Mož*
|
O, Betty, lepo, da si se oglasila. za športnike. Gimnastika je bila moj priljubljeni šport, sicer sem potem vrsto let trenirala Rock N Roll. (Konstitucijsko sem pa rojena ritmičarka 162 cm/45 kg ). Plesalka, če ni skrivnost, koliko je stara? Naša najstarejša, ki sedajle dela tečaj za učitelja smučanja, je tudi izjemno uspešna v šoli; smučarka pa je za "vrhunske uspehe" v šoli preveč odsotna, saj že od 6. razreda devetletke manjka več kot polovico šolskega leta. Tam od decembra do konca marca so smučarji prisotni vsega skupaj 10 dni. Rota virusi pa niso od včeraj (edino laboratorijska diagnostika se je pa v zadnjih 15 letih res izboljšala). So eden glavnih vzrokov smrti v deželah v razvoju in manj razvitih deželah pri dojenčkih in otrocih, mlajših od 5. let Pri nas le redko kateri dojenček umre, vsakih par let eden; ker imamo odlično zdravstveno oskrbo. Je pa vsako leto v Sloveniji zaradi rotaviroze hospitaliziranih okoli 1000-1400 oseb, med njimi so večina otroci, mlajši od 5. leta starosti (74%). Rota-virusna okužba je tudi med najpomembnejšimi vzroki za sprejem otrok v bolnišnico v Sloveniji in v razvitih državah. http://www.ivz.si/javne_datoteke/datoteke/798-Letnocporociloc2008.pdf (stran 39, 40). Ker sem se, kot rečeno, z rotavirozo že enkrat močno srečala s prvimi tremi, upam, da bo tokrat vsaj malo blažje Tole s Klemnovim (ne)spanjem je pa moje genetsko pogojeno, ker sem (bila) jaz menda čisto ista. Tudi sedaj ne rabim več kot 5 ur; zbudim se "na povelje" ali pa kar tako Še danes vem, kako so me v zgodnjem otroštvu poskušali spraviti spat, pa sem "dala dedka spat" in prišla ven. Tudi prvi trije so popoldansko spanje vsi opustili pred 2. letom starosti. Klemen bi morda rabil nežno, umirjeno okolje, ki pa ga ob divji materi in tropu sorojencev, seveda, ne more imeti. Dopoldne morda že: ampak tudi takrat ima mene . Mene njegovo nočno sesanje ne moti, edina težava je, da moraš vse početi v položaju kipa. Sicer pa: zunaj je prekrasno. Upam, da otoplitev vseeno ne bo prehuda.
< Sporočilo je popravil Mož* -- 19.12.2009 16:34:01 >