|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: selitev od doma
25.8.2009 14:51:01   
Kika99
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Ne vem, ali te samo hormoni dajejo ali pa si po naravi taka, da misliš, da morajo ljudje kar vohati, kaj se dogaja. Ti novi podatki precej razsvetlijo situacijo.

Če boš imela lastno gospodinjstvo in si ti ne bo treba s svakinjo deliti ne kopalnice, ne kuhinje, potem poskrbita še za čim večjo ločitev na hodniku. In se bo dalo. Že zato, ker se bo svakinja prej ali slej odselila.

Če so pri njih doma dogovorjeni tako, da ona dobi novo hišo, brat pa zgornje nadstropje in sta s fantom še sama, v hiši pa v spodnjem nadstropju prosti dve sobi, potem bi se moral tvoj fant malo doma pogovoriti. Če bi bila jaz na mestu te sestre, bi se kar prašilo za menoj, tako bi menjala sobe. Mogoče, če se sestra tako oklepa doma, naj pa vama dajo novo hišo in naj sestra doma ostane. Mogoče jo to žuli. Kajti če je navajena biti doma, ne ve kaj so stroški in če jo slučajno še mama streže, potem nima smisla, da gre v hišo, za katero ne bo sposobna skrbeti. Mogoče se njej zdi krivično, da boš ti deležna oskrbe njene mame, ona mora pa stran. Mogoče ona tako gleda na stvar.

Fantovim staršem se očitno ne zdi nič narobe, kar je zaskrbljujoče. Nekoč je bila prav na tem forumu zanimiva tema. Dogovor je bil, da sin ostane doma in si je v zgornjem nadstropju uredil stanovanje, sestri so zgradili hišo. Sestra se je preselila, ampak ko je rodila, je prišla kar nazaj domov na postrežbo in sicer v svojo bivšo sobo v bratovem stanovanju - ni hotela v nobeno drugo sobo. Tako jo je bratova družina imela na grbi, starim staršem pa se to ni nič hudega zdelo, ker so bili razneženi nad novim vnukom. Sestra je takoj prevzela komando v celi hiši in se kar ni hotela odseliti.

Če fant nima toliko moči, da bi doma vsaj staršem dopovedal, da sestra ne igra poštene igre, potem se mi zdi škoda karkoli tukaj vlagati. Če je ta sestra naučena, da bo vedno domača mucica, postrežena spredaj in zadaj, bosta vidva vse življenje čakala, da bo kaj res vajino. Kar je brez veze. Pod takimi pogoji naj si vse skupaj nekam vtaknejo. Raje bi šla na svoje takoj, ko bo mogoče.

tudi jaz se podpišem pod tole

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
25.8.2009 15:02:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA

jaz se pa ne strinjam s tem... današnje mlade bi rade samo rit nataknile v taščino hišo, kjer pa bi seveda prevzele komando tudi nad njihovimi otroci...
ps levinja. tudi sama sem noseča. pri nejgovih peti vnuk, pri mojih prvi, pa so bili tako moji kot njegovi vidno presenečeni in do pred tednom sva mislila, da razočarani,... to nima veze. sem le proti da delite, pri moji mami lahko živia, pri nejgovi pa ne. zakaj? zato ker je "tujka"... tvoja mama pa ni tujka tvojemu partnerju?
full mi grejo na živce ta razhajanja, moj tvoj oče mama
vem le, da so ljudje različni in da pač vsak sprejme drugače novico, slabo ali dobro... prav tako pa vem, da je mnogo takih, kot si ti, ki še preden so prišle k tašči na gotovo živet (seveda zastojn, enako kot njena hči), že uveljavljajo neke svoje pravice... pa pejte stran. plačajte si tristo evrov, pa boš vedno imela najavljen obisk

Se strinjam s tem.

Imam tud brata, kateri bo verjetno kar doma ostal. Jaz še ne vem, če bom, ampak vem da svoje sobe ne bom kar tako pustila, sploh če bom vedla, da me bratova punca za hrbtom šinfa. Tudi starši so rekli, da bo ta soba vedno ostala moja za vsak primer, če se vrnem.

(odgovor članu MLADAMAMICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
25.8.2009 16:46:06   
Anonimen
mladamamica...1. najboljš je rečt da bom prišla na gotovo živet k tašči...ne vem kje si sicer to pobrala ampak dobro...ti pojasnim, da zastonj gotovo ne bova živela, ker imamo vse ločeno od telefona, vode, elektrike... poleg tega sva v stanovanje vložila že kar zajeten kupček € saj je bila samo kopalnica 15.000€, da ne govorim o drugih stvareh, saj je hiša že stara, zgornji del čisto surov in vse bo na nama od fasade, do strehe in ostalih stvari, tako da mi ne govort, da če pa nekam prideš živet da prideš zastonj.
2. pa še kako se deli na moja mama in njegova mama! Očitno se ti z svojo ne razumeš najbolje da imaš tako mišljenje. Z mojimi se on šteka super, z svojimi pač ne in ti lahko že to nekaj pove, da se lastni sin bolje razume z mojimi starši kot pa s svojimi in je sam rekel da bi z veseljem živel pri nas če bi imeli seveda prostor.
3. Po tvojem mnenju nobena tamlada nebi smela pisnit, ker je pač prišla živet nekam drugam al kaj in bi se morala podrejati vsaki neumnosti tašče in tasta? 6 let jim že pomagam pri vsaki stvari, ki se dela pri bajti in tudi sedaj, ko se gradi hiša za sestro midva oba pomagava kolikor le moreva, dol sva vsako popoldne, vsako soboto, skratka dobra sva, dokler delava in pomagava, ko pa bi midva rada kam šla, pa nos do tal in kako sva neumna, kaj nama bo to...ne govori če ne veš!

Vijoličarka... starša sta mirno rekla, da naj se kr sprijazniva da bosta še kar nekaj let zgoraj in se jima to ne zdi nič čudnouser posted image
Naj samo še povem, da imata onadva prav tako možnost biti pri njemu doma na vrhu, pa je ona rekla da samo prek njenega trupla bi ona šla k tašči živet.

Neposredna povezava do sporočila: 28
25.8.2009 17:23:17   
ronja
anya, mislim, da si veliko ljudi narobe predstavlja najem! To ni nujno 1000E na mesec! Lej, za 1500 E si lahko nekje ne ravno v centru Lj. pol leta not! Pa zračunaj še vse ostalo, kar vlagata in bosta še vlagala? kako vama ne znese najem, če vama znese kopalnica, fasada, streha, itd...?
po moje čisto brezveze rineta v težave in nesrečo! Sama veš, da rineš v sršenje gnezdo, veš, da tam ne boš srečna, ampak se boš čisto cankarjansko žrtvovala za družino... KO da bo družina srečna, če boš ti vsa nesrečna! Če bi bilo zastonj, razumem, da lahko rečeš, da za najem ni. Ker pa ni zastonj, pa se vama bolj splača najem! Konec koncev tudi finančno - saj za to ceno dobita tam svoj prostor in mir, tu pa samo prostor.

MOj nasvet je, da pojdita na svoje, pustita vse, kar sta vlagala, popoldneve in sobote pa si rajši kak dodaten šiht najdita, dokler nimata bebike, da prišparata kak everček za hude čase.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
25.8.2009 17:34:31   
Anonimen
jaz bi šla takoj v najem...moj noče v mesto živet...je rekel da v bloku pa že ne bouser posted image , če bo doma hišo dobil...sem mu rekla da kdo pa mu garantira da jo bo dobil, če že sedaj z njim tako ravnajo in je sestra the best ne glede na to kaj naredi. Skratka ne morem ga prepričatiuser posted image .
Poleg tega mi je rekel nekako takole: a misliš da če greš nekam v najem, da lahk kdaj potem do lastnega stanovanja prideš ko pa že za najemnino daješ 500€ na mesec. Potem pa si celo življenje podnajemnik, na stara leta maš pa tolk majhno pokojnino, da si še najemnine ne moreš plačat in rataš odvisen od otrok...take fore mi je pravil.
Po svoje ga razumem, ker jaz tudi ne maram živeti v mestu, ampak zavoljo lastnega miru bi tudi tako varianto ubrala.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
25.8.2009 17:46:22   
ronja
Pa saj lahko gresta na deželo v najem, saj bo še ceneje! In tudi v hišo, ni treba, da je blok. Zelo pogosto si ljudje sezidajo prevelike hiše, ker mislijo, da bojo not ostali vsi otroci do 15. kolenauser posted image . In potem otroci grejo po svoje in hiša je prevelika in ne morejo pokrit stroškov. In oddajo zgornje ali spodnje nadstropje - včasih zelo poceni - samo da niso sami...
Pa ni nujno, da si potem celo življenje podnajemnik! Samo da nimaš že opremljene hiše! Saj to hišo, ki bi jo sicer dobil, bo še vedno lahko dobil! Samo da vama vmes ne bo treba živet z njegovimi in njegovo sestro. Ne razumem, kako lahko ljudje svojo srečo prodajo za svoje principe... "Do you wanna be happy or do you wanna be right?"
Povej mu, da ko njegovi starši umrejo, on ravnotako podeduje polovico njunega imetja - če bo sestra dobila hišo, ki jo gradita zanjo, potem bosta vidva dobila to, v kateri zdaj vsi živijo in kamor nameravata zdaj it. Nič ne bosta odvisna od svojih otrok, ker bosta imela eno hišo! Samo ne še zdaj. Zdaj pa lahko imata mir, če sta pametna ali pa živčno vojno vsak dan, če sta trapastauser posted image .

Če boš šla tja, čeprav si ne želiš in boš potem tam nesrečna, mu boš to zamerila - ker greš tja samo zaradi njega... Premisli, če se splača, ker lahko z zamero tudi vajin odnos uničiš. ti boš norela nad njegovimi, on jih bo včasih malo zagovarjal, ker pač ne bo zraven in ne bo vedel, kako je, če si cel dan z njimi in ti boš znorela še bolj... Ma, nima smisla, res ne! Ker s tem denarjem komot plačujeta najem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
25.8.2009 17:53:32   
Anonimen
Zmenita se, ker potem, ko pride dojencek, bo samo se bolj zakomplicirano.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
25.8.2009 18:10:14   
Zamima
Vidva si urejata stanovanje, v katerem bo na koncu ostala njegova sestra z družino, vidva bosta pa šla, ker ne boš zdržala, vsaj tak občutek imam za zdaj. če se pa z nekom razumeš za silo - ne vem kak je potem živet pod isto streho z njimi. Jaz se v tako polni hiši vrjetno ne bi fajn počutila.

želim vama, da najdeta najboljšo možno rešitev za vajino družinico, pa vso srečo!

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

Neposredna povezava do sporočila: 33
25.8.2009 18:11:44   
Zamima
Pa še to, denar za urejanje raje dajta (za enkrat) za najem, pa bosta imela ljubi mir.

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 34
25.8.2009 19:04:15   
mojamura
če sta tvoja tast in tašča naredila hišo svoji hčerki ne vem zakaj še ni potem s svojim fantom pri 37-ih letih bi mo jaz rekla moškim, odlšla na svoje? tu se je za zamislit. jaz temu pravi odrasli, ki so nedorasli svojim letom. ampak največ pa sta kriva tast in tašča, ki še tako vedenje in brezbrižnos ter neodraslost hčerke le spodbujata. bajne plače oba, hčerka in moški nista več rosno mlada, a živita pa na račun tvoje tašče in tasta...vprašanje je sploh če bo se ta hčerka sploh hotela preseliti. poznam en primer ko so starši naredili hišo hčerki, jo opremili potem pa se hčerki ni dopadla razporeditev prostorov v hiši in se ni hotela preseliti.user posted image

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

Neposredna povezava do sporočila: 35
25.8.2009 19:31:26   
Vijoličarka
Kot mojamura tudi jaz poznam primer, ko so starši hčeri kompletno zgradili in opremili hišo, ona pa noče od doma, ker potem odpade 'mama servis'. Mama ji kuha, pospravlja, pere in lika.

Glede na to, da je avtorica posta s podeželja in se v tako okolje tudi seli, se mi zdi, da gre tukaj za tradicijo. Tradicija nalaga, da sin ostane doma, hči dobi pa doto. In njegovi starši nameravajo ravnati v skladu s tradicijo. Najbrž tudi zato, ker vedo, da bo sin skrbel za domačo hišo, kakor zet nikakor ne bi. Snaho bo treba sicer prevzgojiti, da bo vedela, kje ji mesto, ampak to je tudi del tradicije.

V resnici in v čustvih pa staršema to ni všeč. Hčer imata rada doma in bi jo v resnici najbrž imela doma raje kot sina. Hči me deluje, da je že od malega vzgojena, da je uboga, ker bo ona 'morala od doma'. Zato brani svojo pozicijo, hoče vse.

In situacija je taka, da nihče ni zadovoljen. Hčeri očitno neskončno godi doma, starši si želijo, da ostane čim dlje. V bistvu si najbrž nihče ne želi, da bi sin kakšno snaho, tujko k hiši privlekel, ko pa tako krasno živijo. In jaz vidim rešitev samo v zamenjavi vlog. Naj sestra ostane doma, s svojo mamo se bo krasno razumela, dobila tip top postrežbo in servis in vsi bodo srečni. Najsrečnejša pa sin in snaha v ločeni hiši.

Zaradi vse te tradicije in fantove trmoglavosti, boš ti, anja984 šla v to gnezdo za snaho. Upam in želim, da bo sestro dojenček tako motil, da bo hotela čimprej stran.

Tole stanje se mi ne zdi spodbudno. Škoda, ker sta vložila te 15.000- EUR. S tem bi se dalo par let lepo živeti v najemu, sploh izven centrov. Teh 15.000,- EUR bi lahko bil polog za parcelo, če bi ti ostala doma.

Ampak ker boš vseeno šla, ti želim, da bi se izteklo bolje, kot se pričakuje. Poskusi se že v začetku od vseh čim bolj ograditi, predvsem v mislih. Da ti ne bodo šli do živega. Pa kaj, če te svakinja ne mara? Ravno ti je zanjo do Bosne. Posveti se svojemu življenju, ne odgovarjaj na provokacije, ne pusti se sprovocirati. Kadar bo najhuje, ubijaj s prijaznostjo. Vsekakor pa uredita tako, da bo vajino stanovanje povsem ločeno od sestrinega dela.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 36
25.8.2009 20:07:36   
mojamura
IZVIRNO SPOROČILO: anya984

jaz bi šla takoj v najem...moj noče v mesto živet...je rekel da v bloku pa že ne bouser posted image , če bo doma hišo dobil...sem mu rekla da kdo pa mu garantira da jo bo dobil, če že sedaj z njim tako ravnajo in je sestra the best ne glede na to kaj naredi. Skratka ne morem ga prepričatiuser posted image .
Poleg tega mi je rekel nekako takole: a misliš da če greš nekam v najem, da lahk kdaj potem do lastnega stanovanja prideš ko pa že za najemnino daješ 500€ na mesec. Potem pa si celo življenje podnajemnik, na stara leta maš pa tolk majhno pokojnino, da si še najemnine ne moreš plačat in rataš odvisen od otrok...take fore mi je pravil.
Po svoje ga razumem, ker jaz tudi ne maram živeti v mestu, ampak zavoljo lastnega miru bi tudi tako varianto ubrala.

pa kaj mu je pomembneje....bajta ali ti in otrok??

pa da bo volk sit in koza cela naredita takole:

idita v najem tako dolgo, dokler se sestra od fanta ne izseli, nato pa lahko gresta v tisto hišo. to je še najbolj možna salomonska rešitev.

ampak prevečkrat se zgodi, da imajo, sploh predstavniki moškega spola, zakopane popke doma, kot to jaz ponavadi rečem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
25.8.2009 20:21:57   
MLADAMAMICA
1. zastonj gotovo ne bova živela, ker imamo vse ločeno
2. pa še kako se deli na moja mama in njegova mama! Očitno se ti z svojo ne razumeš najbolje da imaš tako mišljenje. Z mojimi se on šteka super, z svojimi pač ne in ti lahko že to nekaj pove
3. Po tvojem mnenju nobena tamlada nebi smela pisnit, ker je pač prišla živet nekam drugam al kaj in bi se morala podrejati vsaki neumnosti tašče in tasta?

Vijoličarka... starša sta mirno rekla, da naj se kr sprijazniva da bosta še kar nekaj let zgoraj in se jima to ne zdi nič čudnouser posted image
Naj samo še povem, da imata onadva prav tako možnost biti pri njemu doma na vrhu, pa je ona rekla da samo prek njenega trupla bi ona šla k tašči živet.

1. če imate vse ločeno, se nimaš kej vtikat v njegovo sestro user posted image
2. jaz se s svojo mamo še kako razumem, razumem pa se tudi s taščo, ki je mama mojega ljubljenega - ne delam razlik. oboje imam rada, seveda mamo več, ampak pri nobeni ne bi živela. se pa oba razumeva z obema zelo dobro
3. nisem zasledila, da tvoja tašča in tast hočeta neko neumnost, kateri se moraš podrediti, definitivno sem pa tudi sama sestra od brata in zarad njegove tamlade ne bi kar šla ven iz svoje hiše
4. to da bo ona še nekaj let gor, se tudi meni ne zdi nič čudno
5. zakaj bi ona šla pa k tašči živet, ki je kot praviš tujka, če je lahko pri mami, kot bi bila ti, če bi imela prostor user posted image
sorry... sam si full egoistična oseba in predvsem imaš dvojna merila... jaz lahko ona pa ne... postavi se v njeno kožo, da se to dogaja pri vas doma. npr. z fantom živita pri vaju, ko pride od tvojega brata punca k vam živet, bi se izselila? ne bi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
25.8.2009 22:59:15   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA
...
3. nisem zasledila, da tvoja tašča in tast hočeta neko neumnost, kateri se moraš podrediti, definitivno sem pa tudi sama sestra od brata in zarad njegove tamlade ne bi kar šla ven iz svoje hiše
4. to da bo ona še nekaj let gor, se tudi meni ne zdi nič čudno
5. zakaj bi ona šla pa k tašči živet, ki je kot praviš tujka, če je lahko pri mami, kot bi bila ti, če bi imela prostor user posted image
sorry... sam si full egoistična oseba in predvsem imaš dvojna merila... jaz lahko ona pa ne... postavi se v njeno kožo, da se to dogaja pri vas doma. npr. z fantom živita pri vaju, ko pride od tvojega brata punca k vam živet, bi se izselila? ne bi

3. alo,  pa hiša ni tvoja! tvoja hiša se gradi!!!! ti samo bivaš s svojim tipom v njej!
in če si po vrhu še speltkarska in potrebuješ mamaservis, se seveda ne boš odselila - ker misliš le nase, ne pa na bratovo družino in bi ti bilo še naprej malo mar za počutje bratove partnerice.

4. ...meni se pa prav to zdi zelo čudno, glede na nezdrave odnose, ki jih imajo.
v primeru, da bi šlo za osebe s katerimi se da normalno živeti, ne bi komplicirala in ne bi bila v skrbeh ali v kakršnikoli dilemi.
tukaj pa imamo primer, ko so energije med stanovalci napete!!

zatorej: meni se NE zdi, da je kaj bolj egoistična. skrbi jo za mir v bajti, če ga bo imela! in prav je, da jo skrbi.
pa še nekaj! če sestri gradijo hišo, bi bilo smiselno pohiteti z gradnjo hiše, da se ta s svojim tipom čim prej odseli.
in sorči, vsem tistim, ki mislite, da ima sestra pravico bit doma.  v tem primeru NE, saj je jasno določeno kaj komu pripada. (oziroma, do izgradnje hiše ima pravico bit doma). če pa hoče imeti mama servis, pa naj se izjasni! nujno pomembno se mi zdi, da sedete za mizo in se pomenite. pomenita se s fantom in ugotovila kaj dejansko hočeta in pričakujeta in se potem pomenite še s taščo in tastom, da jima malo oči odpreta, če sta slučajno slepa!
kar zadeva sestro in njenega tipa.. v primeru, če misli ignorirat nova pravila, ki jih boste določili, v primeru, da bosta še naprej 'srala' in spletkarila, se bosta pač morala preselit v spodnji štuk, tukaj pa so potrebni v prvi vrsti tvoj partner, tast in tašča! ****t ga. rabla boš zaledje. drgač ne bo nič.
morali boste s sestro sprejeti dogovor. koliko časa naj bi še živela v zgornjem stanovanju, postavit neki rok in se tudi dorečenih dogovorov držati - na obeh straneh.

predlagam, da pritisneš na svojega partnerja, da organizira 'družinski svet', kjer boste, vsi za mizo in povedali svoje mnenje.

v kolikor to ne bo izvedljivo, ali pa se ne boste mogli pomenit ali pa bodo vsi predlogi proti vajini volji, potem veš, da pride v poštev samo še najem!
in to brez odlašanja.

5. pa saj njej ne bi bil problem it k tašči živet v zgornji štuk, če bi ne bilo njegove sestre!

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 25.8.2009 23:14:20 >

Komaj čakam, da bo vročina sekala! :P

CEPLJENJE DA ali NE?
ARGUMENTI proti: http://www.svood.org/

Neposredna povezava do sporočila: 39
26.8.2009 8:18:20   
Anonimen
blackkofee...točno tako-si napisala moje misliuser posted image
Mladamamica...če se tebi zdi normalno da v taki starosti ne misliš na prihodnost in si še kar odvisen od staršev, potem je s tabo nekaj narobe. A potem bi bilo po tvoje najbolje, da bi midva zdaj še ene 5 let čakala, preden se ona spakira, da si ustvariva družino?
Točno tako kot je rekla  blackkoffe... jaz bi samo rada mir v bajti in neko zasebnost, ki pa je kljub temu, da imaš vse ločeno nimaš, če še v gatah ne moreš iz kopalnice, ker se po hodniku sprehajata onadva.

Fora je ta, da je za tasta in taščo ona že od vekomaj revica, ker se zna narest bogo, od vedno pa je tudi ljubosumna na svojega mlajšega brata, starša ji pa peljeta, ker zna dobro manipulirati z njima...naprimer jaz se kar zgrozim ko nadere svojo mamo za brezvezne fore in ji govori kolk je nesposobna pa take. Jaz nad mojo mami nebi nikoli upala povzdigniti glasu, ker jo spoštujem, pri njih pa se mi zdi, da so vloge ravno zamenjane. Starša delujeta kot otroka, ona jima pa ukazuje, za vsako odločitev najprej vprašata njo, nama pa nikoli nihče ne pove in za določene zadeve izveva potem od sosedovuser posted image . Najhujše pa je, da vsi v vasi vedo kakšne so razmere, samo njim še ni dokapčilouser posted image In ja, meni nebi bil problem priti tja, če bi ona živela spodaj ali drugje, ker sta tast in tašča čisto druga ko je ni...očitno ju nihče ne podpihuje proti nama oz. meni.
Vijoličarka... imaš prav-to je najbolj tipična tradicionalna vas, pa sem sama tudi iz podeželja, pa pri nas ni tako. Na žalost ji potem še hišo delajo 50 m stran (so namerno tam kupili parcelo), tako, da že sedaj vem, da bo čisto vsak dan doma, tudi ko bo živela na svoje in nam mešala štrene. Moj problem je edino ta, da sem preobčutljiva in da sovražim hinavščino, ki pa jo zavoham že od daleč. Sploh ne vem, kaj naj naredim, da bi bila bolj flegma in da mi to nebi prišlo do živegauser posted image

(odgovor članu blackcoffee)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
26.8.2009 9:34:17   
ronja
Povej svojemu, da ti ne greš tja živet, ampak greš v najem in ga lepo povabi s sabo. Tako te vsa hinavščina ne bo motila prav nič, se boš lahko sladko nasmejala in šla spat v svojo posteljo, do katere bojo imeli dostop samo izbraniuser posted image . Če misliš, da te nima toliko rad, da bi šel s tabo v najem, potem pa imata čisto drugje problem. Meni se zdi normalno, da ne moreš zahtevat od človeka, ki ga imaš najrajši na svetu, da naj se preseli nekam, kjer bo nesrečen. Ne vem, mogoče sem za tradiionalne pojme čudna, ampak meni je to normalno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
26.8.2009 9:54:59   
MLADAMAMICA
Mladamamica...če se tebi zdi normalno da v taki starosti ne misliš na prihodnost in si še kar odvisen od staršev, potem je s tabo nekaj narobe. A potem bi bilo po tvoje najbolje, da bi midva zdaj še ene 5 let čakala, preden se ona spakira, da si ustvariva družino?
Točno tako kot je rekla  blackkoffe... jaz bi samo rada mir v bajti in neko zasebnost, ki pa je kljub temu, da imaš vse ločeno nimaš, če še v gatah ne moreš iz kopalnice, ker se po hodniku sprehajata onadva.

Vijoličarka... imaš prav-to je najbolj tipična tradicionalna vas, pa sem sama tudi iz podeželja, pa pri nas ni tako. Na žalost ji potem še hišo delajo 50 m stran (so namerno tam kupili parcelo), tako, da že sedaj vem, da bo čisto vsak dan doma, tudi ko bo živela na svoje in nam mešala štrene. Moj problem je edino ta, da sem preobčutljiva in da sovražim hinavščino, ki pa jo zavoham že od daleč. Sploh ne vem, kaj naj naredim, da bi bila bolj flegma in da mi to nebi prišlo do živegauser posted image

in kaj naj po tvojem mnenju naredijo s svojo hčerjo? jo isterajo ven, da boš ti imela zasebnost? sploh pa, preden si začela urejat zgornje nadstropje si vedela, da bo tu še sestra. zdaj ti ne paše niti to, da bo nekoč živela le 50 m stran od tebe? aha, mislim, da jo je najbolje kar ubit, pa bo mir user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
26.8.2009 10:35:12   
Tonchka
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Povej svojemu, da ti ne greš tja živet, ampak greš v najem in ga lepo povabi s sabo. Tako te vsa hinavščina ne bo motila prav nič, se boš lahko sladko nasmejala in šla spat v svojo posteljo, do katere bojo imeli dostop samo izbraniuser posted image . Če misliš, da te nima toliko rad, da bi šel s tabo v najem, potem pa imata čisto drugje problem. Meni se zdi normalno, da ne moreš zahtevat od človeka, ki ga imaš najrajši na svetu, da naj se preseli nekam, kjer bo nesrečen. Ne vem, mogoče sem za tradiionalne pojme čudna, ampak meni je to normalno.

Se strinjam z zgoraj napisanim. Brez zamere, ampak meni grejo taki tipi ful na živce, ki imajo vedno razlog, zakaj je najbolje ostati in si delati stanovanje doma. Res, da je težko priti do lastnega stanovanja, ampak če je enkrat v igri sreča družine, partnerja, posledično tudi otrok, ne bi smelo biti nobenega dvoma, da je bolje iti tudi v najem. Ne vem no, da partner reče, da njemu pa za blok niuser posted image (ok, razumela bi, če bi v hiši staršev vse štimalo), a to, da pa ti trpiš, ga pa ne gane,...no comment. Verjetno pri tisti hiši ne boš imela nikoli miru, pa saj bo njegova sestra pravzaprav na istem dvorišču in ti lahko greni life kakor želi. In ja, na nek način je tudi res, da sestre ne moreš kar deložirat iz hiše, kjer je odraščala, ne glede na vse. V njenih očeh si najbrž ti tista, ki je vsiljivka. Ne vem, težka situacija, v kateri sem bila pred leti tudi sama, in povem ti, da se ni dobro končalo. s tipom sva šla narazen, čeprav sva imela že narejen prizidek pri njihovi hiši. No, takrat se si prisegla, da NE GREM V NOBENO TUJO HIŠO ZA TAMLADO, pa če bi bil tip edini na svetu. Res, probajta iti na svoje!!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 43
26.8.2009 10:36:05   
Lun1ca
anya984 kot že mnoge druge ti bom rekla, NE IDI TJA! Zakaj? Predvsem zato, ker boš TI in samo TI tam zelo nesrečna. In verjemi, da to lahko sproži potem še marsikaj drugega in hujega. Glede na to da se pač sestra od tvojega nima namena nikamor spravit in koliko sem prebrala, se tudi iz principa nebo nikamor spravla, je bolje da greta vi2 po svoje. Vsaj zaenkrat. Morda pa ko bo vidla, da bota vi2 raje šla kot pa bila z njo, bo mogoče šla tudi ona tja kamor spada (v novo hišo). Koliko sem razbrala je verjetno prava scartlanka in ljubljenka staršev, zato mislim, da se tudi s starši nima smisla pogovarjat o tem, saj se njim valda ne zdi nič narobe. In preprosto greta za ta čas, da ona spaka tudi vidva v kako podnajemniško stanovanje.
Jaz sicer oseno nebi nikoli živela pri svojih ali njegovih starših, pa naj bo še tako velika hiša.. dovol za spor je, da imaš isti vrt in sosednjo garažo in vhod. Tudi če starši nočejo, se nevede vtikujejo.
Mi2 z mojim si npr. zdaj urejama stanovanje in sma za ta čas pri mojih starših. Morem potrkat, imam srečo in se res trudijo ne vtikovat! Pa vendar ni to to. Razumemo se sicer super, mi2 imama mojo sobico in se kr da najti svoj mir. Ampak še vedno ko grema kam sledi vprašanje "kam pa greta?, Kdaj pa prideta?" ipd. Tudi če s tem ne mislijo starši nič slabega, vprašajo npr. iz gole navade, ko si pač bil še mali otrok. Vendar verjemi čez čas ti lahko to popolnoma presede. Sploh ko imaš enkrat otroka.. pa pride babica "joj ne to tak, joj pazi, joj ono, joj tretje,.." pa je lahko to tvoja ali njegova mama verjemi da ti lahko spije tolko živcev, da znoriš. In čisto nehote.. ker pač ona je že vzgojila (najmanj) enega otroka (beri: tebe) in to pomeni da ima že izkušnje, ti pa še na žalost nimaš pojma (tako ona to misli). Naučit se moraš sama! Zaradi boljšega počutja in večje samozavesti, kar bo koristilo samo tebi in pripomoglo k boljši vzgoji tvojega otroka!
Pa še nekaj! Zakaj pa ne v blok??Jaz sem že od nekdaj živela v bloku in mi ni prav nič mankalo. Pa ne mi rečt da ne vem kako je v hiši. Vem. Kasneje smo si zgradili majhno hiško mišleno za vikend hišico in sedaj sta se moja starša odločla živeti tu, ker je pač čisto dovolj velika (no sedaj smo vsi štirje tu in je tut čisto dovolj velika za silouser posted image ). Ampak ugotavlam, da ni kaj nič dosti lepše kot v bloku. Samo še več stroškov in dela je..
Pa to da pol še za najemnino nebi imela ko bi bla enkrat v penziji?! Butast izgovor. Zakaj tak mislim? Zato ker enkrat bota prišla do ene od tistih hiš tam, ali vsaj do prizidka.. Pa magari prodata pol tisto pa si kupita kje drugje kaj drugega.. skratka.. nikoli vama nebo treba živeti na računu svojih otrok ko bota starejša! Polek tega že danes dobiš zlo ugodne kredite za mlade družine. In si lahko npr. namesto najemnine vzameta kredit in kupita kako manje stanovanje ali kaj drugega..
Skratka... idita na svoje!!

< Sporočilo je popravil Lun1ca -- 26.8.2009 10:50:00 >

Neposredna povezava do sporočila: 44
26.8.2009 10:44:49   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: Lun1ca
Mi2 z mojim si npr. zdaj urejama stanovanje in sma za ta čas pri mojih starših. Morem potrkat, imam srečo in se res trudijo ne vtikovat! Pa vendar ni to to. Razumemo se sicer super, mi2 imama mojo sobico in se kr da najti svoj mir. Ampak še vedno ko grema kam sledi vprašanje "kam pa greta?, Kdaj pa prideta?" ipd. Tudi če s tem ne mislijo starši nič slabe, vprašajo npr. iz gole navade, ko si pač bil še mali otrok. Vendar verjemi čez čas ti lahko to popolnoma presede. Sploh ko imaš enkrat otroka.. pa pride babica "joj ne to tak, joj pazi, joj ono, joj tretje,.." pa je lahko to tvoja mama gor in dol verjemi da ti lahko spije tolko živcev, da znoriš. In čisto nehote.. ker pač ona je že vzgojila (najmanj) enega otroka (beri: tebe) in to pomeni da ima že izkušnje, ti pa še na žalost nimaš pojma (tako ona to misli). Naučit se moraš sama! Zaradi boljšega počutja in večje samozavesti, kar bo koristilo samo tebi in pripomoglo k boljši vzgoji tvojega otroka!
Skratka... idita na svoje!!

to sem hotla reč tudi sama... razumem se z njegovimi in s svojimi starši, ampak že vprašanje kam gresta, bi mi šla na živce... to pa ne pomeni, da se vmešavajo in mi mešajo štrene ali pa da ne bi imela svojega miru

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 45
26.8.2009 10:56:13   
Lun1ca
Jah tak pač je user posted image Pol še pa morš pazit da ne tresneš z vrati preveč kr gre nekomu to na živce. Ali pa ma kdo popoldanski počitek pa morš pazit da nisi preglasn, pa še bi se našlo... Mlado in staro ne gre skupaj! Ker jaz ko bom mela svojega otroka in bomo kam šli ne bom nobenemu dolžna polagat računov kam pa zakaj pa kdaj pa bla bla bla.. Polek tega da babice pretirano skrbi za vnučke in pol so pravi razvajenčki mehkužni user posted image Glih tolko da jih nebi še v vatico zavile.. Jaz vedno pravim da otroka mora vzgajat mama in ne babica, kar pa je težko če živiš nekje skupaj!

Neposredna povezava do sporočila: 46
26.8.2009 11:00:21   
mojamura
MLADAMAMICA zakaj pretiravaš?

mogoče boš pa avtorico teme bolj razumela, če boš se sama postavila v njen položaj.

kaj bi pa potem ti naredila, da si v njeni koži?

Neposredna povezava do sporočila: 47
26.8.2009 11:23:34   
*pupsa*
jst bi pa rada sam tole dodala....ko so enkrat otroci se vse spremeni, in če se že sedaj ne razumete ne vem kaj z njegovimi starši, bo potem, ko se bo tašča nevede umešavala v vzgojo vse še veliko težje...če imaš možnost se pogovorite, razčistite zadeve in mogoče ti bo potem veliko lažje....določite pravila in postavite meje. Pa srečno!!!

Neposredna povezava do sporočila: 48
26.8.2009 11:40:29   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

MLADAMAMICA zakaj pretiravaš?

mogoče boš pa avtorico teme bolj razumela, če boš se sama postavila v njen položaj.

kaj bi pa potem ti naredila, da si v njeni koži?

jaz se ne morem... ker se postavljam v položaj njegove sestre ki je hčera lastnika hiše.
jaz sem pa že rekla, ne bi živela ne pri mojih ne pri nejgovih, tudi sama sem študentka, ki bom redno zaposlena šele od oktobra, pa si prav tako plačujem najemnino in točno vem, kaj bi oz. sem naredila ko sem se poročila

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 49
26.8.2009 11:43:14   
MLADAMAMICA
Skratka...sem tak občutljiv človek, ki nikomur nebi skrivila niti lasu, šla pa bom v okolje, kjer so sama podtikanja, hinavščina, opravljanje...user posted image

mojamura, najbolj me je zmotil ta stavek... nemogoče je, da se z nobenim v familiji ne razume, razen, če obstaja razlog za to, da jo nihče ne prenese in se nad njo znašajo. definitivno pa nemorem razumeti, zakaj misli, da bo njena tašča isterala svojo hči, da bo tamlada srečna user posted image
ps. tudi sama sem tamlada in dve moževi sestri živita pri tašči in tastu...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?