Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 17.8.2009 22:49:02
|
|
|
|
Detece
|
Samo na hitro, ker me dragi čaka . Ja Ruj dobro izgleda, ker je že navajen biti bolan ...malo heca.. Thor, upam, da kmalu pride k sebi. Lahko noč vsem, upam da jo vse prespimo.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 18.8.2009 11:54:43
|
|
|
|
nadya
|
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee no, gromki ima rahlo vneto grlo. dobila sva dva sirupa na recept: Calpol in Hiconcil. upam, da bodo naši bolani malčki kmalu spet veselo kruzali po vseh štirih naokoli. Blackcoffee: a ni Hiconcil antibiotik? Ker če je, mi je čudno, da ste ga dobili brez krvnih preiskav. Samo rdeče grlo ne pomeni, da ima bakterijsko vnetje. Da pa kar dajejo antibiotik mi je pa kar neki. Pozanimej se, jaz mu ga sigurno nebi dajala. Lovro je bil prejšnji teden bolan (imel je vročino) in ko sva prišla k zdravniku so mu najprej kri pa vodo pogledal . Mel je virus in zdravnica je rekla, da antibiotik ni potreben. Se mi zdi da antibiotike nekateri dajejo samo zato, da se te čimprej odkrižajo.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 18.8.2009 12:20:43
|
|
|
|
arupnik3
|
ojla eno za vse bolančke upam da bo vse ok je pa tako peklensko vroče da je joj mam tako stanovanje da je obup ko da bi atomska padla tamala mi že 2 dni noče čez dan zaspat tut če jo lepo uspavam al pa na rokah nosim tko da nimam pojma kaj ji je čakamo zobke pa jih od nikjer ni .... lep vroč dan želim papa
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 18.8.2009 12:42:19
|
|
|
|
pumpkin23
|
Ojla Se se jaz oglasim poi dolgem casu:) Vidim da imamo kar vse tezave s spanjem. Pri nas se je zacelo na morju, kjer se je skoraj vsako noc zbujal v kricecem joku in ga ni bilo za potolazit. Zdej se to doma zgodi ene 2x na teden. Al so zobki al izkorisca al pa ne zna sam nazaj zaspat. Nimam pojma kaj mu je. Enkrat se pomiri ko ga vzamem k sebi drugic se pa zacne sam se bolj drt k ga hocm dt na josk. Upam da bo kmal minilo . Ja tile vasi cmrlji pa ful hitro napredujejo in eni bodo ze kr shodili. Mi smo pa pri zelo lenih. Nas se zdej noce pasit kravce in se sploh ne zna postavit na rokice in posledicno nima razvitih misic, obracat se mu ne da. Ene parkrat je pokazal da zna in to je to. Sedi ful lepo, zelo rad se odriva z nogicami od kakrsne koli podlage. Smo bli v razvojni in nas je napotila naprej na fizioterapijo, ki jo mamo naslednji teden. Spet bo jok . Nas Jaka je prav ihtav otrok in se dere ce noce igraca pridt do njega. Ne da bi se on stegnu ponjo. Ko pa mene ni zraven pa doseze vse igrace . Glede drugega otroka- itak da bi ga mela, sam je napri treba najdt sluzbo, jo dobit za nedolocen cas in potem se lahko kej pogovarjamo o otrocih.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 18.8.2009 19:46:15
|
|
|
|
skorpika
|
ojla mi pa nimamo kakšnih posebnih težav z izraščanjem zobkov...nič vročine, edino malo driskice kakšen dan prej HB...ko vidim kaj ene prestajate-groza! spanje čez dan-ga je kar sam začel ukinjat, čeprav je čist koma ampak se mi zdi, da si misli, da je spanje za dojenčke...v glavnem, dopoldne mogoče ena urica med 10 in 11-to, potem pa po kosilu nekje od 14-15.30...to je vse...zvečer pa najkasnej ob 20ih-7ih brez nočnih zbujanj ...pa tut za zaspat nimamo nobenih problemov! dudo rabi samo za zaspat, potem mu jo vzamem in spi normalno celo noč brez, palčka ni nikol cuzal, v vozičku pa ne rabi nič za zaspat, kr zakomira! v postlci pa ima niniko! otika držim pestke, itak da ti bo ratal! petruscha, tvoj pa res veliko spije, meni spije cca 2dcl na dan pa še to ga kr malo silim , sploh zdej ko je tako vroče! na morje pa šibamo septembra, joj kje je še to! lp
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 18.8.2009 20:18:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Čau, spet jaz! No študijska dneva sta za nami ... tamala je ful uživala v varstvu pri v.d. tašči in pri mojih starših ... ma se vidi, da jih je že od rojstva navajena ... sem imela bolj jaz krizo, kot pa ona . Pa še to mi je mala barabica ušpičila ... pri meni čez dan ne pa ne v posteljici sama od sebe zaspat ... so potrebne cele cermonije. No pri v.d. tašči je pa zaspala brez problema ... jo je dala v prenosno posteljico, je še malo stala notri in godla, po parih minutah se je pa baje ulegla in zaspala ... izdajalka mala . No sva bili pa danes tudi v posvetovalnici pri 9ih mesecih (pojutrišnjm bo stara toliko) ... no in naša flenča ima celih 8250g in 72cm ... ma v primerjavi z malčki nekaterih od vas je res pravi mali drobižek. Sam je P rekel, da je vse ok to glede teže, ker tamala ni čisto nič shirana za videt (da bi se ji videla rebra in to) ... sam pač vse kar poje spravi ven, ko niti sekunde ni namiru ... ma se ji je P prav smejal in ni mogel vrjet kaka vrtavka je ... pol na koncu mu je pa še lupčka poslala (en tak prisrčen gib se ji je posrečil) in moj je pol že komentiral, da jo je prav naučil koga mora osvajat ... zdravnike, itak . Pa še za vse bolančkane:
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 18.8.2009 22:53:26
|
|
|
|
nanaa
|
Čer, najprej za bolančke, da hitro okrevajo. Sem brala kako mlade mamice smo, vidim, da sem med mlajšimi , ja nič se bo treba sprijaznita da sem že 30:). Ravno v septembru pripravljava z mojim žur za prijatelje, ker januarja ko sem jih dopolnila ni bil ravno čas za žurat:). Aja mogoče kakšna ideja kaj bi kupila mojmu možku za 30 let? Hana je še vedno na nuli z zobmi:), tudi nič kaj še ne kaže da bi prikukal kakšen. Spanje - ne vem kaj ji je kar zbuja se, sem že zdnjič spraševala kako jih ve uspete uspavata nazaj ne da bi jih dojile? Ne plazi se tudi ne, kar dvomim da se bo, je začela kar na noge pa da gremo... A ve bote uporabljale hojco? Bravo Otika za tvoje študijske dni, jaz pa še kar odlašam. Punce a gre katera naslednjo nedeljo v Volčji Potok na Čarobni dan - mi razmišljamo da bi šli sej pomojem ji bo dogajalo, čeprav ne morejo še sodelovati.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 18.8.2009 22:58:39
|
|
|
|
blackcoffee
|
IZVIRNO SPOROČILO: nadya Blackcoffee: a ni Hiconcil antibiotik? Ker če je, mi je čudno, da ste ga dobili brez krvnih preiskav. Samo rdeče grlo ne pomeni, da ima bakterijsko vnetje. Da pa kar dajejo antibiotik mi je pa kar neki. Pozanimej se, jaz mu ga sigurno nebi dajala. Lovro je bil prejšnji teden bolan (imel je vročino) in ko sva prišla k zdravniku so mu najprej kri pa vodo pogledal . Mel je virus in zdravnica je rekla, da antibiotik ni potreben. Se mi zdi da antibiotike nekateri dajejo samo zato, da se te čimprej odkrižajo. pa je res antibiotik! men je pa rekla zdravnica, da ni nič hudega in da mu bo predpisala sirup. in sploh nisem bila pozorna, da je predpisala antibiotik evo, sem si kupila pameti. beseda sirup me je zavedla in tako nisem polagala pozornosti na priloženo navodilo, ki ga sicer vedno prečitam. mi je bilo pa čudno, da je sirup bele barve. na zdravila se en drek spoznam. banda zarukana! jutri bom šla z gormikim ponovno na pregled in me zanima, kaj bo rekla. aja.. temperatura počasi pojenja in danes je bil dosti bolje. ampak tale t.i. 'sirup', ki sem mu ga dala vsega skupaj trix, nima veze z vročino, saj je baje namenjen izključno grlu. in tudi ne zbija vročine. no.. bom počakala do jutri, da vidim kaj bodo rekli. in ja, mene je tudi čudilo, da ga niso poslali na pregled krvi in urina. ampak, očitno in po besedah zdravnice ni bilo tako hudo, da bi to bilo potrebno. in je pač dobil le sirup! dajimjebemmater!
< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 18.8.2009 23:17:56 >
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 18.8.2009 23:05:01
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: nanaa Punce a gre katera naslednjo nedeljo v Volčji Potok na Čarobni dan - mi razmišljamo da bi šli sej pomojem ji bo dogajalo, čeprav ne morejo še sodelovati. Kaj se bo pa dogajalo ... imam letno karto in me nič ne stane če grem pokukat, kvečjemu luštno bo Drugače pa uspavam jaz tamalo ponoči nazaj tako, da ji dam flaško z vodo al pa dudo. Hojice pa NE uporabljamo ... jo je zadnjič v.d. tast še od taprvih dveh vnučkov na plan privlekel, pa sem zatrla idejo v kali.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 18.8.2009 23:09:27
|
|
|
|
nanaa
|
Hojice pa NE uporabljamo ... jo je zadnjič v.d. tast še od taprvih dveh vnučkov na plan privlekel, pa sem zatrla idejo v kali. he he pri nas jo je tudi svakinja prinesla pa smo jo kar pospravli, zaenkrat:). tole bo v VP: http://www.carobnidan.si/ mi je prijateljica poslal, ki je zraven pri organizaciji, baje bo cel žur:)
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 18.8.2009 23:17:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Zgleda zanimivo ... no upam, da nam rata pridt ... 28. in 29. sem namreč na Štajarskem na dekliščini od sošolke s faksa, pa upam da bom v nedeljo že nazaj v formi ... iiii, grem na svojo prvo dekliščino!!!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 18.8.2009 23:22:15
|
|
|
|
nanaa
|
ja pomojem zna bit super, sam kar gužva. O dekliščina, sigurno bo super, jaz sem se imela na svoji ful dobr. Otika kdaj pa bo tvoja
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 18.8.2009 23:30:18
|
|
|
|
blackcoffee
|
no, tiste ki bote šle v čarobni svet, uživajte. meni se v tej vročini ne ljubi nikamor. ko bo tamali hodil po dveh, pa bo tudi zanj bolj zanimivo, ko se bo lahko ganjal po celem in se igral z ostalimi otroci. zdaj jih lahko revček le gleda in v prazno brca s svojimi nogicami, ki kažejo na to, kako rad bi se pridružil ostalim. ke faca! dekliščina - jaz sem bla samo na eni v svojem lajfu. praviš, da greš na štajerski konec... a v bližino mb? pol prleti mimo pa grema na en kofi! aja pa še to! kaj zaj s krofi trojanskimi? neki smo se menile, da bi to srečanje bilo septembra. pa vidim da se bo kar nekaj naših decembrskih otročičkov še septembra na morskih plažah izležavalo. torej: kdaj bomo imeli trojansko srečanje?
< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 18.8.2009 23:39:20 >
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 19.8.2009 7:50:24
|
|
|
|
5ra_28
|
jutro... jaz se sam mal javim, ker potem šibava ven, zdaj je internet na minimumum (se učim med Taievimi spanci). Otika...držim pesti za naju, ne sam za tebe, spanje..ko so res zaspani, jih probajte dat v posteljico in naj mal se tam sami uspavajo. Včasih Tai tudi protestira, pa ga včasih res še mal ven prinesem: češ: če nisi zaspan, se plazi ali igraj, ampak brez jamranja, ki je začilen za takrat ko je zaspan. ali pa se včasih premetava z medijem, potem pa popusti in zaspi. IZVIRNO SPOROČILO: nanaa Spanje - ne vem kaj ji je kar zbuja se, sem že zdnjič spraševala kako jih ve uspete uspavata nazaj ne da bi jih dojile? Jaz mu dam ponoči mal tekočine za pit, je žejen, ponoči že 2 mesca več ne je na flaško, podnevi pa se med spanci ne zbuja. Nanaa..ne sekiraj se za leta, jaz te lovim,s em ti tik za petami... Darilo pa...to kar si najbolj želi oz. že dolgo. To pa ti veš... baj baj... blackcoffee..a torej ko gresta od zdravnika, se oglasita pri nama, ???
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 19.8.2009 9:31:06
|
|
|
|
čebeli
|
Dobro jutro! Morm tole povedat...včeraj sem delala test, ko ni bilo še in sem zagledala spet . Juhu, sem čisto evforična, po drugi strani pa me je malo strah. Kako bo sprejela Doroteja tole, ko jo pa še vedno dojim...tako je čustvena in strašansko navezana name... So mi pa starši pripovedovali, da sem sama bila grozno huda na mlajšega bratca in me je moral ati peljati na sprehod, da nisem videla kako je mami dojila...danes pa imam tega brata najraje od vseh, ker sva skor enako stara in sva vse delala skup. Otika in 5ra_28...smo že tri za držat pesti...pa se mi zdi, da se bo še kakšna našla. Pa dejmo se učit...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 19.8.2009 10:32:35
|
|
|
|
Detece
|
čebeli TO je pa res lepo. Sama bi po eni strani tudi, po drugi pa bi rada malo zadihahala...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 19.8.2009 11:14:04
|
|
|
|
tasa.m
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebeli Otika in 5ra_28...smo že tri za držat pesti...pa se mi zdi, da se bo še kakšna našla. Pa dejmo se učit... Se še jaz pofočkam, pa nobene volje nimam do izpita. Sem si sama kriva, ker sem si za na konec pustila najtežjega. Za diplomo imam pa že osnutek narejen, tako da bo pol diploma kar hitro zlavfala. Pa čebeli čestitke še od mene.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 19.8.2009 12:37:43
|
|
|
|
**NiNa**
|
čebeli . Lepo in mirno nosečnost, pa da bi Doroteja to lepo sprejela.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 19.8.2009 12:41:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Čebeli ... ja čestitke, a ne!!!! Saj če ste planirali tako, potem ni lepšega. Če pa niste in se imate radi pa tut v bistvu . Ja fax ... hmmm ... tasa.m, saj jaz sem si tut vse tatežke izpite za nakonc prišparala, pol mi je dalo dejstvo, da sem noseča tolk poleta, da sem vse izpite, ki bi jih drugače celo leto skup pacala, naredila v parih mesecih ... no zdej pa sam še tole diplomo spacam pa bo. Evo, za vse nas absolventke (pa če je še kaka študentka vmes): Punce ... učeri sem lepla slikice, da bi vaši bolančki čim prej ozdraveli ... no danes je pa tut naša bolančkana. Sva bili zunaj, pa prideva domu in jo vzamem iz vozička in je bila ful topla ... jo grem previt in zmerim vročino, je imela pa 38,6°C ... je dobila Calpol pa sitkana je ... a je to kaj narobe ker je bila z vročino zunaj?! Jaz mislim, da so za vse skupaj krivi zobki, ker so tik pred tem, da ven pokukajo in to 2 ... sam vseeno .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 19.8.2009 12:48:57
|
|
|
|
pike
|
Ojla, Čebeli - čestitke čeprav jaz si sploh ne morem predstavljati, da bi jaz sama ponovno bila nosečka, ker naša malčica mi trenutno pobere vso energijo. prebujanje ponoči - spat gre okrog 22:30 in se prebuduja vse do jutra na 1 h ali pa na 2 h. Dostikrat se tudi v eni uri nazaj zbudi po 2 x. Podnevi pa zaspi 2 x po 1 uro ali 3 x po 45 min. Vglavnem podnevi nadoknadi nočni spanec na okrog 2,5 ure. Dojimo se še vedno s tem, da GH drugače ni problem ampak je bolj navezanost na zizo. Teža: 11.200 g, Velika: po moji izmeri je 75 cm Hojica - mi jo kljub temu imamo. Sploh zvečer jo damo noter za kakih 20-25 min. Je P rekla, da če je v celem dnevu 2 x po pol ure notri ji nima kaj bit. Je pa res, da tako kot pri nekaterih stvareh so polemike za in proti. Vsak se odloči pač po svoje.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 19.8.2009 14:24:39
|
|
|
|
patkapatatka
|
Čebeli čestitke in bravo za pogum, da si se tako hitro odločila za novega člana Detece in Kavica naj se mala dva biserčka hitro pocajtata, da bomo šli kaj na bazen. Mi smo bili včeraj na Otoku in je bilo bajno, nekaj časa sva imele z Lili mali bazen čisto zase. Aja, kavica še prej jim jebimater tem zdravnikom, da za prehlad predpisujejo antibiotike brez kakršnekoli preiskave. Pa to ni res! Jaz se moram pohvalit, da sem že dve jutri splezala na Piramido z Lili v nahrbtniku. 5ra_28 zdaj šele vem o čemu to ti pišeš. Čisti filing. Prav ponosna sem nase, da sem začela malo migat, ne pa da se samo šlepam na vozičku. No ko bom nabrala dovolj kondicije, se vama s Taiem kdaj pridruživa na poti na Pohorje, upam, da bo to pred iztekom porodniške . Tudi pri nas so se začele noči s telovadnimi vajami, ko se mala zbudi in se očitno spomni kaj se je danes čez dan naučila, nato pa seveda probava. Da je to ob pol dveh zjutraj je čisto nič ne gane. Treba je it po programu. In tako to lepo do treh. Midva pa ko zombija zraven. Ko se začnejo postavljat na noge je baje še bolj pestro . Za hojice je menda že tekla debata večkrat, jaz mnenja še vedno nisem spremenila NE. Za krofe trojanske pa ne nimam pojma, mi gremo septembra na dopust. Jeej, komaj čakam.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 19.8.2009 20:58:26
|
|
|
|
petruscha
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebeli Dobro jutro! Morm tole povedat...včeraj sem delala test, ko ni bilo še in sem zagledala spet . Juhu, sem čisto evforična, po drugi strani pa me je malo strah. Čestitke !! Mi se še matramo, kar nekako ne rata- upam,da bo tudi pri meni kaj pokazalo...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 19.8.2009 21:29:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Čer! No naša punca je še kar bogica ... preden sem jo dala spat je imela 39°C in je dobila Calpol in zdaj spi in upam, a si spočije in da bo jutri bolje. Sem pa čisto utrujena ... saj ni bila neki ful sitna, samo videlo se ji je, da jo nekaj matra in je skos iskala mojo bljižino (normalno). No saj zdaj grem pa pod tuš pa gledat moje Grand Desighns-e ... mi jih je moj celo večnost tankal z neta in zdaj jih imam ... vse sezone vse oddaje ... za 50GB materjala ... JUUUPIII! Aja imam pa tut Disney-eve risanke ... vse ki so bile posnete med letom 1937 in 1999 ... za 60GB materjala ... od 1999 naprej pa še dobim . To bo Neži lahko gledala fine risanke ... ne pa to sranje, ki se sedaj na Cartoon Networku zdaj vrti. IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28 Otika...držim pesti za naju, ne sam za tebe, Hvala IZVIRNO SPOROČILO: nanaa Otika kdaj pa bo tvoja Ne vem ne vem ... IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee praviš, da greš na štajerski konec... a v bližino mb? pol prleti mimo pa grema na en kofi! aja pa še to! kaj zaj s krofi trojanskimi? Ma samo do Celja bom šla ... je v doma v enih rovtah tam okrog (kot moj pravi, v Vukojebini pa levo ). Tak da kafe kdaj drugič, če ne prej na Trojanah ... ne sam res ... naj vsaka predlaga en teden (al bi rajš vikend) v septembru, ko ima čas, jaz bom beležila in tisti, ki bo najbolj pogost, zmaga ... ok? Se strinjate? Torej: Otika - mi je vseeno, samo da nista ponedeljek in torek!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 19.8.2009 22:04:38
|
|
|
|
Ana Luna
|
trojane - jaz sem za vikend, enkrat druga polovica septembra. mali bolniki - čim prej ozdravte! absolventke in ostale študentke - vso srečo na izpitih! pridne ste, sama si sploh več ne predstavljam, kako bi sfolgala še s študijem (pa je le dobra dva meseca, odkar sem hb konc) ... ampak kar je treba, ni težko, a ne? čebeli - bravo, mami! kako lepo. doroteja bo prav vesela, boš vidla. pri nas - zobki na pohodu (obe zgornji enki od zunaj) - postali smo nori na pse in mačke - plazimo se ne, ampak smo veliko na nogah in delamo korakce - iz dneva v dan bolj radovedni (padu kar iz svoje banjice, ko je gledal odtok v tuš kabini ...) - furamo se že v novem avtosedežu (kupli maxi cosi prior xp, zelo zadovoljni) - mami že komaj čaka novega morskega dopusta in že odšteva dneve do odhoda ...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.