Anonimen
|
Otroci delajo to, kar so jih starši naučili. Ko opazujem dogajanje na troli bi rekla, da je malo mešano, eni se bojo takoj umaknili, drugi se pa delajo, da nič ne vidijo. Nobene osnovne vljudnosti ni več. Se mi je pa pred kratkim zdelo skrajno nesramno od ene 50. letne ženske, ki je edina imela zraven sebe še prazen sedež in so jo ljudje spraševali, če je stol še frej, pa je prav nesramno rekla, da ne. Potem je prišla pa ena mlada nosečnica gor, je bila že videti vsa zmatrana in tista kura se tudi njej ni umaknila. Me je prav zjezila, sem ji potem sama dala prostor, ker sem sedela takoj odzadaj. Kot da bi bil tisti sedež lastnina tiste kure. Uf sem pihala, pa še vsi drugi zraven. Pa sem mislila, da za koga špara tisti stol, ampak ne, je šla čez dve postaji dol. A je res tolk težko biti malo prijazen!? Sem bila pa povsem presenečena, ko sem prišla v Ljubljano študirat. Pri nas, na "kmetih" zgleda tole z avtobusom takole: najprej se gor zbaše mladina, potem pa še starejši in če slučajno ni nobenega prostega sedeža, se bodo istočasno eni trije umaknili. Lahko potem še izbiraš, kam se boš usedel. Potem pa pridem v Ljubljano: stojim na postaji, zraven mene pa ena stara mamca z dvema berglama, ki se je lih malo prej koooomaj premikala. Pripelje trola in ustavi direktno pred mano. Potem pa malo šoka. Tista stara mamca dobi pospešek, mene tako odrine stran, da če se ne bi ujela za kljuko, bi padla po tleh, pa še to sem le na pol visela, me vmes še pohodi, se turbo pospravi gor do šoferja, potem pa tam obstane in se čisto počasi odpravi do prvega sedeža. Kaj takega pa še ne. Mene je potem vse bolelo, en mlad fant mi je pomagal, da sem se postavla nazaj na noge, sem bila čisto paf. Ne vem, kaj rabi tiste bergle, če je do šoferja priskakljala hitreje kot bi sama.
|