mojca345 -> RE: Soborke v posvojitvi 2009/2010 (8.9.2009 15:40:32)
|
meni osebno je bližji slovenski otrok. meni se pravzaprav ni za dojenčka sploh imet. v varstvu sem že sita teh enoletnikov in previjanja...mislim resnično se čez čas NAJEŠ vsega tega dela... raje bi otroa 2,5 ali 3 leta starega. ravno tako ga lahko še vedno navadiš na sebe, na nov dom in vse.... koker pa esem prebirala med over net in še druge strani, kar sem najdla na spletu je problem v tem, da se slovenski starši, kljub temu da lastnemu otroku ne morejo nuditi varnega, ljubečega doma, ne odrečejo pravicam starševstva. Večina teh otrok, ki bi imela možnost posvojitve gre v rejništvo, za določen čas, pri 18 - ih je pa ta otrok, napol odrasel prepuščen sam sebi, da se znajde.... problem je v csd in njihovem počasnem delovanju predvsem pa "idiotizmu"...in nelogiki... če mama pije in se fotr drogira ja logično, da mora ta otrok bit posvojen nekam. taki starši ja niso odrasli v glavi, samo po letih, nimajo pa pojma o obveznosti do sebe, do otroa, do države ...itd... pr nas je pa vedno tako, da starši lahko potem zahtevajo tega otroka nazaj in imaš z slovenskim otrokom veliko možnosti, da imaš "broken home". otroka vzkljubiš, potem ga komaj navadiš na sebe, ga spoznaš...itd potem pa se en od staršev spomne, da bi pa on dej mal pokasiral denarja in ti začne najedat, ker ti lahko. posvojitelj je pri nas zelo slabo zavarovan oz. se ga sploh ne upošteva. važno je samo, da je otrok z starši, pa čeprav te starši niso niti zdaleč sposobni biti starši. in tukaj je ta problem, k ga folk se zaveda in gre potem raj ev tujino, sicer zadevo preplača in preplača, emlje kredite, ampak ker si tako močno želi otroa, in po naravni poti ne gre, katero izbiro pa še imajo... pri posvojitvi vsaj veš, da boš enkrat otroka dobil ( lahko so meseci, lahko so leta ), ti pa lahko greš v tujino n iui in ne vem kaj še vse in mečeš lahko dnar skozi okno, pa nikoli ne zanosiš.
|
|
|
|