Lenck
|
Vara ali ne - tega nobena druga tule ne more vedeti. Rada pa bi samo komentirala nekatere zadeve. Prvič, prijateljstvo med moškim in žensko je možno. Moj najboljši prijatelj je moškega spola. Pomeni mi ogromno. In če bi mi mož skušal kakorkoli preprečiti stike z njim, mi težiti okoli tega ali karkoli, bi imela resne probleme - z možem, ne prijateljem. Pa sva svetlobna leta daleč od tega, da bi z njim varala moža. Ampak ne bom dopustila, da mi ož ukazuje, s kom lahko prijateljujem, si dopisujem... tako kot tudi jaz njemu ne. Drugič, kar se brskanja tiče... Možu povem večino, pozna moje zadeve, celo geslo za e-pošto ve, ampak, če bi ga zalotila, da brska po moji pošti ali pregleduje telefon... ali celo zahteva izpisek... bi gorelo! In tudi meni na kraj pameti ne pade, čeprav vem, da bi se morala samo prijaviti pod njegovim imenom, pa bi že lahko brala njegovo pošto - bučman je pač shranil vsa gesla v računalnik. Čeprav vsa skupaj, si vsak posebej zasluživa nekaj zasebnosti in vdiranje vanjo je nedopustno. Tretjič, ne delam si utvar, da ni možno, da bi me varal. Morda me, kaj vem. Ampak pomemben del zveze je zaupanje, ki pa je vedno stvar dveh, ne le enega - tistega, ki zaupa, in tistega, ki mu zaupa. Četrtič, pa verjetno precej nasprotno vsemu, kar sem do sedaj napisala - kdor ima čisto vest, nima kaj za skrivati. Razen, če imaš ti tudi sicer ljubosumne izpade. V tem primeru bi tudi jaz prikrivala, da prijateljujem z nekom, ker bi že vnaprej vedela, da bom poslušala že zaradi preprostega "živjo". Ampak če je temu tako, veš ti sama... Če ni, potem je tvoj mož najmanj trapec, ki vzbuja sum, ali pa še hujši trapec, ker te vara in nima niti jajc, da bi to priznal. Ti si edina, ki mora kaj razčistiti. Ne tvoj mož (ker očitno ne čuti potrebe po tem - ali ti laže, ali pa bo imel kmalu poln kufer dokazovanja, da ti ne), ne domnevna ljubica (ker ne vara ona, če gre za varanje, vara on z njo). Ti edina. Najprej, koliko mu sploh zaupaš. Če mu ne, ni bistveno, ali te vara ali ne - vajina zveza ne bo nikoli prijetna, ker boš ti vedno sumničava, on se bo branil, in ves čas se bosta vrtela v krogu. Resnica v zvezi ni vedno bistvena - bistvena je interpretacija enega in drugega. Če mu ne boš zmogla zaupati, raje najdi pomoč, da boš to spet zmogla, sicer bo vsaka tvoja zveza zastrupljena s sumničenjem. Če pa ne gre za tvoje nezaupanje, pa si spet na potezi ti: ali sprejmi njegova pojasnila (in s tem očitno precejšnjo možnost, da te res vara), ali pa sledi instinktu in pusti dedca, da vara katero drugo. Očitno ti vse govori, da te vara, ti pa bi rada še vedno razčiščevala z njim, drugim dekletom in nevemkomše - zakaj, ker nočeš sprejeti tega? Ali ker potrebuješ objektivni dokaz? No, potem pa najemi detektiva... ampak še vedno ti bosta lahko ponudila kako razlago. Punca, vsedi se, predihaj par vdihov in izdihov in se odloči. Trenutno delaš škodo predvsem sebi.