5ra_28
|
Helo po dolgem času...na kratko...se bo Tai kmalu zbudil. spanje...rutina.. dopoldan v posteljico med 9.15 -9.30, zaspi takoj, spi nekje uro ali dobro uro. naslednja taka runda je ob 14:00. Zvečer pa od 20:00 do 7h ali nekaj čez 7h. Junija si je spanje prestavil na poletni čas ob 21h, zdaj pa smo že kake 3 tedne nazaj ob 20:00. Je rekel: to ni za mene, sem še premali. pospravljanje... med dopoldanskim spancem čistim, ali pa zelenjavo pripravim za kosilo, med popoldanskim kuham. Pospravljam sproti in s Taiem, se da že marsikaj z njim aanredit, njemu je itak pralni stroj in zlaganje cunj ven bolj zanimivo kot pa že stara igrača. Zunaj sva po zajtrku in pred prvim spancem in še potem vmes in še potem popoldan in zvečer vsi 3. Tako da nekje 4x je zunaj. Spi pa samo v posteljici, spi dosti boljše kot pa v vozičku! Ven greva, ko je buden. začenjam končevat faks. Zadnje izpite in diplomska. zobki..še vedno spodnja dva. Zgornji lezejo, sam Calgel pomaga. Ponoči zajamra in se prebudi in duda ne pomaga, pa namažem, čeprav zajoka, ko se dotaknem zgornjih dlesni, sam zaspi in pomaga. duda..ga odvajava..dobi še sam da zaspi. potem jo vrže ven. ko pa je buden, pa dudica izgine. Prstka ni nikol imel v ustih. Še dobro. Ker ga lažje odvadiš dude, kot prstka. hrana..vse na žličko in večino z nama..včeraj nedeljsko kosilo, smo babico povabili ( da ne bo vedno obratno), pečeni svinjski zrezki, pečen krompirček in popražen korenček. Jedel vse. drugi otrok...ne hvala . Sem že od nekdaj rekla, da bom verjetno imela le enega. Se mi zdi, da bi bil potem Tai prikrajšan, če bi imela še enega, sploh tako hitro. Zdaj so in bodo najbolj zanimivi, najbolj raziskujejo, svet jim je bajno zanimiv. Vem, da boste mamice dveh otrok rekle, da ni tako, sam se zdaj tako počutim super, z njim delam marsikaj (rolam, hodim na pohorje) in se res lahko posvečam le njemu. Sploh pa morm najprej faks dokončat. danes je star točno 8 mescev in pol in sam čakam, kdaj bo sam stal, brez opore. Šviga po celem stanovanju, kak rečeš keks, dvigne se tudi že ob ravni opori (Otika..Neža in Tai imasta iste napredke, že doolgo, opažam), naslonjen je na kavč in se že mal spušča in spet prime ali pa ima v obeh rokah nekaj in se sam nasloni vsako drugo sekundo. Aja, moj je imel zdaj ene teden dopust in je bil mali tako fajni. Saj drugače je tudi ok, sam zdaj pa je bil kot iz kataloga. Nič jamral, non stop smejal, zaspal je v siti sekundi, kot sem ga položila v posteljico, midva pa sva skupaj uživala proste ure, ne samo minute. Res je bil vesel, ker smo bili non stop skupaj. Evo, dans sem prešvinglala dopoldanski spanec, sem bila na RR, namest tisto, kar sem zgoraj napisala. Sicer pa še kar spi.. (od 9:30), lahk da še mi kaj uspe. Pozdravite vaše sončke, (Tai še ni bil niti en dan bolan, oblačim ga ful lahkotno in bolj mal kot več), imejte se super na morju.