altaja -> RE: Septembrčki 2009* (4.11.2009 20:35:04)
|
Da ne boste zdej mislile, da sem jst pa nek frik al pa tiran. Pri nas rutina zgleda tako, da se vedno nekje ob isti uri pripravimo na spanje. Kopanje, sveža pižama, hranjenje, crkljanje,..Se pa seveda prilagodim tud tamalmu. Če je zmatran gremo prej, drugače kasneje, po večini pa zaspi nekje med pol osmo in osmo zvečer. In nimamo težav, prav ponosna sem na sistem, ki ga imamo. Je pa res, da nismo mel težav s krči. Tle je pol pa čist druga zgodba. Niti slučajno ga ne bi šla budit al pa ga "matrala" da ostane buden do določene ure. Ko smo meli obiske sem povedala, da gre tamal takrat in takrat spat in se nisem ozirala na njih. Če so počakali da je mali zaspal smo nadaljevali s klepetom, vmes ko sem rihtala tamalga se je pa moj ukvarjal z njimi. Če smo mi na obisku s tamalim nikoli nisem tako dolgo, da ne bi ujela "naše" ure. Meni osebno se tako zdi prav, je pa res, da so naši malčki še zelo majhni in nepredvidljivi zato se je včasih tega res težko držat. Čez par mesecev bo to prišlo še bolj do izraza, ko bodo potrebovali rutino ne samo pri večernem ritualu, temveč tudi pri hranjenju (zdaj ga vsaj dojeni otroci še ne morejo imet, ker se dojijo ko so pač lačni). Ko bomo pa na trdi hrani si pa nekako ne predstavljam, da bi mel večerjo ob 1h zjutraj zato ker si je mali pač tako zaželel. Oročje govorjenje: brrr, kar zmrazi me. To poneumlja otroke! Mi tudi spimo, jemo, sedimo in ne papamo, ajamo in čičamo.
|
|
|
|