nogavicka80 -> RE: res, teli naši desci!! (20.8.2009 17:51:23)
|
Mislim, da ima miapia večinoma kar prav. Bistvo je bilo v DOGOVORU. Zakaj sta ga sklenila, ne vem, a naj bi ga sklenila OBA, pomeni, da sta se strinjala! In s kršitvijo dogovorov res pokažeš nespoštovanje partnerja, razmerja in tudi neke vrste neodgovornost, ja. In tudi jaz znorim, če se moj ne drži dogovora. Obratno bi bilo še huje! Saj, če te kdaj zamika, da bi storil nekaj v nasprotju z dogovorom, se lahko s partnerjem pogovoriš in v takem primeru, kot je ta, bi mu mogoče ona celo brez težav "odobrila kršitev". Mislim, da jo je razjezil predvsem ODNOS. Jaz jo podpiram. Jadranje je kot droga. Ko enkrat začneš, ne moreš nehat. In če je strasten jadralec, sploh ne vem, zakaj je v tak dogovor privolil - samo zato, da bi imel mir? Kakorkoli - privolil je. DOGOVOR PA JE DOGOVOR. In če živijo ločeno, bi bilo prav, da bi vzel s sabo vsaj partnerko (gotovo bi ji godilo malo sprostitve) ali pa se do skupne vselitve z obema nekam odpravil na izlet. Ali pa naj se dogovori s kolegi, ki imajo družine, da gresta npr. dve družini skupaj jadrat - se pravi, bolj umirjena varianta... Kar pa se priklenjanja tiče...tudi jaz mislim, da ne more partner imeti en kup hobijev, v katerih uživa sam. Kakšnega že, ampak da bi pa zraven službe imel še tri hobije, ... kdaj mu potem ostane čas za naju in za družino??? Jaz si tega ne predstavljam. Moj ima hobi in ga v tme podpiram. Ampak to je EN HOBI. In če so na sporedu pomembnejše zadeve, ta hobi tudi počaka...PRILAGAJANJE je pomembno. Kaj storiti? To ve vsaka ženska najbolj sama. Sama se včasih isto vprašam, ampak potem, ko si oba poveva svoje, se pomiriva in pogovoriva. Če bi moj nadaljeval v nedogled, bi storila nekaj, kar bi mu dalo misliti. Nekaj, zaradi česar bi pristal v moji koži. Kaj je to, pa je odvisno od vsakega posameznika. Vsekakor pa ne bi čepela doma in ga čakala...
|
|
|
|