Bus in vlak in odstopanje sedežev (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Olivija -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 7:57:52)

Dobro jutro,

od včeraj naprej mi je jasno, zakaj imajo Avstrijci na podzemnih vlakih in ostalem javnem prevozu ogromne nalepke o tem, da je nosečnicam, invalidom, starejšim treba odstopit sedež :bravo:.
Grem lepo včeraj po službi na vlak in glejga sem imela priložnost v sedmem mesecu stati! Sem imela pa to srečo, da samo nekaj postaj, ker je potem ena punca šla ven. Pa sem se mogla potem še prav zagrebst za tisti sedež! :hudicek:

Ej nevem no, ali sem res jest tako staromodna, ali res pričakujem preveč, mam pa res tolk ogromen trebuh, da ni za spregledat. Kaj morš, danes sem šla raj kr z avtom, ker vem, da bo ta star vlak in ob petkih je še večja gužva :((

Res sem se pa mogla nekje skašlat!!!

O.

tesa -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 8:02:24)

Ja res je žalostno, ta današnja mladina:zmeden:
Nobenih osnovnih manir nimajo več. Ti bo prej vstal kakšen starejši kot pa ti mladi mulci.
Sem tudi jaz imela podobno izkušnjo, ko sem bila noseča.
Kot se še jaz spomnim;;; jaja Stara sem:)- ,; smo mi vedno vstali tako starejšim, kot nosečnicam.
Je pa res, da je bilo včasih kar precej manj gužve na javnih prevozih.

Skabi -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 8:08:57)

Ko sem jaz začela delati, sem se v službo vozila z avtobusom, s katerim so se tudi moji dijaki. Pa mi niso nikoli odstopili sedeža :(

india -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 8:46:48)

Ja,pa ni samo mularija tako neolikana. Sem bila pred časom s tamalim na avtobusu, pa so bili vsi sedeži polni, jaz otroka in punkle na rokah, voziček ( marelo) zraven, pa se postavim k sedežu,kjer sta sedeli dve ženski cca. 40 let. In onidve čvekata in čvekata in se režita, na kar je na ovinku abvtobus rahlo zaneslo in je m oja marela lopnila eno od njiju po rami. Seveda me je jezno pogledala, jaz pa samo v stilu : se opravičujem, da imam poleg malega otroka še polne roke in ne morem lovit.
So tudi odrasli ljudje zelo brezobzirni!:(

mojchka -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 9:02:33)

MISka, čisto prav imaš in mladina se uči od odraslih, a ne?
In odrasli so pogosteje in še bolj neolikani kot mladi...

*maja -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 9:04:39)

Ah ja, meni se je zgodila podobna zadevca :hudicek:, jaz v zadnjem mesecu nosečnosti s ta malo na busu, ki je bil tako čisto mimogrede nabito poln, se končno uspem prebit do prostega sedeža, se usedem ta malo k meni na kolena in pride do mene starejša ženska (tam okol 65-70) in me nadere češ kaj bom jaz mlada sedela, da če ji ne mislim odstopit sedeža in da če res ne poznam olike :grrr:.

No ja mogoče bi se ji pa res morala umaknit :zmeden:....

zoya_ -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 9:09:44)

*maja... jest ji že ne bi vstala. Nosečnice in starci so čist isto tretirani na busu. NEkatere mame so prov zoprne. Trola v Ljubljani, spredaj še dovolj placa, samo ta mamca, ki išče frej, ne bi sedela zraven ene druge mame al pa zraven enga tipa in potem rine in rine in se postavi zraven stola, kjer je zic samo za enga in hoče na vsak načit ta stol. Jaz sem tko, če je prazen prostor na busu, ne vstanem. Zakaj bi? Spredaj je prazno, če ima pa ona kakšne pomisleke, da bi zraven koga sedela, potem naj pa stoji. PA raje vstanem mami z otrokom, kot pa stari mami, k gre itak samo dve postaje, pa tud nekateri imajo ta fetiš, da ravno takrat, ko gredo vsi v službo in šolo, bo imela ona opravk... ne vem kva fetiš gužvanja al kva...
Nekateri so rez brezobzirni, samo tko kot ste rekle... se učijo od starejših:zmeden:

Olivija -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 9:13:11)

no,vidim da imate podobne izkušnje, kar se meni zdi zelo:((

Me je pa pozitivno presenetil Leclerc, ker imajo posebno blagajno za invalide in nosečnice.
Itak sem mnenja, da bi morale nosečnice v zadnjem tromesečju in mamice z zelo majhnimi dojenčki imeti pravico do tistih parkirnih mest za invalide ;) - ker jest si res ne predstavljam kako bom nesla lupinico in hkrati še gledala mojo dvoletnico (pa nič proti invalidom - hvala Bogu, da je vsaj za njih kolker tolk poskrbljeno).

O.

Anonimen -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 9:19:09)

Vzgoja: prijaznost, kulturnost,pripravljenost pomagat drugim--KAJ JE TO?:zmeden2:
Današnja mladina tega ne pozna,ker jih ni nihče naučil.
Ljudje smo postali egoisti sam za svoje riti mislimo,to se vidi prav povsod:((
Kaj ko bi sedaj nove mame začele prevzgajat bodočo generacijo,da bi se kultura lepega obnašanje ponovno vrnila?

Anonimen -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 9:21:37)

Ja, Olivija, se strinjam s tabo. Tisto o nalepka v Avstriji pa prvič slišim, je pa zelo pametna stvar. To bi tudi pri nas morali imeti!
Miška, sem se pa včeraj nate spomnila, ko sem hotela parkirati v enem boksu po tem, ko se okoli parkirišča prevozila dva kroga. Ko sem ravno hotela zaviti v boks, sem zagledala mlajšo žensko, ki je tekla proti boksu. Hvala bogu je malo šepala in sem bila hitrejša, ker sem videla da je stekla iz avta, ki je star nekaj metrov pred mano in je bil torej že mimo tega boksa. Verjetno se je tudi on vozaril naokoli. Sploh ne vem, kaj bi naredila, če tista ženska ne bi šepala in bi se res vrgla v boks. To se meni zdi smešno, da ne rečem kaj hujšega.

Olivija -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 9:21:40)

sej se trudimo, zaenkrat sva z Ano pri smeteh ;) - zdaj se ful razburi, če vidi kje kakšen odvržen papirček ali škatlo za cigarete. Tiste ostale vrednote pa še pridejo, pa močno upam, da bova uspešna...

Natas@ -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 9:22:28)

Ja v leclercu na tisti blagajni za nosečnice te res upoštevajo da si noseč. Sama sem se 2x postavila v tisto vrsto in me je prodajalka vidla in poklicala naprej čezkolono. nekateri so se sicer pritoževali pa jim je lepo povedala, da imajo pri tej blagajni prednost nosečnice in invalidi. :bravo: Leclerc

nejcko -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 9:28:57)

Jaz imam večinoma kar dobre izkušnje. Ko sem bila noseča, so mi vedno odstopili prostor na troli, ampak ponavadi so to naredile starejše ženske. Tudi kadar sem bila s tamalim ali tamalo, so mi prostor odstopili.

Imam pa eno slabo izkušnjo izpred let, ko sem kot študentka čuvala eno punčko. Sva šli z busom, sedela sem takoj za šoferjem (prostor za invalide in starejše) in mala mi je v naročju zaspala. Pride gor en stari - po moje je bil mal pijan in me nažene dol. Nihče, niti šofer, mu ni nič rekel. Sem vstala, kaj sem pa hotla in stala z spečo malo v naročju. Saj veste, kako težko je spečega otroka nosit, pa jaz, ki sem majhna, se še kam nisem imela za prijet. No, ena ženska stoji nasproti mene (stara med 40-50 let), me skos gleda. No in se končno en stol sprazni - ej, baba se je tako zagrebla zanj, me je kar odrinla, potem pa skos pogledovala proti meni, v stilu: smrklja, če si si froca omislila, pa trpi. Matr ji, upam, da si je nogo zlomila kje tisti dan.

zoya_ -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 9:31:26)

nejcko :)-:)- sej take glupe mame pol pa drugot dobijo po grbi.. dobr, da niso ble one nikol noseče, aja sej res, takrat še ni blo gužve na busih, pa itak so ble skoz doma :zmeden2:

Anonimen -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 9:32:02)

No nejcko in taki so pol vzgojili generacijo brez osnovne kulture.

*maja -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 9:36:23)

Jah jaz se zaradi teh starin neolikanih starih mam zdaj rajši vozim kar z avtom, se vsaj ne rabim razburjat zaradi prostega sedeža :)-.

Anonimen -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 9:38:35)

maja lepo prosim...ne posploševat:)-

Anonimen -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 9:39:04)

Otroci delajo to, kar so jih starši naučili. Ko opazujem dogajanje na troli bi rekla, da je malo mešano, eni se bojo takoj umaknili, drugi se pa delajo, da nič ne vidijo. Nobene osnovne vljudnosti ni več. Se mi je pa pred kratkim zdelo skrajno nesramno od ene 50. letne ženske, ki je edina imela zraven sebe še prazen sedež in so jo ljudje spraševali, če je stol še frej, pa je prav nesramno rekla, da ne. Potem je prišla pa ena mlada nosečnica gor, je bila že videti vsa zmatrana in tista kura se tudi njej ni umaknila. Me je prav zjezila, sem ji potem sama dala prostor, ker sem sedela takoj odzadaj. Kot da bi bil tisti sedež lastnina tiste kure. Uf sem pihala, pa še vsi drugi zraven. Pa sem mislila, da za koga špara tisti stol, ampak ne, je šla čez dve postaji dol. A je res tolk težko biti malo prijazen!?

Sem bila pa povsem presenečena, ko sem prišla v Ljubljano študirat. Pri nas, na "kmetih" zgleda tole z avtobusom takole: najprej se gor zbaše mladina, potem pa še starejši in če slučajno ni nobenega prostega sedeža, se bodo istočasno eni trije umaknili. Lahko potem še izbiraš, kam se boš usedel. Potem pa pridem v Ljubljano: stojim na postaji, zraven mene pa ena stara mamca z dvema berglama, ki se je lih malo prej koooomaj premikala. Pripelje trola in ustavi direktno pred mano. Potem pa malo šoka. Tista stara mamca dobi pospešek, mene tako odrine stran, da če se ne bi ujela za kljuko, bi padla po tleh, pa še to sem le na pol visela, me vmes še pohodi, se turbo pospravi gor do šoferja, potem pa tam obstane in se čisto počasi odpravi do prvega sedeža. Kaj takega pa še ne. Mene je potem vse bolelo, en mlad fant mi je pomagal, da sem se postavla nazaj na noge, sem bila čisto paf. Ne vem, kaj rabi tiste bergle, če je do šoferja priskakljala hitreje kot bi sama.

nejcko -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 9:39:10)

Ja, neva, verjetno res. Lej, tega je že več kot deset let nazaj, pa se spomnim, kot bi bilo včeraj. Tako me je šokiralo, ker tega od ene ženske ne bi nikoli pričakovala.

Podn ...

*maja -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 9:40:28)

No ja neva saj se najde tudi kakšna svetla izjema (ki ponavadi potrjuje pravilo) :)-:)-:)-.

nejcko -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 9:43:33)

Ankica - a še ne veš, to je posebnost ljubljanskih starčkov, ki se vozijo s trolo. Čudežno se pomladijo in ozdravijo, energije pa, da bi gore premikal.
Meni je to tako hecno.
Pa v trgovini se tudi tako gužvajo naprej, kot da imajo čez 5 min šiht. Ojej!

Anonimen -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 9:43:37)

maja jest jih poznam še nekaj.8)
Jaoj kok smo včasih zoprne:preden gre mularija od doma sto nasvetov natrosiš....pazi kako se obnašaš,glej,da boš olikan-a do drugih.pomagaj če vidiš,da je potrebno...itd.

Anonimen -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 9:53:36)

Ej, res neverjetno, kok majo energije (ampak samo v posebnih primerih). Letos je prišel v Lj. še moj bretec in sem mu rekla, naj malo pogleda te upokojence, mi brž ni verjel, potem je bil pa tudi on malo paf.

Evo kaj še gre meni na živce: Dolgo sem delala prek študeta v papirnici in ko je bila gužva in sem res morala paziti, da sem vse prav obračunala (sploh šolska sezona je fajn;)), pa se k blagajni mimo vrste privleče kakšna mamca: gospa, a lahko samo vprašam, koliko tole stane, gospa sedaj sem pa jaz na vrsti, gospa, a niso te čestitke lepe,... Sem ugotovila, da sploh ne razumejo, kako so nesramni do drugih strank, ker jih kar tako prehitevajo in nenazadnje tudi do mene, ker mi vso koncentracijo poberejo in se lahko zmotim. Na koncu sem bila sama nesramna do njih in sem jim kar rekla, bom povedala, ko boste na vrsti. Ko se posvečam eni stranki, se tisti, ko bo pa ona na vrsti, se bom pa njej.

Anonimen -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 9:59:14)

Ko bom jaz stara in betežna, se bo torej tudi v Ljubljano preselila. Izgleda, da pomladi.

Lenny -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:02:05)

Ja, Splišni. Pa penzijo ti morajo na knjižico nakazovati, potem pa na izplačilni dan pred banko v vrsto in jupiiiiiiii .... ko odprejo vrata komolce, palce in bergle k višku in prerivanje do blagajne.
Nikoli ne bi verjela, če ne bi preko študenta v banki penzij vpisovala, da je kaj takega mogoče. Zgodilo se je, da so pohodili eno revo, ki je padla. Pa se nihče ni zavzel za njo, tako se jim je k putu mudilo.

Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>