bo treba lepši oblačit tamalo???? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


janapan -> bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 7:00:19)

Ma te tašče jih tudi prtegnejo....Moja tašča hodi iskat mojo punco - 2 leti je stara v vrtec . In včeraj sreča enega mojega kolega, ki vozi svojo hči v isti vrtec. No in ta njegova hči je bla pač kot vedno fuul zrihtana...v glavnem skrbijo zato da so nogavičke barvno usklajene s pasom od krilco...ma no skratka luštna. In moja tašča ko pridem domov pritegne. Ja boš mogla po bolj lepo oblačit tvojo tamalo. Me je blo prou sram danes (btw jaz jo oblačim kratke hlače (v krilcu mi je že parkrat prišla z oguljeno ritko ker pač se igrajo zunaj in sedi po tleh in to), kratka majica in sandalčki, ni nujno da so prav vsak dan barvno usklajeni)....tale punčka od tveojga kolega je bila tako lepo zrihtana da se mi je tvoja prou zasmiklila je bla kot en ciganček.......katastrofa.....najboljš da jo že pri dveh letih  začnem oblačit v znamke, da bo pri 6 nosila sam še calvin klein....




Anonimen -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 7:07:26)

eh....jaz sem svoja 2 tud oblacla ko za na piknik. so mi prav vzgojiteljice rekla, naj hodijo v trenerki. ali pa v cunjah, ki jih ni skoda. ker nekateri starsi sminkirajo s svojimi otroci in dostikrat se zgodi, da ta bogi fensi šmensi otrocek noce niti NA GUGALNICO, DA SE NE BI UMAZAL IN BIL POTEM KREGAN OD STARSEV!
joj se opravicujem za crke.




buči -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 7:09:06)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Moja hodita včasih kot caplja naokoli, posebno ta velik, ker se že sam obleče - najbrž pa si predstavljaš, da pri 5 letih nima pojma o kombiniranju ne barv ne vzorcev. Pa tudi zakaj? Bistveno je, da je otroku odobno, da mu ni poleti vroče, da mu ni pozimi premrzlo, da je suh, da je čist.

Jaz sicer čisto obolevam (pozitivno), ko gledam punčke, ker imam pač 2 fanta, se mi kar trga od lepih cunjc, ampak kikle za v vrtec pa ne bi nikoli oblekla tamali. Totalno nepraktično, je rita res vedno zunaj.

Če ima tašča težave z garderobo tvoje pupe, jo pač pelčji s seboj v nabavo, pa naj časti nove cote - tudi če jih bo mala imela samo nekajkat. Bo vsaj videla, da je vse ful drago. Pa še za prat ji daj kaj roza čipkastega v kombinaciji z belo in bleščicami, ki je popackano z jogurtom, polento ali pa špinaco, z dodatkom mivke, voščenk in posmrkano.




Splišni -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 7:19:43)

Merni gre pa na živce, če ni barvno usklajeno. Vse. Tuidi spodnje hlače in nogavuce. Pa saj ni nujno, da je v kiklici, da je otrok lepo oblečen. Tudi ni nujno, da so firme. Sploh ne, danes pa res za male pare dobbiš že ful lepo za oblečt za otroka.
Samo O.K., vsak ima svoje prioritete. Sigurno je bolj prav tako oblačenje, kot ga prakticiraš ti, kot pa da otroka že zdaj obremenjuješ s cunjami,.




rija -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 7:22:08)

ne vem no...jaz nisem glih tip, ki zagovarja razcapano oblačenje otrok v smislu, saj itak vse umažejo in itak jim bo nasledni mesec vse premajhno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

meni je lepo, če je mulc lepo zrihtan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  že od prvega dne.

in ja, če se le da...v praksi to pomeni, da si dovoli oblečti po mojem izboru, je barvno usklajen in lepo porihtan.

zadnje čase ga včasih mali sicer "biksne" s svojimi kombinacijami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  ampak se mu pa že tudi vidi, da mu je pomembno, kaj ima oblečeno.

vsak po svoje. tudi poceni se da otroke lepo oblečti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

druga stvar je pa doma....na kmetih, na ilovici....tu pa mu oblečem res stare stvari, ker po valjanju v blatu res niso več za drugam kot v smeti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Teni_ -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 7:25:44)

Jaz jut tudi tako oblečem. Ta večja bi včasih šla v krilu, ampak se mi ne zdi najbolj primerno za v vrtec. Tam se potem igrajo in norijo in mislim, da je lažje v kratkih hlačah ali kakih drugih kot v krilu. Drugi pa jih naj vozijo kakor jim paše.




higuys -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 7:27:54)

enako kot splišni in rija + mi je lepo, da se otroka "vzgaja" katera oblačila so primerna za katero priložnost.




Anonimen -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 7:31:59)

ma neee, sj ne da hodijo umazani in razcapani. sam najboljsih cunj jim pa res ne bi dala za v vtrec. ker sem vidla kaka sta domov hodila....




Ronči -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 7:49:11)

NAša gre v vrtec v trenirki, pozimi ponavadi taki na zvon ali ravno, bolj dekliški model, poleti pa v 3/4 hlačkah/trenirki. Vedno je barvno usklajena.
Oblačim jo pa udobno, nikoli ni šla v vrtec v kavbojkah, je pa šla večkrat v širokih udobnih mehkih hlačah.

zaenkrat pride bolj čista iz vrtca kot pa je potem doma v pol ure, ne vem kako ji to rata




Anonimen -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 7:49:57)

mi sploh nimamo najboljših pa najslabših cunj, mi mamo sam cunje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] tko da res razcapana ni nikoli, glih ne vem kolk zrihtana pa tud ni. in ja, se da poceni kupit dost lepe in udobne stvari, kvalitata mogoč res ni ne vem kaj, sam to mi je pa res zadnje, ker itak vse zaserje in preraste[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
tko da je zmeri lepo oblečena, pa komot vse počne in se zasvinja.




gita10 -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 7:55:41)

tudi meni je važno, da je barvno usklajen, da zgleda lepo vendar imam samo nekaj stvari dražjega cenovnega razreda, ki jih obleče za posebne priložnosti. Za vsak dan ( šole, vrtci) pa mislim, da je važno, da se otrok udobno počuti in nič drugega.




t5t6 -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 8:24:18)

Enkrat mi je ena vzgojiteljica rekla, da sta moja otroka vedno tako praktično in primerno oblečena. (Vedno sta bila v trenirki oz. kratkih hlačah in majčki - važno, da je čisto in da so komot) no in je nadaljevala, da kako so bogi tisti otroci, ki jih starši ful lepo oblačijo, pa jim pomožnosti še težijo, da se ne smejo umazat. Kako naj otrok, ki je ves zategnjeno oblečen razvija gibalne sposobnosti, kako naj spi, da ga te oblekice ne tiščijo. Ti tvojo punco oblači tako kot se ti zdi najbolj prav saj gre v vrtec ne pa na modno revijo.




ALWAYS LARA -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 8:25:45)

no tudi moji sta dokaj barvno usklajeni. pa kupujem recimo v kik diskontu, NKD al pa MANA, največ kar jima privšoščim je še kak h&m. pa sej lahko mulča zrihtaš tut s pocen zadevami. moja recimo za polet v vrtec fura kake pajkice in majčko na tuniko in čist luštn zgleda. ma pa vedno hlače na elastiko, nikoli na gumb ker jih ne mara, tut kavbojk ne mara nosit ker jo šponajo, saj se otrok niti gibat ne more normalno. kako pa telovadiš v kavbojkah al pa kakih drugih tdrih hlačah? tut kikle ma redko, ker ne more z njimi na tobogan...




bumerang -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 8:26:22)

Barvno usklajena oblačila niso povezana z globokim žepom ampak s smislom. Ker otrok zagotovo nima samo enega para nogavic je zgolj od smisla odvisno ali boš izbrala bele ali rumene.
Jaz svojega ne oblačim v firme, ker se mi to zdi brezveze, gledam pa, da oblačila "pašejo skupaj".
Nasploh za oblačila porabimo res malo, edino čevlje kupujemo visokega cenovnega razreda.




Rožica I -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 8:30:40)

Jaz tudi zaenkrat še lahko barvno usklajujem outfit svojega šolarčka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], ampak ko pridem ponj pa vseeno zgleda kot kak ciganček, umazan in dostikrat raztrgan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Ma kaj se sekiraš, kaj tašča govori. Če se ti da, ji povej, kako nekatere babice hodijo zrihtane okoli, da se je za zamislit ostalim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].




tintin -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 8:33:09)

Jaz malega oblačim sicer kolikortoliko barvno usklajeno, ampak bolj na poceni varianto: dostikarat kupim kaj lepega rabljenega, pa Hofer, HM, C&A, Spar, Mercator...pa se mi zdi praktično in luštkano oblečen. 




mala zirafa -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 8:44:10)

Jaz mojo oblečem vedno barvno in stilno vsklajeno.večinoma, ko je začelo spomladi toplo je bila neprestano v oblekicah in žabicah, poleti pa itak nosi same oblekce, že zato ker so hladnejše in bolj dihajo.Hlače samo, ko je mraz.Glede potolčenih kolen, bi jih imela v vsakem primeru[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




kaya2007 -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 8:45:29)

naša je vedno barvno usklajena, je pa res, da se obe bolje počutiva, če ni oblečena v najbolj fensi cunje, ker ji potem ne težim, da naj pazi, naj se ne zafleka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] to se mi zdi maltretiranje otroka, tako da bo naslednjič 3x premislila, preden se bom vrgla v še kakšen tak nakup. je pa lepo za pogledat, čeprav tista preveč lepa in resna oblačila meni ne zgledajo lepo na otročkih. 




liliana -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 8:47:11)

Jaz jo tudi oblačim barvno usklajeno......pa saj tudi če je v trenirki ali pa v kratkih hlačah je lahko usklajeno oblečena.....res pa je, da je v obleki ali pa v krilu bolj redko.....in nimam oblačil ločenih za posebne priložnosti in za doma.....na kake posebno priložnosti itak z njo redko kam gremo......itak pa obstaja pralni stroj, tako da ji tudi nikoli ne težim "pazi, se boš umazala".....




ZARA -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 9:08:49)

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Jaz jo tudi oblačim barvno usklajeno......pa saj tudi če je v trenirki ali pa v kratkih hlačah je lahko usklajeno oblečena.....res pa je, da je v obleki ali pa v krilu bolj redko.....in nimam oblačil ločenih za posebne priložnosti in za doma.....na kake posebno priložnosti itak z njo redko kam gremo......itak pa obstaja pralni stroj, tako da ji tudi nikoli ne težim "pazi, se boš umazala".....

Pod to se pa kar podpišem. Ravno novih cot ji za v peskovnik ne dam, ostalo pa drži.




muki1 -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 9:29:18)

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Jaz jo tudi oblačim barvno usklajeno......pa saj tudi če je v trenirki ali pa v kratkih hlačah je lahko usklajeno oblečena.....res pa je, da je v obleki ali pa v krilu bolj redko.....in nimam oblačil ločenih za posebne priložnosti in za doma.....na kake posebno priložnosti itak z njo redko kam gremo......itak pa obstaja pralni stroj, tako da ji tudi nikoli ne težim "pazi, se boš umazala".....


Tudi jaz ju oblačim barvno usklajeno. Vsaj trudim se, no. Pa nosita v vrtec trenirke in majčke. Tudi sami se najboljše v tem počutita in namesto kavbojk prosita raje mehke hlače - to je trenirka.
Ima pa vsaka nekaj kosov oblačil, ki jih pa v vrtec res ne nosita, saj so mi preveč lepa in pri srcu, da bi jih uničili v travi in pesku. Tak pač je.




Raho -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 9:41:45)

če jaz pazim, da sem barvno usklajena nonstop, imata enako pravico tudi moja otroka. Tudi trenirko, superge in majčko morata imeti barvno usklajeno, če ne, imam jaz slab občutek. Ločimo pa cunje za doma, vrtec in taboljše.
Najhuje, kar ponavadi vidim, je: mama in fotr spedenjana v nulo, ovešena s firmami, otok pa kot vojna sirota poleg njiju, v razvlečeni trenirki in popacani majici. To mi je pa dobesedno grdo.




matejchy -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 9:44:16)

Pusti taščo, ti rihtaj svoje otroke tak kot tebi paše.




rija -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 9:55:09)

IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Najhuje, kar ponavadi vidim, je: mama in fotr spedenjana v nulo, ovešena s firmami, otok pa kot vojna sirota poleg njiju, v razvlečeni trenirki in popacani majici. To mi je pa dobesedno grdo.



kak si ti čudna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

pa na deci je treba šparat....




Raho -> RE: bo treba lepši oblačit tamalo???? (6.8.2009 10:13:21)

IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Najhuje, kar ponavadi vidim, je: mama in fotr spedenjana v nulo, ovešena s firmami, otok pa kot vojna sirota poleg njiju, v razvlečeni trenirki in popacani majici. To mi je pa dobesedno grdo.



kak si ti čudna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

pa na deci je treba šparat....


Ja, nekje je res treba začeti, ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>