Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 22:50:24
|
|
|
|
Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj SSKJ je iz leta 1974 Zbirati so pa gesla začeli 1963 , ogromno pa so jih prenesli kar iz slovensko-nemškega slovarja Pleteršnika iz leta 1894/95
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 22:51:07
|
|
|
|
Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Velika začetnica pri vikalni obliki se uporablja v vseh primerih, ko gre za hierariho in ste vi v podrejenem položaju V primeru neformalnih odnosov se je ne uporablja, ceprav gre za hierarhijo. Da ne bodo jutri zaceli vsi Vikati svojih nadrejenih . Pa ne govorim o neformalnih odnosih, govorim o formalnih
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 22:52:15
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Velika začetnica pri vikalni obliki se uporablja v vseh primerih, ko gre za hierariho in ste vi v podrejenem položaju V primeru neformalnih odnosov se je ne uporablja, ceprav gre za hierarhijo. Da ne bodo jutri zaceli vsi Vikati svojih nadrejenih . Pa ne govorim o neformalnih odnosih, govorim o formalnih Ej, ne vem...ko si napisala v vseh primerih....sem morala urgirat .
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 22:55:02
|
|
|
|
Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Velika začetnica pri vikalni obliki se uporablja v vseh primerih, ko gre za hierariho in ste vi v podrejenem položaju V primeru neformalnih odnosov se je ne uporablja, ceprav gre za hierarhijo. Da ne bodo jutri zaceli vsi Vikati svojih nadrejenih . Pa ne govorim o neformalnih odnosih, govorim o formalnih Ej, ne vem...ko si napisala v vseh primerih....sem morala urgirat . Ma se je nanašalo na poslovne odnose
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 23:00:45
|
|
|
|
Tanja55
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj SSKJ je iz leta 1974 Zbirati so pa gesla začeli 1963 , ogromno pa so jih prenesli kar iz slovensko-nemškega slovarja Pleteršnika iz leta 1894/95 Če SSKJ ni verodostojna znanstvena referenca, kaj potem je? Ne me samo izsmejat, dajte mi, prosim, odgovor, da ga bom drugič vedela citirat.
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 23:02:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Velika začetnica pri vikalni obliki se uporablja v vseh primerih, ko gre za hierariho in ste vi v podrejenem položaju, prav tako je zaželeno uporabljati veliko začetnico pri kontaktu s poslovnimi partnerji, predvsem takrat, ko se piše direktorju kake firme in se nagovarja njega, ne pa celtono podjetje. Saj sem razumela poslovne odnose, ampak v drugem delu, ko gre za poslovne partnerje (izven firme), hierarhijo pa znotraj firme. Ali kje si mislila, glede na to, da poslovne partnerje omenjas v drugem delu?
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 23:03:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Omarija, ker stavek . V praksi najraje obrnem telefon. Se sreca
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 23:04:44
|
|
|
|
Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55 IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj SSKJ je iz leta 1974 Zbirati so pa gesla začeli 1963 , ogromno pa so jih prenesli kar iz slovensko-nemškega slovarja Pleteršnika iz leta 1894/95 Če SSKJ ni verodostojna znanstvena referenca, kaj potem je? Več nisem iz stroke, ker ne delam tega, kar sem študirala. Toda, kolikor mi je jasno, Slovenclni sploh nimamo nobene znanstvene reference, ki bi bila aktualna in aktualizirana, ker nimamo nobenega slovenista, ki bi se ukvarjal z vsemi ravnmi jezika. Vsak ima svoje področje in se ga drži kot slepec plota, to da bi sodelovali, pa bi tako ali tako bila znanstvena fantastika. Prav zaradi tega ti moram prikimati, da je trenutno edina znanstvena referenca v SLO SSKJ, vendar bo ga potrebno aktualizirati (glede na dejstvo, ki sem ga napisala zgoraj)
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 23:05:39
|
|
|
|
Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Velika začetnica pri vikalni obliki se uporablja v vseh primerih, ko gre za hierariho in ste vi v podrejenem položaju, prav tako je zaželeno uporabljati veliko začetnico pri kontaktu s poslovnimi partnerji, predvsem takrat, ko se piše direktorju kake firme in se nagovarja njega, ne pa celtono podjetje. Saj sem razumela poslovne odnose, ampak v drugem delu, ko gre za poslovne partnerje (izven firme), hierarhijo pa znotraj firme. Ali kje si mislila, glede na to, da poslovne partnerje omenjas v drugem delu? Cel čas sem mislila na one zunaj firme.
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 23:06:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Dobra oddaj je na Slo1, mislim, da vsako tretjo sredo zjutraj, o razvoju jezika, o tem, kako se kaj napise in kako se kaj ne...ce katera ujame in ce jo zanima.
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 23:07:17
|
|
|
|
Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Dobra oddaj je na Slo1, mislim, da vsako tretjo sredo zjutraj, o razvoju jezika, o tem, kako se kaj napise in kako se kaj ne...ce katera ujame in ce jo zanima. Ne delaj reklame za druge, delaj jo zame
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 23:09:12
|
|
|
|
kaya2007
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55 IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj SSKJ je iz leta 1974 Zbirati so pa gesla začeli 1963 , ogromno pa so jih prenesli kar iz slovensko-nemškega slovarja Pleteršnika iz leta 1894/95 Če SSKJ ni verodostojna znanstvena referenca, kaj potem je? Več nisem iz stroke, ker ne delam tega, kar sem študirala. Toda, kolikor mi je jasno, Slovenclni sploh nimamo nobene znanstvene reference, ki bi bila aktualna in aktualizirana, ker nimamo nobenega slovenista, ki bi se ukvarjal z vsemi ravnmi jezika. Vsak ima svoje področje in se ga drži kot slepec plota, to da bi sodelovali, pa bi tako ali tako bila znanstvena fantastika. Prav zaradi tega ti moram prikimati, da je trenutno edina znanstvena referenca v SLO SSKJ, vendar bo ga potrebno aktualizirati (glede na dejstvo, ki sem ga napisala zgoraj) potrebno ni prav, je srbohrvatizem treba.
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 23:09:36
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Dobra oddaj je na Slo1, mislim, da vsako tretjo sredo zjutraj, o razvoju jezika, o tem, kako se kaj napise in kako se kaj ne...ce katera ujame in ce jo zanima. Ne delaj reklame za druge, delaj jo zame Ekola, potem mi pa razlozi, kdo je hierarhija zunaj firme, ce to niso poslovni partnerji? ps. najbrz imava razlicno definicijo poslovnega partnerja.
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 23:10:22
|
|
|
|
Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Dobra oddaj je na Slo1, mislim, da vsako tretjo sredo zjutraj, o razvoju jezika, o tem, kako se kaj napise in kako se kaj ne...ce katera ujame in ce jo zanima. Ne delaj reklame za druge, delaj jo zame Ekola, potem mi pa razlozi, kdo je hierarhija zunaj firme, ce to niso poslovni partnerji? ps. najbrz imava razlicno definicijo poslovnega partnerja. o, ja, verjemi
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 23:11:20
|
|
|
|
Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007 IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55 IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj SSKJ je iz leta 1974 Zbirati so pa gesla začeli 1963 , ogromno pa so jih prenesli kar iz slovensko-nemškega slovarja Pleteršnika iz leta 1894/95 Če SSKJ ni verodostojna znanstvena referenca, kaj potem je? Več nisem iz stroke, ker ne delam tega, kar sem študirala. Toda, kolikor mi je jasno, Slovenclni sploh nimamo nobene znanstvene reference, ki bi bila aktualna in aktualizirana, ker nimamo nobenega slovenista, ki bi se ukvarjal z vsemi ravnmi jezika. Vsak ima svoje področje in se ga drži kot slepec plota, to da bi sodelovali, pa bi tako ali tako bila znanstvena fantastika. Prav zaradi tega ti moram prikimati, da je trenutno edina znanstvena referenca v SLO SSKJ, vendar bo ga potrebno aktualizirati (glede na dejstvo, ki sem ga napisala zgoraj) potrebno ni prav, je srbohrvatizem treba. tebe bom pa eno na uč
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 23:11:26
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007 potrebno ni prav, je srbohrvatizem treba. E, zdaj sem se spomnila, kaj je bilo na sporedu zadnjo tretjo sredo . Med drugim beseda kolo v sportnem besednjaku. Zakaj se uporablja kolo, ki je isto srbizem, in ne krog kot slovenska beseda.
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 23:12:21
|
|
|
|
Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007 potrebno ni prav, je srbohrvatizem treba. E, zdaj sem se spomnila, kaj je bilo na sporedu zadnjo tretjo sredo . Med drugim beseda kolo v sportnem besednjaku. Zakaj se uporablja kolo, ki je isto srbizem, in ne krog kot slovenska beseda. zato, ker je večina naših športnikov uvoženih in ne bi razumeli
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 23:12:29
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Dobra oddaj je na Slo1, mislim, da vsako tretjo sredo zjutraj, o razvoju jezika, o tem, kako se kaj napise in kako se kaj ne...ce katera ujame in ce jo zanima. Ne delaj reklame za druge, delaj jo zame Ekola, potem mi pa razlozi, kdo je hierarhija zunaj firme, ce to niso poslovni partnerji? ps. najbrz imava razlicno definicijo poslovnega partnerja. o, ja, verjemi Cakam na hierarhijo izven firme...
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 23:13:25
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007 potrebno ni prav, je srbohrvatizem treba. E, zdaj sem se spomnila, kaj je bilo na sporedu zadnjo tretjo sredo . Med drugim beseda kolo v sportnem besednjaku. Zakaj se uporablja kolo, ki je isto srbizem, in ne krog kot slovenska beseda. zato, ker je večina naših športnikov uvoženih in ne bi razumeli In vecina navijacev tudi .
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 23:13:48
|
|
|
|
Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Dobra oddaj je na Slo1, mislim, da vsako tretjo sredo zjutraj, o razvoju jezika, o tem, kako se kaj napise in kako se kaj ne...ce katera ujame in ce jo zanima. Ne delaj reklame za druge, delaj jo zame Ekola, potem mi pa razlozi, kdo je hierarhija zunaj firme, ce to niso poslovni partnerji? ps. najbrz imava razlicno definicijo poslovnega partnerja. o, ja, verjemi Cakam na hierarhijo izven firme... minister državna sekretarka direktor direktorata vodja sektorja župani tajnice županov same sive eminence, ki so direktorji firm saj one ostale pa vse tikam
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 23:15:48
|
|
|
|
kaya2007
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007 IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55 IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj SSKJ je iz leta 1974 Zbirati so pa gesla začeli 1963 , ogromno pa so jih prenesli kar iz slovensko-nemškega slovarja Pleteršnika iz leta 1894/95 Če SSKJ ni verodostojna znanstvena referenca, kaj potem je? Več nisem iz stroke, ker ne delam tega, kar sem študirala. Toda, kolikor mi je jasno, Slovenclni sploh nimamo nobene znanstvene reference, ki bi bila aktualna in aktualizirana, ker nimamo nobenega slovenista, ki bi se ukvarjal z vsemi ravnmi jezika. Vsak ima svoje področje in se ga drži kot slepec plota, to da bi sodelovali, pa bi tako ali tako bila znanstvena fantastika. Prav zaradi tega ti moram prikimati, da je trenutno edina znanstvena referenca v SLO SSKJ, vendar bo ga potrebno aktualizirati (glede na dejstvo, ki sem ga napisala zgoraj) potrebno ni prav, je srbohrvatizem treba. tebe bom pa eno na uč grem raje spat. itak povsod vidiš samo še napake, ko jih enkrat začneš iskati
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 23:16:59
|
|
|
|
Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007 IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007 IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55 IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj SSKJ je iz leta 1974 Zbirati so pa gesla začeli 1963 , ogromno pa so jih prenesli kar iz slovensko-nemškega slovarja Pleteršnika iz leta 1894/95 Če SSKJ ni verodostojna znanstvena referenca, kaj potem je? Več nisem iz stroke, ker ne delam tega, kar sem študirala. Toda, kolikor mi je jasno, Slovenclni sploh nimamo nobene znanstvene reference, ki bi bila aktualna in aktualizirana, ker nimamo nobenega slovenista, ki bi se ukvarjal z vsemi ravnmi jezika. Vsak ima svoje področje in se ga drži kot slepec plota, to da bi sodelovali, pa bi tako ali tako bila znanstvena fantastika. Prav zaradi tega ti moram prikimati, da je trenutno edina znanstvena referenca v SLO SSKJ, vendar bo ga potrebno aktualizirati (glede na dejstvo, ki sem ga napisala zgoraj) potrebno ni prav, je srbohrvatizem treba. tebe bom pa eno na uč grem raje spat. itak povsod vidiš samo še napake, ko jih enkrat začneš iskati boljše zate. imam pms
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 23:17:02
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Dobra oddaj je na Slo1, mislim, da vsako tretjo sredo zjutraj, o razvoju jezika, o tem, kako se kaj napise in kako se kaj ne...ce katera ujame in ce jo zanima. Ne delaj reklame za druge, delaj jo zame Ekola, potem mi pa razlozi, kdo je hierarhija zunaj firme, ce to niso poslovni partnerji? ps. najbrz imava razlicno definicijo poslovnega partnerja. o, ja, verjemi Cakam na hierarhijo izven firme... minister državna sekretarka direktor direktorata vodja sektorja župani tajnice županov same sive eminence, ki so direktorji firm saj one ostale pa vse tikam Aha, drzavno upravo mislis. To ni poslovni svet, to je birokracija
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 23:18:55
|
|
|
|
Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Raho IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Dobra oddaj je na Slo1, mislim, da vsako tretjo sredo zjutraj, o razvoju jezika, o tem, kako se kaj napise in kako se kaj ne...ce katera ujame in ce jo zanima. Ne delaj reklame za druge, delaj jo zame Ekola, potem mi pa razlozi, kdo je hierarhija zunaj firme, ce to niso poslovni partnerji? ps. najbrz imava razlicno definicijo poslovnega partnerja. o, ja, verjemi Cakam na hierarhijo izven firme... minister državna sekretarka direktor direktorata vodja sektorja župani tajnice županov same sive eminence, ki so direktorji firm saj one ostale pa vse tikam Aha, drzavno upravo mislis. To ni poslovni svet, to je birokracija dokler mi oni dinarčke dajejo, so zame poslovni svet pa še vsi tisti prijazni strici, ki naročajo različne oblike izobraževanj
|
|
|
|
RE: Slavistke- rabim pomoč 10.8.2009 23:25:55
|
|
|
|
Pikec
|
Raho, zakaj pa tajnice vikaš? A ni bl logično da bi vikala ''tajnika občine''=direktor uprave (tadrugi za podžupani) Po drugi strani je pa res da se sam prek tajnice da do županov ponavadi pridet
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?