Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojca345 Pameten človek ne sodi tistega kar ne razume ampak vtihne in si vzame čas za razmislek. Prav. Vzela sem si čas, bila sem tiho in sem razmislila. Sodeč po tvojih besedah sem torej pametna in torej po tehtnem razmisleku smem napisati svoje mnenje. Ne poznam ne tebe, Mojca, ne tvojega celotnega ozadja. Vem izključno to, kar sem prebrala na RR, pa še tu nisem prebrala vsega. In, iskreno povedano, sem zelo vesela, da nisem - ker so mi že besede, ki so na tej temi prišle izpod tvojih prstov, dvignile pritisk, pa čeprav z mano osebno niso povezane. Citiram tvoje besede: Ve kure, enkrat niste delale v vrtcu, in nimate pojma kaj vrtec v resnici je. Zame to pomeni, da vsi, ki nismo nikoli delali v vrtcu, sploh ne vemo, kaj je vrtec. Posledično torej niti ne vemo, kam in v kaj vozimo svoje otroke. Prav, takšno je tvoje mnenje. Jaz pa bom napisala svojega - krutega, a po mojem mnenju resničnega (in to smem napisati). Ti, ki nisi mama, ne moreš vedeti, kaj pomeni biti mama. Zato ne uči nas, ki smo mame. Naslednji citat: Ker ne lažem in govorim resnico, me sodite, ker ste glupe in ne znate uporabljat svojih možganov, ne znate mislit Nobena od nas ne dvomi, da si popolnoma resno mislila, kar si napisala. Je pa tudi res, da se nobena od nas ne more razumeti in dojeti, kako lahko ženska, ki trdi, da želi imeti otroka, lahko tako razmišlja, kakor ti. Obsojamo tvoje razmišljanje - če smo zaradi tega glupe in ne znamo uporabljati svojih možganov - tudi prav, ampak še vedno mislimo enako. Ker vidim med vrsticami, kaj nekatere mislijo, pa niso napisale, bom popolnoma direktno napisala jaz. Mati narava je poskrbela, zakaj ti nimaš svojega otroka. Naslednji citat: Tistega kar ne razumete, sodite in je v vaših možganih označeno kot slabo. Če nečesa ne razumemo, vprašamo. Če ne razumemo tvojega razmišljanja, o njem vprašamo tebe (nimamo koga drugega). Kot odgovor dobimo prejšnji citat - da smo glupe in da ne znamo uporabljati svojih možganov. Ti resnično pričakuješ, da bo imel o tebi po takšnem odgovoru še kdo dobro mnenje? Na začetku bi morda še kdo pomislil, da si svoje besede napisala v afektu oz. iz obupa in razčaranja nad nezmožnostjo postati mati in nad neuspešnostjo posvojitve, ampak po vsem tem pa se 99% bralk tega zagotovo strinja, da je edino prav, da tako tudi ostane - da nisi in da ne boš mati. Vsaj tako dolgo ne, dokler ne boš spremenila razmišljanja. Na Ringarajo zahaja čuda vseh ljudi iz različnih strok - od novinarjev do socialnih delavcev. Čisto verjetno je, da je med njimi tudi kdo, ki se ukvarja s posvojitvami ali pa ima vsaj "prste pri tem", kakor se temu reče. Glede na to, da ti je zares ime Mojca, bodo najbrž od tvojih postov dalje vse Mojce 3x bolj preverjali. Zate bi bilo tudi 5x toliko premalo, mi je pa žal za vse ostale Mojce, ki ne delijo mišljenja s tabo. Na srečo Water Lily ni Mojca.
|