porod, odlocam se namrec za naravni porod, ceprav sem do pred kratkim prisegala na EA (ceprav bom sedaj prvic rodila). Od vsega pa me najbolj skrbi ali se bo moj dojencek rodil ZIV in ZDRAV brez vsakrsnih zapletov(kolegica je lani dozivela katastrofo, ko je rodila mrtvega otroka in to me vseskozi preganja na polno).....
Boste rekle da nisem normalna, kajne?user posted image ampak pomagati si ne morem in sedaj mi je malo lazje ko sem vam noseckam zaupala svoje strahove, dobrodosla pa bo tudi vsaka beseda, izkusnja, ki jo boste delile z menoj.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 353
8.9.2009 15:43:12   
mayamaya

ejla, punceuser posted image

ja kaj je zdaj? vsaka z nekimi težavami user posted image sej smo vendar med ''novemberkami''. pridno počivat, nič se pretirano naprezat, ker vas bo vse počakalo. dejte svoje user posted image rajši še malo zaposliti.

nončika, lelyka, lucky girl  počivat, počivat in se pustit razvajat user posted image

ostale pa tudi pridno ubogajte svoje telo, pa čim več božajte svoje okrogle trebuščke

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu srecna_zvezda)
Neposredna povezava do sporočila: 354
8.9.2009 15:43:19   
lelyka
tassika..bom mela še bolj skup pa v luft noge kot jih imam..ker res mora več časa zdržati..
upam,da bo danes še kaka dobra novica ne samo nekam slabe..
no drugače pa mene poroda ni strah..sploh ne razmišljam kako bo pa te zadeve..mene bolj muči in skrbi in razmišljam skoz o tem ali ga bom znala prijeti..kako uspostaviti tisti prvi  stik z njim..ali če bo zdrav,bo mel vse prstke na rokicah in nogicah..vem paničarim na veliko..ampak to mene bolj muči,kot porod..:)

(odgovor članu srecna_zvezda)
Neposredna povezava do sporočila: 355
8.9.2009 15:47:11   
mayamaya
mene tudi bolj skrbi prvi stik z otročkom, pa če bo vse kot mora biti, poroda me pa sploh ni strah, pa se mi vsi čudijo user posted image

(odgovor članu lelyka)
Neposredna povezava do sporočila: 356
8.9.2009 16:01:48   
ninka80
punce- lelyka, nončika počivajte. Pa naj user posted image še par tednov počakata na toplem.

lucky girl,
a je fejst manjše. Za mojga 1. so tut govoril, da je premajhen.... no pa je pršu na svet 52 cm in 3500 g, kar ni glih premajhno. Te meritve so tako na tako približne, tko da 14 dni gor al pa dol. Upam, da sem te kej potolažila.user posted image

srečna-zvezda, ti samo te strahove odženi stran, ker boš super mamica in rihtala svojega user posted image tko kot je treba. On ti bo pa že pokazal, da mu nekaj ne paše.
Glede poroda, sem bila pri 1. zmenjena za EA, ampak je bilo vse prehitro, ker sem rodila v dobrih 35 min. Ampak vseen razmišljam, da bi šla spet na posvet in da imam možnost. Sej vem, da pravijo, da je 2. porod hitrejšiuser posted image user posted image , ampak kaj pa če se zavleče??? Ne vem še.

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 357
8.9.2009 16:17:43   
tassika
No toliko da vas potolažim, mislim da večino nosečnic, sploh tistih, ki smo prvič skrbi, kako bo potem z dojenčkom, jaz se že tko ne znam povezat s tako malimi, ampak baje po porodu vse to naravno pride vate. Sem pa jaz zadnjič, ne se smejat, probala previt dojenčka lutko in mi je šlo kar dobro, sicer bolj počasi ampak šlo pa jeuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 358
8.9.2009 16:29:58   
petkapet
Jooja, kaj je tole danes....ma morjo zdržat teji vratovi še eno malo!

Nončika, jaz sem v 30 tednu in v petek imam pregled. Zadnjič sem imela številke 1/0/0 (to so 3 deli vrata , kjer se ga meri-odpiranje), najbrž je ena , že en prst user posted image ? Ker pa nevem kolko sem zdaj odprta se tolažim tako, da vsak teden, mišek rase. Komaj čakam na kak 33.teden, pa bom malo bolj brez skrbi.

Že ki omenjate strahove, mene pa malo skrbi, ker se mišek še ni obrnil in čutim glavico gor, pa bi še enkrat rodila naravno.

Ej Tassika, full so mi všeč medoti ki si jih zalepla za rojstva, bravo user posted image .

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 359
8.9.2009 16:59:33   
Nončika
tassika, noge skup in v luft. maš prav. naj še malček zdrži kake 3t. zdaj pa moram res pripravit še preostale stvari.

petkapet, jaz sem bila odprta, sicer ne vem koliko že v 17t, ko sem pristala v bolnici. zdaj pa je res že vse na višku. mi je rekel, da se moram pazit, če nočem dosti prej rodit. jaz sem zdaj v 33t, tolaži me full to, da so vidni dihalni gibi.

lelyka, jaz sem tudi mela namen iti kupit za sebe eno majčko, pa za našega malega pikeca še pajacek. pa sem šla po 3,5urnem čakanju samo po najnujnejše v trgovino in domov.

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 360
8.9.2009 17:02:52   
Nončika
lucky girl, mogoče pa bo ravno v teh dneh zraslo in pridobilo na teži. vse bo ok. kako različno je vse skupaj. kolko pa vaga tvoje detece?

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 361
8.9.2009 17:39:53   
lucky girl
Oj...

Glede na to, da sem v 32 tednu je user posted image težko 1550 in ko je merila glavo je bilo vse ok. Želodček in ostale dele telesa ima premajhno. za pluča mi ni nič dejala, v glavnem se je zelo zasekirala in mi je UZ delala dvakrat. Tolažim se s tem, da sem jaz bila tudi bolj droban otrok.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 362
8.9.2009 18:04:48   
Nončika
lucky girl, če ti bo kaj malo v tolažbo je naš bejbi mel BDP za par dni večje kot pa pri ostalih delih.

(odgovor članu lucky girl)
Neposredna povezava do sporočila: 363
8.9.2009 18:07:07   
mayamaya
mene pa neki zanima: kaj vam vsem merijo MV? mislim pogledajo ali ste odprte ali zaprte, ker meni do sedaj ni nikoli nič. sej imam super g in na vsakem UZ je vedno pregledal vse organe in jih izmeril in je HB vse na svojem mestu in zdaj vem tudi, da je moj user posted image že obrnjen z glavico navzdol, ampak da mi kdaj meril MV pa še ne user posted image . edino kar mi je rekel, da je plodovnica v redu in na zaenkrat ni nobenega straha, da bi ratalo kaj prehitro. še dobro user posted image
sem pa danes že  točno 31. tednov noseča user posted image in zadnjič ko sem brala pri oktoberkah, da je ena že rodila...user posted image malo te pa zgrabi panika

vsekakor mislimo pozitivno user posted image

(odgovor članu lucky girl)
Neposredna povezava do sporočila: 364
8.9.2009 18:11:18   
mayamaya
aja glede mer: v neki knjigi (vsaj se mi zdi) sem prebrala, da je otrok v maternici vsaj en ali dva tedna mlajši kot smo me noseče, ker pač nam merijo nosečnost od zadnje menstruacije, otrok je pa spočet kasneje, zato so vsa odstopanja do 2 tednov so še normalna. to mi je tudi rekel moj g na zadnjem UZ, ker sem imela vse mere za nekaj dni ali pa cel teden manjše user posted image

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 365
8.9.2009 18:25:44   
tassika
Mayamaya meni naredi vaginalni UZ in preveri, koliko je dolg MV in najbrž tam tudi vidi če je slučajno ež kaj odprt.
Pri oktobrkah pa je rodila moja kolegica, ampak ni panike mali je imel 2600g in 47cm, danes je sicer pod lučko, ker je dobil zlatenico, drugače pa sta super, pač par dni inkubatorja in to je to, ej pa rodila v 34t in še nekaj dni.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 366
8.9.2009 18:30:12   
mayamaya
tassika me veseli, da je s kolegico in tamalim vse v redu.
sem si pa kar mislila, da vam lahko preveri MV samo z vaginalnim UZ. no meni ga do sedaj še ni delal. upam, da zato ker pač ni bilo potrebe user posted image .

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 367
8.9.2009 18:35:31   
tassika
Samo meni ga je pa tudi na 3d gledala, je pa res da je samo rekla da je zaprt zmerit ga ni mogla ali pa ni hotla, tako da ne vem točno kako to gre. Bom povedala kaj izvem jutri.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 368
8.9.2009 18:44:23   
mayamaya
meni je samo ko je plodovnico pogledal (na UZ kontrole rasti) povedal, da je vse v redu, da ni nizko in da ni razloga za prezgodnji strah user posted image . sej mi to čisto zadostuje samo, da je vse O.K.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 369
8.9.2009 19:31:45   
korala
Živjo user posted image ! Danes sem imela pregled, no, morala bi ga imeti. Najprej sem šla dat vodo in kri, potem me naročijo pri ginekologinji. Pridem nazaj, a je morala na nujno operacijo. Zdaj moram iti pa spet v četrtek.

Strahovi... moji so, da imam premajhen trebuh. Danes npr. sem kupovala nosečniške hlače in je prodajalka rekla, da je tak material, da ga bom nosila čez zimo. user posted image  Zadnjič sem že imela ekstra UZ meritve, pa je bilo vse ok. Ampak ko stalno poslušaš, da sploh "nimaš" trebuha, res ni dober feeling. Glavno, da čutim otročka user posted image . Ni me pa strah poroda, bolj, če ga bom znala negovati.

Dojenček je vse bolj realnost, verjemimo vase! Super mamice bomo user posted image

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 370
9.9.2009 8:16:17   
Nezy85
Dobro jutro souser posted image
Kaj pa zdaj to, nič se ne pustit jenčijem, prepovedat jim da ne smejo priti ven vsaj še 3t-4t!!!!Mene je zadnjič tako pikalo v maternici in sem mu kr lepo rekla "a ne zdaj še pa ni čas da prideš ven, moraš še biti pri mamici na toplem" in je pol biv miruser posted image , punce dajte se res pazit!!!

nončika,leylika počivajta max.!!!!in stiskam pestke za vse punce, ki se vam tako hitro krajša MV, no meni na vsakem pregledu zmeri MV in višino maternice in kolko sem zaprta, do sedaj je blo HB vse vredu!!

strahovi pa saj tudi jaz pomislim na porod, kakšen bo al bo težki al bo hitro šlo, bom se pa probala čim bol sprostit, da bo čim prej konec vsega, tudi pomisleke imam kako se bom pa rokovala z dojenčkom, a mi bo le ratalo, pa saj z vajo vse dobiš, bo že nekak!!

Danes pa čakam na odgovor od komisije, mi že živčki delajo, čeprav dvomim da bi me poslali zdaj nazaj delat v skoraj 31t!!!Samo nikoli pa ne veš pri tej naši državi, saj vidite kaj se dogaja!!!user posted image

Dobili smo najlepše darilo:
Sinčeka Patrika: 3850kg;52cm
1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu korala)
Neposredna povezava do sporočila: 371
9.9.2009 9:14:23   
barbchen
Dobro jutro souser posted image ,

očitno je bil včerajšnji dan za več nas naporenuser posted image ...jaz sem na materinski šoli skup zlezla...je prišlo tok naenkrat, da sem mojmu lohk sam rekla, da se neki ne počutim dobro, naslednje kar se spomnim je pa, da sem ležala na boku na šolskih klopeh...nimam pojma kaj je bilo, res da sem bila cel cajt, kot da imam mravlje v riti in se nikakor nisem mogla udobno namestiti, ampak sicer je bilo počutje OK. Skratka ginekolog, ki je predaval je bil čist navdušen, da so vsi prisotni lahko videli kako to zgleda in da je to kar pogosto v zadnjem tromesečju pa hecal se je, da bi mi lohk en del honorarja pripadaluser posted image - kokr je bil dolgočasen na predavanjih, sem se mu na koncu kar malo nasmejala. Potem sem bila zaspana in lačna in sem preostanek večera lepo preležala, pa tudi noč je bila za razliko nekaj zadnjih kar dobrauser posted image . Danes sem pa OK in bom na veliko počivala, mi je moj prepovedal vse aktivnostiuser posted image .

vse, ki ste imele včeraj preglede in nimate najlepših novičk, držim pesti in navijam, da bodo vaši malčki še kar nekaj časa koristili usluge mama hotela user posted image user posted image

tassika, user posted image za seznamček in hvala za navodila, bom enkrat sprobala, mogoče že danes, ker je kar nekaj popravkovuser posted image

nezy85, držim pesti za podaljšanje bolniške

merjenje MV - meni ga je nazadnje izmeril z navadnim ultrazvokom čez trebuh, potem pa še takoj z vaginalnim, ker je bolj natančen. Hkrati z meritvijo mi je povedal in pokazal tudi, da je ustje lepo zaprto. Če bi se že odpirala, bi izgledalo tako kot, da se je začel delati nekakšen lijak.

strahovi - mene je nekaj cajta nazaj nekaj preganjalo v smislu kakšna mama bom, kako bova z mojim vse zmogla, pa so kar čudežno izginiliuser posted image . Strahu pred porodom (še) nimam, ker sem tako naštimana, da me stvari, ki jih ne poznam ni strah, ampak jih vzamem take kot so, pa že kar od nekaj mamic sem slišala, da je 90% poroda v glavi, se pravi kakor se vsaka posameznica pripravi psihično nanj - priporočale so mi knjige Izziv poroda in Modrost rojevanja in glih dans grem v knjižnico po njih. Strah glede otročka - prvi stik, zdravje, negovanje - glede zdravja sem tudi jaz malo na trnih, ampak se prepričujem, da bo vse v najlepšem redu. Ostalo pa sem prepričana, da bo steklo kar samo od sebe, tako kot je že tassika napisala. Sem nekje prebrala lepo misel: ''Z rojstvom otroka se rodi tudi mama''user posted image

Lep dan vam privoščim!
B.

Carpe Diem!

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 372
9.9.2009 9:29:43   
Menta
Živijo souser posted image !

Ja, glede teh strahov je pri meni podobno. Vsake toliko časa se sprašujem, kako bom skrbela za dojenčka, ali ga bom dovolj/prav oblekla, ali bom ob vsem zmogla gospodinjska dela, ali mi bo ostalo kaj časa, da zrihtam tudi sebe, da ne bom kot coprnica hodila po stanovanju itd.
O porodu sem v materinski šoli precej slišala in me je malo manj strah. Tolaži me to, da bo mož zraven in upam, da bo našel pravi način za spodbujanje in pomoč.

barbchen Ful lepa misel!

Imejte se krasno. Dojenčki pa naj še malo potrpijo (in me z njimi) v naših trebuščkih.

(odgovor članu barbchen)
Neposredna povezava do sporočila: 373
9.9.2009 9:33:30   
petkapet
Hojla,
Pregleg MV: Meni pa so razliko od vas že 3x merili vrat kr konkretno - z roko. Tudi zadnjič, ko ga je nadomeščala ena druga.user posted image saj sem omenila pregled z UZ, ma ni bil nič navdušen.

Čez dva dni imam UZ pregled, in upam, da ga tokrat ne bo gledal....če ne je ruba,da se začnem odpirat zaradi tega user posted image . No, je super ginekolog in verjamem, da ve kaj dela, najbrž zaradi teh pogostih otrjevanj user posted image

Punce,tiste, ki lahko ali pa moramo, potem počivajmo za naše miškice! Jaz dopoldne mal več počivam, popoldne pa kosilce delam, pa pride iz vrtca naš korenjak, in je dosti več muvinga.

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 374
9.9.2009 9:33:45   
*I.am.happy*
Ojla vsem!

Držim pesti za vse hitroseodpirajoče vratove, da se vsaj še za nekaj časa zaprejo oz. zdržijo!!user posted image user posted image ker res je boljše našim bebicam pri nas kot zunaj. čeprav, sem jaz nedonošenček in mi ni blo hudga oz. je bilo vse OK celo brez inkubatorja. tako, da tudi, če do tega pride znajo lepo poskrbeti za bebice. vendar je fino, da vsaj še malo počakajo.

Sem že zadnjič omenjala in vidim, da smo vse tam tam nekje. odakr se je začela tale šola se mi zdi, da se z vsakim predavanjem naseli dodaten strah vame. zadnjič je bilo tole previjanje, kopanje in oblačenje, kot je že ena omenila.

no danes je pa predavanje prva porodna doba in se bojim, da me bo pa jutri strah porodauser posted image ker do zdaj sem si rekla pa če so vse, bom še jaz in to ni tak bav bav, če lepo ubogaš babice itd. no vam povem jutri kaj bo moja psiha rekla na poroduser posted image

glede mer bebic in kilaže itd bi pa jaz tkole rekla. slučajno sem hodila v porodnišnico in k mojemu ginekologu in sem imela nekako določene (3) preglede dvojne. in npr. prejšnji teden je bil naš malček kokr prevelik in možnost sladkorne in ne vem kaj še vse. no potem pa včeraj v porodnišnici ( slučajno dr. Pušenjak) in ga vprašam, če je pišek prevelik? in on meni, najprej, da pri moji velikosti bi bilo čudno, če bi bil kaj manjšiuser posted image in pokaže grafe in je vse v povprečju. skratka potem sem pa gruntala, ker to tam s tisto miško označijo, zmerijo itd.... da je lahko malo slabši monitor mogoče malenkost manj označena kost, glava, trebušček, takoj odstopanje... in potem nam to povejo in me domov v skrbeh mogoče čisto za brez veze.... se sekiramo in s tem naredimo še več škode malčkom...kaj pa vem, samo moje razmišljanje...

aja za seznam pa še naslednji pregled 29.9.!!

bomo šli pa mi tudi malo v IKEo pokukat, čeprav sva dobila veto na vse nakupe, in morava sestavit seznam, kaj naj nama drugi kupijo. nerodna reč. kr malo te oropajo užitka izbiranja za otroka. res pa je, da bo denarnica zelo vesela;)

pazite nase, na bušije na malčke in v končni fazi vratoveuser posted image

(odgovor članu barbchen)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......