Bus in vlak in odstopanje sedežev (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:04:48)

Ja, pa dobro, malo jim gre že na otročje. Saj v vrtcu je tudi približno tako.

Pajaca -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:05:28)

Jaz mislim, da so stari sami krivi če jim mladi ne odstopajo sedežev. Imam veliko slabih izkušenj.

Prvo se strinjam s tisto ki pravi, da ne odstopi sedeža če je na avtobusu frej sedež... jaz ga tudi nisem..... tele mamce so prav nesramne, gre mimo petih sedežev in pride do mene in reče "fantek a ne boš vstal".... halo Fantek... pa pravim ne, saj je spredaj frej.....

Potem se mi je zgodilo, da sem odstopila sedež oz hotela, pa me je gospa nahrulila da kaj se jaz grem, da ona pa res ni tako stara, da bi bilo treba odstopati sedež....

No in kaj si potem misli en 10letni otrok na avtobusu.... gruntala sem komu naj odstopim sedež in komu ne.... a me bo nahrulila, al bo vesela. Pol pa ratajo otroci brezobzirni.

Aja pa še nekaj, nikoli ne odstopim sedeža gospe v 10cm petkah, ne glede na njeno starost. Če je gospa lahko v takih petkah, potem naj še stoji na avtobusu.

Kar se tiče pa spuščanja v vrsti v trgovini, pomoči pri nalaganju težkih predmetov v avto.... sem imela med nosečnostjo precej lepih izkušenj, pa večkrat me je spustil ali mi pomagal mlad človek, kot pa malo starejši.

Teli starčki mislijo da so bog i batina in da lahko delajo vse, ker jih moramo mi spoštovati... ma ja, pol se pa večinoma še zahvalijo ne.

Maxica -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:07:34)

Jaz sem bila na istem v osmem mesecu nosečnosti-trola, polna dijakov in penzionistov, pa še polne roke enih vrečk sem imela in lepo stala:(. Ja, no, kaj čmo, preživela sem, se mi je pa zelo grdo zdelo od vseh. Ko bi se vsaj kdo ponudil, saj bi mu verjetno rekla, da bo že šlo, ampak vsaj eno lepo gesto sem pogrešala.:(Naši že ne bodo taki, a ne;)?!

kofetek2010 -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:08:07)

hvala bogu, da se vozim z avtom :)-

je pa res, da sem ob nedeljah ful nesrečna, ker je na cestah toliko klobukarjev in pojma nimajo o vožnji avta, njihovi refleksi so šli v penzijo takrat kot oni ;)

Grascakinja -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:11:48)

Saj, vstajanje na prevoznih sredstvih. Ampak isto žalostno je, če ti na urgenci nihče ne vstane. Pa polno ljudi, ki spremljajo "ponesrečence" s šivano arkado (cela familija) in sedijo na klopi in berejo pa šimfajo, zraven pa ne opazijo šepajoče nosečnice brez spremstva z ogromnim trebuhom, ki si je zvila gleženj. Sem mislila da bom ali začela jokat al pa pop..., pa je vendar ena mamica vstala.
Groza. Pa v bolnicah je isto. Še dobro, da nas nosečke ponavadi prednostno obravnavajo, pa še čez to je ful negodovanja v čakalnicah slišat.

Maxica -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:15:24)

Jana, a si ti tudi pogruntala te "klobukarje" za volanom?:)Midva z :love: jih imava že nekaj časa naštudirane-brez refleksov, opazovanje okolice med vožnjo, na gas so pozabili itd., se pa zadnjič peljem z mojim atom nekam, mi pa naredi:"Ojoj, poglej, eden s čepico na glavi za volanom pred nami, nič dobrega se nam ne piše.":)-:)-:)-

Anonimen -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:15:46)

No ko boste ve betežne starke z krčnimi žilami pa z bolečinami v nogah in hrbtu...se bomo spet pogovarjale...vse prav vse gremo po tej začrtani poti betežnih starčkov.

Anonimen -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:16:52)

Ja, Neva, se strinjam. To ni lepo, to zgražanje nad starimi ljudmi.

Anonimen -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:20:35)

marija, Marija, da vas ni sram ;)

Anonimen -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:21:15)

Da ni sram tebe!

kofetek2010 -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:22:12)

ojoj, oprostita vedve, ampak moj vozniški izpit je veljaven do mojega 80 leta!!!! a je to normalno????

po AC vozijo 100 km/h in se pr tej hitrosti spravi prehitevat, brez, da bi se prepričal, če je kdo za njim, ki že prehiteva in brez občutka s kakšno hitrostjo se mu približuje :grrr::grrr::grrr:

sem ogromno na cesti (prevozim 30.000 do 35.000 km/leto!) in menim, da bi morala vsi, ki ne vozijo veliko na vsakih 5 let na kak test, da se mal preverijo njihove sposobnosti, znanje in se jih seznani z obnašanjem na cesti (npr. rondo oz.krožišče!!!!!) ;)

Anonimen -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:23:35)

mene ni, k se nič ne zgražam...ne hodim na avtobus, niti na vlak ne, niti na banko ne, skratka nimam opravka s starčki..zaenkrat ne.

Anonimen -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:24:13)

Kdo pa je tebi kaj rekel, Jana? Pomiri se. (smajli)

kofetek2010 -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:24:40)

:)-:)-:)- a jih nimaš? :zmeden2:

Anonimen -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:25:14)

najbrž da ne, drgač ne bi pisla, kaj misliš :zmeden2:

kofetek2010 -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:26:26)

nč ne mislim, kr sem blond in če začnem mislit, to pa pol boli :)-

Anonimen -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:26:57)

Kaj me briga.

Anonimen -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:27:25)

Ej, al bina, a ne štekaš? A pri vas nimate zadnje čase nič tistega doma: Ne pa ni! Ja pa je! Ne pa ne bom! Ja pa bom! Ne tii si! Ja pa si! Ne pa nisi!
Meni že kar v glavi odmeva.

Anonimen -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:30:00)

Itak da štekam, sej ti sledim že pet odgovorov na obeh temah :zmeden: Ne, tega pri nas še nimamo...zaenkrat...imamo pa kaj druzga: npr. A mislis, da sem naglumen :zmeden2:

Jančika_ -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:32:30)

Imaš dobre in slabe ljudi, ne glede na starost. Pa vendarle starejšim včasih težje odpustim grobo obnašanje, saj oni zase brepogojno zahtevajo spoštovanje. Ne ne, vsak si ga mora vsaj približno zaslužiti.

Ko vidiš starčka z berglami, ki se je na pol praznem avtobusu spravil nad nosečnico, ki je imela nogo v gipsu in sedela na tistem sedežu za invalide, te vse mine, verjemite. Tip je začel kričati in tolči z berglo po njej, da so morali moški skočit tja in so ga vrgli z avtobusa. In ni bil pijan (saj to ne bi bilo nobeno opravičilo, ampak malo lažje bi pa bilo razumeti).

Jaz v vrsti spustim naprej vsako staro mamko, samo naj za božjo voljo vsaj vljudno vpraša, ne pa da se postavi pred mene in me še zlobno pogleda prek rame. Vsako tako takoj pošljem na konec vrste, me ni nič sram. V banki še nikoli nisem doživela, da bi se poskusil prek vrste uštuliti kdo, ki bi bil star pod 50.

Ko sem z 1-mesečnim dojenčkom, ki je tulil na vse grlo, stala v vrsti v lekarni, se je pred mene postavila ne prav prijetno po švicu in še čem dišeča mamka in me grobo odrinila z otrokom vred. E, to se pa ne dela. Ko sem ji to povedala, se je začela nekaj usajat, gospod za mano pa mi je razložil, da gospa dela na tržnici in nima časa. JA IN??? Stara pa se je obrnila in šla ven. Že ni bilo tako nujno...

Anonimen -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:32:34)

Ma, jaz pa te klobukarje (lučkarje - ker stalno po bremzi tolčejo) čist dobro prenašam. Pač nimajo več takih refleksov. Samo to, da se v trgovini povsod rinejo naprej, kot da je to nekaj povsem samoumevnega, to mi pa ne gre v glavo. Nebi prav nobenemu nič rekla, če bi vsaj vprašali, če lahko preskočijo vrsto, ker težko stojijo, ali karkoli že, ampak ne pa da se nekateri (saj ne vsi), obnašajo kot da si lahko vse dovolijo, če jim kdo kaj reče, so pa še užaljeni.

Na dober dan, nasvidenje, hvala, prosim,... je pa itak večina že pozabila. Da ne govorim o tem, da se po telefonu predstavi mogoče vsak stoti. Če me domov nekdo pokliče, pa ne pove kdo kliče, mu vržem telefonsko slušalko dol.

Maxica -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:34:11)

Saj to ni zgražanje nad starimi ljudmi.:(Saj so čisto ok. Vsi pa pač niso za v avto, ker s tem ogrožajo ostale-obstajajo avtobusi in na njih si lahko ogledujejo okolico in tuhtajo vse mogoče, kar v avtomobilu-zaradi drugih udeležencev v prometu-ni priporočljivo in zaželeno. Zato me je res strah, ko pred sabo vidim za volanom kakšnega "klobukarja", ker vem, kaj me čaka. Tudi jaz sem ogromno na cesti, za to vem, kako in kaj.
Samo še nekaj-ena družinska prijateljica je zaradi sladkorne bolezni oslepela, skoraj 100%, vidi le obrise. Ker ji je medtem potekla vozniška, je šel mož na UE in tam so ji jo brez vprašanj in pregledov podaljšali!!! Slepemu človeku! Toliko!!!

Anonimen -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:36:26)

ja, dobro. Itak so tudi eni stari čudni, tako kot mladi. Ampak veliko je mladih čisto normalnih, pa so potem, ko so stari, čudni. Tu jim je treba malo skozi prste pogeldat. Možgani jim začnejo drugače delat.

Jančika_ -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 10:39:55)

U, jana73, ko jaz vem, da je na cesti moj star foter, se raje ne grem vozit.:hudicek: Je smrtno nevarno. Vozi on, navigira pa moja stara mati.

Kar v praksi zgleda takole: postavi se, da bo s stranske zavil levo na glavno cesto in vpraša, Anica, a ja fraj?

Ona pa lepo počasi in razmislekom, ja, je, če boš hitro potegnil.

In to ni vic, to sem videla na lastne oči. In to je bilo zadnjič, da sem se peljala z njima v avtu. Ko se je moja mama nazadnje peljala z njima, je stari mirne duše zapeljal pri rdeči čez poln prehod za pešce, da so ljudje kar skakali v luft! Ko je moja mati začela kričat, je izjavij, ja kaj se pa niso umaknili.

In ta človek ima mednarodno vozniško dovoljenje (delal ga je pred približno milijon leti v Nemčiji), ki mu velja do smrti:zmeden2:.

Pajaca -> Bus in vlak in odstopanje sedežev (3.6.2005 11:11:04)

Mi imamo eno družinsko prijateljico, ki je malo motena, pač ni sposobna voziti avtomobila, ker pač se ji kar naenkrat lahko strga. No in v avto šoli so jo mirno sprejeli, naredila je zdravniški pregled.... Njena mama se je doma jokala, ker ji pač ni mogla dopovedati da ne sme vozit, ona pa saj so me v šolo vzeli in zdravnik je rekel da je ok.

Saj je fajn punca, ampak nikakor ni za volan.

Pač briga jih, samo da fajn pokasirajo, pa jim je vseeno, ali je slep ali moten al kej druzga.

Mi se običajno ne vozimo med tavečjimi prazniki, ko gre na cesto vse kar je nekoč mogoče znalo voziti (pol pa pridejo do krožnega križišča..ajej)

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>