|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   res, teli naši desci!!
20.8.2009 11:25:12   
KRISSY
sploh ne vem kaj nej napišem... ampak res sm jezna na mojga. prelomi obljubo in potem valda jest popizdim. in on men reče da sm res vn padla in da je to pa too much... matr! nism vn padla.. ampak če sva bla zmenena??!!

kaj nardite če ni nekaj tko kot ste bli dogovorjeni ( kar je blo obljubljeno), pa da vam to veliko pomeni?? mislm, jest sm res razočarana v mojem primeru....

kaj je blo:
bila sva zmenjena, v bistvu mi je obljubil da bo jadranje obesil na klin dokler  se ne postavimo na svoje noge ( ne živimo še skupaj, imava 18mes. starga otročka..dolga zgodba)...
in pride en kolega, mu reče dej pejmo jadrat (moj je skipper), ti vse plačamo.... in on men kaj ti mislš.. povem da je oblubu in se ne strinjam glih najbol. in on gre useeno.. in pol začnem pizdit in reče da sm vn padla??!!

ja sm vn padla, ampak haloo.. in zdj sva že tm da je reku da ni tega oblubu.. bla bla.. si vrgla vse za nazaj in naprej... ah, ni da bi govoru..

in kaj nej zdj.. zdj sm jest težka in čudna in da mu ne privoščim, da vem da je jadranje njegova strast.. ni to da mu ne privoščim.. ampak če sva bla dogovorjena...

kaj nej nardim.. požrem.. pa še podpiram.. oh kolk sm kdaj huda nase. me res ma da bi mu nekak vrnila milo za drago.. pa nism taka.. najhuj je, da če bi blo obratno bi bila njegova reakcija ista...

ne vem kako nej hendlam.. kaj nardite ve ko vas tkole razpizdi.. kdaj mam res občutek da morm bit mal zvita in ga obrnt utd jest.. sam ne znam!

mogla sm dat ven iz sebeuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: res, teli naši desci!!
20.8.2009 11:47:10   
Arwenko
Jaz razum zakaj si razpizdjena, ker je pač prelomil dogovor in to ni prav in ni fer od njega.

Samo če pa pogledam malo širše, pa predvidevam, da sta se tako dogovorila zaradi stroškov in če mu tile kolegi vse plačajo in je to res njegova strast, potem ja, izpadeš ti kot špilferderber in res na zunaj zgleda kot da mu ne privoščiš. Imam jaz podoben drag hobby, pasje razstave, ampak velja enako, trenutno je dogovorjeno, da ne hodim zaradi stroškov, ampak ko so mi pa dali ponudbo, da razstavo moderiram, imam plačanega psa, pa še potne stroške in prenočišče, takrat pa ni bilo nobenega razloga, da nebi šla. Je pa res, da sem se z mojim prej pomenla. Razen spet seveda, če so bili razlogi za tak dogovor kje drugje in ne v financah.

(odgovor članu KRISSY)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.8.2009 11:57:54   
Najaa
Če so mu vse plačali... zakaj pa ne, naj se ima lepo.

Prelomljena obljuba pa - res ni lepo, ampak jaz bi mu po moje že takoj, ko me bi vprašal za mnenje rekla, daj pojdi, saj ne boš imel stroškov.
Drugače pa dobro vem, kako je, ko stalno izvisiš. Moj ima tako službo, da vedno pride nekaj vmes, ko imava kaj splanirano. Sam nimam kej.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.8.2009 12:09:18   
miapia
Fajn je biti pameten pri takih zadevah in dostikrat opažam, da ali so ženske-partnerke blazno tolerantne, ali se jim kratkomalo j... ali pa so super žene, ki pustijo svojemu parnerju vse, da tukaj na forumu in pred vsemi, čeprav se ne poznajo, izpadejo lepe, pametne, supermame, žene, gospodinje itd.

Krissy, naj te potolažim, jaz bi isto znorela. Ena stvar je dogovor, drugo pa ravnati kakor veter zapiha. In razumem, da si razočarana, ker te je pustil na cedilu. To je dejstvo. Če bi bil pa dogovorjen in bi se ti strinjala, potem se tudi vidva ne bi za kaj drugega dogovarjala. In se tudi razburjala ne bi.

Še eno dejstvo pa je, da gre on uživat (če sem prav razumela, ne bo dodatno plačan na dan) oz. po moje so ga frendi malo nategnili, ker je skipperja potrebno pošteno plačat, on jim bo pa to naredil zastonj, le najem jadrnice in hrano/pijačo mu bodo oni častili.

Ti boš pa v teh lepih dneh sama doma, z otrokom, lahko bi bili pa skupaj, ali pa bi šla sama kam itd.

To je moje videnje situacije, razrešit bosta morala pa sama, samo dejansko ni fer, kar ti je naredil.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.8.2009 13:10:37   
veselka
dogovor je bil zaradi denarja ali jadranja samega?

jaz mislim, da se da o vsaki zadevi na lep način zment, brez izpadov, samo je to odvisno od obeh. verjetno te je pač seznanil z dejstvom, da on pač gre, namesto, da bi ti na zdrav komunikacijski način predstavil zadevo in bi se pogovorila tudi o tem, kaj si ti misliš o vsem skupaj.

sem tudi sama dostikrat ven padla, ker me je s čim prinesel okrog, samo potem ugotoviš, da to nikamor ne pelje, ampak človeka samo še bolj porineš, da naredi to.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.8.2009 13:18:13   
KRISSY
dogovorila sva da bo tako dokler ne bomo skupaj živeli. sedaj živiva z malim pri mojih starših, on pa pri svojih.. dolga zgodba.. se pravi da imamo pošlihtano kot vsaka normalna družina. sama skrbim za otroka, tud njemu kokr le morem pomagam. sedaj je našel neko zaposlitev, nek vir dohodka, ki mi daje upanje da bomo kmalu skupaj zaživeli..
in me je razočaral ker bo šu jadrat..

veselka: in kaj zdj nardiš da ven ne padeš. Kako ti je to ratalo?

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.8.2009 13:31:51   
kasso
Če je jadranje njegova strast in da mu drugi vse financirajo, jaz res ne vidim razloga, zakaj tebi ne odgovarja.

Pa tudi ne razumem, zakaj je treba nekaj obljubljatuser posted image , oblljubit ti je moral, da se bo odpovedal njegovi strasti. Ali ni to malo egoistično do njega?
Saj imaš tudi ti kak svoj hobi, a ne ;)

Imam pa še en predlog. Otroka pusti pri vajinih starših, pa naj še tebi vse plačajo in se mu pridruži.

(odgovor članu KRISSY)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.8.2009 13:40:28   
mojca345
težko je točno komentirat, ker ne vem celotnega izdaja...glede na to kar si povedala, pa tkole...

koker je slišat je tvoj partner, odrasla oseba, oči...kar pomeni, da ima odgovornosti, ki jih mora izpolniti...ali hoče ali noče...otrok si lahko izmišljuje, odrasel človek žalne več....če se nekaj dogovoriš iz enega ali več razlogov takih ali drugačnih...to mora držat...dogovor je kot pogodba...domeniš se za stvar in na kakšen način se jo bo uresničevalo...če se pogodbe ne držiš plačaš penale....sledijo sankcije....

očitno je nezrel, če pozabi na pogodobo med vama v sekundi in misli samo na svoje ugodje...kak bo nejmu fajn?

te moški, egotripi....

skoz hočejo biti otroci, nikoli odrasli...včasih bi bilo lepše biti sam...imaš manj problemov, sekiraš se pol tok ne..nisi preobremenjena in še čas za sebe si lahko vzameš...

Hanika, čakava TE. Tvoja starša.

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.8.2009 13:43:22   
sneguljčica
Jaz bi pa rekla, da v prihodnje ne delajta takih dogovorov, kjer že vnaprej veš, da bo pogrnil, ker mu je očitno res veliko do jadranja. Če je to njegova strast, naj se ji ne odreče, vendar naj ima mejo (da gre npr. enkrat na leto, ne štririkrat). Res je, da se odpovedujete za skupni cilj - skupni dom, ampak a ni bolje se vseliti dva meseca kasneje, kot se kregati z moškim vsak dan.
Kako dosežeš, da ne padeš ven? Poskusiš sprejeti, da je moški poleg očeta in partnerja tudi samosvoja osebnost in ima tudi hobije, ki ne vključujejo cele družine (kot mora on isto sprejeti zate). Da ima rad jadranje in da bo šel kdaj s prijatelji, si verjetno vedela že preden sta imela otroka in sta urejala stanovanjski problem. Pa si ga ravno tako ljubila in se odločila za otroka z njim. Zakaj bi zdaj moglo bit drugače? Če ga ljubiš, mu verjetno privoščiš, da se ima lepo. In če sicer ne zanemarja otroka, opravlja svoje družinske dolžnosti in dokler ne pretirava s svojim hobijem, bi bilo normalno, da ne nasprotuješ njegovim željam. Vem, da je težko, ampak s časom se boš navadila na to in lažje sprejela. Tvoj desc ti bo pa neskončno hvaležen.

(odgovor članu KRISSY)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.8.2009 13:50:48   
Ksantipa77
Moj ma polno hobijev od motorja do kolesa in teka. Na začetku sem jokala in ga prosila naj ostane doma, čez čas se navadiš, zdaj me pa niti ne moti več, če gre. Se pa zavedam, da mu njegovi športi veliko pomenijo in, da če mu to vzamem mu vzamem vse.
Človeka ne moreš priklenit nase, boljše je, da si še sama kaj omisliš, da boš bolj izpopolnjena in s tem bolj tolerantna.

(odgovor članu sneguljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.8.2009 13:52:14   
buči
Joj, tole jadranje. Jaz sem prav vesela, da moj nima želje po tem!

Ja, tip je zaj*****, jezna si upravičeno, če je kaj pokasiral, pa hitro denar unovči za v stanovanje.

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu sneguljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.8.2009 14:15:11   
cmokec
Ne vem no, meni je tvoja reakcija malo pretirana. Sploh je neumno, da sta sklenila tak dogovor.

Odnos dveh temelji na spoštovanju. To pomeni, da imaš partnerja rad v celoti, ne pa samo tisti njegov del, ki ti odgovarja. Sklepam, da je jadral, še preden sta se spoznala in to moraš vzeti kot del njega. Isto je s partnerji, ki imajo že prej otroka. Ko skleneš skupno življenje s tako osebo, dobiš otroka z njim v kompletu in to je potrebno sprejeti.

Spreminjati partnerja in mu odvzeti nekaj, kar mu veliko pomeni zame ni spoštovanje neke osebe, ampak je prilagajanje partnerja po svojih merilih.

Tudi jaz imam hobi, ki se mojemu zdi čisto brezveze. Doma manjkam 2 vikenda v letu. Pa mi še nikoli ni rekel, da ne smem it, samo z menoj pa noče. Jaz spoštujrm njegovo mnenje, on pa moje veselje do hobija.

Drugo je, če hobi načenja vajine skupne finance. Samo v tvojem primeru bo užival brez stroška in ne vidim ovir, da mu ne privoščiš. Si mogoče ljubosumna, ker ima hobi, tebi pa nekaj takega v življenju manjka? Si razočarana, da boš ostala doma, on pa je zmožen uživati v nečem brez tebe?

On z jadranjem sta očitno celota. Sprejmi ga takega, kot je in spoštuj njegov interes do tega športa. Tega verjetno ne počne, da bi te prizadel, ampak, ker v tem uživa. Do sedaj se je držal dogovora in ni zapravljal. Sedaj pa ima super priliko, naj gre.

Čas raje posveti sebi, kaj bi ti rada, kaj bi tebe veselilo. Poišči si neko aktivnost, v kateri se boš sprostila in uživala. Ko jo boš našla, boš želela, da partner spoštuje tvoje zanimanje in veselje do tvojega hobija.

< Sporočilo je popravil cmokec -- 20.8.2009 14:16:33 >

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.8.2009 14:33:26   
blaža
Se popolnoma strinjam z cmokcom.

Malo pa pretiravaš in tale obljuba je res brez veze. Če je spoštovanje med vama, pol ni treba takih obljub. pri nas, če se le da, gre lahko za en dan smučat, al pa na relly,.. jaz pa tudi kamor želim. Pogoj je, da je družina poštimana, pa vse obveznosti tudi.

Sploh pa, če ma vse plačano, kot si napisala.

No čista druga zgodba bi bila, če je tip luftar, pol je pa druga pesem. ma s takimi obljubami itak nič ne dosežeš.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.8.2009 14:36:53   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: KRISSY

dogovorila sva da bo tako dokler ne bomo skupaj živeli. sedaj živiva z malim pri mojih starših, on pa pri svojih.. dolga zgodba.. se pravi da imamo pošlihtano kot vsaka normalna družina. sama skrbim za otroka, tud njemu kokr le morem pomagam. sedaj je našel neko zaposlitev, nek vir dohodka, ki mi daje upanje da bomo kmalu skupaj zaživeli..
in me je razočaral ker bo šu jadrat..

veselka: in kaj zdj nardiš da ven ne padeš. Kako ti je to ratalo?

kaj to si mislila finančno? Upam, da ja.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu KRISSY)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.8.2009 14:40:05   
veselka
ampak še vedno ne razumem, a je zdej jadranje problem zarad jadranja samega, al zato, ker pač to stane, pa si glede na trenutno finančno situacijo ne more(ta) tega privoščit? ker če je zarad jadranja samega, a pol bo pa drugačen dogovor, ko bosta skupi živela? če je problem denar, ne vidim problema, da gre, če ima stroške že pokrite.

odkar nimam več izpadov, je moj (po domače povedano) velik bolj priden, prej sem ga pa samo odganjala s tem. tut ne počuti se več ujetega, sva že govorila o tem in je posledično tud rajš z mano (ker nisem sitna) in se tud lažje o teh stvareh z mano pogovarja. ker ima zdej občutek, da ga spoštujem, da spoštujem stvari, ki jih ima rad (še poleg mene). tud jaz ga zdej bolš razumem, pa se potem tud spodbujava pri najinih hobijih in je vse velik bolj zabavno, pa še na najin odnos vpliva pozitivno. tud dosti bolj je odgovoren.

jim je treba pustit al pa lepše povedano privoščit, da počenjo stvari katere imajo radi, seveda se je treba o tem pogovort in mejah tega, ker pač niso več samski in so tudi drugi odvisni od njihovih dejanj.
tud teb verjetno ne bi blo fajn, če bi bla situacija obratna. moški so kot veliki otroci. veliko žensk pa dela napako, ker si prevelko breme družine nase navleče in se seveda posledično rade pritožujejo. se bo treba bolj odkrito pogovort o vajinih ljubeznih, željah, hobijih, kaj kdo od koga pričakuje, se vzkladit... predvsem pa delat na medsebojnem spoštovanju.

se da vse zment, če se hoče... če pa ne, potem pa tako ali tako nekaj ni uredu med vama.

upam, da zrihtata nesoglasje.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.8.2009 15:38:52   
miapia
IZVIRNO SPOROČILO: KRISSY

kaj nardite če ni nekaj tko kot ste bli dogovorjeni ( kar je blo obljubljeno), pa da vam to veliko pomeni?? mislm, jest sm res razočarana v mojem primeru....

kaj je blo:
bila sva zmenjena, v bistvu mi je obljubil da bo jadranje obesil na klin dokler  se ne postavimo na svoje noge ( ne živimo še skupaj, imava 18mes. starga otročka..dolga zgodba)...
in pride en kolega, mu reče dej pejmo jadrat (moj je skipper), ti vse plačamo.... in on men kaj ti mislš.. povem da je oblubu in se ne strinjam glih najbol. in on gre useeno.. in pol začnem pizdit in reče da sm vn padla??!!

Mičken ste s teme krenile. Ne gre se zato, da ne sme iti, ampak dogovor je prekinil zaradi druge stvari.
V drugem odstavku ji je pa obljubil nekaj in to prekinil.

Tip je neodgovoren, ne spoštuje parterke, ne ve glih, kaj so vrednote v življenju in se ne drži dogovora, takega ali drugačnega.

(odgovor članu KRISSY)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.8.2009 15:39:50   
miapia
IZVIRNO SPOROČILO: Ksantipa77

Moj ma polno hobijev od motorja do kolesa in teka. Na začetku sem jokala in ga prosila naj ostane doma, čez čas se navadiš, zdaj me pa niti ne moti več, če gre. Se pa zavedam, da mu njegovi športi veliko pomenijo in, da če mu to vzamem mu vzamem vse.
Človeka ne moreš priklenit nase, boljše je, da si še sama kaj omisliš, da boš bolj izpopolnjena in s tem bolj tolerantna.

= biti samska.

(odgovor članu Ksantipa77)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.8.2009 15:45:39   
miapia
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

IZVIRNO SPOROČILO: Ksantipa77

= biti samska.

tu se ne gre za prikleniti nase, samo v parnerstvu ne more ne ena ne druga stran delati kar se mu zahoče. Pa ne mislim samo v življenskem. Tu so tudi poslovni, pogodbeni, prijateljski itd. Živeti je treba v simbiozi, to pa v biologiji pomeni, da sta akterja v bistvu zajedalca.

Če pa vam paše, da vaš gospod hodi naokoli, vi ste pa sama doma, sama ali z otroci, s kupom cunj, piskrov, potem naj vam bodi. Meni sigurno ne.

Itak pa midva z možem zelo rada počneva večino stvari skupaj. Zato pa sva skupaj. Če bi kdo od naju mislil drugače, bi bila oba samska. To sva razčistila že na začetku zveze. Pa noben ni na nikogar priklenjen.

Sicer bi pa moj mož mene in hčerko vzel s sabo na jadranje, drugače bi raje videl, da gremo skupaj na morje, v hribe ...

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.8.2009 17:24:36   
Splišni
Kot jaz razumem, te je že velikokrat razočaral in zdaj sta sklenila nek dogovor in te je spet. Po moje da si na podlagi vajine zgodovine lahko upravičeno (še enkrat več) razočarana.

Samo to če boš "ven padala", ne bo čisto nič pomagalo.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.8.2009 17:27:19   
Najaa
Če boš "ven padla" bo sam še bolj hotel stran, da odklopi. user posted image

< Sporočilo je popravil Najaa -- 20.8.2009 17:33:32 >

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.8.2009 17:37:23   
Anonimen
valda jest popizdim.
matr! nism vn padla..

Kaj zdaj, si ali nisi user posted image ?

Kot prvo umiri konje, potem bos pa lahko mislila naprej.
Verjamem, da ti ni prav, ampak ce bos pizdila na ta nacin, bos najbrz dosegla bore malo. Enkrat se ima ucinek, mogoce dvakrat, potem se pa ljudje tega navelicajo.

(odgovor članu KRISSY)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
20.8.2009 17:51:23   
nogavicka80
Mislim, da ima miapia večinoma kar prav. Bistvo je bilo v DOGOVORU. Zakaj sta ga sklenila, ne vem, a naj bi ga sklenila OBA, pomeni, da sta se strinjala! In s kršitvijo dogovorov res pokažeš nespoštovanje partnerja, razmerja in tudi neke vrste neodgovornost, ja. In tudi jaz znorim, če se moj ne drži dogovora. Obratno bi bilo še huje! Saj, če te kdaj zamika, da bi storil nekaj v nasprotju z dogovorom, se lahko s partnerjem pogovoriš in v takem primeru, kot je ta, bi mu mogoče ona celo brez težav "odobrila kršitev". Mislim, da jo je razjezil predvsem ODNOS. Jaz jo podpiram.

Jadranje je kot droga. Ko enkrat začneš, ne moreš nehat. In če je strasten jadralec, sploh ne vem, zakaj je v tak dogovor privolil - samo zato, da bi imel mir? Kakorkoli - privolil je. DOGOVOR PA JE DOGOVOR. In če živijo ločeno, bi bilo prav, da bi vzel s sabo vsaj partnerko (gotovo bi ji godilo malo sprostitve) ali pa se do skupne vselitve z obema nekam odpravil na izlet. Ali pa naj se dogovori s kolegi, ki imajo družine, da gresta npr. dve družini skupaj jadrat - se pravi, bolj umirjena varianta...

Kar pa se priklenjanja tiče...tudi jaz mislim, da ne more partner imeti en kup hobijev, v katerih uživa sam. Kakšnega že, ampak da bi pa zraven službe imel še tri hobije, ... kdaj mu potem ostane čas za naju in za družino??? Jaz si tega ne predstavljam. Moj ima hobi in ga v tme podpiram. Ampak to je EN HOBI. In če so na sporedu pomembnejše zadeve, ta hobi tudi počaka...PRILAGAJANJE je pomembno.

Kaj storiti? To ve vsaka ženska najbolj sama. Sama se včasih isto vprašam, ampak potem, ko si oba poveva svoje, se pomiriva in pogovoriva. Če bi moj nadaljeval v nedogled, bi storila nekaj, kar bi mu dalo misliti. Nekaj, zaradi česar bi pristal v moji koži. Kaj je to, pa je odvisno od vsakega posameznika. Vsekakor pa ne bi čepela doma in ga čakala...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.8.2009 18:10:47   
veselka
simbioza ne pomeni zajedalstva. zajedalstvo je pojem zase, kot je pojem zase simbioza.

pri simbiozi imata oba akterja koristi en od drugega, kar pomeni, da en daje drugemu tisto, kar drugi rabi in obratno in si istočasno ne škodita.
medtem ko pri zajedalstvu oz. parazitizmu ima en akter korist na račun izgube oz. škode drugega.

< Sporočilo je popravil veselka -- 20.8.2009 18:12:41 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
20.8.2009 18:11:06   
ammam
Mislim, da če sta neka zrela partnerja, se bosta znala pogovorit o tej stvari. Jaz bi pač poskusila skupaj analizirat vso stvar. Ne bi bila proti, če bi šel, če dejansko s tem ne povzroči nepredvidenih stroškov (kar je vseeno zelo malo verjetno), naj pač gre na jadranje, če mu to že res toliko pomeni. Zakaj nista že prej predvidela tudi takšnega scenarija? Navsezadnje je skipper, naj kaj zasluži in pripomore k čimprejšnjemu skupnemu življenju. Tako ˝skupno˝ življenje, kot ga imata sedaj ni ravno zdravo. Mogoče se on niti ne zaveda, da za seboj pušča svojo partnerko, ki bi si morda tudi želela takšnih počitnic in seveda otročka, ki ni samo mamin, ampak tudi očetov. Naj prevzame malce odgovornosti in zajadra v družinsko življenje, ti pa mu dovoli imeti ta ˝hobby˝, če bo tudi on kdaj prevzel otroka na skrb, takrat, ko boš ti potrebovala svoj čas. Moraš si vzeti čas tudi samo zase, potem boš manj vzrojila za vsak njegov odhod od doma.  Finance pestijo večino od nas, treba je pač zdržat, kadar se nekaj dogovori. Tudi jaz bi se močno razburila, vendar ne samo na njega, potiho tudi nase, saj bi morala predvidet, da se lahko tudi to zgodi, kot se je v tvojem primeru. Tako bi imela čiste račune, ali gre ali pa ostane doma.
Še nekaj... večina moških je egoistov, zato se je pač nam ženskam treba večno borit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
20.8.2009 19:03:56   
miapia
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

simbioza ne pomeni zajedalstva. zajedalstvo je pojem zase, kot je pojem zase simbioza.

pri simbiozi imata oba akterja koristi en od drugega, kar pomeni, da en daje drugemu tisto, kar drugi rabi in obratno in si istočasno ne škodita.
medtem ko pri zajedalstvu oz. parazitizmu ima en akter korist na račun izgube oz. škode drugega.

Sem se prekruto izrazila - en od drugega odvisen.

(Simbioza pa lahko tudi škodi (npr. glivice v našem telesu)).

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?