|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009*
23.11.2009 13:37:58   
veselka
se Aurora ravno igra, pa hitro kej napišem user posted image

previjanje ponoči praviloma ne in je tudi plenička zjutraj nepokakana, če pa se med hranjenjem ponoči vseeno pokaka, jo pa vsekakor previjem, ker nočem, da se ji rita v kakcu med spanjem namaka. no, sploh nečem, da je pokakana, zato, če se res fino pokaka, jo grem takoj previt. kakamo pa kr dosti še vedno skozi cel dan.

knjiga povezovalno starševstvo sem sestri naročila, da mi jo naroči za miklavža, ker dela na MK in imajo takrat zaposleni miklavžev popust, tko da se že veselim, da jo dobim user posted image

next pa tele številke so mejhne user posted image zdej ne vem, a Aurora tko rase, al se pajacki krčijo, ker ji je glihzaglih št. 3-6 (62-68), tko da bom naslednji mesec mogla naročit 6-9 user posted image se mi zdi, da tud ful dolge noge dobiva... sicer smo vsi njeni predniki več ali manj dolgonogi sploh pa velikonogi user posted image

igrače ja naša ima kup plišastih iz ikeje - sam jih še ne obrajta, pa tele na otoku, pa glasbeni lok od tiny love želvico - ta lok ji je še posebej ušeč, originalnega od ležalnika sploh ne šmergla več user posted image , potem ima tiste ko štrikec potegneš in igrajo, pa neke plišaste ropotuljice, eno žogico sem zadnjič v ikei kupla, pa knjigico iz blaga. so pa res drage (no, v ikeji so igrače že skor smešno poceni v primerjavi z BC in podobnimi trgovinami)... ne vem, če bi ji sama lahko vse to kupla, kar ima. tko da, hvala bogu za darila user posted image

Aurora se še kr igra na otoku... rekord user posted image

< Sporočilo je popravil veselka -- 23.11.2009 13:40:01 >

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
23.11.2009 13:53:20   
Mož*
Naš pa že uro in pol dremlje in hkrati ves čas ziza; ko mu izpade bradavica, se pa jeziuser posted image user posted image Da bi spal izven naročja, ni šans!
Po novem znori, če ga poskušaš odložit v ležalnik, ne vem, kaj se mu je tako zamerilo. Tudi igralnega otoka trenutno ne mara.
Najraje brca na previjalni in gleda odsev luči v sliki (najstarejša pravi, da gleda "fascinantno lučko"; pa opa se tudi rad. A ja, pa rokici ga zanimata. Tako ju obrača, kot bi avto vozil.
Je pa precej naporen in zaenrat (še) ne preveč dobrovoljen.

Next: Veselka, najbrž je Aurora tako velika, (ali pa naš tako majhenuser posted image user posted image ), ampak pajacki 3-6 so še kar veliki. So mu pa trenirkice čisto prav, pa bodi s hlačami na naramnice tudi. Mi smo ćisto v tale Nexr padli, 16 letnica in 12-letnik imata vse posrfano, kaj bi vse naročilauser posted image
Še vedno zizauser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Mož* -- 23.11.2009 13:57:13 >

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
23.11.2009 14:07:54   
baby blue
Lana pa že dve uri pridno spi... Samo se bo zdej zdej prebudila ker bo lačna user posted image user posted image Smo se opoldne ko je ati prišel domov igrali in smejali user posted image

Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet.

Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm
1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
23.11.2009 14:21:40   
Sarchi
IZVIRNO SPOROČILO: baby blue

Lana pa že dve uri pridno spi... Samo se bo zdej zdej prebudila ker bo lačna user posted image user posted image Smo se opoldne ko je ati prišel domov igrali in smejali user posted image

uuuu pridna punca ;).....

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 1804
23.11.2009 14:28:00   
baby blue
Ja dons... Drugače pa kot ima dan včasih bi cel dan prespala včasih pa noče in noče zaspat... user posted image user posted image Samo se mi včasih zdi da je prava zaspanka v primerjavi z vašimi ki pridno pišete da se igrajo na igralnem otoku ali pa v ležalniku

Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet.

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
23.11.2009 14:30:47   
dreja79
IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa

IZVIRNO SPOROČILO: dreja79

Kar se kakanja tiče, Matic kaka med vsakim hranjenjem!!!! Je imel vmes zaradi tega po riti že glivice, pa sem dobila pri pediatrinji canesten in smo v dveh dneh to nadlogo prav lepo odpravili.
Ko se ponoči zbudi, se najprej nahraniva na eni joški, vmes se on pokaka, potem podreva kupček in se greva previt. Potem pa greva nazaj v sobo, se nahraniva še na drugi joški in on potem lepo zaspi nazaj. To pa tako prakticiram zato, ker mora obvezno med hranjenjem malo počivat. Pa potem izkoristim ta čas za previjanje, ker vem da se potem ne bo več pokakal.

Zakaj pa mora med hranjenjem počivati? Je kakšen poseben razlog?

Ne, ni posebenga razloga, tako je že od samega začetka. Ko se podojiva na eni strani in podreva kupčka ni zainteresiran, da bi šel takoj na drugo stran. Po 10 minutah pa lahko nadaljujeva. Zato tudi vse tako dolgo traja, po eno uro.

Moj pa tud zdele spi že tri ure na balkonu v vozičku. Zdele ga grem ven vzet in naharanit pa previt potem pa nazaj v voziček in po tavelikega v šolo.

Aha, evo ga se že dere ko zverinica  user posted image

Matic: 05.10.2009- 55cm, 4270g

1.posvet.:18.11.2009-60cm, 5700g
2.posvet.:07.01.2010-63,5cm,7000g
3.posvet.:09.02.2010-65,5cm,7620g
4.posvet.:06.04.2010-?

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
23.11.2009 15:03:13   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: baby blue

Tomaž pa že od 11 naprej spi, pa še jaz sem se spočila, ko sem dala tavečjega spat. tale naš lump že fuul kravice pase, ko leži, že malenkos dvigne glavo, ko m uspe zvečer zaspati, spi celo noč in ga ne previjam, ker ponoči ne kaka. DAnes je prvič prijel igračo in jo potegnil, jarajši je pa v ležalniku in v igralnem loku, ali pa v postlci in gleda vrtiljak.
Smeji se že ene 14 dni, na glas še ne, se pa zeeelo rad pogovarja (čveka mala user posted image user posted image ).

Smo bili pa tudi že urgentno pri zdavniku, ker ga je bratec potegnal iz najine posteljeuser posted image user posted image , pa je k sreči vse ok.

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
23.11.2009 15:19:45   
dolenjka
Očitno je danes dan za spanje septemberčkov user posted image  user posted image  Maks tudi spi že 3 ure zunaj v vozičku, najrej sva bila na sprehodu, potem sem ga pa zunaj sparkirana in računala ali bolje rečeno upala na še 1 uro spanja, pa evo user posted image  Zdej imam pa paniko, ker moram čez 15 minut tamalo dvignit v varstvu on pa še kar spi in ga bom pač "pod prisilo" mogla premestit v lupinico in v avto pa gasa. Sej ne bi blo problema, sam se bojim da bom imela hudo dretje med vožnjo dol in nazaj, ker je jedel pred 4 urami, pa še to samo 1 zizo user posted image  Jah, nikol nam ni prav user posted image

Drugače se pa tudi mi že ful smejimo, ne naglas, je pa zelo zgovoren ko je pri volji - ista mama user posted image  user posted image  user posted image  Igrače ga še ne zanimajo, sem pa opazila da če je recimo ful slabe volje in je Tara v bližini da ga ogovarja in klovna špila, se takoj umri in se ji smeji, jo gleda... user posted image

Kakamo pa že kak mesec ponoči načeloma ne, tko da se tudi previjamo ne user posted image

Uf, podiram rekorde danes user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
23.11.2009 15:43:18   
tulpek
Mož, se vidi, da imaš za sabo kar nekaj izkušenj z user posted image , ker tako mirno in optimistično sprejemaš svojega malega priklopnika user posted image , ki kar noče iz zize. Vsaj bere se tako, kot da bi ti bilo vse to skoraj zabavno. Upam, da ne motim.
moj user posted image če ni lačen, sploh noče zize in jo kar ven pljune ali se pa dere, naj mu dam mir.

Igrače: ropotuljica http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=200623 ampak ne ta, pač pa ena skoraj enaka, samo bolj roza barve. Mu je zelo všeč, trenutno najbolj zanimiva igračka.

Klobčič z igračkami (http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=171518) - so mu pajki neverjetno zanimivi in jih vleče k sebi in v usta.

Pa še eno gosenico, ki sem jo dobila po telegramu, ima rad. In še igrače na igralnem otoku, ampak mu visijo nad glavo in jih ne more vzet v usta. Mu pa ne bom dala še vseh igrač, jih bom postopno uvajala, da bo bolj zanimivo in da se najprej enih navadi.

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 1809
23.11.2009 15:47:00   
tulpek
Sem pozabila napisat, da glavico že čisto suvereno sam drži. Že od začetka jo je skoz gor postavljal, ampak sem jo vseeno podpirala, za zihr, zdaj pa jo že hitro obrača levo in desno, naprej in nazaj in jo dviguje naprej v jajčki, kot da bi hotel nekaj pogledati ali doseči z njo, tak da jo podpiram samo, če ga imam v ležečem položaju oz. ga dajem v posteljico.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
23.11.2009 15:52:16   
eva Ana
No, še včeraj sem tarnala da bebica ne kaka, pa smo potem zvečer dobili eno porcijo in potem še zjutraj tako konkretno, da sem jo kr skopala user posted image !

Previjanje ponoči: glede na to da jo dojim tudi ponoči na 3-4 ure, jo tudi previjem, če vidim, da je plenička cela napihnjena od lulanja.

HB je danes bil po 2 dneh sonček. Smo spali zunaj v vozičku 4,5 ure user posted image , se nahranili in sedaj spet spimo user posted image

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
23.11.2009 15:54:46   
eva Ana
Še to...z rokicami se igra dobra dva tedna .... cvili, po svoje blebeta...glavico obrača...rito dviguje ko jo previjam...se z nogami odbija....po igračkah tolče....

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
23.11.2009 15:59:52   
Mož*
Ja, vaš Tjaš je zelo zelo napreden, kar se motorike tiče; sem opazila že pred cca 14 dnevi. Našemu gre mnogo počasneje, pa še ekstenzijski motorični vzorec ima, pa ga nazaj nese.
Kar se zizanja tiče, seveda me zabava: take užaljene face dela, če mu vzameš, je prav smešen. Pa kako je hud (čisto po poji mamiuser posted image user posted image ) Pa tako hitro minejo tile časi. En, dva, tri. ..., pa so pubertetnikiuser posted image user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
23.11.2009 16:14:32   
eva Ana
ROTA VIRUS: boste ceopile?

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
23.11.2009 16:17:42   
tulpek
Mož, verjetno se Tjašu pozna, da je zamujal, tako kot se tistim, ki se veliko prej rodijo, pozna in potrebujejo malo več časa za določene stvari. Saj od Barike mali je tudi kar hiter, je pa zamujal še več kot Tjaš.

user posted image

Ima pa tudi prav posrečeno faco, če ga dam iz rok, ko se hoče cartat... tak lep gobček naredi user posted image user posted image user posted image potem pa v jok.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 23.11.2009 16:22:27 >

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
23.11.2009 16:23:11   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: eva Ana

to je zdaj vprašanje.... še ne vemuser posted image . So se pa o tem punce že pošteno razpisale kak teden ali 10 dni nazaj. pluse in minuse, lastne izkušnje od prejšnjih otrok ipd...

< Sporočilo je popravil tulpek -- 23.11.2009 16:24:13 >

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
23.11.2009 17:18:43   
jullie
IZVIRNO SPOROČILO: barika

[Smo bili pa tudi že urgentno pri zdavniku, ker ga je bratec potegnal iz najine posteljeuser posted image user posted image , pa je k sreči vse ok.

uuu..kriza..tega je tudi mene strah..ker zna biti včasih prav grob..zadnjič jo je z vso močjo po obrazu počil, tako da mala sploh ni mogla od šoka jokat.. kr sapo je lovila user posted image

..kaj si mu pa potem rekla..mislim..že razume, če mu kaj rečeš..ker pri nas ni še nobenga haska...
-----------------------------

za seznam: 2.mesec/ 4750g, 57cm

< Sporočilo je popravil jullie -- 23.11.2009 17:20:01 >

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
23.11.2009 18:34:13   
altaja
Tulpek: vidim, da vi tudi kravice iščete user posted image . Bravo Tjaš!

Rotavirus: sva se ravno danes naročila. Sem se dolgo odločala in mislim, da sem se pravilno odločila.

Mi smo pa danes odkrili palec user posted image . Ne mara dude, palček je pa zakon. Vse že nosimo v usta, slinimo se, po tanovem tudi pljuvamo user posted image . Pa nenormalno se obrača za tv... mu ne pustim, a jo vedno najde user posted image

No, tole je pa naš pastirček ob jutranji telovadbi

user posted image

user posted image
kravice so mi ušle...

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
23.11.2009 18:39:31   
veselka

bomo

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
23.11.2009 18:49:11   
tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: altaja

Mi smo pa danes odkrili palec user posted image . Ne mara dude, palček je pa zakon. Vse že nosimo v usta, slinimo se, po tanovem tudi pljuvamo user posted image . Pa nenormalno se obrača za tv... mu ne pustim, a jo vedno najde user posted image

Palec je našega že minil, na srečo se ni sprevrglo v odvisnost od cuzanja palca, kot sem se bala na začetku. Sedaj je vse drugo bolj zanimivo dat v usta. Upam, da bo pljuvanje izpustil user posted image .
Tole s slinjenjem je pri nas tudi na dnevnem redu... moj mu pravi, da je polžek slinavček user posted image . Pa TV in računalnik sta tudi zelooo zanimiva. Ga pa tudi sama obračam stran od teh stvari.

Sem videla Vida že v albumu, že prav konkretno pase kravice, upam da najde tiste, ki so pobegnile :)), me je vzpodbudil, da sem poiskala kabel in dala gor slikici, ki smo jih včeraj naredili. Ampak mali ni hotel najbolj sodelovat, je kar v drugo stran gledal user posted image

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
23.11.2009 19:12:48   
Tanik
se strinjam, da je danes spalni dan naših malčkov. naš je danes tudi ekstra priden, skoraj nič jokanja pa celo spal je čez dan, upam da bo tudi ponoči.

jaz sem pa imela danes pregled pri G in sta bila z očitom sama, in se je tamal pokakal in ga je oči previl pa čeprav še ni nikoli previjal, bravo za očija user posted image user posted image . G je rekel da je vse OK in se vidiva čez eno leto.

za rota virus se še nisem odločila, moram še mal razmislit ampak mislim da ga bomo.

saj naš tudi ponoči ne kaka, je samo polulalan plenica tako da ga jaz tudi ne previjam. imam pa te mullerjeve plenice in so fajn, ker zdržijo in ne premočijo.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
23.11.2009 19:18:28   
baby blue
joj vidim da potem danes ni samo naša taka zaspanka... Danes samo je in spi user posted image user posted image Vmes če smo se igrali vsega kaki dve urici po presledkih user posted image

Drugače pa glavico že sama drži čeprav jst avtomatsko kar roko držim za njeno glavo... Se pa vsak dan veselo smeji in vedno bolj na široko... Ima usta kar do ušes... Prekrasni so ti nasmehi naših otročkov...

Ponoči je ne previjam

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
23.11.2009 19:20:49   
Mož*
Rota virus - bomo cepili, prav tako proti invazivnim pnevmokoknim okužbam. Proti rotavirozi bi morali že začeti, pa so nas zaradi cepljenja proti pandemski prenaročili.
Še danes pomnim katastrofalno stanje, ko so imeli rotavirozo prvi trije (vsi hkrati) in jaz (še po tednu mi je ušlouser posted image user posted image user posted image ), zmanjkalo mi je vseh rjuh in perila, dvema smo nastavili infuzijo (kar doma)

Tulpek, popolnoma prav imaš. Vsak teden se pozna. Naš je bil rojen teden pred rokom, ki je bil zaradi krajšega menstrualnega ciklusa že itak prestavljen nazaj. Naša prvprojenka je bila rojena 11 dni čez, rok, drugorojenka 14 dni kasneje, tretji le 3 dni čet, ta pa kar nekaj prej. Bil je najlažji (skoraj kg lažji od tretjega). Ampak kravice pa tudi naš že kar lepo popase (kadar ne joškari, sevedauser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Mož* -- 23.11.2009 19:25:40 >

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 1823
23.11.2009 20:55:45   
barika

ne

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
23.11.2009 20:59:30   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: jullie

IZVIRNO SPOROČILO: barika

[Smo bili pa tudi že urgentno pri zdavniku, ker ga je bratec potegnal iz najine posteljeuser posted image user posted image , pa je k sreči vse ok.

uuu..kriza..tega je tudi mene strah..ker zna biti včasih prav grob..zadnjič jo je z vso močjo po obrazu počil, tako da mala sploh ni mogla od šoka jokat.. kr sapo je lovila user posted image

..kaj si mu pa potem rekla..mislim..že razume, če mu kaj rečeš..ker pri nas ni še nobenga haska...
-----------------------------

za seznam: 2.mesec/ 4750g, 57cm

preveč sem bila v šoku, da bi ga kregala. samo izjavila sem, da se to ne delauser posted image Martin pa sploh ni grob do njega, ampak ga  ima preveč rad, pa če T. malo zajoka je že pri njemu in ga boža, lupčka,govori ojejoooj user posted image , tak, da predvidevam, da mi ga je hotel prinest ali kaj jaz vemuser posted image . važno, da je vse ok.od takrat naprej imam pa oba 1500% na očeh.

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.