loremi
|
IZVIRNO SPOROČILO: biba007 Jejhata, se vleče tole, a ne? Ampak samo da bo, potem ko bo, in da bo vse ok. Pa praviš, da so ti dali prejšnjič gonal? Viš, tukaj pa mene malo matra...atej namreč pravi, če me bo že stimuliral, bi bilo pa čisto trapasto, da ne bi potem opravil še punkcije...pa se mi zdi, da je nekaj logike na tem... Ah, kaj pa vem...pa saj te lahko stimulirajo tudi tako, čisto malo, ravno toliko, da se ti telešček pripravi na transfer, pa brez večjega števila foliklov...a? Jaz sem pa na GKLJ. Ma pri tokratnem postopku z zamrznjenlkom so jajčki počas rasli, ker jih je blo veliko, ampak pri nekje 17-18 mm ti dajo že stopko. Za punktirat, pa, hm, sicer jst ne morem sodit, ampak moje osebno mnenje je, da so takrat še premajhni, ne vem, kolk bi to potem kej šlo, če bi hotli nardit oploditev kot pri IVF. samo jaz moram dobit stimulacijo, drugač ne bo nč z jajci. Pri prejšnjem zamrznjenčku sem pa s stimulacijo pridelala samo enga jačka, tokrat pa je bla skor gužva notr, res nenavadno. Ma če v naravnem ciklu ni nobenega jajčka, mislm da je treba dat mal stimulacije, ampak mal, glih tolk, da se začne vsej en jajček valit. Vrtnica.m, dobrodošla med nami in naj bo vajin štart uspešen! Ob začetku M pokličeš, zdej ne vem točn, mislm da 22. dan cikla začneš z injekcijami, daješ si jih (ali pa ti jih daje kdo drug) 14 dni, sledi UZ, neglede na to, ali boš takrat že imela menstruacijo ali ne, potem pa začneš še z drugimi injekcijami, to boš pa tam videla, katere boš dobila, ne vem, na kateri kliniki sta. Čez par dni je ponovni UZ, da vidijo odziv na zdravila in potem, zjutraj po potrebi, kot ti bodo naročili, hodiš na UZ, ponavadi na dva dni, proti koncu lahko tudi na en dan. Ko folikli dovolj zrastejo, se opravi punkcija, 5 dni po njej pa transfer. Med punkcijo in trandferjem ter tri dni po transferju (lahko pa tudi do testa) ti pripada bolniška. Vso srečo!
|