|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010
10.11.2009 14:20:21   
isabeaux
IZVIRNO SPOROČILO: Teja K

Isabeaux držim pesti za uspešno NS... Charlyka tudi zate, za jutri in za vse ostale, ki imate preglede in NS...

Jaz pa bom sedaj samo uživala nosečnost, nobene NS ne bom šla delat. Verjamem da bo vse ok!

No lepo bodite user posted image . danes pa držite pesti, jaz peljem svojega sineka prvič k zobarju na vrtanje... se bova skupaj drla kar oba user posted image ...

hvala ti...user posted image

Joj mi smo z našo tavečjo tri leta hodli na en teden da bi se navadla...pa menjali vsaj 5 zobarjev...pa ni nobenemu pustila...pol jo je pa zobek začel bolet, sva šli na urgenco in naleteli na eno ful fajno...ki sva jo kar posvojili user posted image  od takrat pa ful rada gre....user posted image

Pa imamo tri lepe in zdrave sončke :-)

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 2226
   [Brisano sporočilo]
10.11.2009 14:25:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu isabeaux)
  Neposredna povezava do sporočila: 2227
10.11.2009 14:33:10   
m_o_i
pametno user posted image
upam, da se dobr iztece user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2228
10.11.2009 14:34:22   
isabeaux
IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

na tej ulici v dravlah dela en kup zdravnikov (seveda priznanih) in če izrecno želiš dr. pušenjaka ga dobiš drugače te pač dajo na razpored tistemu ki ima določen termin prost. pač kdaj tebi ustreza.

takle dober mesec nazaj v CE:
*H&M kavbojke več modelov, jeans kiklece, žametne več barv, trenrke z visokim in nizkim pasom. elegantne hlače, tunike, oblekice veliko izbire
*C&A žametne hlače ter kiklce, nekaj kavbojk, nekaj trenrk, aja pa elegantne hlače, v bistvu dost robe vendar ne tako vleiko kot H&M

no jst pa grem pop še k zdravniku ker mi ej tk čudn slab in vse mi smrdi in nič ne morem jest, aja ni pa bilo čistilo za avto ampak univerzalno čistilo (mi je moj to prejel povedu mal bol natančn ko se je zbudu) in zdej em kr mal strah ke ršampon in čistilo ej pa že razlika

ojoj...le čim prej pejd k zdravniku...upam da bo vse ok

Neposredna povezava do sporočila: 2229
10.11.2009 15:25:02   
fiška33
Isabeaux, kar se ti je skoraj zgodilo pri prvem otročičku, je grozno. Ni mi pa čisto jasno, kako ta tvoja prijateljica ni spremljala pregleda. Meni je NS izmerila vsaj 5x in sem meritve v živo spremljala. Že prej sem pa vedela, koliko je cca normalno. Tudi kostko je pokazala. Ob koncu pa še razložila rezultate. Ne vem, kako ta g lahko sploh spi. OK, zgodi se manjša napaka ampak dve tako hudi, za katere iz prve roke veš ti, pa verjetno niso njegove edine... Ko bo čas, da si prestavim g iz sg v mb, te bom po zs vprašala za njegov priimek.

Še malo o pleničkah. Racmanke in štorklje so slovenskega izvora in tudi že malo zastarele. So debele, premočljive, za čez njih potrebuješ še nepremočljive prekrivne hlačke, ki so tudi precej drage. Ene punce so zadovoljne, druge niso.
http://www.pleniceracman.com/si/
http://www.storklja.si/t3/index.php?id=926

Na tržišču pa je tudi veliko neslovenskih plenic. Na tem linku iz avstrijske prodajalne imaš na levi različne znamke, ki jih lahko naročimo tudi v Slovenijo.
http://www.windelmiete.at/.
Jaz vseh ne bi metala v istih koš, ker se tehnologija in oblikovanje ves čas razvijata. Prebrala sem tudi en kup tujih reviewjev in se odločila za BumGenius 3.0. Tale predstavitev na you tubu mi je kr všeč, čeprav tale cunjica, ki jo da ženska v pleničko ni originalna. Kupila je pač rabljene plenice brez vložkov in se je znašla :)
http://www.youtube.com/watch?v=0-_xmEWy00A Mali je full luštkan :)
Tole je pa njihova spletna stran. Všeč so mi tudi, ker so barvaste :)
http://www.bumgenius.com/one-size.php

user posted image

Meni je velik faktor tudi denar. Na zgornjem linku od plenic racman se da videt cenovno primerjavo in je res velika razlika. Previjale bomo cca 5500 x, klasične pleničke za enkratno uporabo nas bi prišle cca 1400 €, medtem, ko bodo mene stale cca 350 €. Meni se to zdi ogromen prihranek denarja. Pa še po plenice ne bo potrebno sredi noči :) Kupiti jih nameravam 18, cena za eno je pa cca 20 €, če jih kupujemo v večjih paketih.

BumGenius 3.0 so ameriške, malo dražje, niso debele, ker vložke filaš po potrebi (manjši za novorojenčke, večji za večje, ali dvojni za ponoči - jaz bom za ponoči raje uporabljala dobro vpojne za enkratno uporabo, da bejbija ne bo treba ponoči previjat) in se ne sušijo dolgo, ker jih prej razstavimo. Ne potrebuješ prekrivnih hlačk, ker je zunanja plast nepremočljiva, vendar prijetna na otip. Pleničke rastejo skupaj z otročičkom, velikost je nastavljiva s priskači in imaš iste plenice od rojstva do konca previjanja. Teoretično zdržijo tudi drugega otroka.
Notranja plast ni bombažna in ostane na otip suha, mokri so samo vložki. Na pleničko se da še papirnata plenična podloga, tako da gre drekec s papirčkom kar v WC. Iz pleničke potegnemo moker vložek in pleničke hranimo v mrežasti vreči v posodi, ki jo imamo pokrito. Za pranje vržemo celo nezavezano mrežo v stroj in pleničke same zlezejo ven, tako da se nam ni treba nič dotikat pleničk. Jaz mislim, da je vse skupaj precej preprost postopek.

Problem so edino ježki na sprednji strani, pa si jih punce kar same predelujejo v pritiskače. Čakam, da pride ven BumGenuius 4.0. Tista bo verjetno s pritiskači, tako kot nek drug nihov model.

O gamašah pa kasneje, moram zdaj šibat ven.

LP

(odgovor članu Sky3)
Neposredna povezava do sporočila: 2230
10.11.2009 15:37:06   
sabri
Ojla in ojoj, ker sem spet samo na hitro prebrala, ker ste ful pridne s pisanjemuser posted image .
Bom najbrž pol spustila za pokomentirat, ampak za NS vsem, ki ste jo že opravile user posted image user posted image user posted image , za vse, ki vas še čaka  user posted image user posted image user posted image . Nosečniška oblačila v LJ zaenkrat polom, nisem nič še našla pa grem na šiht drug teden malo pogledat, ker sem bila zdaj v bolniški in bom šla najbrž kar v trenirkiuser posted image . Od prve nosečnosti pa nič nimam, ker skoraj nisem imela vidnega trebuha do konca, res zelo malo in sem imela navadne cunje, trenirke.
Pleničke sem imela kar za enkratno uporabo, po pravici sem mislila, da je z pralnimi ful več dela, pa kot vidim, ni tko. Kaj še...sem sproti pozabila, kaj ste pisale, aja glavobol tudi imam ful pogosto, ko se res ne da rešit, vzamem lekadol, je pa pri meni pojavil se, ker sem nehala piti kavo, tako da zdaj jo spet in premalo pitja.
Čistila v steklenicah, ki niso original -  res ful nevarno in bolje, da greš k zdravniku. Ko smo mi imeli v službi predavanje o nesrečah in podobno je bila ena pediatrinja, ki je delala na urgenci nekaj let in ne morete verjet, kake smrti otročk nam je opisala, primer ugriznil otrok balon, se je delček mu zalepil na del sapnika in ga zaprl, da ga niso nikakor mogli rešit, podobno se je zgodilo z lupino o grozda pa take. Sem bila tisti dan prav šokirana in sem od takrat skos zdraven, ko ima moja mala balon in ji niakor ne dovolim ga vlačit po ustih, ker je njena navada vse v usta.
No sem se razpisala, gremo danes spet probat srečo za kakšne hlače zame tako da šibam. Čao

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 2231
10.11.2009 16:36:29   
san
živjo,
plenice sem jaz imela pri vseh kar navadne, sem pa kupovala v mullerju eco plenice od moltexa, al pa v dm-ju alana. obje lahko vržeš na kompost in niso beljene s klorom, pa še kemije je notri minimalno. pralnih sem imela samo par, ki sem jih dobila od prijateljice, ampak se pri meni ni obneslo takrat, ker smo imeli skupni stroj s taščo, pa je težila, da lahko perem samo ob sobotah, to pa ne bi šlo.

vsem, ki imate preglede ns, držim pesti.user posted image

živapo, upam, da bo vse okuser posted image

isabeaux joj, amapak kaj vse človek ne sliši... mah, res, včasih bi bilo bolj pametno na glas povedat, da se prepreči takim neodgovornežem, da še naprej opravljajo delo, za katerega so totalno nesposobni... žalostno, res!

no, zdej pa letim naprej

lepo se imejteuser posted image

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 2232
10.11.2009 18:39:30   
divans1
Zdaj se vam pa še jaz pridružujem. Noseča sem 12 tednov in 3 dni, danes sem imela nuhalno, vse je ok, imamo zelo živahnega malegauser posted image , pdp mam pa 22.5.2010!!!

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2233
   [Brisano sporočilo]
10.11.2009 18:47:26   
Brisani uporabnik

(odgovor članu divans1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2234
10.11.2009 19:16:14   
Sky3
dobrodošla nova majčica!! in seveda čestitke obema za uspešno NS. user posted image

jst sm pa kr mal nesrečna... lih ko sem se začela jst vn vleč iz te viroze, je pa moj dragi zbolel... bojim se, da jutri nau mogu it z mano spoznat najinga user posted image

pa mislim, da smo nosečnice res mal bl sentimentalne.... mi gre kr na jok, ko ga vidim takega... prišel iz službe in obležal (to je pri njemu drgač skorajda nemogoče) user posted image gori in bojim se da ma krepko nad 39 vročine... mu jo lih merim... jst bolanček zdej skrbim še za večjega bolančka... in to večer pred pomembnim dnem. upam, da nama bo vseeno nekako ratal jutri do porodnišnice prit.user posted image

držite pesti punce!!!

< Sporočilo je popravil Sky3 -- 10.11.2009 19:21:22 >

Neposredna povezava do sporočila: 2235
10.11.2009 19:19:19   
charlyka
čestitke divans1 in gromska user posted image user posted image user posted image

Sky3 - joj boščka user posted image saj bo, veeeliiiik čaja pit, pa kar počivat, pa držim pesti, da bosta jutri zdrava in bosta šla oba user posted image gledat user posted image user posted image

jaz sem že malo nervozna glede jutri...

(odgovor članu Sky3)
Neposredna povezava do sporočila: 2236
10.11.2009 19:35:09   
frcefela
Sky3 jaz imam tudi NS jutri v porodnišnici. A to imaš v LJ? Kdaj pa? Mogoče se pa srečava user posted image

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2237
10.11.2009 19:43:02   
Sky3
v Lj mam ja. ob 18ih user posted image

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 2238
10.11.2009 20:11:54   
Sky3
pa ti, frčefela? kdaj imaš pregled???

< Sporočilo je popravil Sky3 -- 10.11.2009 20:12:24 >

(odgovor članu Sky3)
Neposredna povezava do sporočila: 2239
10.11.2009 20:38:19   
carly
ojla,
pozdravljene nove pa user posted image vsem za preglede.

glede pralnih pleničk-pri nas se ne bi obnesle, si ne predstavljam, da bi imela še to dodatno delo.Sicer pa smo mi kar nekaj različnih pleničk sprobali, sedaj prakticiramo hoferjeve čez dan, pamperske ponoči.

nosečniške hlače-po mojih izkušnjah imata c&a in h&m večjo izbiro v avstriji kot pri nas.user posted image

(odgovor članu Sky3)
Neposredna povezava do sporočila: 2240
10.11.2009 21:10:35   
frcefela
eh si že zafrknila, party breaker user posted image Zakaj nimaš raje ob 16h? user posted image

(odgovor članu Sky3)
Neposredna povezava do sporočila: 2241
10.11.2009 21:16:26   
K_a_t_i
Drage moje dame, če katera kje sreča nosečniške žametne hlače št.40 (ali pa normalen kroj 38), naj mi prosim pove. Danes sem bila na Radniku in imajo pestro izbiro - lahko kupiš nekaj kar je komaj podobno hlačam v številki 36 (H&M) ali pa v velikosti 44-46 (C&A). Na vprašanje, kdaj dobijo kakšno zimsko robo (na moje presenečenje namreč imajo kar nekaj zaloge res tankih poletnih hlač in majčk s kratkimi rokavi) sem dobila odgovor, da verjetno ne dobijo več, da so že in da so razgrabili... Ja pa buh ne dej, da bi jim to bil cahen,d a so naročili premalo in da poskusijo dobiti še. Skratka - ti 2 trgovini odpadeta user posted image .
Nekje sem zasledila, da si je ena naročila nosečniške hlače pri Nextu - pomoč, prosim - a so katere od hlač, ki so tam zimske? Meni se namreč zdijo vse letne user posted image

No, tolk za danes... Morda samo še tole - danes je prvi dan, ko mi ni slabo. Upam, da grem naprej v to smer user posted image .

Aha, še pleničke - mi smo uporabljali Mullerjeve Beauty baby. Na začetku smo sicer Mullerjeve PAmperske, ampak ne bomo ponovili - so beauty baby prima in ravno pol cenejše...

Nočko.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 10.11.2009 21:17:42 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 2242
10.11.2009 21:24:42   
Sky3
hja... takle mamo, takle smo si naredl user posted image
ko me je klicala "teta naročevalka" mi je ponudila 2 termina. enega danes v dravljah in jutri v porodnišnici. mi je lokacija bliže, pa sm se odločla za tega v porodnišnici user posted image

kaj naj rečm, pol pa hitr jav komentarje, ko se vrneš s pregleda, da vidim kaj me čaka... (če ne bom takrat že na poti) user posted image

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 2243
10.11.2009 21:55:28   
frcefela

IZVIRNO SPOROČILO: Sky3

hja... takle mamo, takle smo si naredl user posted image
ko me je klicala "teta naročevalka" mi je ponudila 2 termina. enega danes v dravljah in jutri v porodnišnici. mi je lokacija bliže, pa sm se odločla za tega v porodnišnici user posted image

kaj naj rečm, pol pa hitr jav komentarje, ko se vrneš s pregleda, da vidim kaj me čaka... (če ne bom takrat že na poti) user posted image

mogoče bom, mogoče pa ne user posted image user posted image

valda bom, upam da bo vse ok.

Držim pesti za vse nosečke, ki greste na NS.

(odgovor članu Sky3)
Neposredna povezava do sporočila: 2244
10.11.2009 21:58:01   
Melia
Pozdravljene

pa se še jaz javim.....vsem želim jutri en lep uspešen dan na pregledihuser posted image

zivepo...upam, da si vredu....in da se ti in tvoja pikica v bušiju vredu počutita.

glede pleničk.....res še ne vem katere bom uporabljala.....bom jih verjetno sprobala kar več...od a do ž....glede da bo to moj prvi otrok in res ne vem katere so vredu....vsekakor pa bom upoštevala vaše nasveteuser posted image

zdaj pa grem počasi v posteljo... dragi že leži in riše neke načrte za prizidekuser posted image

lepo bodite in fajn spančkajte!

(odgovor članu Sky3)
Neposredna povezava do sporočila: 2245
10.11.2009 22:02:01   
Sky3
itaq da bo!

jst pa šibam zdele skuhat še eno rundo čajčka za dragega... malenkost mu je že bolje (le kaj bi brez lekadolov...), jst sm pa tut že veliko bolje z minimalno vročino! user posted image se nama bo na konc še sreča nasmehnila user posted image

nočko vsem in natipkanje ju3! user posted image

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 2246
10.11.2009 22:21:17   
isabeaux
pozdravljene...sem imela ns...načeloma bi bilo ok, vendar mi je priporoču dvojni h. test...razmerje za ds je 1 : 2840 zdaj pa ne vem....

Tiste, ki ste delale dht...mi lahko zaupate kakšno ste imele razmerje in ali ste potem dobile napotnico ali ste šle samo v zd in rekle da hočete nardit dht...pa tam plačale al kako?

Pa hvala za info...za ostale pa upam da boste imele super rezultate na ns...

(odgovor članu Sky3)
Neposredna povezava do sporočila: 2247
11.11.2009 8:31:08   
Teja K
Dobro jutro souser posted image !

Dobrodošel vse nove, vsem ki imate pregled pa user posted image za dobre rezultate.

Isabeux vidim, da si prestala NS in, da so te napotili naprej... Mislim, da se nimaš česa bat, ker pač na tak način služijo in polnijo blagajne, na žalost user posted image . Vidim, da je zelo malo takšnih, ki jih ne pošljejo napre... Saj veš, da je zdravstvena blagajna prazna... je pa zelo podlo, da jo polnijo na nosečkah.

Planičke, v prvi nosečnosti sem uporabljala kar pamperske, saj kaj drugega ni bilo ne vem kolik na izbiro, vem da sem poskusila sparove ene in nisem bila z njimi zadovoljna. Bom pa sedaj vsekakor poskusila Muellerjeve pa še kakšne... Kar se tiče pralnih planičk, pa pri meni ne bi zneslo, sedaj smo še zasilno v kleti in že naših oblek ne uspem oprati in posušiti, za nameček pa mi je še sušilc crknil in sedaj že 1 teden sužim stvari v našem novem stanovanju, ki je še brez oken in vrat, a mi še ni uspelo posušiti. S tem da imam tudi jaz tečno taščo (kot San) in tudi teži s tem nočnim tokom... sicer je jaz več ne upoštevam, ker enostavno ne mislim sebi delat več dela in se obremenjevat s tem nočnim tokom, raje ji dam 50€ mesečno več! Sicer pa si je moj zadal, da bomo do prihoda novega člana že v svojih prostorih, kjer bomo imeli ločene tudi vse števce in bomo sam svoj gospodar...

Ampak, res se mi ne da obremenjevat še s pralnimi planicami, raje ta čas namenim pikici pa sineku, pa dragemu...

A katera hodi na kakšno telovadbo ali pa že v kakšno šolo? Jaz bom danes malo pobrskala po netu, mi je sodelavka priporočila telovadba na Zavodu za gluhe v Ljubljani, ki je v sklopu ZD Bežigrad. Bom malo okrog poklicala... Nekaj bi se res morala lotit, ker ugotavljam, da me križ boli, sicer pomaga, ko si noge podložim in se uležem,...

Uhh sem se razpisala...

A je že katera srečnica, ki je prsi več ne bolijo?

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 2248
11.11.2009 9:33:45   
Melia
pozdravljene

kako ste kaj danes? po dveh dneh premora sem danes zjutraj spet bruhala - žolč....fuuujjjjj

drugače pa sem ok....prsi me bolijo še vedno, glava pa me še niti enkrat v celi nosečnosti ni bolela...super.....ker prej me je bolj pogosto....tak da mi je zdaj prav fajnuser posted image

jaz ne vem kako je s tem DHT...ker sama nisem šla...predlagam vsem, da si na izvid pogledate kdaj bi bilo resnično veliko tvegane za vas.....meni glede na moja leta piše da če bi imela pod 1:800 bi bilo kritično....zdaj pa imam nad 1:16000 in ni panike.....jaz upam, da so mi prav izračunali....sicer pa verjemite da bo vse ok in res bouser posted image

aja...na telovadbo pa bom začela hodit v začetku decembra, samo v MB....zdaj pa delam veeelliiikkkeee sprehode....dokler še je vreme kolk tolk...user posted image

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 2249
   [Brisano sporočilo]
11.11.2009 9:39:02   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Teja K)
  Neposredna povezava do sporočila: 2250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.